11 Emner Til Din Næste Salgstræning

11 Emner Til Din Næste Salgstræning

Der er specifikke egenskaber, som er med til at gøre en sælger mere effektiv, såsom karisma og en oprigtig interesse for kundens specifikke behov. Over tid kan organisationer løbende styrke deres salgsteam og udvikle deres teams færdigheder gennem salgstræning. Uanset om det følger op med et salgsemne eller lukker et salg, kan implementering af salgstræning motivere en organisation til at opfylde eller overgå sine etablerede salgsmål. I denne artikel giver vi en liste over 11 emner, som kan være nyttige at fokusere på under salgstræning.

Relateret: 9 salgstræningsideer til at inspirere dit team

Hvorfor er salgstræning vigtig?

Salgstræning er vigtig, fordi den kan være med til i fællesskab at styrke en organisations salgsteam, hvilket kan føre til øget overskud. Organisationer kan bruge salgstræning til at vurdere deres salgsteams præstationer og identificere, hvordan de kan forbedre sig.

For eksempel, hvis en organisation bemærker, at deres salgsteam effektivt kan opbygge relationer med potentielle salgsemner, men finder det udfordrende at konsekvent lukke salg, kan det at have salgstræning, der er fokuseret specifikt på at afslutte salget, hjælpe med at videreudvikle teamets færdigheder, hvilket fører til mere salg og yderligere succes. forretningsforbindelser i fremtiden.

11 salgstræningsemner

Der er en række salgstræningsemner at overveje baseret på dit teams behov:

1. Opbygning af rapport og vedligeholdelse af kunderelationer

Etablering af et forretningsforhold med en potentiel kunde kan give et positivt grundlag for et eventuelt salg. I salgstræning skal du fokusere på at opbygge relationer og påbegynde samtaler med salgsemner for at komme i kontakt med kunderne. Få dine teammedlemmer til at øve sig i en venlig samtale og demonstrere en oprigtig interesse for, hvad den anden person siger. At lave en lille snak og spørge om kundens dag kan være en enkel, men effektiv måde at begynde samtalen på, og at opmuntre teamet til at finde ud af, hvad de har til fælles med kunderne, er en fantastisk måde at tilskynde til entusiastisk samtale.

Relateret: Sådan laver du smalltalk (med 45 eksempelspørgsmål)

2. Håndtering af indsigelser eller afslag

I salg er det almindeligt, at en sælger er ansvarlig for at ringe eller sende mange e-mails dagligt. Som sådan er det vigtigt, at en sælger er fortrolig med kundernes potentielle afvisninger eller indvendinger, så de ved, hvordan de skal reagere korrekt.

I salgstræning skal du overveje at brainstorme forskellige årsager til, at en potentiel kunde kan nægte et salg, og øve taktik til at kommunikere i disse situationer. Overvej at bruge salgstræning som en mulighed for at udspille forskellige scenarier vedrørende, hvordan en medarbejder ville reagere på en indsigelse over telefonen sammenlignet med, hvordan de ville reagere, hvis de var personligt sammen med kunden.

3. Evaluering af konkurrence og branchetendenser

For at organisationer kan bevare de fordele, de har i deres branche, er det vigtigt for dem at forblive opmærksomme på deres konkurrence. Salgstræning giver organisationer mulighed for at reflektere over og vurdere, hvordan de er i forhold til deres konkurrenter.

Det kan fx være effektivt at undersøge konkurrenternes salgsstrategier, og hvordan de når deres salgsmål. Overvej at udføre forskning og analysere branchens aktuelle begivenheder for at lette præsentationer, der informerer medarbejderne om deres organisations konkurrence. Denne type salgstræning kan give ledere mulighed for at kommunikere branchetendenser, der kan påvirke fremtidige salg.

4. Udvikle og stille specifikke spørgsmål

Effektive sælgere stiller specifikke spørgsmål for at afdække deres salgsemners specifikke behov. Dette giver en sælger mulighed for at etablere et stærkt samarbejde med kunden fra begyndelsen af ​​salgsprocessen. Du ønsker måske at afholde en salgstræningsworkshop dedikeret til at udvikle specifikke spørgsmål til at stille under et salg.

For eksempel kan du lede en aktivitet, hvor medarbejdere kun kan stille spørgsmål, når de kommunikerer og reagerer på hinanden. At opmuntre teammedlemmer til at fortælle en historie eller give et salgsargument i dette format giver dem mulighed for at øve sig i at stille venlige, åbne spørgsmål.

5. Forbedring af tilstedeværelse på sociale medier

Mens nogle salg sker personligt eller over telefonen, begynder mange potentielle salgsemner online via netværk og sociale medier. En salgstræningssession med fokus på online markedsføring kan hjælpe med at forbedre salgsteamets tilstedeværelse på sociale medier. Opmuntr dit salgsteam til at bruge sociale mediekonti og professionelle e-mailadresser, når du netværker og kommunikerer med salgsemner. Denne type træning kan minde organisationers salgsteam om vigtigheden af ​​at bevare troværdigheden online, samtidig med at de forbliver i overensstemmelse med deres organisations salgsmål.

Relateret: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

6. Forbedring af lytteevner

At være meget opmærksom på, hvad potentielle kunder siger, kan hjælpe salgsteamet med at identificere kundernes behov. Udvikling og forbedring af dit salgsteams lyttefærdigheder er et fantastisk emne at fokusere på under salgstræning. Du kan prøve en workshop-aktivitet, hvor to medlemmer af salgsteamet skiftes til at tale og lytte. Tilskynd lytteren til at fokusere på taleren og gentage, hvad de har hørt med deres egne ord, når det er deres tur til at tale. På denne måde kan du bruge salgstræning til at minde salgsteamet om vigtigheden af ​​at lytte, når du interagerer med en kunde.

7. Identifikation af salgsemner

Effektive salgsteams består af sælgere, der tager initiativ, når de kommunikerer med kunder. Som sådan er salgstræning en glimrende mulighed for at styrke dit salgsteams evne til at identificere salgsleads. En organisation finder ofte kundeemner online via sociale medier eller e-mail-netværk. Brug salgstræning til at gennemgå de vigtigste datapunkter, der bidrager til, at lead bliver en sandsynlig kunde.

8. Prioritering af lovende salgsemner

Når et salgsteam effektivt kan identificere salgsemner, kan du overveje at have en salgstræningssession dedikeret til at uddanne salgsteamet i, hvordan man prioriterer lovende salgsemner. Mens regelmæssig kommunikation med kunderne gennem hele salgsprocessen kan styrke dine professionelle relationer, kan dit salgsteam generere og drive så mange salg som muligt ved at fokusere på salg, der har størst potentiale.

For at gøre dette skal du opmuntre teammedlemmer til at evaluere kundernes specifikke behov, mens du vurderer din organisations egne salgsmål og deadlines. At lave fremskrivninger vedrørende din organisations mulige omsætningsvækst kan også hjælpe dit salgsteam med at etablere kriterier for, hvordan man prioriterer salgsemner.

9. Øvelse af salgstaler og præsentationer

Salgstræning giver en fremragende mulighed for salgsteams til at forfine deres salgstal og deres præsentationsevner. Effektive salgstaler fokuserer på specifikke detaljer, der fremhæver, hvordan salget vil gavne kunden. Få dit team til at øve sig i at øve salgstaler højt og revidere pitches baseret på feedback. Du kan også få salgsteamet til at udvikle velinformerede falske præsentationer ved at udføre research om et specifikt emne. Disse øvelser kan hjælpe salgsteamet med at bevare troværdigheden og samtidig forbedre teamets evne til at tale med tillid under salgsprocessen.

Relateret: Sådan skriver du et vindende salgsscript til dit team (med et eksempel og en skabelon)

10. Samarbejde med forskellige personligheder

Mens du kan finde ud af, hvad du har til fælles med kunden, ved at opbygge en relation i begyndelsen af ​​et salg, kan dit team arbejde med forskellige personlighedstyper gennem hele salgsprocessen. Derudover bringer hvert medlem af salgsteamet et unikt perspektiv til teamet baseret på deres tidligere erfaringer. Salgstræning kan opmuntre teamet til at samarbejde og søge råd fra teammedlemmer, hvis ekspertise eller personlighed adskiller sig fra deres egen. Ved at bruge salgsstrategier og vide, hvordan man effektivt arbejder med mennesker af forskellige personlighedstyper, kan det hjælpe et salgsteam med at nå deres mål.

11. Forstå hvordan man lukker et salg

Selvom rapportopbygning kan hjælpe dit salgsteam med at udvikle potentielle salgsemner, er det vigtigt, at dit salgsteam også kan afslutte et salg. Ud over at skabe overskud kan det at lukke et salg være begyndelsen på et langvarigt professionelt forhold. Som en del af denne træning opfordrer du salgsteamet til at skabe en følelse af, at det haster, når salget lukkes, mens du vurderer kundernes specifikke behov. Når et salgsteam konsekvent kan opfylde eller overgå deres etablerede salgsmål, bidrager de til organisationens rentabilitet og overordnede succes.

Asmus Mikkelsen
Asmus Mikkelsen Der er specifikke egenskaber, som er med til at gøre en sælger mere effektiv, såsom karisma og en oprigtig interesse for kundens specifikke behov. Over tid kan organisationer løbende styrke deres salgsteam og udvikle deres teams færdigheder gennem salgstræning. Uanset om det følger op med et salgsemne eller lukker et salg, kan implementering af salgstræning motivere en organisation til at opfylde eller overgå sine etablerede salgsmål. I denne artikel giver vi en liste over 11 emner, som kan være nyttige at fokusere på under salgstræning.