15 Værktøjer Til Effektiv Og Effektiv Rekruttering

Rekruttering og sikring af den rigtige kandidat til et job kan være en tidskrævende proces. Ansættelsesledere, personalemedlemmer og rekrutterere bruger ofte timer på at arbejde på jobopslag, skabe annoncer, netværke med fagfolk, screene ansøgninger og interviewe potentielle ansatte. Hvis du arbejder i en af ​​disse brancher, er chancerne for, at du kan drage fordel af nogle tidsbesparende rekrutteringsværktøjer og -tjenester.

I denne artikel forklarer vi de fem kerneelementer i at udvælge og ansætte de rigtige kandidater til et job og beskriver 15 værktøjer inden for disse områder til effektiv og effektiv rekruttering.

Hvad laver rekrutterere og ansættelsesledere?

Rekrutterere, ansættelsesledere og menneskelige ressourcer er fagfolk med ansvar for forskellige aspekter af ansættelsesprocessen. Folk i disse roller får ofte til opgave at slå jobmuligheder op, skrive jobbeskrivelser, håndtere ansøgerforespørgsler, gennemgå og screene CV'er og ansøgninger og interviewe folk. De er også regelmæssigt involveret i at tilbyde job, forhandle løn og hjælpe nyansatte med at vænne sig til deres nye stillinger.

Nogle gange rekrutterer ansættelsesledere eller personalemedarbejdere selv ansøgere, og andre gange er de afhængige af information og forslag fra professionelle rekrutterere.

Læs mere: Sådan bliver du rekrutterer

Hvordan rekrutteringsværktøjer forbedrer ansættelsesprocessen

Rekrutteringsværktøjer er enheder, websteder, platforme eller softwareprogrammer, der hjælper på områder, der vedrører indsamling af kvalificerede kandidater, screening af ansøgere eller ansættelse af talenter. Rekrutterere, personalemedlemmer og ansættelsesledere søger ofte at udfylde flere jobroller, og de kan modtage hundredvis eller endda tusindvis af ansøgninger til en enkelt rolle. Brug af rekrutteringsværktøjer hjælper folk med at spare tid, forblive upartiske og identificere de mest kvalificerede kandidater.

Relateret: Rekrutteringskompetencer: Definition og eksempler

15 værktøjer til rekruttering og ansættelse

Her er 15 rekrutteringsværktøjer til at forbedre kerneelementerne i at udvælge og ansætte de rigtige kandidater til jobåbninger:

Netværk

Professionelt netværk er processen med at forbinde og interagere med andre mennesker for at udvikle og etablere gensidigt gavnlige professionelle relationer. Netværk er en vigtig strategi for rekrutterere og ansættelsesledere, fordi det udvider en persons omfang og rækkevidde og hjælper folk med at sprede information om virksomhedsinitiativer, virksomhedskultur og jobmuligheder.

Her er en liste over tre værktøjer, der kan hjælpe dig med at forbedre dine netværksfærdigheder til arbejdet:

 • Eventbrite: Eventbrite er en online platform til at afholde særlige begivenheder. Som rekrutterer kan du bruge dette værktøj til at være vært for netværksarrangementer, rundbordsdiskussioner og udsende ansættelsesannonceringer. Mange jobsøgende bruger denne platform, og den giver dig mulighed for at møde potentielle kandidater og udvide dit professionelle netværk.

 • ContactOut: ContactOut er en udvidelse, du kan tilføje til en Chrome-webbrowser. Det giver rekrutterere og ansættelsesledere mulighed for automatisk at udfylde kontaktoplysninger ved hjælp af professionelle sociale medieplatforme. Det er et nyttigt værktøj til at forbinde med andre og udvikle dit professionelle netværk.

 • Higher Logic: Higher Logic er en virksomheds- og rekrutteringsplatform. Du kan uploade virksomhedsoplysninger, jobopslag og annoncer for at nå ud til en bred base af potentielle kandidater og brandambassadører. Higher Logic fokuserer på at skabe brand tilstedeværelse, forbinde mennesker og drive socialt engagement.

Læs mere: 10 typer netværksbegivenheder

Annoncering af jobåbninger

Jobs annonceres jævnligt online, i fysiske aviser, sociale medier og på søgemaskiner, der er specielt designet til jobsøgende. Det sprog, du bruger, og de detaljer, du giver, når du opslår en jobmulighed, er en integreret del af rekrutteringsprocessen.

Her er tre ressourcer til rekrutterere og ansættelsesledere for at sikre, at deres jobopslag er inkluderende, spændende og i stand til at nå de rigtige kandidater:

 • Textio: Textio er udvidet skriveteknologi. Du kan tilføje Textio som en udvidelse til din Chrome-webbrowser for at forbedre dit sprogvalg og læsbarhed.

 • Gender Decoder: Gender Decoder er et gratis værktøj, hvor du kan kopiere og indsætte din jobbeskrivelse eller annonce for en rolle i en tekstboks. Gender Decoder identificerer sprog, der kan omfatte utilsigtet kønsbias. Ved at bruge dette værktøj kan du være med til at sikre, at dit ordvalg er rummeligt, så du når ud til så mange kvalificerede kandidater som muligt.

 • Landbot: Landbot er en chatboksbygger, der ikke kræver, at en bruger kode deres svar. Det er nemt at bruge og sparer tid og energi ved at kommunikere med potentielle kandidater og ansøgere ved hjælp af interaktive eller forudindstillede automatiske svar.

Relateret: Sådan bliver du rekrutterer

Forhåndsudvælgelse af kandidater

Forhåndsscreening af kandidater er evalueringen af ​​en persons grundlæggende viden eller evner, før du bruger tid på at e-maile, telefonopkald eller interviewe den pågældende person. Forhåndsscreening er vigtig for rekrutterere og ansættelsesledere, fordi det giver dig mulighed for at filtrere gennem en stor ansøgerpulje for at finde de mest kvalificerede kandidater. Denne proces sparer tid og giver dig mulighed for at bruge mere tid på at lære personer at kende med de specifikke talenter og evner, som du leder efter.

Her er tre ressourcer til at hjælpe med at lette din forhåndsscreenings- og udvælgelsesproces:

 • Hiretual: Hiretual er et ansøgersporingssystem (ATS) og et kandidatforholdsstyringsværktøj (CRM). Rekrutterere og ansættelsesledere kan bruge Hiretual til at strømline processen med at besvare indledende e-mails eller opkald vedrørende generelle forespørgsler om ledige stillinger. Det sparer tid og kan hjælpe dig med at identificere, hvilke henvendelser du skal prioritere.

 • Harver: Harver er et screenings- og udvælgelsesværktøj. Det hjælper rekrutterere og ansættelsesledere med at analysere og fortolke kandidatdata for at vurdere, om nogen opfylder kravene til en rolle. Harver har diagrammer, matchprocentskalaer og præstationsvurderinger, der er nemme at læse og forstå. De værktøjer og systemer, det giver, gør det lettere at sammenligne kandidater i de endelige udvælgelsesfaser og hjælper med at sikre, at ansættelsesprocessen er både effektiv og objektiv.

 • Vettery: Vettery er et forhåndsudvælgelses- og screeningsværktøj, der bruger kunstig intelligens (AI) til at finde kvalificerede og talentfulde personer til at opfylde brugerspecifikationerne. Som rekrutterer eller HR-chef kan du bruge dette værktøj til at skabe en mere præcis ansøgerpulje at vælge imellem.

Relateret: De 8 funktionelle områder af menneskelige ressourcer

Video interview

Samtaler er en afgørende del af ansættelse og rekruttering. Denne proces hjælper folk med at vide, om en potentiel kandidat ville være en god kultur, der passer til et team, og den hjælper med at identificere, hvem der har den rigtige holdning og evner til at tilpasse sig virksomhedens værdier. Det er en chance for at ansætte ledere og rekrutterere for at lære de mennesker at kende, der søger et job.

Gennemførelse af videointerviews sparer tid og hjælper med at udvide dit omfang af kandidater. Videointerviewværktøjer kan være komplicerede og kan involvere elementer som forudindspillede interviewspørgsmål, færdighedstests og notefunktioner.

Her er tre rekrutteringsværktøjer, der gør videointerview nemmere og mere effektivt:

 • HireVue: HireVue er et videointerviewværktøj, der kombinerer tilpassede kandidatvurderinger med videosvar. Du kan bruge dette værktøj til at hjælpe dig med at spare tid i interviewprocessen.

 • Spark Hire: Spark Hire er interviewsoftware, der giver mulighed for live og interaktive videointerviews, forudindspillede envejsinterviews og kandidatresponsvideoer. Det er en sikker platform, der hjælper med at øge produktiviteten og effektiviteten ved screening af potentielle medarbejdere.

 • Wepow: Wepow er et videointerviewprogram, der har standard live-interviewmuligheder og giver folk også mulighed for at forhåndsoptage interviewspørgsmål og se kandidaternes svar, når de passer. Derudover giver denne platform metrics, der hjælper med at gøre dine ansættelsesbeslutninger nemmere.

Læs mere: 36 spørgsmål, ansættelsesledere kan stille under en kandidatsamtale (med eksempler på svar)

Onboarding

Onboarding er en vigtig funktion af personaleafdelingen og ansættelsesprocessen. Det refererer til, hvordan nye medarbejdere får udstyr, færdigheder og virksomhedsspecifik viden til at være effektive i deres nye roller. Onboarding hjælper nyansatte med at forstå hierarkiet i en virksomhed, og det hjælper med at tydeliggøre forventninger og ansvar. Personale med menneskelige ressourcer, ansættelsesledere og rekrutterere bruger regelmæssigt onboarding-værktøjer til at fremskynde denne proces og hjælpe tingene med at køre problemfrit.

Her er tre værktøjer, som ansættelsesledere og rekrutterere kan bruge, efter at de har valgt og sikret den rigtige kandidat til et job:

 • Click Boarding: Click Boarding er en intuitiv personaleløsning til at udstyre og forberede nye medarbejdere. Når du har valgt en kandidat til ansættelse, kan du oprette dem med en Click Boarding-konto. Så vil platformens selvstyrede design sikkert og nemt integrere den nye medarbejder i den eksisterende virksomhedskultur og -system.

 • BambooHR: BambooHR er et simpelt og engagerende onboarding-softwareprogram. Værktøjerne leveret af BambooHR er samtale i tone og engagerende. De inkluderer også elektroniske signaturer til at dokumentere og opbevare nødvendige ansættelsespapirer. Virksomheden fokuserer på at skabe førstedagsoplevelser, der er smidige og behagelige for den nyansatte.

 • UKG Pro: UKG Pro (tidligere kendt som UltiPro) er onboarding-software, der hjælper med at strømline processen med at udstyre nye medarbejdere med det, de skal bruge for at være effektive i deres rolle. Denne platform fokuserer også på at hjælpe nyansatte med at opsætte deres løn- og skattedokumenter. UltiPro gør brug af diagrammer, infografik og videoer for bedst muligt at sikre brugerforståelse og brugeroplevelse.

Casper Borup
Casper Borup Rekruttering og sikring af den rigtige kandidat til et job kan være en tidskrævende proces. Ansættelsesledere, personalemedlemmer og rekrutterere bruger ofte timer på at arbejde på jobopslag, skabe annoncer, netværke med fagfolk, screene ansøgninger og interviewe potentielle ansatte. Hvis du arbejder i en af disse brancher, er chancerne for, at du kan drage fordel af nogle tidsbesparende rekrutteringsværktøjer og -tjenester.