15 Måder At Få Medarbejdere Til At Føle Sig Værdsat På Arbejdet

Medarbejdere, der føler sig værdsat på arbejdet, er ofte gladere, mere produktive og mindre tilbøjelige til at søge andre beskæftigelsesmuligheder. Der er mange måder at vise medarbejderne, hvor meget du værdsætter dem, lige fra anerkendelsesprogrammer og økonomiske incitamenter til simple gestus, som at lytte og handle på feedback. At kende vigtigheden af ​​værdsatte medarbejdere og hvordan man viser påskønnelse kan skabe en stærk virksomhedskultur. I denne artikel udforsker vi vigtigheden af ​​at få medarbejderne til at føle sig værdsat og opdager 15 måder, hvorpå du kan implementere programmer og praksis for at sikre, at medarbejderne ved, hvor meget du sætter pris på dem.

Relateret: Guide til virksomhedskultur

Hvad er vigtigheden af ​​at føle sig værdsat på arbejdet?

At få medarbejderne til at føle sig værdsat i det arbejde, de udfører, er vigtigt i forretningen og kan i sidste ende forbedre miljøet på en arbejdsplads, individet og teamets præstationer og hjælpe en organisation med at nå sine mål. At vise medarbejderne, hvor meget du værdsætter dem, kan:

 • Opbyg tillid: Medarbejdere, der ved, at du værdsætter deres input, feedback og ideer, har ofte tillid til ledelse og tillid til en virksomhed.
 • Øg produktiviteten: Hvis medarbejderne ved, at du værdsætter og værdsætter deres arbejde, fortsætter de ofte med at arbejde hårdt, stræber efter nye mål og bliver investeret i virksomhedens præstationer.
 • Øg moralen: Når du tager dig tid til at lære medarbejderne at kende, så lad dem bidrage og vis, at du værdsætter dem, team-, afdelings- og virksomhedsmoralen stiger typisk. Ofte jo mere positive folk føler for deres arbejdsmiljø, jo bedre er deres output.
 • Reducer omsætningen: Når du værdsætter medarbejdere og demonstrerer det, har de ofte højere arbejdstilfredshedsgrader og forfølger fortsat beskæftigelse eller avancementmuligheder og henviser andre jobkandidater frem for at søge anden beskæftigelse. Dette kan hjælpe med at sænke omsætningen og øge fastholdelsesraterne.
 • Forbedre brandets omdømme: At være kendt som en virksomhed, der værdsætter medarbejdere, kan hjælpe dig med at tiltrække højt kvalificerede jobkandidater og muligvis nye kunder eller kunder, der ønsker at støtte en virksomhed med et stærkt omdømme som et godt sted at arbejde.

Sådan får du medarbejdere til at føle sig værdsat på arbejdet på 15 måder

For at få dine medarbejdere til at føle sig værdsat, værdsat og tilfredse på arbejdet, overvej disse 15 måder at skabe et positivt arbejdsmiljø gennem programmer og praksis:

1. Tilbyd gode kompensationspakker

Du kan beholde og tiltrække kvalitetstalenter ved at tilbyde givende kompensationspakker, der viser, hvordan en virksomhed værdsætter deres medarbejdere fra starten. At skabe konkurrencedygtige eller brancheførende kompensationspakker er en fantastisk måde at sikre, at medarbejderne føler sig tilfredse og værdsat. Disse håndgribelige og grundlæggende elementer kan omfatte:

 • Fair grundløn
 • Ferie og feriepenge
 • Forhøjelser, bonusser og incitamenter
 • Attraktive fritidsprogrammer
 • Sundheds- og velværefordele
 • Pensionsbidrag matcher
 • Resultatløn
 • Frivillige dage
 • Fleksible tidsplaner
 • Transportgodtgørelse

Læs mere: Brug af incitamenter til at motivere medarbejdere

2. Sørg for meningsfuldt arbejde

Dette aspekt kan være forskelligt for hver enkelt medarbejder baseret på deres ønsker, ønsker og mål, selvom medarbejderne typisk præsterer godt, når de ved, at det arbejde, de udfører dagligt, er værdifuldt og betyder noget. Overvej at fremhæve teams for at hjælpe andre med at forstå det arbejde, hver gruppe eller afdeling udfører, uanset om det er via firma-e-mails og et nyhedsbrev eller ved at tale om resultater under møder. Se også efter måder, hvorpå du kan give meningsfuldt arbejde direkte til dine medarbejdere, som at tilbyde en projektlederposition til en medarbejder, der stræber efter at opnå en ledelsesmæssig forfremmelse.

3. Prioriter en balance mellem arbejde og privatliv

Der er ofte en sammenhæng mellem balance mellem arbejde og privatliv og både medarbejdernes præstation og arbejdsglæde, så prioritering af dette element på arbejdspladsen kan skabe effektfulde resultater. At opretholde et sundt og afbalanceret arbejdsmiljø kan reducere stress, forebygge udbrændthed, spare penge og fremme en hensynsfuld virksomhedskultur. Her er nogle måder at prioritere en balance mellem arbejde og privatliv for medarbejderne:

 • Tilbyd wellness-dage
 • Omfavne og opmuntre til autonomi
 • Fremme sundhed og velvære
 • Etablere fleksible arbejdstider
 • Tillad muligheder for fjernarbejde
 • Sørg for generøse betalte friprogrammer
 • Hav respektfulde forventninger til kommunikation uden for arbejdstiden
 • Nuværende tidsstyringsfærdighedsudvikling

4. Start et medarbejderanerkendelsesprogram

Medarbejderanerkendelsesprogrammer er en fantastisk måde at anerkende det arbejde, der udføres af teams og enkeltpersoner i løbet af året. Overvej at spørge nuværende medarbejdere om den type anerkendelse, de ønsker mest, som f.eks. at starte en månedens medarbejder-klub eller afholde en årlig belønningsceremoni. Andre ideer kan omfatte økonomiske incitamenter, frokost med den administrerende direktør (CEO) eller optjent fri.

Læs mere: 11 ideer til medarbejderanerkendelse, der får dine medarbejdere til at føle sig værdsat

5. Fejr præstationer

At fejre præstationer kan holde teams og medarbejdere engageret, så overvej at anerkende både store og små arbejdspræstationer, som:

 • Optjener høje kundetilfredshedsvurderinger
 • At nå kvartalsvise salgsmål
 • Onboarding af nye teammedlemmer
 • Lancering af nye tjenester eller produkter
 • Sikring af nye kunder eller fornyelse af kontrakter
 • Succesfuld overgang til produkter, procedurer eller programmer

Du kan offentligt anerkende disse præstationer, fremhæve dem i virksomhedens korrespondance eller dele en håndskrevet takkebesked til medarbejderne som en personlig og tankevækkende gestus.

6. Tilbyde faglig udvikling og læringsmuligheder

Investering i dit team viser, at du værdsætter dem. Overvej at tilbyde faglige udviklingskurser i virksomheden eller at betale for onlinekurser, konferencer eller refusion af undervisning. Krydstræning mellem afdelinger er også en effektiv og omkostningseffektiv måde at lade medarbejderne lære og opdage nye færdigheder, og formelle eller afslappede mentorprogrammer tilbyder også medarbejderne støtte og vejledning. Andre måder at hjælpe medarbejderne med at vokse omfatter:

 • En-til-en ledermøder
 • Peer-læringsgrupper
 • Karriere- eller talentstyringsvejledning
 • Dedikeret læringstid

7. Lej internt

Mens ansættelse altid inkluderer at sikre, at en person er egnet til en rolle, viser det først, at du sætter pris på det nuværende team, når du ser på interne kandidater, ønsker at se dem nå deres personlige karrieremål og nyder at investere i væksten af ​​dine medarbejdere. Ansættelse internt har også tilføjede fordele for en virksomhed, såsom lettere og hurtigere onboarding og overgang, reducerede omkostninger og øget medarbejderfastholdelse og loyalitetsrater. Overvej at etablere bedste praksis for intern rekruttering og hold kandidater til de samme forventninger, kvalifikationer og kriterier.

8. Har præstationsløn eller bonusser

Efterhånden som dine medarbejdere udvikler sig, får flere færdigheder og bliver bedre til deres job, er det vigtigt at tilpasse deres kompensation, give lønforhøjelser eller dele bonusser for at belønne dem. Overvej at vurdere meritbaserede lønstigninger i forhold til ansættelseslængde for at vise medarbejderne, at deres vækst er i overensstemmelse med præstationer og for at sikre, at moralen forbliver stærk i stedet for utilsigtet at belønne medarbejdere, der er underpræsterende.

9. Få tid til holdet

Medarbejdere føler sig ofte mest værdsat, når de tilbringer tid direkte med en leder eller leder uden for det normale jobansvar. Forkæl dem med en kaffepause eller tag dem med ud til frokost for at lære dem bedre at kende og høre deres ideer om arbejdspladsen. Når du laver præstationsvurderinger, skal du give ægte feedback, forklare områder, der giver anledning til bekymring, og give tid til spørgsmål i stedet for at holde et hurtigt møde. Også selv at bruge et par minutter om dagen på at tale med teamet eller enkeltpersoner kan etablere relationer og forbindelser, der får dem til at føle sig værdsat som både mennesker og medarbejdere.

Relateret: Sådan engagerer du medarbejdere

10. Afhold afdeling eller firmaarrangementer

Overvej at afholde arrangementer i eller uden for arbejdet for at takke medarbejderne og vise, at du værdsætter dem. Mad er ofte en god måde at bringe folk sammen, uanset om det er en lille frokost, en happy hour eller en formel begivenhed som et årligt retreat. Vær kreativ og udforsk andre muligheder, som at deltage i åbningen af ​​en kunstudstilling sammen, lave en fitnessudflugt eller have en frivillig dag, for eksempel. Interpersonelle, lederskabs- og teamrelationer styrker eller udvikler sig gennem events og teambuilding-oplevelser.

11. Fejr milepæle, jubilæer og fødselsdage

Gør noget særligt til medarbejderfødselsdage, arbejdsjubilæer, projektmilepæle og helligdage som Employee Appreciation Day. Uanset om det er kaffe, kage eller et måltid, en ekstra fridag, en meddelelse i hele virksomheden, et dekoreret skrivebord eller pengegave, er anerkendelse af de vigtige datoer på tværs af dit team en måde at vise dig værdsætter dem som enkeltpersoner. Enkle bevægelser, der belønner medarbejdere for deres dedikation og loyalitet over for en organisation, kan få dem til at føle sig værdsat.

12. Lav pulsmålinger

At lade medarbejdere give deres feedback er en fantastisk måde at vise, at du værdsætter deres input. At tilbyde anonyme feedbackportaler eller undersøgelser hjælper med at skabe tillid og sikrer, at du får ærlige kvalitetssvar. Du kan lave undersøgelser kvartalsvis, årligt eller efter projekter og resultater. Overvej at have en blanding af forudskrevne spørgsmål, som " Får din leder dig til at føle dig værdsat? " og åbne områder, som medarbejderne kan skrive i eventuelle yderligere tanker. Medarbejdere føler sig ofte værdsat, jo mere de føler sig hørt og ønsker at bidrage direkte til en virksomheds succes.

13. Spørg, anerkend og handle på feedback

At engagere sig i medarbejderne indebærer, at de giver dem mulighed for at dele feedback og derefter anerkende og handle på input. Det viser, at du er åben over for ideer fra alle niveauer i virksomheden og respekterer og værdsætter input fra dem, du arbejder med. Muligheden for feedback kan give medarbejderne en følelse af formål og ofte kan de genererede ideer føre til forbedringer og fremme en god virksomhedskultur.

14. Hav en ros-portal

At give og modtage ros og påskønnelse regelmæssigt er en god måde at øge moralen, samarbejdet og arbejdsglæden på. Uanset om du bruger et formelt program til at lade medarbejdere give peer tak og akklamation gennem online platforme og skriftlige resuméer eller etablere en uformel ugentlig shoutout-vane for at anerkende en persons arbejde eller en teampræstation, er fordelene ved rutinemæssigt at rose på arbejdspladsen umådeligt umagen værd. .

15. Overvej et ledergennemgangsprogram

Mens ledere ofte laver præstationsanmeldelser for medarbejdere, så overvej at implementere en for ledere selv. Det viser, at du interesserer dig for medarbejdernes mening, og det kan inspirere ledere på alle niveauer til at opfylde og overgå forventningerne. Et ledervurderingsprogram kan også hjælpe virksomheder med at etablere, genopfriske eller genopfinde deres ledelsesudviklingspraksis og fungerer som en peer review-procedure på lederniveau.

Tage Bjerre
Tage Bjerre Medarbejdere, der føler sig værdsat på arbejdet, er ofte gladere, mere produktive og mindre tilbøjelige til at søge andre beskæftigelsesmuligheder. Der er mange måder at vise medarbejderne, hvor meget du værdsætter dem, lige fra anerkendelsesprogrammer og økonomiske incitamenter til simple gestus, som at lytte og handle på feedback. At kende vigtigheden af værdsatte medarbejdere og hvordan man viser påskønnelse kan skabe en stærk virksomhedskultur. I denne artikel udforsker vi vigtigheden af at få medarbejderne til at føle sig værdsat og opdager 15 måder, hvorpå du kan implementere programmer og praksis for at sikre, at medarbejderne ved, hvor meget du sætter pris på dem.