7 Typer Netværksmuligheder

7 Typer Netværksmuligheder

Netværk er en vigtig del af din professionelle karriere. Det kan hjælpe dig med at møde nye mennesker, opbygge vigtige forbindelser og lære nye ting. Det er dog vigtigt for dig at netværke de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. I denne artikel diskuterer vi, hvad netværksmuligheder er, typer af netværksmuligheder og typer af grupper, der er vært for netværksbegivenheder.

Hvad er en netværksmulighed?

En netværksmulighed er en begivenhed, der giver dig mulighed for at interagere med andre forretningsfolk for at danne forbindelser, søge råd og lære nye færdigheder. Du kan interagere med potentielle leverandører eller leverandører, og du har adgang til brancheeksperter, forretningskonkurrenter og potentielle kunder for at starte gensidigt fordelagtige relationer. Netværksbegivenheder i forskellige størrelser, og de kan forekomme personligt eller online.

Læs mere: Den komplette guide til netværk

Hvorfor er netværksmuligheder vigtige?

Netværksmuligheder tilbyder vigtige forretnings- og personlige vækstmuligheder. Netværksmuligheder kan hjælpe dig:

 • Søg et nyt job
 • Mød eller rekrutter nye kunder
 • Find potentiel kapital til din nystartede virksomhed
 • Mød fagfolk fra andre brancher
 • Lær nye teknikker
 • Forbedre dine færdigheder
 • Find nye muligheder
 • Hold dig opdateret med de seneste branchetrends
 • Find en mentor
 • Skab bevidsthed om dit seneste forretningsprojekt
 • Lær mere om andres synspunkter

Læs mere: Vigtigheden af ​​netværk i erhvervslivet (tip inkluderet)

7 typer effektive netværksmuligheder

Der er forskellige former for netværksmuligheder. Det er vigtigt for dig at vælge den type netværksbegivenhed, der passer bedst til dine behov. Det kan for eksempel være, at du netværker for at få et nyt job, få nye kompetencer, finde partnere til din nye virksomhed eller bare for at møde nye mennesker.

Her er nogle forskellige typer effektive netværksmuligheder:

Happy hour netværksmøder

Happy hour netværksbegivenheder er populære og effektive netværksmuligheder. Disse møder skaber en mere afslappet atmosfære. Happy hour-arrangementer kan generelt være en god måde at møde nye mennesker på. Det afslappede miljø kan gøre det lettere at præsentere dig selv for fremmede og føre en høflig samtale.

Branchespecifikke taleopgaver

Branchespecifikke taleengagementer giver flere fordele. Disse begivenheder er en mulighed for dig at lære af en ekspert inden for din branche. Mange af disse engagementer er endda specifikke for et specifikt emne eller en bestemt afdeling, du arbejder i. Disse taleengagementer giver dig også mulighed for at møde lignende fagfolk og lære af dine jævnaldrende.

Seminarer og konferencer

Seminarer og konferencer giver dig mulighed for at lære nye færdigheder, mens du mødes med andre fagfolk. Disse kan være flere dages begivenheder, og de kan give dig en bedre mulighed for at møde folk fra andre steder. Hvis du rejser til disse seminarer eller konferencer med dine medarbejdere, kan det også være med til at styrke dine arbejdsrelationer.

Roundtable arrangementer

Rundbordsarrangementer fremmer diskussionen blandt jævnaldrende. Disse fora hjælper med at skabe ideer og tilskynder deltagerne til at dele viden med hinanden. Rundbordsarrangementer kan give dig nye ideer, mens du skaber nye forbindelser.

Relateret: 47 gode spørgsmål at stille ved et netværksarrangement

Forelæsninger på videregående uddannelser

Mange gymnasier og universiteter inviterer eksperter og ledere fra en række forskellige ledere til at tale. Som en ekstra fordel er mange af disse begivenheder meget overkommelige eller endda gratis at deltage i. Hvis du bor i nærheden af ​​et kollegium eller et universitet, skal du overvåge deres arrangementsplan for at sikre, at du ikke går glip af nogle spændende foredrag.

Blandere

Mixere er afslappede begivenheder i en række forskellige omgivelser. Disse arrangementer omfatter ofte fagfolk med forskellig baggrund. Dette giver dig mulighed for at møde mennesker, du måske ellers ikke har mødt.

Oplysende interviews

Et virksomhedsspecifikt informativt interview giver fordele for både dig og virksomheden. Du har mulighed for at øve dine interviewfærdigheder og lære mere om en virksomhed, og virksomheden lærer mere om dig som potentiel kandidat. Disse er muligheder med lav indsats for at skabe forbindelser. Overvej dog at medbringe dit opdaterede CV eller visitkort, hvis intervieweren ønsker at lære mere om dig.

Læs mere: En komplet guide til informative interviews

Typer af netværksorganisationer

Her er nogle eksempler på organisationer, der kan tilbyde netværksarrangementer eller hjælpe dig med at udvide dit eksisterende netværk:

Faglige foreninger

Professionelle medarbejdere er grupper, der giver fagfolk mulighed for at udveksle information og ideer med hinanden. Mange af disse foreninger er branchespecifikke, men nogle kan relatere til demografiske oplysninger, såsom foreninger baseret på alder, køn eller race. Men branchespecifikke foreninger giver dig mulighed for at mødes med ligesindede inden for din branche eller arbejdsområde. Det er vigtigt at huske på, at nogle af disse foreninger kan have medlemsgebyrer eller udvælgelseskrav for at blive medlem.

Relateret: 57 professionelle foreninger til at booste dit CV

Uformelle kontaktnetværk

Casual kontaktnetværk er grupper, der giver folk med lignende erhverv mulighed for at forbinde. Disse netværk er ofte vært for månedlige møder og uformelle mixere. De kan også invitere talere til at diskutere relevante emner eller bekymringer.

Handelskamre er et almindeligt eksempel på tilfældige kontaktnetværk. Disse grupper giver dig mulighed for at skabe kontakter i dit fællesskab. Du har også valget mellem at påtage dig flere opgaver inden for organisationen, såsom frivilligt at være kammerambassadør.

Stærke kontaktnetværk

Stærke kontaktnetværk eller stærke kontakthenvisningsgrupper er små grupper, hvor medlemmer kan dele ideer og forretningshenvisninger. De har ofte et specifikt fokus, og mange af dem begrænser deres medlemskab til et bestemt speciale eller fagperson. Mange stærke kontaktgrupper mødes ugentligt efter en fast tidsplan.

Samfundstjenesteklubber

Samfundsserviceklubber giver dig mulighed for at lære mere om dit lokalsamfund. Du kan fokusere på et specifikt på en bestemt civil sag, som også kan give dig potentiel social kapital. Disse klubber kan også hjælpe dig med at komme i kontakt med andre forretningsfolk, som du måske ellers ikke har mødt.

Sociale medier eller andre online netværk

Sociale mediegrupper og online-netværk giver dig mulighed for at oprette forbindelse til professionelle og ligesindede over hele verden. Du kan møde andre i formelle og uformelle omgivelser, såsom chatrum eller grupper. Selv disse netværksbegivenheder er det stadig vigtigt for dig at prioritere troværdighed, professionalisme og opbygning af relationer.

Cathrine Karlsen
Cathrine Karlsen Netværk er en vigtig del af din professionelle karriere. Det kan hjælpe dig med at møde nye mennesker, opbygge vigtige forbindelser og lære nye ting. Det er dog vigtigt for dig at netværke de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. I denne artikel diskuterer vi, hvad netværksmuligheder er, typer af netværksmuligheder og typer af grupper, der er vært for netværksbegivenheder.