22 Effektive Teknikker Til At Hjælpe Dig Med At Lave Et Salg

Der er adskillige salgsteknikker, som sælgere bruger, når de kontakter kundeemner. At forstå forskellige strategier, og hvornår det er bedst at bruge dem, kan øge dine chancer for at få nye kunder. Hvis du er interesseret i at øge dit samlede salg og skabe mere profit for din virksomhed, kan du overveje at implementere et par nye salgsteknikker, når du taler med potentielle kundeemner. I denne artikel diskuterer vi, hvad en teknik i salg er og udforsker 22 teknikker, du kan bruge til at lave et salg.

Relateret: 7 salgspitch-teknikker med eksempler

Hvad er en teknik i salg?

En salgsteknik er en metode, som en sælger bruger til at generere konverteringer og skabe omsætning til deres virksomhed. Virksomheder bruger forskellige salgsteknikker afhængigt af deres målgruppe, deres produkter og deres overordnede organisatoriske mål. Sælgere lærer teknikker i skolen og modtager træning på arbejdspladsen med specifikke metoder, som deres virksomhed bruger til at øge salget. Udvikling af salgsteknikker, der fungerer effektivt for din virksomhed, er en løbende proces. Analyse af indgående data kan hjælpe et salgsteam med at forbedre deres nuværende teknikker og vise dem, hvilke metoder de bruger med succes, og som de kan overveje at ændre.

Relateret: 11 salgsjob med høj kommission

22 teknikker til at lave et salg

Her er 22 salgsteknikker, du skal overveje, når du prøver at lave et salg:

1. Kontakt kundeemner hurtigt

Overvej at kontakte dine leads hurtigt, når de har lavet en forespørgsel om dine produkter. De er typisk mere interesserede, umiddelbart efter at de har spurgt, og du kan yderligere overbevise dem ved at kontakte dem umiddelbart efter, at du bemærker, at de har sendt en e-mail eller ringet til virksomheden. Prøv at besvare alle de spørgsmål, de har, for at få dem til at føle sig mere sikre på dine produkter eller tjenester, og planlæg endnu et opfølgende opkald inden afslutningen af ​​samtalen.

2. Ring om morgenen eller eftermiddagen

En kunde er måske i bedre humør til at diskutere et potentielt salg, når de først kommer på arbejde, eller før de rejser om eftermiddagen. Det kan være et mere bekvemt tidspunkt for mange kundeemner, hvilket kan gøre dem mere villige til at høre din salgstale. Eksperimenter med forskellige tidspunkter for at afgøre, hvilke der er mest effektive for dig.

3. Ring udsigter midt på ugen

Den bedste dag på ugen at ringe til dine kundeemner varierer efter branche, men ofte er midtugen et ideelt tidspunkt. Onsdage og torsdage kan være et godt tidspunkt at ringe, fordi mange kundeemner har mere travlt i begyndelsen af ​​ugen med at tage sig af opgaver, de forlod inden weekenden. På samme måde flytter mange kundeemner deres fokus mod slutningen af ​​ugen, så at ringe midt på ugen og give et solidt pitch kan øge dine chancer for at komme dem gennem faserne af salgstragten.

4. Kom med positive bemærkninger

Når du taler med en lead, så prøv at holde samtalen positiv. Hvis du begynder med en generel samtale, så diskuter noget opløftende som en kommende ferie, eller hvordan du har nydt vejret for nylig. Noget så simpelt som et positivt udsagn kan hjælpe din virksomhed til at fremstå mere flatterende for en kundeemne.

5. Tal ikke negativt om dine konkurrenter

Nogle mennesker kan forbinde dit produkt med negative kommentarer, der er sagt om en anden virksomhed. Overvej at afstå fra at sige noget grimt om konkurrenter. Hold i stedet samtalen relateret til, hvad dit produkt kan tilbyde dem, og hvordan det kan løse nogen af ​​deres smertepunkter.

6. Husk at bruge positivt kropssprog

Når du taler med en kunde personligt, er det vigtigt at være opmærksom på det kropssprog, du fremviser. Effektiv nonverbal kommunikation såsom kropssprog kan have indflydelse på kundens adfærd. Du kan bruge et par positive bevægelser, såsom at holde øjenkontakt, nikke mens de taler og læne dig lidt mod dem under samtalen.

Relateret: Sådan forstår og bruger kropssprog på arbejdspladsen

7. Brug social selling

Social selling er en strategi, hvor sælgere bruger sociale medier som en kanal til at tale med forbrugerne. Du kan besvare spørgsmål, kontakte potentielle kunder og dele generelt indhold om dine produkter. Hvis sociale medier er en afsætningsmulighed, som din målgruppe ofte engagerer sig i, så kan socialt salg være en ideel salgsteknik til at tiltrække flere kundeemner.

Læs mere: Socialt salg: definition, fordele og bedste praksis

8. Brug konsulenten, tættere eller eksperttilgang til salg

Der er forskellige salgstilgange, du kan bruge, når du forsøger at lave et salg. De tre, der kan være mest effektive, er at være "konsulent", "tættere på" eller "ekspert". Closers kan være gode til at lukke salg på grund af deres evne til at have afslappede samtaler med kundeemner. Konsulenter er typisk gode til at lytte til kunderne og få det, de har brug for. Eksperter er normalt dygtige til at bruge de fleste salgsstrategier. Overvej at undersøge strategierne og afgøre, hvilken du tror, ​​du kan udmærke dig mest i.

9. Tilbyd mere end én mulighed

Nogle kunder sætter pris på det, når du tilbyder dem mere end én produktmulighed i en salgstale. En mulighed kan få dem til at føle sig begrænset, så at tilbyde to eller flere giver dem frihed til at vælge. De kan føle sig trygge i deres beslutning ved at vide, at de har et par forskellige produkter at overveje og kan vælge det, der bedst passer til deres behov.

10. Spejl dine købere

Når du spejler, eller efterligner, de bevægelser, som kundeemner gør under et salgsmøde eller netværksbegivenhed, kan det ubevidst forbedre det billede, de har af dig og din virksomhed. Overvej at spejle dine kunders verbale og nonverbale adfærd, såsom at matche din taletone til deres eller krydse dine ben, hvis de har krydset deres. Det kan øge deres villighed til at købe produkter fra din virksomhed.

11. Stil indsigtsfulde spørgsmål

Før du starter et salgsargument, skal du lære kundeemnet at kende ved at stille åbne spørgsmål, der giver dem mulighed for at tale om sig selv. Dette kan skabe en mere behagelig salgsoplevelse for leadet og gøre dem mere komfortable med dig, før du pitcher dine produkter.

12. Lav din research

Før du kontakter en kunde for første gang, bør du overveje at undersøge virksomheden og den person, du planlægger at tale med. Faktorer, du måske ønsker at undersøge, omfatter deres position i virksomheden, de produkter, de kan have en interesse i, og deres konti på sociale medier. At slå disse oplysninger op kan give dig indsigt i deres aktuelle smertepunkter. Du kan derefter ændre dit salgstal til at inkludere de bedste strategier for at overbevise dem om de fordele, de kan få ved at bruge dine produkter.

13. Lyt til deres behov

Før du kan oprette et salgsargument tilpasset specifikt til en potentiel forbruger, er det vigtigt at lytte til, hvad de har brug for fra din virksomhed. Hvis du forstår deres udfordringer, kan du nemmere bestemme, hvilke produkter de skal foreslå for at løse deres behov. Når du først kontakter dem, skal du stille dem åbne spørgsmål om, hvilke produkter de bruger, og hvad du kan gøre for dem.

Læs mere: Sådan forstår du kundernes behov i 4 trin

14. Bed om henvisninger

En salgsteknik, du måske overvejer, er at bede dine nuværende kunder om henvisninger. Hvis de er tilfredse med dine produkter og kundeservice, kan de være forpligtet til at henvise andre virksomheder til din virksomhed. Du kan bede om henvisninger ved at kontakte dem over telefonen, sende en e-mail eller tilbyde et incitament til virksomheder, der henviser din virksomhed til andre.

Læs mere: Sådan beder du om henvisninger

15. Fortæl udsigterne en historie

At dele succeshistorier om dit produkt med kunder kan være en værdifuld salgsteknik. En måde at gøre dette på er ved at dele kundeudtalelser, der involverer dit produkt. Du kan også vælge at fortælle potentielle kunder en historie om, hvordan de kunne blive rost på arbejdet ved at købe dit produkt, fordi de ville gøre deres egen forretning en service ved at løse et smertepunkt.

16. Opbyg tillid hos forbrugerne

Opbygning af tillid til nuværende og potentielle forbrugere kan hjælpe med at opbygge din virksomheds netværk. Prøv at være så vidende som muligt med hensyn til oplysninger om produkter, omkostninger og forsendelsestid. Gør en indsats for at kontakte dem mere end én gang og opbyg tillid ved at følge alle løfter, du giver dem.

17. Forstå dit marked

Det er vigtigt at forstå alle aspekter af dit målmarked, såsom hvilke udfordringer de har, deres præferencer, og hvordan du kan hjælpe dem med at forbedre nogle aspekter af deres liv. At få indsigt i denne viden kan hjælpe dig med at positionere dit produkt på en måde, der passer til dem. Det kan også være en god idé at indsamle oplysninger om de konkurrenter, som din målgruppe er interesseret i, så du kan sammenligne dine produkter og marketingstrategier med deres.

18. Målret de rigtige leads

At vide, hvilke kundeemner der er mere tilbøjelige til at resultere i en konvertering, kan spare dig for en masse tid og kræfter. Overvej at tage dig tid til at identificere din køberpersona og skabe din ideelle kundeprofil. At målrette din indsats mod den rigtige målgruppe kan føre til en større chance for at lukke salget og have tilbagevendende kunder.

Relateret: 4 trin til at opbygge din køberpersona

19. Brug data til at holde dig orienteret

Prøv at holde dig opdateret med din marketingtragt og analyser, hvilke salgsteknikker du i øjeblikket bruger, som med succes bringer salg ind, og hvilke der ikke gør. Se på datarapporter for at studere analyser fra et andet perspektiv, så du kan forbedre dine teknikker til fremtidigt salg. Du kan begynde med halvårlige rapporter og derefter bruge dem oftere, når dit team bliver fortrolig med at analysere dataene.

20. Giv kundeemner med uddannelse

En måde at opbygge tillid hos en kundeemne er ved at give dem uddannelse om dit produkt. Dette inkluderer ting som blogindlæg, webinarer eller PDF'er for at uddanne dem om fordelene ved dine produkter og hvad din virksomhed kan tilbyde. At uddanne et kundeemne, før du laver et salgsargument, kan hjælpe dem med at føle sig informeret og opbygge et forhold til dig.

21. Afslut hvert møde med en handling

Gør en indsats for at afslutte et møde med en konkret handling på plads. Tilbyd at planlægge dit næste møde, før du afslutter samtalen. Hvis du gør dette, er det allerede i deres kalender og sat op, så du har en chance for at rykke salgsprocessen frem næste gang.

22. Brug marketingteamet

At tilpasse marketing- og salgsteamet kan gavne den samlede succes med salget i virksomheden. Salgsteamet kan tale med marketing om den feedback, de modtager fra kundeemner for at afgøre, hvad de gør godt, og hvilke strategier de kan arbejde på at udvikle. Marketing kan hjælpe salget ved at diskutere de egenskaber, de leder efter i kvalitetskundeemner. Fuld gennemsigtighed på begge sider kan give mere effektive salgsresultater.

Uffe Kragh
Uffe Kragh Der er adskillige salgsteknikker, som sælgere bruger, når de kontakter kundeemner. At forstå forskellige strategier, og hvornår det er bedst at bruge dem, kan øge dine chancer for at få nye kunder. Hvis du er interesseret i at øge dit samlede salg og skabe mere profit for din virksomhed, kan du overveje at implementere et par nye salgsteknikker, når du taler med potentielle kundeemner. I denne artikel diskuterer vi, hvad en teknik i salg er og udforsker 22 teknikker, du kan bruge til at lave et salg.