10 Typer Stilladser Brugt Af Bygningsarbejdere

Stilladser er en indviklet ramme af træ eller rør, der gør det muligt for bygningsarbejdere at bygge og vedligeholde strukturer sikkert. Korrekt stillads er sikkert at bruge og holdbart nok til at holde vægten af ​​bygningsarbejdere og deres udstyr. Hvis du arbejder i en byggestilling, der involverer ofte brug af stilladser, kan det være en fordel at lære om forskellige typer stilladser. I denne artikel forklarer vi, hvad stillads er, diskuterer forskellige typer af almindeligt brugte stilladser og lister opgaver, der ofte bruger stilladser.

Hvad er stilladser?

Stilladser er en multifunktionel og midlertidig struktur af træ, rør eller pæle, der understøtter en struktur og fungerer som en platform for bygningsarbejdere til at manøvrere sikkert, mens de arbejder i hævede positioner. Stilladser findes primært på byggepladser og er sammensat af træ og stål. Korrekt konstruerede stilladser er ofte robuste, stabile og stærke nok til at bære vægten af ​​bygningsarbejdere og de materialer, der er placeret på det.

Typer af stilladser

Stilladser er et væsentligt element i de fleste byggeprojekter. Byggearbejdere bruger forskellige stilladser afhængigt af de specifikke behov for et byggeprojekt, som hver især har sine egne unikke kvaliteter og fordele. Følgende liste beskriver forskellige typer stilladser, du kan finde på en byggeplads:

Enkelt stillads

Enkelt stillads står parallelt med en væg af en struktur ved at bruge lodrette understøtninger kaldet standarder. Ledgers, de vandrette understøtninger, forbinder til standarderne i en jævn lodret vinkel. Putlogs er hullerne i bygningen eller strukturen, hvorigennem stilladset forbindes til støtte. Den mest almindelige anvendelse til enkelt stilladser er murstensmurværk.

Dobbelt stillads

Den primære anvendelse for dobbeltstilladser er stenmurværk, fordi stenvægge giver udfordringer, når man forsøger at lave huller til putlog-forankring. I denne type stilladser gør en dobbelt stilladsrække hele støttestrukturen stærkere. Den første række sidder parallelt med væggen, mens den anden række sidder væk fra den første række. Tilføjede putlog-huller understøtter rammerne. Rakere og tværstivere giver ekstra støtte til stilladset.

Rakere er en slags bindebånd, der fastgør stilladset sikkert til en bygning, og tværstivere holder en del af stilladset i en fast position i forhold til en anden del af stilladset eller en anden struktur.

Cantilever stillads

Bygningsarbejdere bruger udkragede stilladser, når jorden er stærk nok til at understøtte standarder, og når en vægs øverste niveau er under opførelse. Standarderne får støtte fra nåle, som er fremspring, der stikker ud fra en struktur, hvorpå en platform sidder. Arbejdere fjerner nålene fra hullerne i strukturen. Denne type stillads er ofte mere ustabil end andre typer, så det kan være nyttigt at tage ekstra forholdsregler, mens du bygger det.

Ophængt stillads

Ledninger og kæder ophænger denne type stilladsplatform fra en strukturs tag. Et håndtag eller elektronisk system gør det muligt for platformen at hæve og sænke efter behov. Malere, vinduespudsere og reparationsstillinger bruger almindeligvis denne type stilladser.

Buk stillads

Denne type stillads inkluderer en platform, der sidder på toppen af ​​en stige med hjul for manøvredygtighed. Den varierer i størrelse og er anvendelig til udendørs og indendørs formål. Reparationsstillinger, vedligeholdelsesarbejdere, lagerarbejdere og malere bruger jævnligt bukkestilladser.

Stål stillads

Stålstøtter klæbet sammen med koblinger består af stålstilladser. Denne type stillads er enkel at konstruere og afmontere. Fordi det er lavet af stål, er dette stillads mere holdbart, mere robust og mere brandsikkert end andre typer.

Patenteret stillads

Patenteret stillads nyder godt af en stålsammensætning og er udstyret med specielle koblinger, der låser støtter fast sammen. Arbejdsplatformen sidder på højdejusterbare beslag.

Træ og bambus stilladser

Træ- og bambusstilladser er mere almindelige i Asien end noget andet sted i verden. Disse stilladser er bemærkelsesværdige for deres fleksibilitet og miljøansvarlige karakter. Teknikere og dygtige designere konstruerer og bevæger sig gennem lag og historier om bambusstilladser, mens de arbejder på strukturer.

Rør og clips stillads

Dette er et stålbaseret stillads, som er nemt at samle. Det kræver simpelthen at forbinde understøtninger for at danne lange stangløb og derefter standarder og lister forbundet med klemmer lavet specielt til disse understøtninger. Dette stillads er populært, fordi du kan flytte hovedbøgerne, hvor det er nødvendigt, og tilpasse dets form til uregelmæssige og mærkeligt formede strukturer for at nå flere forskellige steder.

Kwikstage stilladser

Kwikstage stilladser er populært, fordi det kan tilpasses til kommercielle og boligprojekter og er ret nemt at konstruere. Den har en skridsikker platform og dobbelt rækværk, som gør den sikker for bygningsarbejdere og pålidelig nok til at placere udstyr på. Galvaniseret stål omfatter dette stillads, hvilket giver mulighed for robusthed og et holdbart sammenlåsningssystem. Systemet kan også tilpasses og justeres til enhver højde.

6 byggeopgaver, der bruger stillads

Her er 6 konstruktionsopgaver, der ofte bruger stilladser:

1. Arbejdsmand

National gennemsnitsløn: $32.656 om året

Primære opgaver: En arbejder er en person, der arbejder i et manuelt arbejdsområde, almindeligvis inden for fabriks- og byggesektoren på arbejdsmarkedet. Industrier ansætter arbejdere til en række forskellige projekter, såsom konstruktion af bygninger, veje og broer.

Læs mere: Lær om at være arbejder

2. Bygningsvedligeholdelsestekniker

National gennemsnitsløn: $40.401 om året

Primære opgaver: En bygningsvedligeholdelsestekniker er en person, der reparerer og vedligeholder integriteten af ​​strukturer og bygninger. De besidder mange kompetencer, da de udfører en række forskellige vedligeholdelsesarbejder på en bygning, såsom VVS, el-arbejde, malerarbejde, tømrerarbejde, installationer og andre forskellige opgaver.

Læs mere: Lær om at være bygningsvedligeholdelsestekniker

3. Byggearbejder

National gennemsnitsløn: $40.610 om året

Primære opgaver: En bygningsarbejderstilling involverer betjening af udstyr og maskiner og bygningskonstruktioner. Bygningsarbejdere følger præcise tegninger for at bygge strukturer, der er sikre, robuste og funktionelle.

4. Tømrer

National gennemsnitsløn: $53.801 om året

Primære opgaver: En tømrer bygger, installerer og reparerer konstruktioner og indramning af bygninger. De kompilerer nødvendige materialer, bestemmer, hvordan de fungerer sammen og bygger derefter en struktur. En tømrer kan bygge en række forskellige strukturer eller apparater, såsom brusere, badekar, skranker, skabe og andre indendørs strukturer.

Læs mere: Lær om at være tømrer

5. Elektriker

National gennemsnitsløn: $55.187 om året

Primære opgaver: Elektrikere er uddannede fagfolk, der arbejder på, installerer og vedligeholder elektriske strukturer. De arbejder almindeligvis på bolig- eller industriledninger, kabler og elektriske armaturer. Elektrikere kan arbejde på udendørs og indendørs projekter.

Læs mere: Lær om at være elektriker

6. Maler

National gennemsnitsløn: $59.441 om året

Primære opgaver: En industri- eller byggemaler er en individuel arbejder, der maler overflader på bygninger. De maler det indvendige og udvendige af bygninger og bruger specifikke metoder til at beskytte deres arbejde mod elementerne, såsom temperatur eller hårdt vejr og erosion.

Læs mere: Lær om at være maler

Vidar Thomasen
Vidar Thomasen Stilladser er en indviklet ramme af træ eller rør, der gør det muligt for bygningsarbejdere at bygge og vedligeholde strukturer sikkert. Korrekt stillads er sikkert at bruge og holdbart nok til at holde vægten af bygningsarbejdere og deres udstyr. Hvis du arbejder i en byggestilling, der involverer ofte brug af stilladser, kan det være en fordel at lære om forskellige typer stilladser. I denne artikel forklarer vi, hvad stillads er, diskuterer forskellige typer af almindeligt brugte stilladser og lister opgaver, der ofte bruger stilladser.