11 Generation Z-karakteristika At Fremhæve

Medlemmerne af Generation Z begynder at komme ind på arbejdsstyrken i større antal, efterhånden som de dimitterer fra gymnasiet og college. De medbringer nye ideer og metoder til at få arbejdet udført for deres arbejdsgivere. Hvis du er medlem af Generation Z, kan det gavne din jobsøgning at vide, hvordan du korrekt fremhæver dine færdigheder og egenskaber, især dem, der er forbundet med din generation. I denne artikel forklarer vi, hvad Generation Z er, beskriver 11 karakteristika, der er fælles for Generation Z og giver tips til at optimere dine Generation Z-karakteristika under din jobsøgning.

Relateret: Din guide til generationer på arbejdspladsen

Hvad er Generation Z?

Generation Z er en gruppe af mennesker født mellem 1995 og 2010. Denne generation, ligesom i tidligere generationer før dem, ligesom millennials, Generation X og babyboomerne, har en tendens til at dele nogle grundlæggende karakteristika relateret til det nuværende sociale, økonomiske og politiske klima. i deres formative barndomsår. Et par af de kendetegnende begivenheder, der påvirkede denne gruppe, er:

  • Væksten af ​​online sociale netværk
  • Den store recession
  • Konsekvent adgang til internettet
  • Klima forandring
  • Krigen mod terror

Generation Z kommer ind i arbejdsstyrken i større og større antal, efterhånden som den yngste i generationen afslutter gymnasiet og college.

Relateret: Alt om generation X

Karakteristika for Generation Z

Mens hvert medlem af Generation Z er et unikt individ med deres egen personlighed, værdier og overbevisninger, deler mange mennesker i Generation Z en række lignende træk som disse:

Fokus på økonomisk sundhed

Efter at være blevet myndige under den store recession, og nogle har set deres forældre og deres kære kæmpe økonomisk, er mange medlemmer af Generation Z fast besluttet på at etablere et sundt økonomisk grundlag for sig selv. I modsætning til den tusindårige generation, der ofte karakteriseres som søger et kald og professionel tilfredsstillelse frem for økonomisk sundhed, er Generation Z klar til at arbejde i enhver stilling, der giver dem tryghed, selvom det ikke er deres drømmejob.

Interesseret i iværksætteri

Mange medlemmer af Generation Z er interesserede i at starte deres egne virksomheder og virksomheder. Ligesom finansiel stabilitet relaterer denne egenskab til den store recession. Medlemmer af Generation Z så så mange mennesker miste deres job i stabile virksomheder med lidt advarsel. På grund af dette ser medlemmer af Generation Z mere sikkerhed i at være deres egen chef end at stole på en anden til at ansætte dem. Mange er også yderst kreative og dedikerede problemløsere, hvilket gør dem til ideelle iværksættere.

Afhængig af teknologi

En af de mest fremtrædende egenskaber ved Generation Z er måske deres afhængighed af teknologi. I modsætning til deres forgængere, millennials, som kan huske en tid før internettet, blev Generation Z født ind i en verden fuld af personlige computere og mobile enheder. De er meget dedikerede til deres enheder og bruger dem konsekvent til personlige og professionelle interaktioner i løbet af dagen.

Fast besluttet på at vinde

Generation Z er kendt for deres konkurrenceånd. Måske på grund af deres konsekvente adgang til viden, ønsker de at kende det rigtige svar og dele det med det samme. De er hyperfokuserede på at være de bedste i deres gruppe og opnå anerkendelse for deres præstationer. Derudover ønsker de at vinde og modtage anerkendelse for den sejr i hurtig rækkefølge - deres teknologisk drevne opvækst med hurtig adgang til information betyder, at de ofte søger øjeblikkelig tilfredsstillelse.

Engageret i forandring

De fleste medlemmer af Generation Z er meget fleksible og tilpasningsdygtige. De er vant til at leve i en verden fuld af konstant forandring, især online. Dette udmønter sig i meget modstandsdygtige, forandringssøgende individer, der er interesseret i ikke kun at reagere på ændringer i deres miljø, men at tilskynde til forandring, når de ser en bedre metode til at udføre en opgave eller udføre en opgave.

glæder sig over mangfoldighed

Generation Z er sandsynligvis den mest forskelligartede generation til dato. Udover blot at være en særskilt gruppe mennesker, er Generation Z udsat for en overflod af mangfoldighed takket være deres adgang til teknologi. De kan nemt interagere med mennesker af andre racer, køn og baggrunde online og dele ideer og overbevisninger. Fordi mangfoldighed er så normalt for dem, opmuntrer de og hilser det velkommen i deres personlige og professionelle kredse.

Ønsker selvstændighed

I de fleste tilfælde foretrækker medlemmer af Generation Z selvstændigt arbejde frem for teamwork. Dette stemmer godt overens med deres konkurrencedygtige iværksætterdrift - de ønsker at opnå succes på egen hånd. På arbejdspladsen leder mange medlemmer af Generation Z efter job, der giver dem betydelig autonomi og selvstyring i stedet for at arbejde direkte med andre på fælles projekter.

Udtaler deres meninger

Efter at være vokset op i en digital verden, hvor det er almindeligt at dele meninger og engagere sig i diskurs, er medlemmer af Generation Z ivrige efter at dele deres ideer og meninger med andre. De ønsker at deltage i vigtige samtaler, både personligt og fagligt, og forventer, at andre tager deres overvejelser alvorligt uanset Generation Z-medlemmets alder eller erfaring.

Leder efter sikkerhed

Mange medlemmer af Generation Z oplevede tumultariske barndom i form af stabilitet og økonomisk sikkerhed. På grund af dette er mange opsatte på at etablere tryghed i deres liv så tidligt og hurtigt som muligt. De vil have job og relationer, de kan stole på, og også søge tryghed på andre måder. Mange medlemmer af Generation Z foretrækker en mere traditionel og stabil arbejdserfaring frem for koncertøkonomien eller andre mindre strukturerede jobmuligheder for den iboende sikkerhed.

Er dygtig til multitasking

De fleste medlemmer af Generation Z er vant til at dele deres tid mellem en række forskellige opgaver på grund af deres hyperforbindelse til deres mobile enheder. Dette kan både være en fordel og afskrækkende i arbejdsverdenen, da nogle arbejdsgivere kan forvente et konsekvent fokus på en enkelt opgave i stedet for at flytte fra et projekt til et andet i løbet af dagen.

Søger menneskelig interaktion

På trods af deres afhængighed af og kærlighed til teknologi er mange medlemmer af Generation Z drevet af personlig, menneskelig interaktion. De nyder at sms'e og videochatte, men de er mere tilbøjelige til at engagere sig i en samtale ansigt til ansigt end deres tusindårige modparter og opsøger ofte aktivt det.

Relateret: Xennial-generationen på arbejdspladsen

Tips til at fremhæve dine Generation Z-karakteristika

Hvis du er en del af Generation Z, kan du gennemgå denne liste med tips for at se, hvordan du bedst fremhæver dine generationskarakteristika under din jobsøgning for at demonstrere dine professionelle kvalifikationer for arbejdsverdenen:

  • Angiv dine færdigheder: En af de bedste måder at fremhæve dine unikke generationskompetencer på er at angive dem eksplicit. Opret en færdighedssektion på dit CV og tal direkte til dine evner under dit interview.
  • Fremhæv dine teknologikyndige: Generation Z er den mest teknologisk kyndige generation til dato. Vis ansættelsesledere dine evner ved at forklare, hvordan din ekspertise kan hjælpe virksomheden med at øge sin værdi.
  • Del dine ideer: Opret en portefølje af dine færdigheder eller et websted, der fremhæver dine evner til at dele med ansættelsesledere.
  • Overvej mediet: Kend den bedste måde at dele dine færdigheder på afhængigt af situationen. Overvej for eksempel at tage en portefølje af arbejde med til en jobsamtale i stedet for at forvente, at ansættelseschefen ser på din hjemmeside bagefter.
  • Kend dit publikum: Overvej, hvem du sender dit CV til, eller med hvem du interviewer. Gør dine ansøgningsdokumenter eller interviewforberedelse specifikt til dem.

Lone Haugaard
Lone Haugaard Medlemmerne af Generation Z begynder at komme ind på arbejdsstyrken i større antal, efterhånden som de dimitterer fra gymnasiet og college. De medbringer nye ideer og metoder til at få arbejdet udført for deres arbejdsgivere. Hvis du er medlem af Generation Z, kan det gavne din jobsøgning at vide, hvordan du korrekt fremhæver dine færdigheder og egenskaber, især dem, der er forbundet med din generation. I denne artikel forklarer vi, hvad Generation Z er, beskriver 11 karakteristika, der er fælles for Generation Z og giver tips til at optimere dine Generation Z-karakteristika under din jobsøgning.