13 Bedste Opfølgningsstrategier For Messer

At gå til en messe giver dig mulighed for at komme i kontakt med potentielle kunder eller kunder, partnere og influencers i din organisations branche. Som enhver anden netværksmulighed er det vigtigt at følge op med alle, du møder, for at begynde at opbygge stærke professionelle relationer, der kan blive til øget salg af din organisations produkt eller service. I denne artikel undersøger vi, hvad en messe er, hvorfor det er vigtigt at følge op bagefter og de bedste strategier, du kan bruge til at følge op effektivt med alle, du møder.

Hvad er en messe?

En messe er en begivenhed, hvor medlemmer af en bestemt branche mødes for at demonstrere nye produkter eller tjenester og dele brancheopdateringer og fremskridt. Messer involverer produkt-, service- eller casestudiepræsentationer fra organisationer, stande, hvor organisationer kan holde små præsentationer og demonstrere produktet eller tjenesten med interesserede deltagere samt seminarer og paneler, hvor deltagerne kan interagere med virksomhedens repræsentanter.

Organisationer sender enkeltpersoner eller små grupper af repræsentanter for at vise produkter eller tjenester, deltage i konkurrentpræsentationer og få forbindelse til kundeemner. Både enkeltpersoner og organisationer, der ikke præsenterer nogen virksomhedsaktiver, deltager ofte for at lede efter nye produkter og tjenester til deres organisation, forbinde med potentielle partnerskaber og søge efter beskæftigelse eller investeringsmuligheder. Mange messer finder sted i store kongrescentre over flere dage, især hvis branchen er efterspurgt eller i vækst, og virksomhederne, der viser på messen, er populære eller kommende.

Relateret: 10 typer netværksbegivenheder

Hvorfor er det vigtigt at følge op efter en messe?

Her er nogle grunde til at følge op med forbindelser efter en messe:

Sikre potentielle kundeemner

Hvis du møder folk, der kan være interesserede i at prøve dit produkt eller din tjeneste, kan opfølgning med dem efter en messe hjælpe dig med at styrke din forbindelse og guide dem gennem markedsførings- eller salgstragten til at blive kunde.

Forøg dit professionelle netværk

Selvom nogen ikke er interesseret i dit produkt eller din service, kan det at forbinde med dem efter messen hjælpe dig med at udvide dit professionelle netværk og få adgang til andre fagfolk i branchen, som kan være interesserede. Også, at blive professionelle forbindelser med branchekolleger og ledere kan ofte hjælpe dig med at finde nye muligheder i fremtiden.

Gør et godt indtryk

Når du følger op med nogen efter en messe, får du endnu en chance for at gøre et godt indtryk hos dem. Du kan takke dem for deres tid, komplimentere deres præsentation og udtrykke interesse for at lære dem yderligere at kende som branchekollega.

Repræsenter din organisation på en positiv måde

Du er typisk en repræsentant for din organisation, selvom du bare deltager og ikke demonstrerer et produkt eller en tjeneste. Ved at følge op med mennesker, du møder, kan du udvise professionel høflighed og venlighed, der kan efterlade et godt indtryk af din organisation med disse forbindelser.

13 strategier til din messeopfølgning

Her er nogle strategier, du kan implementere til effektiv opfølgning på messer:

1. Opret en messespecifik opfølgningskampagne

Før du går til messen, skal du beskrive hver fase af e-mail-kommunikation for hver person, du møder. Her er et eksempel:

  • E-mail en: Dette er den første besked, du sender inden for de første to dage efter at have mødt dem ved begivenheden. Inkluder et billede af dig og andre teammedlemmer ved standen for at hjælpe dem med at huske, hvem du er. Tak dem for at besøge standen eller tale med dig på messen. Overvej at give dem et særligt tilbud på at besøge standen.
  • E- mail to: Planlæg denne e-mail i en til tre dage efter den første e-mail. Medtag en klar CTA, såsom at invitere dem til at deltage i en undersøgelse om deres oplevelse på din stand, se en video om virksomheden og produktet eller tjenesten eller tilmelde sig en virtuel workshop eller begivenhed.
  • E-mail tre: Denne e-mail er planlagt tre til fire dage efter den anden e-mail. Inkluder en anden CTA for at få dem til at besøge dit websted eller fuldføre en demo af dit produkt eller din tjeneste. Du kan derefter sende unikke CTA-e-mails hver uge eller måned for at holde dem engageret og informeret.

2. Prioriter dine kundeemner

Leads falder i følgende kategorier:

  • Forkølelse: Ræk ud til dem i det mindste inden for de første to eller tre dage efter at have mødt dem ved arrangementet. Jo før du rækker ud, jo mere sandsynligt er det, at de husker dig og husker den samtale, du havde.
  • Varm: Send en e-mail inden for de første to dage, og overvej også at ringe til dem efter at have sendt e-mailen for at prøve at nå dem hurtigere.
  • Hot: Du kan ofte sende disse kundeemner til salgsteamet eller videre til de senere stadier af marketingtragten for yderligere at styrke forholdet, før du begynder forhandlinger.

Når du opretter din opfølgningsstrategi, skal du personliggøre hvert trin i kommunikationen baseret på, hvilken slags lead de er. Dette kan hjælpe dig med at dedikere mere tid til de mennesker, der med størst sandsynlighed vil have dine produkter, tjenester eller partnerskab, mens du opretholder og opbygger relationer med dem, der måske ikke er interesserede eller klar til at gå videre til de næste trin.

Relateret: Sådan skriver du e-mailopfølgninger (med skabelon og eksempel)

3. Byt visitkort

Medbring visitkort til messen, så du kan udveksle kontaktoplysninger med branchefolk, du møder. Dette giver dig mulighed for at invitere andre til at forbinde med dig og giver dig mulighed for også at nå ud til dem.

4. Spørg dem om deres præferencer for opfølgning

Når du bytter visitkort, så overvej at spørge dem, om de foretrækker e-mail frem for et telefonopkald. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at bestemme den mest effektive måde at forbinde med dem på. Dette spørgsmål er også en professionel høflighed, der giver folk mulighed for at sætte kommunikationsgrænser med nye forbindelser, som de finder passende.

5. Inviter dem til at tilmelde sig din mailingliste

En mailingliste er en samling af e-mails fra potentielle kundeemner eller andre interesserede parter. Når du møder folk på din stand, kan du overveje at bede dem om at udfylde en informationsformular, der føjer dem til en e-mail-liste. Understreg, at tilmelding til denne liste betyder, at de kan få regelmæssige opdateringer om produkt- eller tjenestetilbud, tilbud, rabatter og andre begivenheder eller indhold fra din organisations blog. Denne strategi hjælper dig med at demonstrere værdien af ​​at tilmelde sig, hvilket ofte er mere effektivt end blot at bede dem om at tilmelde sig.

Relateret: Sådan opretter du en e-mailliste

6. Send besked til dem via en professionel netværksplatform

Du kan sende beskeder til dem via en professionel netværksplatform dagen for eller efter, du møder dem. Overvej at bede om at tilføje dem som en forbindelse og give udtryk for, hvor meget du nød at tale med dem. Denne mulighed giver dig også mulighed for at udvide dit professionelle netværk gennem sociale medier.

7. Følg dem på relevante sociale mediekanaler

Hvis du har nedetid ved begivenheden, kan du overveje at tilføje dem på traditionelle sociale medieplatforme for at se, hvilket indhold de poster om begivenheden og begynde at engagere sig med dem og deres andre følgere.

8. Send en e-mail

I mange tilfælde er e-mails acceptable former for opfølgende kommunikation, og mange foretrækker ofte at modtage en e-mail over et telefonopkald. Send en opfølgende e-mail inden for de første to dage efter mødet med dem. Hvis du gør det inden for denne tidsramme, øges chancerne for, at de vil huske dig.

I din e-mail skal du minde dem om, hvordan du mødtes på messen, og medtag en specifik henvisning til den samtale, du havde for at hjælpe dem med at huske dig bedre. For eksempel kan du referere til en diskussion om en nylig branchetrend og takke dem for deres indsigt eller dele en ressource relateret til samtalen. Personalisering af din e-mail-opfølgning viser din ægte interesse i at lære dem at kende.

Relateret: Sådan skriver du en netværksopfølgnings-e-mail

9. Ring til dem

Ved begivenheden kan du tilføje virkelig interesserede leads, kendt som hot leads, til en opkaldsliste. Giv derefter denne liste til salgsteamet, eller begynd at kontakte dem på egen hånd så hurtigt som muligt. Du kan endda parre et opkald til et kundeemne med en e-mail fra dig, så de ved, at du har givet deres oplysninger videre til salget, og de kan forvente et opkald fra teamet for at komme i gang med de næste trin.

Opkald til varme kundeemner skal være meget personlige og trække fra alle tidligere interaktioner, herunder om de reagerede på opfordringerne til handling i de tidligere e-mails.

10. Publicer indhold, der rapporterer om messearrangementet

Hvis din organisation har en blog, kan du overveje at skrive en artikel eller en række indlæg om messearrangementet. Du kan rapportere om præsentationerne, hvor vellykket din stand var, og de vigtige ting, du fik ved at deltage. Selvom din organisation ikke har en blog, kan du stadig udgive disse artikler gennem kortere indlæg på professionelle netværksplatforme eller dine sociale mediesider.

Når du har postet bloggene, kan du inkludere et link til et indlæg i en opfølgende e-mail eller som en del af dit nyhedsbrev, som du sender til dem, der har tilmeldt sig din e-mail-liste. De oplysninger, du inkluderer i dine blogs, kan give dine nye forbindelser yderligere indsigt og dit perspektiv på begivenheden, hvilket hjælper med at etablere mere personlige relationer.

11. Guide leads gennem marketingtragten

Opret en lead-plejende kampagne, der fortsætter med at skabe meningsfuld kontakt med potentielle kunder, indtil de er klar til at købe. Placer varme og varme kundeemner på en kommunikationsvej med individualiserede e-mails, der opmuntrer dem til at tage de næste skridt, som f.eks. en demonstration af produktet eller tjenesten. Efterhånden som de tager hvert nyt skridt, går de videre gennem tragten, og du kan spore, hvor hver forbindelse er til enhver tid og brainstorme måder at flytte dem langs tragten mere effektivt.

12. Oprethold også forbindelser med ikke-kunder

De, der ikke passer til din målkundeprofil eller ikke ville drage fordel af dit produkt eller din service, kan stadig være gode ressourcer for din organisation gennem fremtidige partnerskaber eller bare sprede budskabet om dit brand. Tilføj endnu et segment til din marketingtragt, der motiverer og informerer disse forbindelser. På den måde, når du og dit team finder en mulighed, som disse forbindelser kan være egnede til, er de stadig fortrolige med organisationen, hvilket kan spare dig tid, når du forsøger at flytte dem til de næste trin.

13. Brug en e-mail- eller beskedskabelon

Opret en tilpasselig ramme for hver e-mail, du planlægger at sende til personer, du har mødt på messen, som i den opfølgende e-mail-kampagne, du har udviklet. Denne strategi kan guide dig i at skabe kortfattede og relevante budskaber, og hjælpe dig med at nå ud til alle dine kontakter mere effektivt. At have en skabelon giver dig også retningslinjer for de dele af beskeden, du skal have, såsom indhold om begivenheden og en opfordring til handling, så du er mere tilbøjelig til at inkludere alle de vigtige oplysninger, når som helst du sender en e-mail.

Hjalmar Villadsen
Hjalmar Villadsen At gå til en messe giver dig mulighed for at komme i kontakt med potentielle kunder eller kunder, partnere og influencers i din organisations branche. Som enhver anden netværksmulighed er det vigtigt at følge op med alle, du møder, for at begynde at opbygge stærke professionelle relationer, der kan blive til øget salg af din organisations produkt eller service. I denne artikel undersøger vi, hvad en messe er, hvorfor det er vigtigt at følge op bagefter og de bedste strategier, du kan bruge til at følge op effektivt med alle, du møder.