7 Tips Til At Starte Som Finansiel Rådgiver

Hvis du er kyndig med privatøkonomi, kan du overveje en karriere som finansiel rådgiver. Når du arbejder i denne rolle, kan du hjælpe folk med at styre deres økonomi og nå deres mål. Når du først kommer ind i denne karriere, er det vigtigt, at du implementerer strategier for at vinde nye kunder og beholde dine nuværende. I denne artikel forklarer vi, hvad en finansiel rådgiver er, og hvorfor folk vælger denne karrierevej sammen med råd til at starte som finansiel rådgiver.

Relateret: Komplet guide til, hvordan du bliver finansiel rådgiver

Hvad er en finansiel rådgiver?

En finansiel rådgiver er meget vidende om privatøkonomi og planlægning. De i denne rolle mødes med kunder for at diskutere deres økonomiske mål og finde ud af måder at opfylde dem på. En finansiel rådgiver kan også give kunderne råd om, hvordan de bedst håndterer deres nuværende økonomiske situation. Folk har en tendens til at mødes med finansielle rådgivere, når de har brug for hjælp til deres investering, pensionsplanlægning og overordnede opsparingsmål.

Relateret: Lær om at være finansiel rådgiver

Hvorfor blive finansiel rådgiver?

Der er mange grunde til, at folk vælger at blive finansielle rådgivere. Her er nogle af de vigtigste fordele ved denne karriere:

  • Hjælp folk med at blive økonomisk stabile. Som finansiel rådgiver har du mulighed for at give kunder livsændrende rådgivning om deres økonomi. Ved at arbejde sammen med dig kan folk lære at komme ud af gælden, få råd til deres næste hus eller endda dække deres børns universitetsudgifter.
  • Brug forretningsekspertise til at få kunder. Hvis du er en person, der nyder forretning og markedsføring sammen med økonomi, kan denne karriere passe godt til dig. Du skal bruge alle slags unikke strategier for at opbygge din kundebase.
  • Tjen kommission og gebyrer. Mange finansielle rådgivere opkræver et gebyr eller laver en kommission for hver klient, de betjener. Hvis du er en person, der kan få en konstant tilstrømning af kunder, kan du få en anstændig indkomst på dette område.
  • Find en sund balance mellem arbejde og privatliv. Efterhånden som du opbygger en kundebase, kan du begynde at planlægge dine møder omkring det, der fungerer godt for dig. Dette gør det nemmere at balancere dit personlige og professionelle liv.

Relateret: Finansielle planlæggere vs. finansielle rådgivere: Her er hvad du behøver at vide

Tips til at starte som finansiel rådgiver

Brug disse tips, når du starter som finansiel rådgiver:

Lær at netværke

I stedet for at vente på, at kunderne kommer til dig, skal du finde måder at komme i kontakt med dem på. Ved at lære at netværke kan du begynde at opbygge dine personlige forbindelser og finde flere kunder. Start med at deltage i forskellige netværksarrangementer, og hav dine visitkort klar til at dele ud. Overvej også at fortælle dine venner og familie om din ekspertise. De kan muligvis henvise nogen til dine finansielle rådgivningstjenester.

Relateret: Din guide til karrierer inden for finans

Få indsigt om dine kunder

Jo mere du lærer om dine kunder og målgruppe, jo bedre kan du muligvis opfylde deres behov. Når du opretter forbindelse til et nyt kundeemne eller en ny kunde, skal du stille dem nok spørgsmål til at få en god idé om, hvem de er, og hvad deres økonomiske mål er. Overvej at forbinde med dem på sociale medier, så du kan få et indblik i deres hverdag. Derudover er det nyttigt at tilføje dem som sociale medieforbindelser, når du vil have dine kunder til at se nyttige opslag, du deler.

Relateret: Guide til 20 typer finansielle rådgivere (med løn og pligter)

Bestem din målgruppe

Selvom du måske er åben for at hjælpe enhver med deres økonomiske behov, kan du bedre målrette mod et bestemt segment af markedet ved at definere din ideelle kunde. Du kan beslutte, at du foretrækker at hjælpe folk, der lige er startet i deres økonomiske planlægning. Ligeledes foretrækker du måske at arbejde med kunder, der ønsker at komme ud af gælden. At vælge et mindre segment at fokusere på kan hjælpe dig med at tiltrække folk, der har specifikke økonomiske behov.

Skab et forhold til kunderne

Når du møder kunder, så vis dem, at du støtter og respekterer dem. Du ønsker, at dine møder skal være noget, dine kunder ser frem til. Vær den person, der kan hjælpe dine kunder med at lindre deres økonomiske stressfaktorer og få det bedre med de beslutninger, de træffer. Du er velkommen til at starte dine møder med en lethjertet samtale. Spørg dine kunder om, hvad der sker i deres liv. At lægge denne ekstra indsats kan hjælpe dig med at opbygge dybere relationer med dine kunder, hvilket kan give dig flere henvisninger og gentagne kunder.

Gør dit råd enkelt

Som finansiel rådgiver skal du huske, at du er eksperten. Når du forklarer koncepter til dine kunder, skal du huske på, at de kan være nye i meget af dette. Brug simple termer eller analogier til at hjælpe kunder med at forstå, hvad du siger. Hvis du vil måle deres økonomiske viden, kan du overveje at få dem til at udfylde en undersøgelse eller et spørgeskema. Dette kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvor du starter med hver enkelt klient.

Øv aktiv lytning

En stor del af effektiv kommunikation er aktiv lytning. Det er, når du gør en indsats for rent faktisk at forstå, hvad dine kunder siger, hvilket giver dem en chance for at tale uden afbrydelser. Når din klient deler deres behov eller bekymringer, så gør en indsats for at tage noter. At nikke og give øjenkontakt viser dem, at du lytter. Når de er færdige med deres sidste tanke, skal du svare med opfølgende spørgsmål. Vis, at du ønsker at forstå deres økonomiske situation fuldt ud, så du kan give dem de bedste råd.

Bevis din ekspertise

Bevis over for potentielle kunder, at du er i toppen inden for dit felt ved at fremvise din ekspertise. En måde at gøre dette på er ved at skabe en online tilstedeværelse. Du kan gøre dette ved at lave informative videoer eller skrive finansrelaterede blogindlæg. Du kan endda se, om du kan bidrage som gæsteblogger på hjemmesider, der henvender sig til din målgruppe. Sammen med at få dit navn derude, giver en online tilstedeværelse folk en idé om din personlighed og evne til at hjælpe dem med deres økonomiske behov.

Holger Madsen
Holger Madsen Hvis du er kyndig med privatøkonomi, kan du overveje en karriere som finansiel rådgiver. Når du arbejder i denne rolle, kan du hjælpe folk med at styre deres økonomi og nå deres mål. Når du først kommer ind i denne karriere, er det vigtigt, at du implementerer strategier for at vinde nye kunder og beholde dine nuværende. I denne artikel forklarer vi, hvad en finansiel rådgiver er, og hvorfor folk vælger denne karrierevej sammen med råd til at starte som finansiel rådgiver.