54 Typer Af Marketingstrategier

Marketingteams bruger en bred vifte af strategier for at nå ud til deres målgrupper. Inden for mange af deres kampagner kan de bruge traditionel markedsføring, digital markedsføring eller en kombination af begge. Nøglen er at finde ud af, hvilke platforme din ideelle kundebase bruger. I denne artikel deler vi 54 forskellige typer marketingstrategier, dit team kan bruge.

Relateret: En guide til karrierer i marketing: krav, job og tips

Hvad er marketingstrategier?

Marketingstrategier er de teknikker, du bruger til at nå ud til dine målgrupper. De kan spænde fra en række forskellige formater, herunder traditionel markedsføring (radio, print, tv) og digital markedsføring (PPC, SEO, webstedsindhold, sociale medier). Ofte, når brands planlægger deres marketingstrategier, grupperer de dem i en større kampagne. . Dette hjælper med at skabe indhold, der passer inden for et centralt tema eller formål.

Relateret: 20 markedsføringstaktikker, der virker, og hvordan man bruger dem (med eksempler)

Typer af marketingstrategier

Udforsk disse 54 forskellige typer marketingstrategier:

Blogging

At skrive blogs, der vedrører din målgruppes interesser, er en glimrende måde at tiltrække flere mennesker til din hjemmeside. Blogging forbedrer også søgemaskineoptimering (SEO) og brandtillid.

Casestudier

Casestudier er digitale dokumenter, der viser det arbejde, du har udført for andre mærker eller kunder. De hjælper kunder med at visualisere, hvad din virksomhed kan tilbyde.

E-bøger

E-bøger er gratis downloads, som marketingteams bruger til at fange kundeemner. Tanken er, at de til gengæld for en forbrugers kontaktoplysninger kan få en gratis e-bog fyldt med nyttige oplysninger.

Relateret: En guide til effektive markedsføringsteknikker

SEO

SEO er, når brands optimerer deres websider for at rangere højere på søgemaskineresultatsider (SERP'er). Gennem organisk søgning kan du nå ud til flere mennesker og påvirke dem til at besøge din hjemmeside.

Betal pr. klik

Pay-per-click (PPC) er en form for betalt annoncering. Hver gang nogen klikker på din annonce, skal du betale et gebyr. De fleste marketingfolk bruger PPC-annoncering til at nå ud til flere mennesker via søgemaskiner.

Relateret: Din guide til online markedsføring: Hvad det er, og hvordan man bruger det

Ord til mund

Selvom brands måske ikke har meget kontrol over denne form for markedsføring, er mund til mund en fantastisk måde at få flere mennesker til at prøve din virksomhed. Du kan påvirke folk til at sige gode ting om dit brand ved at levere fremragende kundeservice.

Virale videoer

At skabe indhold såsom videoer, der går viralt, kan skabe stor interesse for dit brand. Marketingteams ser på nye tendenser for at udnytte denne metode.

Influencer/affiliate

Lige siden fremkomsten af ​​Instagram har mange brands indgået partnerskab med offentlige personer, der har store følgere for at promovere deres produkter og tjenester. Denne form for markedsføring har været en succes, da mange brugere stoler på meningerne fra de influencers, de beundrer.

Print

Denne traditionelle form for reklame har eksisteret i lang tid. Marketingfolk deler annoncer og sponsorerede artikler i aviser, magasiner og andet trykt materiale.

Television

At skabe reklamer er stadig en populær metode, som mange mærker bruger. De kan målrette deres målgrupper baseret på de tv-programmer, de sponsorerer.

Radio

Du kan nå ud til bestemte målgrupper baseret på lytternes demografi på radiostationer. Mærker bruger ofte stemmeskuespillere og interessante lydeffekter i deres radioannoncer.

Streamingtjenester

Da video- og musikstreamingtjenester fortsætter med at vokse i popularitet, bruger mange annoncører disse platforme til at nå ud til flere nichepublikum. Da disse tjenester kan fange meget flere brugerdata end traditionelt tv eller radio, kan brands skabe mere personlige annoncer.

Guerilla marketing

Guerilla marketing er, når marketingfolk går på gaden for at reklamere for deres produkter. Du kan se dette med popup-begivenheder, gratis prøver og anden markedsføring i øjeblikket.

Relateret: Sådan skriver du en marketingplan (med eksempler)

E-mail

E-mail marketing er en nyttig måde at pleje dine kundeemner. Mange mærker tilbyder nyhedsbreve for at dele interessant indhold med deres e-mail-liste. De bruger også dryp-kampagner, som sender e-mails baseret på en brugers handlinger.

Begivenhed

Brands afholder sponsorerede begivenheder for at skabe mere interesse for, hvad de har at tilbyde. Disse begivenheder kan omfatte seminarer, foredrag, fester, gallaer eller velgørenhedsarrangementer. De kan endda give nogle af deres produkter ud som festgaver.

Landingssider

Landingssider er websider, der er adskilt fra resten af ​​dit websteds navigation. Brands bruger dem til at forfølge en specifik handling og fange brugerdata.

Kataloger

Ved regelmæssigt at udsende kataloger til kunderne kan mærker forblive top-of-mind. Kataloger er især nyttige for detailhandlere, der udgiver nye varer med jævne mellemrum.

Cold calling

Det er, når en sælger ringer direkte til en forbruger. Målet er at få personen i telefonen til at foretage et køb eller forhøre sig mere om mærket.

Direkte post

Mærker kan målrette mod visse demografiske grupper med direct mail. De bruger ofte direct mail til at udsende virksomhedsmeddelelser, kuponer eller kampagner.

Facebook

At oprette en virksomhedsside på Facebook er en måde at komme i kontakt med dine kunder på. Mange mærker kører også Facebook-annoncer.

Instagram

Instagram er en visuel platform, som mange brands bruger til at fremhæve deres produkter, virksomhedskultur og værdier. Brands kan også bruge platformens Stories-funktion til at annoncere via dit brands egen profil.

Twitter

Mærker kan bruge Twitter til at dele sponsorerede opslag. At dele indhold med populære hashtags er en anden måde, hvorpå brands bruger denne platform til at opnå synlighed.

Snapchat

Mens brands kan bruge Snapchat-historier til at annoncere, laver mange af dem også sponsorerede linser eller filtre. Dette er en sjov måde at skabe interesse for dit brand.

Youtube

Mærker bruger YouTube til at dele annoncer og originalt indhold. Når de poster originalt indhold, overvejer de, hvad der kan være interessant for seerne i deres målgruppe.

B2B

Business-to-business marketing er, når brands markedsfører til hinanden. B2B marketing er baseret på behov, effektivitet og brandrelationer.

B2C

Business-to-consumer marketing spiller på en forbrugers behov og følelser. Mærker bruger denne form for markedsføring til at vise, hvordan deres produkter og tjenester kan forbedre dit liv.

Gratis prøver

At uddele gratis prøver er en måde, hvorpå mærker får folk til at prøve deres produkter. Dette er især nyttigt, når man lancerer et nyt produkt, som folk ikke har hørt om endnu.

Årlige salg

Når folk kan regne med, at dit brand har et salg hvert år, kan de se dette som en spændende begivenhed. Dette er en nyttig måde at øge salget på et bestemt tidspunkt af året.

Mærkeloyalitet

Brands bruger en række forskellige taktikker til at opbygge brandloyalitet. De søger ofte at tjene et nichepublikums behov og finde måder at imødekomme deres værdier.

Multikanal

Multichannel marketing er, når brands bruger en række forskellige platforme til at nå ud til forbrugerne. Ofte udgør disse platforme en større marketingkampagne.

Niche

Nichemarketing er, når du finder et meget specifikt hjørne af markedet og tilgodeser dem. I stedet for at oprette annoncer, der appellerer til en bred vifte af mennesker, kan kun en lille gruppe mennesker forstå, hvad du taler om. Dette hjælper dig med at skabe en stærk følelse af brandloyalitet.

Messe

Opsætning af en stand på messer er en smart måde at nå dine kunder personligt på. Brands sender en repræsentant eller sælger ud, som er meget vidende om, hvad de har at tilbyde.

Pressemøder

Du vil se store virksomheder arrangere pressekonferencer for at diskutere deres nye produkter med medierne. Tanken er, at pressen vil give dem gratis omtale ved at skrive om begivenheden. Du ser ofte denne markedsføringstaktik hos store teknologivirksomheder.

pressemeddelelser

Pressemeddelelser er, når brands skriver en kort artikel om deres seneste tilbud. Ofte vil udgivere dele disse pressemeddelelser med deres læsere. Du kan endda sende en pressemeddelelse ud til din mailingliste.

Filantropi

Nogle mærker binder filantropi ind i deres forretningsmodel. Du ser ofte en en-til-en forretningstilgang, hvilket betyder, at for hvert køb en kunde foretager, vil brandet donere det tilsvarende. Mærker kan også love at donere en vis procentdel af alt deres salg til en velgørende organisation.

Sæson

Mange brands baserer deres marketingkampagner på årstiderne. For eksempel har mange forhandlere Black Friday-tilbud eller ferieudsalg.

Mangel

Scarcity marketing er, når brands får forbrugerne til at tro, at deres produkter er begrænsede. Dette giver folk det haster med at købe nu.

Transaktionel

Kuponer, kampagner og rabatkoder er alle former for transaktionsmarkedsføring. Ved at købe nu føler folk, at de kan spare penge.

Forhold

Opbygning af et solidt forhold til kunder er, hvordan du kan få dem til at komme tilbage. Mærker gør dette ved at yde fremragende kundeservice og support.

årsag

Efterhånden som flere mennesker baserer deres købsbeslutninger på deres værdier, er flere brands blevet vokale om de sager, de støtter. De kan endda beslutte at støtte disse sager økonomisk i en bestemt periode.

Indholdskuration

Selvom det er nyttigt at poste originalt indhold på sociale medier, kan brands skabe en mere autentisk tilstedeværelse på sociale medier ved at dele eksternt indhold, der stemmer overens med deres stil, værdier eller æstetik.

Forretningspartnerskaber

Virksomheder vil samarbejde om at annoncere for begge deres tilbud. For eksempel kan du se filmtrailere, der er knyttet til et specifikt produkt.

Sponsorat

Mange virksomheder vil sponsorere begivenheder for at vise, at deres brand støtter en særlig sag. Ligeledes er det en måde at opbygge brand awareness. De får ofte chancen for at sætte deres logo på ethvert arrangements markedsføringsmateriale, websider, T-shirts eller skilte.

Belønningsprogrammer

Ved at belønne kunder for at handle i din butik, kan du få dem til at vende tilbage og bruge mere. Mange mærker skaber belønningsprogrammer, hvor kunder kan optjene point og indløse dem ved fremtidige køb.

Design af butiksfacade

Visuelt tiltalende design af butiksfacade kan få mærker til at gå mere til fods. Mange forhandlere hænger også reklameskilte op for at få folk til at komme ind.

Konkurrencer

Konkurrencer er en fantastisk måde at få folk til at lave din markedsføring for dig. Mange mærker kræver, at folk poster sponsoreret indhold for at komme ind. For eksempel beder mange mærker deltagere om at tagge deres venner for at deltage. De kan også kræve, at de deler et opslag på sociale medier.

Indtast for at vinde

Enter-to-win-kampagner er en fantastisk måde for brands at fange kundeemner. Den pris, de uddeler, er bestemt al den opmærksomhed, de får fra forbrugerne, værd.

Tankeledelse

Mærker, der etablerer tankelederskab i deres branche, opnår en ekspertappel. Kunder kan stole på mærker, der ved, hvad de taler om, og deler gode råd.

Popup butikker

Popup-butikker er, når mærker etablerer en midlertidig butik for at sælge et begrænset parti af deres varer. Folk føler sig tilbøjelige til at købe, da dette er en engangsbegivenhed.

Undersøgelser

Kundeundersøgelser er en måde, hvorpå brands kan få feedback. De bruger de svar, de modtager, til at ændre deres forretningspraksis.

Rabatter

Rabatter er, når kunder kan indsende en formular for at få penge tilbage på et køb. Dette får folk til at føle, at de får en god handel.

Database

Marketingteams kan lære meget om deres kunder ved at se på deres databaser. De bruger derefter disse data til at påvirke deres kampagner.

Personalisering

Mærker som Nike og Vans giver kunderne mulighed for at tilpasse deres sko. Mange mennesker nyder at være i stand til at skabe enestående produkter til sig selv. På samme måde kan folk tilføje et personligt præg til deres køb ved at tilbyde broderi- eller graveringstjenester.

Emballage

Iøjnefaldende pakning er en vigtig del af at få nogen til at få fat i dit produkt fra hylden. Mærker bruger en kombination af smuk grafik og overbevisende kopi for at nå ud til flere kunder.

Andreas Ludvigsen
Andreas Ludvigsen Marketingteams bruger en bred vifte af strategier for at nå ud til deres målgrupper. Inden for mange af deres kampagner kan de bruge traditionel markedsføring, digital markedsføring eller en kombination af begge. Nøglen er at finde ud af, hvilke platforme din ideelle kundebase bruger. I denne artikel deler vi 54 forskellige typer marketingstrategier, dit team kan bruge.