Alt Hvad Du Behøver At Vide Om At Blive Castingdirektør

Der er mange forskellige roller inden for film-, tv- og kreative kunstindustrier, og en af ​​toprollerne er en casting-instruktør. For at blive castingdirektør kan du forfølge mange forskellige uddannelsesveje, få praktisk erfaring med casting eller talent management og avancere til denne lederrolle efter år med at finde talentfulde kunstnere til en række forskellige projekter. At vide, hvad en casting-instruktør gør, hvor meget de kan tjene og de skridt, du skal tage for at blive det, kan hjælpe dig med bedre at afgøre, om dette er den karrierevej, der passer til dine mål.

I denne artikel undersøger vi rollen som en castingdirektør, deres løn og de veje, der fører til denne stilling.

Hvad er en casting director?

En casting director er en filmskabende professionel, der er ansvarlig for audition af talent til film, tv-projekter, reklamer, fotoshoots og andre kreative film- eller fotografiprojekter. I teaterbranchen samarbejder de med instruktører og producere om at caste skuespillere, baggrundsskuespillere, sangere, dansere og andre talenter til sceneproduktioner.

Relateret: 15 filmskabende job i underholdningsindustrien

Hvad laver en castingdirektør?

En castingdirektørs ansvar kan variere afhængigt af omfanget af deres rolle, de projekter, de arbejder på, og hvor de arbejder. Deres generelle opgaver omfatter ofte:

 • Læsning af manuskripter og karakterbeskrivelser
 • Møde med instruktører og producere for at identificere topkarakteristika for talent og karakterer
 • Gennemgang af CV'er og hovedbilleder fra skuespillere, modeller og andre talenter
 • Ser audition-bånd fra potentielle talenter
 • Rejser til andre steder for at spejde talenter og holde åbne auditions
 • Afholdelse af lukkede auditions og screentests med skuespillere
 • Valg af talentgrupper, der opfylder karakterkrav
 • Samarbejde med instruktører og producere i udvælgelsen af ​​hovedrollen og talenter med toppriser

Relateret: 26 job for teatermajor, du kan forfølge

Hvor meget tjener en castingdirektør?

Lønnen for en castingdirektør kan afhænge af mange faktorer, herunder:

 • Erfarings- og uddannelsesniveau
 • Omfang af et projekt
 • Hvor ofte de arbejder
 • Hvilke typer projekter de caster til

har faktisk løndata for casting manager, hvilket kan være en anden betegnelse for en casting director. Casting managers kan tjene $74.983 om året.

Sådan bliver du castingdirektør

Der er mange veje til at forfølge denne karriere. Nogle involverer at tage en grunduddannelse, mens andre begynder med at arbejde i entry-level stillinger i branchen. Her er nogle trin, du kan tage for at blive en casting director:

1. Forfølge en bachelorgrad

For at øge din beskæftigelsesegnethed, avancementmuligheder og indtjeningspotentiale skal du fuldføre en bachelorgrad inden for ethvert område, der kan give dig et fundament af bløde færdigheder som skrivning, forskning, kreativ tænkning og kritisk tænkning. Nogle hovedfag at overveje inkluderer:

 • Film og tv: På dette bachelorprogram lærer du biografens og tv'ets historie, øver dig i medieproduktion i en række forskellige genrer og producerer kreative projekter til din portefølje.
 • Teater: Som teaterfag kan du lære teatrets historie, læse skuespil og instruktør, skrive dine egne historier, optræde på scenen og praktisere teaterledelse.
 • Fin kunst: Denne hovedfag giver dig mulighed for at praktisere flere kunstdiscipliner og specialisere dig i én. Du kan studere maleri, fotografi eller skulptur og udvikle din kreative tænkning, udtryk og vision.
 • Kommunikation: En kommunikationsfag involverer skrivning, forskning, studier af kommunikationsteknikker, praksis og skikke og læring, hvordan man forbedrer kommunikation i en række forskellige indstillinger.
 • Business: En erhvervsuddannelse giver erfaring med ledelsesteori, teknikker og praksis samt økonomi, regnskab, marketing og reklame.

Alle disse, og mange andre programmer, kan hjælpe dig med at blive en mere effektiv kommunikatør og leder, hvilket er essentielt som en aspirerende castingdirektør.

2. Gennemfør et praktikophold

Uanset om du gennemfører en uddannelse eller ej, giver det dig mulighed for at få en praktikplads i film-, teater- eller professionel fotografiindustri, få praktisk erfaring, skabe professionelle forbindelser og observere, hvordan casting fungerer inden for disse områder.

Et praktikophold hos et produktionsselskab eller teater kan hjælpe dig med at møde producere, instruktører og skuespillere samt lære færdigheder relateret til at være assistent i branchen. I et praktikophold hos et casting- eller talentbureau kan du observere castingprofessionelle på jobbet og hjælpe med castingprocessen. Hvis du klarer dig godt i et praktikophold i branchen, kan du opnå en indgangsrolle i den samme organisation.

3. Lav et fællesskab eller læretid i casting

Efter at have fået noget relevant erfaring enten i skolen eller som praktikant, kan du overveje at forfølge et stipendium eller læreplads under en castingprofessionel. Disse muligheder får dig til at skygge associerede casting-direktører og casting-instruktører, hjælpe med casting-opgaver som at gennemgå CV'er og headshots og overveje talent efter auditions.

I nogle tilfælde fører disse muligheder til fuldtidsstillinger med en castingdirektør som assistent eller som udgangspunkt for at begynde din egen karriere som selvstændig castingprofessionel.

4. Få frivillig erfaring med casting

En anden måde at blive ved med at få erfaring på er at tilbyde din tid, færdigheder og viden til at caste en lokal produktion, begivenhed, fotoshoot eller scenespil. Mens du afslutter bachelorstudier, kan du bede studerende instruktører eller professorer om at hjælpe med at caste deres skuespil eller filmprojekter. Du kan endda kontakte et lokalsamfundsteater for at se, om de har nogen castingmuligheder. I nogle tilfælde kan disse roller endda betale sig.

5. Start som castingassistent

Når du begynder at ansøge om professionelle castingroller, vil du sandsynligvis være mest kvalificeret til castingassistentroller. Denne stilling involverer at hjælpe castingdirektører og associerede castingdirektører med at finde talent. Afhængigt af dit erfaringsniveau, omfanget af castingdirektørens arbejde og hvor mange castingassistenter, der allerede er på holdet, kan du være ansvarlig for at koordinere med agenter, planlægge auditions, levere auditionbånd, indsamle CV'er og headshots, opsætte audition lokaler og optageudstyr og hjælpe castingdirektører med at administrere en talentmasse.

6. Netværk med fagfolk i branchen

For at møde branchefolk og skabe forbindelser skal du overveje:

 • Gennemførelse af et praktikophold i din ønskede branche
 • Deltagelse i teater- eller filmarrangementer og konferencer
 • Arbejder som baggrundskunstner eller produktionsassistent
 • Samarbejde med kolleger om at producere film, skuespil eller fotoshoots

Alle disse og flere netværksmuligheder giver dig mulighed for at møde casting-professionelle, opdage potentielle beskæftigelsesmuligheder, skabe forbindelser med kommende talenter eller finde en mentor eller fremtidig samarbejdspartner. Netværk gennem hele din casting-karriere er afgørende for at opbygge en kontaktliste over kunstnere, instruktører, producenter og andre branchefolk, du kan bruge, når du går videre.

Relateret: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

6. Bliv associeret casting director

Efter at have fungeret som castingassistent i et par år, søg en rolle som associeret castingdirektør for et specifikt produktionsselskab, castingbureau, castingdirektør eller projekt. I denne rolle er du ansvarlig for at rådgive castingdirektøren under beslutninger, give feedback på talenter og koordinere tilbagekald med agenter.

Fordi denne rolle refererer direkte til castingdirektøren, er du i stand til at arbejde en-til-en og fremvise din viden og ekspertise som casting-professionel.

7. Deltag i en professionel organisation

Efter at have tjent som castingmedarbejder, er du berettiget til at ansøge om medlemskab hos Casting Society of America (CSA), som er den førende organisation for professionel støtte, netværk og certificering i filmindustrien. Som medlem har du adgang til mange fordele, herunder eksklusive jobopslag, samarbejde med andre branchelaug (som for instruktører og producenter), invitationer til særlige visninger og arrangementer og den certificerende CSA i enhver filmkredit, efter at du er blevet medlem. Denne forkortelse demonstrerer dit professionelle tilhørsforhold og fremhæver din erfaring og ekspertise.

8. Gå videre til en rolle som casting director

Typisk kan du med mindst 10 års castingerfaring på dit CV søge efter muligheder for at lede castingindsatsen som castingdirektør. Fordi denne rolle fungerer uafhængigt af en produktionsvirksomhed, er du og dit team ansvarlige for at sikre arbejdet.

Tag fat i tidligere instruktører og producere, du har arbejdet med, for at se, hvilke projekter de har brug for cast. I mange tilfælde, hvis du er godt forbundet og erfaren, kan du have et par hyppige samarbejdspartnere, der kommer til dig med muligheder. Du kan også være tæt på ledere hos forskellige produktionsvirksomheder, som også kan give dig projekter.

Ofte stillede spørgsmål om at blive castingdirektør

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om at blive castingdirektør for at hjælpe dig med at lære mere om denne rolle:

Hvilke færdigheder har du brug for for at blive casting director?

Casting-direktører har brug for en kombination af bløde færdigheder og branchekendskab, herunder:

 • Kreativ tænkning
 • Meddelelse
 • At kritisere og give feedback
 • Samarbejde
 • Skuespil og instruktion
 • Organisation
 • Beslutningstagning

Skal du gå i skole for at blive castingdirektør?

Der er ikke specifikke uddannelser, der fokuserer på casting, men at tjene en bachelorgrad er ofte påkrævet for avancerede muligheder i branchen. Derudover kan du forfølge en bachelorgrad i næsten enhver disciplin, selvom uddannelse i film, teater, forretning eller kommunikation er gavnlig.

Hvad er forskellen mellem castingdirektører og agenter?

Castingdirektører er kun ansvarlige for audition af skuespillere og udvælgelse af kunstnere til at udfylde roller, mens agenter repræsenterer skuespillere ved at finde projekter, koordinere auditions, oprette møder med castingdirektører, instruktører og producenter og administrere kontrakter.

Castingdirektører kan samarbejde med agenter for at planlægge auditions, screentests og castingopkald og sikre tilbagekald og lukrative roller.

Isabella Madsen
Isabella Madsen Der er mange forskellige roller inden for film-, tv- og kreative kunstindustrier, og en af toprollerne er en casting-instruktør. For at blive castingdirektør kan du forfølge mange forskellige uddannelsesveje, få praktisk erfaring med casting eller talent management og avancere til denne lederrolle efter år med at finde talentfulde kunstnere til en række forskellige projekter. At vide, hvad en casting-instruktør gør, hvor meget de kan tjene og de skridt, du skal tage for at blive det, kan hjælpe dig med bedre at afgøre, om dette er den karrierevej, der passer til dine mål.