8 Regnskabsmål, Du Kan Oprette For Din Præstationsvurdering: Med Eksempler

Når du og din leder sætter dig til en præstationssamtale, fokuserer diskussionen typisk på din tidligere arbejdsindsats og dine mål for fremtiden. Ved at sætte klare regnskabsmål kan du hjælpe med at måle dine fremskridt bedre og kan motivere dig til at præstere bedre. I denne artikel kommer vi ind på, hvad regnskabsmål er, hvorfor de er vigtige, og hvad du kan skrive som regnskabsmål til din præstationsvurdering.

Relateret: Sådan udføres en medarbejders præstationsgennemgang (med skabelon og eksempler)

Hvorfor er det vigtigt at sætte regnskabsmål?

Her er et par grunde til, at det er vigtigt at sætte regnskabsmål:

 • Dine forventninger er klare. Du er aldrig usikker på, hvad du skal arbejde med, eller om du lykkes i din rolle.
 • Du ser dit arbejde betale sig. Du kan se tilbage og se, hvordan opnåelsen af ​​dine regnskabsmål bidrog til, at større mål blev nået.
 • Du føler en følelse af præstation. Opfyldelse af et regnskabsmål kan resultere i personlig opfyldelse og et ønske om at nå endnu større mål.
 • Du får relevant feedback. Din leder kan give feedback, der giver genlyd hos dig, da den stemmer overens med det, du forsøger at opnå.
 • Du kan arbejde selvstændigt. Med klare regnskabsmål kan din arbejdsgiver give dig frihed til at arbejde hen imod disse mål.

Relateret: Brug af Key Performance Indicators (KPI'er) til at nå mål

8 typer regnskabsmål

Du og din leder kan opstille regnskabsmål på flere måder, herunder ved at bruge SMART-målmetoden. SMART står for Specific, Measurable, Attainable, Relevant og Time-based. SMART-målmetoden tilbyder en enkel plan til at skitsere dine regnskabsmål, hvilket eliminerer enhver forvirring og hjælper dig med at få en klar idé om, hvad du vil stræbe efter.

Her er et par regnskabsmål, du kan inkludere i din præstationsvurdering:

Udvid dit færdighedssæt

Regnskab dækker en bred vifte af karrierer og brancher. Afhængigt af din virksomhed kan dine opgaver spænde fra at afstemme virksomhedens bogholderi og kontoudtog til at håndtere kompleks skatteforberedelse. Selvom din rolle inden for regnskabsvæsen er meget specifik, er det en god idé at udvide dine regnskabskompetencer.

Når du foretager en præstationsgennemgang med din leder, så overvej at sætte et mål om at udvide dit omfang af ekspertise, måske ved at deltage i forskellige uddannelser i forskellige aspekter af regnskab, såsom omkostningsanalyse, budgettering eller skatteregnskab. Jo mere du ved om regnskab, jo mere værdifuld kan du være for dig selv, dine kolleger og din virksomhed.

Relateret: Sådan udvikler du dit færdighedssæt for at fremme din karriere

Forbedring af personlige egenskaber

Kontinuerlig faglig udvikling er altid et nyttigt regnskabsmål. En måde, du regelmæssigt kan forbedre dig på, er ved at arbejde med de personlige egenskaber, du skal bruge for at præstere det bedste i dit job.

Hvis du er revisor, omfatter disse træk normalt teamwork, pålidelighed, organisation, opmærksomhed på detaljer, kommunikationsevner, analytisk tænkning og logik. Et af dine regnskabsmæssige mål med din præstationsvurdering kunne være at forbedre dig på alle disse områder ved at søge yderligere coaching eller træning.

Relateret: 9 måder at forbedre dine personlige udviklingsevner på

Opnåelse af specifikke milepæle eller mål

Du kan inkludere alle kvantificerbare milepæle eller mål, du ønsker at opnå på arbejdet. Måske er dit mål at avancere til en højere stilling, såsom en regnskabschef, eller endda at sætte dig selv i en position, hvor du kan komme i betragtning som partner. Ved at sætte regnskabsmål som disse kan du direkte og tydeligt kommunikere dine forhåbninger og ambitioner til din arbejdsgiver, samtidig med at du viser, at du mener det seriøst med at blive i virksomheden i lang tid.

Overvej at lave en oversigt over, hvordan du planlægger at nå målet, såsom at tage ledelseskurser, udvide din kundebase eller bestå CPA-bestyrelsens eksamen.

Relateret: 5 måder at nå mål på arbejdspladsen

At lære af andre

At opleve karrieresucces kan opmuntre dig til at lære og forbedre dig endnu mere. Når du foretager en regnskabsmæssig præstationsgennemgang, så tænk på, hvordan du kan lære af andre. Du kan observere andre revisorer og finde ud af, hvad der virker for dem. På denne måde kan du hente tips og strategier, der kan forbedre din egen arbejdsindsats.

Fokuser på de ting, som dine kolleger gør godt, som du måske kan anvende i din egen stilling. At sætte et mål om evig læring demonstrerer et stærkt drive til at vokse og tage kontrol over din karriere.

Relateret: Værdien af ​​læring og udvikling på arbejdspladsen

Forbedring af arbejdskvaliteten

Det hjælper både dit personlige og din virksomheds omdømme for dine leverancer til at blive accepteret ofte. Hvis der er færre eller ingen fejl i dit arbejde, viser det, at du udmærker dig i dit job. Sæt regnskabsmål for altid at sikre, at du gør dit bedste ved kun at indsende arbejde med færre eller ingen fejl.

En måde at reducere fejl i dit arbejde og forbedre dets kvalitet på er at få regelmæssig feedback. Positiv feedback kan opmuntre dig til at bestemme og gentage handlinger, der bragte de tidligere resultater, mens negativ feedback kan hjælpe dig med at bestemme, hvad du bør forbedre dig på.

Relateret: 10 måder at forbedre din præstation på arbejdet

Tager initiativ

Sæt et mål om altid at tage initiativ i din position. Arbejdspladsinitiativ refererer til din evne til selvstændigt at vurdere problemer og komme med løsninger på dem. Initiativ kræver også en kombination af færdigheder, der kan hjælpe dig med at skabe alternative tilgange til problemer på arbejdspladsen og kommunikere dem til ledelsen og andre medarbejdere.

At tage initiativ på arbejdspladsen kan hjælpe dig med at vise din værdi over for dine kolleger og leder. En proaktiv medarbejder udviser ofte egenskaber, der giver dem mulighed for at være en god leder og tage ansvar for deres handlinger. Når du sætter et mål om at gå foran med et godt eksempel og udvise initiativ på arbejdet, kan du motivere dine kollegaer til at præstere på et højere niveau.

Relateret: 9 tips til at tage initiativ på arbejdspladsen

Forbedring af produktiviteten

Din arbejdsproduktivitet kan forbedre din overordnede arbejdsplads omdømme og ydeevne. Det kan også påvirke dit indtjeningspotentiale og positionere dig til hurtigere karrierefremgang.

Arbejdsproduktivitet omfatter prioritering, organisatoriske og tidsstyringsevner for at fuldføre dine opgaver gennem hele arbejdsdagen. At kunne afsætte tid til specifikke opgaver, udføre dem til tiden og afslutte din arbejdsdag med et output af høj kvalitet kan være et overordnet mål for din arbejdsproduktivitet.

Der er flere måder, hvorpå du kan øge din arbejdsproduktivitet. For eksempel kan du planlægge at fokusere på én opgave ad gangen og få dine største opgaver færdige først. At fokusere på én opgave ad gangen, indtil den er færdig, kan hjælpe dig med at øge din produktivitet. Når du fokuserer på én opgave ad gangen, sætter du et enkelt mål på én gang i stedet for mange. Dette kan gøre det nemmere at fuldføre alt på din huskeliste for dagen.

Det er fordi, at koncentrere din opmærksomhed om dine største og mest tidskrævende opgaver før nogen anden kan hjælpe dig med at holde dig mere fokuseret end at arbejde med kortere og mindre opgaver først. Overvej at planlægge din to-do-liste i henhold til disse opgaver, hvor du kan bruge din tid om morgenen eller på et tidspunkt på dagen, hvor du er mest energisk og opmærksom.

Relateret: 15 eksempler på, hvordan man kan øge produktiviteten på arbejdspladsen

Forbedring af samarbejdet med kolleger

Når du gennemgår en regnskabsmæssig præstationsgennemgang, skal du tænke over, hvordan du kan forbedre samarbejdet med dine kolleger. På arbejdspladsen opstår samarbejdet, når du og andre revisorer samarbejder om at opnå et fælles mål, som gavner virksomheden eller teamet. Samarbejde på arbejdspladsen kræver typisk stærke kommunikationsevner og interpersonelle færdigheder.

At arbejde som et team kan skabe større produktivitet og styrke dit forhold til dine kolleger. Succesfuldt samarbejde med dine kollegaer kan også øge din motivation og engagement på arbejdet. Brainstorming og deling af ideer kan også hjælpe med at udvikle unikke løsninger på komplekse problemer.

Relateret: Samarbejdsevner: Definition og eksempler

Øget synlighed på arbejdet

Hvis nøglepersoner på arbejdet er opmærksomme på dig og dine bidrag, kan dine muligheder for at forbedre dine færdigheder og påtage sig interessante projekter øges. En måde at øge din synlighed i din virksomhed på er at deltage i og deltage aktivt i møder i din virksomhed.

Møder giver dig gode muligheder for at demonstrere din viden og forbedre din synlighed i din afdeling eller virksomhed. Det kan hjælpe at arbejde på at udvikle din selvtillid, så du føler dig mere tryg ved at tale foran dine kolleger og leder. For at planlægge, hvad du vil sige til et møde, skal du læse dagsordenen på forhånd og skrive de punkter, du vil komme med, eller de spørgsmål, du vil stille, ned. Denne forberedelse kan give dig selvtillid til at sige fra.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et forretningsmøde

Eksempler på regnskabsmæssige mål

Nedenfor er nogle eksempler, du kan indstille til forskellige typer af regnskabsjob.

Eksempel 1: Bogholder

 • At reducere papirarbejdet med 50 % ved at konvertere alle regnskabsprocedurer til en digital form
 • At øge regnskabsafdelingens effektivitet med 30 % gennem streng træning
 • At holde sig inden for virksomhedens budget for småpengerefusion i to år

Eksempel 2: Regnskabsmedarbejder

 • For at reducere afstemnings-uoverensstemmelser med 49% gennem bedre brug af QuickBooks
 • At behandle over 40 leverandørfakturabetalinger på en ugentlig basis
 • For at udføre ugentlige kontrolkørsler for mere end 100 leverandører

Eksempel 3: Regnskabskontrollant

 • At hjælpe med at skabe $4M i ny indtægt ved at sikre yderligere $2M i finansiering
 • At reducere forfaldne konti med 30 % ved at implementere et nyt automatisk faktureringspåmindelsessystem

Eksempel 4: Finansanalytiker

 • At øge den regelmæssige analyseeffektivitet for alle afdelinger med 55 %
 • At opretholde standardomkostninger inden for 1 % afvigelse fra år til år

Eksempel 5: Debitorspecialist

 • At reducere den gennemsnitlige fakturabehandlingstid med 20 % ved at skabe nye politikker og procedurer omkring debitorer
 • For at afvikle omkring 98 % af forældede tilgodehavender over 91 dage efter forfald

Nicolaj Nedergaard
Nicolaj Nedergaard Når du og din leder sætter dig til en præstationssamtale, fokuserer diskussionen typisk på din tidligere arbejdsindsats og dine mål for fremtiden. Ved at sætte klare regnskabsmål kan du hjælpe med at måle dine fremskridt bedre og kan motivere dig til at præstere bedre. I denne artikel kommer vi ind på, hvad regnskabsmål er, hvorfor de er vigtige, og hvad du kan skrive som regnskabsmål til din præstationsvurdering.