9 Tips Til At Skrive En Teknisk Gennemførlighedsundersøgelse

Når du arbejder på et produktionsteam, har du en masse planlægning at gøre, før du bringer et produkt eller en service på markedet. Ved at overveje alle aspekter af produktionsprocessen, kan du levere tilbud, der opfylder dine kunders forventninger til dit brand. Ud over at overveje, hvordan du vil markedsføre et produkt, skal du først finde ud af logistikken i at fremstille det. I denne artikel forklarer vi, hvad teknisk gennemførlighed er, hvorfor det er vigtigt for produktionsprocessen, og hvordan du kan skabe en mere effektiv teknisk forundersøgelse.

Relateret: Forståelse af projektledelsesprocesser og -faser

Hvad er teknisk gennemførlighed?

Teknisk gennemførlighed er processen med at finde ud af, hvordan du vil producere dit produkt eller din tjeneste for at afgøre, om det er muligt for din virksomhed. Før du lancerer dine tilbud, skal du planlægge alle dele af dine operationer, fra først at indkøbe dine produktionsmaterialer hele vejen til sporing af dit salg. Ved at se på hele logistikken i denne proces kan du bestemme potentielle udfordringer og finde ud af måder at overvinde dem på.

Læs mere: Forundersøgelser: Definition, fordele og typer

Hvorfor en teknisk forundersøgelse er vigtig

At udføre en teknisk forundersøgelse er vigtig, fordi det kan hjælpe dig med at lave en plan for din produktionsproces. At sælge et produkt eller en service kræver en hel del planlægning, da du skal overveje ting som dit budget, produktionsteam, faciliteter, markedsføring og andre faktorer, der indgår i denne proces. Planlægning af alt dette på forhånd kan hjælpe dig med at vide, hvad du kan forvente gennem hele din proces, og finde ud af et system, der fungerer for dit team. Med en gennemtænkt plan kan du få mere succes med at bringe dine tilbud til kunderne.

Relateret: Sådan udføres en feasibility-undersøgelse i 5 trin

Tips til at skrive en teknisk forundersøgelse

Brug disse tips til at hjælpe dig med at skrive en mere effektiv teknisk gennemførlighedsundersøgelse:

Opsummer din plan

Når du starter din tekniske gennemførlighedsundersøgelse, skal du starte med at lave et resumé af din plan. Find ud af, hvilke aspekter af produktionsprocessen du skal overveje. Brug denne indledende proces til også at lave en disposition for din plan. Skriv alle de faktorer i dit projekt ned, som dit team skal overveje, herunder ting som produktionsomkostninger, materialer, arbejdsstyrke, marketingbehov og prisstrategier.

Bestem dit unikke salgsforslag

Efterhånden som markedet fortsætter med at blive mere mættet, skal dit team finde ud af, hvordan dit brand vil skille sig ud for forbrugere eller kunder. Dit unikke salgsforslag er i bund og grund det, der gør dit produkt eller din tjeneste speciel. Det er grunden til, at nogen ville købe fra dit brand i modsætning til en af ​​dine konkurrenter. Overvej, hvilket hul på markedet, dine tilbud vil udfylde, eller hvilke forbrugerbehov de vil opfylde.

Læs mere: Hvad er et unikt salgsforslag? Definition (med eksempler)

Foregribe eventuelle udfordringer

Arbejd sammen med dit team for at finde ud af eventuelle udfordringer eller barrierer, du kan opleve i hele din produktionsproces. Planlæg, hvordan du vil overvinde disse forhindringer, hvis de skulle opstå. For eksempel kan du overveje, hvad der ville ske, hvis du mangler et bestemt materiale. Ligeledes skal du have en backup-plan, hvis en leverandør ikke kunne leve op til deres forventninger. Ved at planlægge fremad kan du sikre, at du lever op til kundernes forventninger og leverer dit produkt til markedet til tiden.

Overvej din økonomi

I sidste ende er formålet med at skabe et produkt eller en service at være rentabel. Derfor er det vigtigt at overveje din økonomiske situation, inden du går i gang. Sammen med at planlægge dit budget for et bestemt projekt, skal dit team finde på prispunkter, der vil tjene dig penge. Tænk på ting som produktionsomkostninger og udestående gæld, og hvordan de kan påvirke din nettofortjeneste. Overvej også, hvilke prispunkter der vil være rentable, mens de stadig er overkommelige for din målgruppe.

Gennemfør en markedsanalyse

At kende dit nuværende marked kan hjælpe dig med at afgøre, om dit projekt er gennemførligt. Gennemfør en markedsanalyse for at lære om din målgruppe og topkonkurrenter, og foretag nogle undersøgelser for at finde ud af mere om markedstendenser og hvilke slags produkter eller tjenester, der sælger godt lige nu. Overvej at gennemføre forbrugerundersøgelser for at lære mere om folks behov og forbrugsvaner. Søg feedback på dine første projektideer for at se, om folk rent faktisk vil købe dit produkt.

Læs mere: Sådan laver du markedsanalyse (med trin og tips)

Find en skabelon

At gennemgå en teknisk gennemførlighedsundersøgelse kan hjælpe dit team med at holde sig organiseret. Sørg for at samle alle dine oplysninger i et velorganiseret dokument. Overvej at finde en skabelon, som du kan udfylde, eller brug et regneark til at spore alle dine behov. Overvej at dele dit dokument eller diagram op i forskellige sektioner baseret på dine behov for arbejdskraft, marketing, økonomi, materiale og teknologi.

Se på risiko vs. belønning

Før du starter dit projekt, skal du bruge alle de oplysninger, du har indsamlet, til at afgøre, om belønningen af ​​et projekt er langt større end risikoen. Risikoen involverer potentielle udfordringer, du kan støde på, de penge, du skal bruge for at investere i et projekt, og den indsats, dit team vil lægge i dette projekt. Belønningen involverer udbetalingen af ​​al din tid, indsats og ressourcer. Hvis du er rentabel nok, så kan dit projekt være det værd.

Overvej nødvendig arbejdskraft

Når du overvejer dine produktionsomkostninger, er det vigtigt at tage hensyn til dit arbejdsbehov. Tænk på, hvor meget af dit nuværende personales tid dette projekt kommer til at optage. Overvej derefter, om du bliver nødt til at ansætte yderligere teammedlemmer til bestemte opgaver. Afhængigt af dit projekts karakter kan det være nødvendigt at hente specialister til bestemte opgaver.

Sæt milepæle

Du kan bruge dit studie til at sætte realistiske mål for dit team. Ved at oprette milepæle for hver del af dit projekt kan alle være mere opmærksomme på specifikke deadlines og datoer. På denne måde kan du opfylde dine løfter til forskellige leverandører, forhandlere og kunder.

Ebbe Pedersen
Ebbe Pedersen Når du arbejder på et produktionsteam, har du en masse planlægning at gøre, før du bringer et produkt eller en service på markedet. Ved at overveje alle aspekter af produktionsprocessen, kan du levere tilbud, der opfylder dine kunders forventninger til dit brand. Ud over at overveje, hvordan du vil markedsføre et produkt, skal du først finde ud af logistikken i at fremstille det. I denne artikel forklarer vi, hvad teknisk gennemførlighed er, hvorfor det er vigtigt for produktionsprocessen, og hvordan du kan skabe en mere effektiv teknisk forundersøgelse.