10 Egenskaber Ved En God Salgschef

10 Egenskaber Ved En God Salgschef

Når du ønsker at forfølge en salgschefstilling eller forbedre dine evner i rollen, er det vigtigt at gennemgå, hvilke egenskaber der gør en god salgschef. Salgsledere skal være i stand til at uddanne og motivere deres medarbejdere til at påvirke salgstal for en virksomhed. Ved at bruge tid på at undersøge gode kvaliteter for salgschefer, kan du identificere et eller flere områder, hvor du kan forbedre dine kompetencer.

I denne artikel definerer vi rollen som salgschef, gennemgår, hvorfor det er vigtigt at være en god salgschef, lister vigtige kvaliteter ved en god salgschef og yderligere information om, hvordan du kan forbedre din rolle som salgschef.

Relateret: En omfattende guide til salgsledelse

Hvad er en salgschef?

En salgschef eller salgsafdelingsleder er en sælger, der har den viden og faglige erfaring, der kvalificerer dem til at lede et team af sælgere eller sælgere. De overvåger typisk alle salgsafdelingsaktiviteter i en virksomhed og opretter salgs-idéer til at drive afdelingens salg. De har også ansvaret for at undervise deres team om nye firmaprodukter og tjenester og deres målmarked. Ydermere overvåger salgschefer medarbejdernes præstationer og holder styr på individuelle medarbejderkvoter for at sikre, at hver medarbejder har de ressourcer, de har brug for for at få succes i deres rolle.

Relateret: Sådan bliver du salgschef

Hvorfor er det vigtigt at være en god salgschef?

Det er vigtigt at være en god salgschef, fordi det påvirker afdelingens succes og vækst. Her er nogle mere specifikke eksempler på, hvorfor det er vigtigt at være en god salgschef:

  • Påvirker salgstal: Det er vigtigt at være en god salgschef, fordi din evne til at motivere, træne og vejlede medarbejderne kan have en positiv indflydelse på deres evne til at nå eller overgå deres salgskvotemål. Dette kan også påvirke virksomhedens samlede omsætning og kundeloyalitet.
  • Påvirker medarbejderfastholdelse og -tilfredshed: Når du forstår, hvordan du motiverer dine medarbejdere, hvordan du får dem til at føle sig værdsat, og hvordan du kommunikerer med dem, kan du bidrage til højere medarbejdertilfredshed og medarbejderloyalitet i din afdeling.
  • Påvirker medarbejdernes forståelse af produkter eller tjenester: En anden grund til, at det er vigtigt at være en god salgschef, er, fordi du påvirker dine medarbejderes forståelse af nye produkter eller tjenester, hvordan de skal bruges, og hvad de tilbyder kunden. Dette påvirker i sidste ende salgsteamets evne til at uddanne kunder om produkter eller tjenester og overtale dem til at træffe købsbeslutninger.

Relateret: Sådan administrerer du et salgsteam effektivt

Egenskaber ved en god salgschef

Der er en række kvaliteter, der gør en god salgschef. Gennemgå disse kvaliteter for at identificere områder for forbedring:

1. En der viser positivitet

Salgsledere skal udvise en positiv holdning på arbejdspladsen for at fremme et positivt arbejdsmiljø for deres medarbejdere. Dette er også en vigtig kvalitet for dem at demonstrere i langsomme kvartaler, hvor sælgere ikke laver så mange salg.

2. En der kan motivere andre

En god salgschef kan udvikle strategier og sjove incitamenter til at motivere deres medarbejdere til at nå eller overgå salgsmål. Dette inkluderer belønning af gavekort eller bonusser til personer, der sælger flest inden for en given tidsramme. Salgschefer kan også opdele deres salgsteam i mindre undergrupper for at konkurrere om præmier som en ekstra personlig dag eller frokostudflugt.

3. En der fokuserer på slutmålet

Alle ledere skal fokusere på det store billede i deres afdelinger. For salgschefer skal de tænke over, hvordan nuværende salgsaktiviteter kan påvirke kvartalsvise eller årlige salgsmål. Ved at holde dette i tankerne kan salgschefer justere salgskvoter og motiverende incitamenter for at sikre, at de når disse mål.

4. En, der kan disciplinere andre, når det er nødvendigt

Salgsledere skal være i stand til at disciplinere medarbejderne og give konstruktiv feedback, når det er nødvendigt. Dette påvirker medarbejderens produktivitet, adfærd på arbejdspladsen, og det sætter også en standard for resten af ​​teamet at opfylde. Et eksempel på dette ville være, hvis en medarbejder konsekvent kom på arbejde en time efter det aftalte starttidspunkt. Et andet eksempel ville være, hvis en medarbejder konstant tog personlige telefonopkald i stedet for salgsopkald.

5. Nogen dedikeret til at hjælpe andre med at få succes

En god salgschef forstår deres rolle som mentor for deres salgsteam. På grund af dette gør de en indsats for at opmuntre hver af deres medarbejdere til at udforske deres faglige interesser, dele ideer eller udfordre sig selv til at overgå deres salgsmål. De kan også hjælpe medarbejderne med at opnå certificeringer eller deltage i faglige udviklingskurser for at forbedre deres salgsviden.

6. En person, der praktiserer gennemsigtighed

Når salgschefer praktiserer gennemsigtighed på arbejdspladsen, hjælper de medarbejderne med at forstå årsagerne til bestemte salgskvoteforventninger eller afdelingsaktiviteter. Ved at være gennemsigtig omkring arbejdspladsens aktiviteter hjælper dette også salgschefer med at tjene deres medarbejderes tillid og respekt, fordi de føler sig værdsat.

7. En person, der nyder at blive ved med at lære

Uanset hvilken branche de arbejder i, skal salgschefer være i stand til at tilpasse deres nuværende taktik for at imødekomme ændringer i branchetrends, målmarkeder eller produktlinjer. For at bevare deres viden bør salgschefer læse brancheblade og deltage i certificeringskurser eller seminarer.

8. En der kan være kreativ

Som en del af deres jobroller skal salgschefer være i stand til at komme med unikke salgsargumenter, salgsargumenter og kundeincitamenter som sæsonbestemte rabatter eller kampagner, der driver salget. Derfor er kreativitet en vigtig egenskab for dem at have.

9. En der kan undervise andre

Salgschefer har et ansvar for at uddanne nye medarbejdere og uddanne eksisterende personale om ændringer i produkter eller tjenester, som deres virksomhed tilbyder. Deres evne til at lære deres medarbejdere om nyttige salgstaktik, målmarkeder og produktinformation kan påvirke salgsteams evne til at nå eller overgå deres salgsmål.

10. En person, der kan kommunikere ideer mellem grupper af mennesker

Salgschefer er ledere på mellemniveau, der rapporterer til topledere i deres virksomhed. De modtager information om deres afdelingsbudget, salgskvotemål, ændringer af virksomhedens politikker og andre emner fra salgsdirektøren eller salgsdirektøren for at videresende til deres team. På grund af dette skal salgschefer være i stand til at tage den information, de modtager fra den øverste ledelse, og distribuere den til deres medarbejdere på en forståelig måde. På samme måde, hvis salgsteamet har spørgsmål eller ideer til den øverste ledelse, skal salgschefer være i stand til at kommunikere deres budskaber til den øverste ledelse.

Relateret: 20 Salgscheffærdigheder

Hvordan man forbedrer sig som salgschef

Gennemgå disse trin for at bestemme, hvordan du kan forbedre og få succes i en salgsledelsesrolle:

1. Bed om feedback fra dine medarbejdere

Dine medarbejdere kan give værdifuld indsigt i dine styrker som salgschef og de områder, du kan forbedre. De kan også tilbyde rådgivning om, hvordan du kan forbedre din ledelsesstil for at forbedre deres erfaringer inden for afdelingen. For at sikre, at du modtager nøjagtige og nyttige oplysninger, skal du oprette en anonym e-mail-undersøgelse, som medarbejderne kan udfylde. Her er nogle mulige spørgsmål at stille:

  • Hvad vil du betragte som mine styrker som salgschef?
  • Hvilke områder tror du, jeg kunne forbedre som salgschef?
  • Føler du, at du får nok feedback og anerkendelse for dit arbejde?
  • Hvordan vil du definere min ledelsesstil?
  • Føler du, at du til enhver tid kan komme til mit kontor med spørgsmål eller bekymringer?
  • Kunne du tænke dig, at der var flere faglige udviklingsmuligheder i afdelingen?
  • Føler du dig tryg ved at komme med ideer til salgstaler og strategier?

2. Hold en-til-en medarbejdermøder oftere

Hvis du ikke allerede gør det, kan du overveje at afholde månedlige en-til-en sessioner med hver af dine medarbejdere. Dette kan hjælpe dem til at føle sig værdsat, og det giver dem mulighed for at besvare spørgsmål, de måtte have om deres nuværende stilling eller arbejdsbyrde. I sidste ende kan det hjælpe dig med at udvikle stærkere professionelle relationer til dine medarbejdere, og det kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvad der hjælper hver enkelt af dem til at trives på arbejdspladsen.

3. Balancer at rose salgstal med at rose hårdt arbejde

Lige så vigtigt det end kan være for dine medarbejdere at ramme eller overskride deres salgskvoter i en given periode, er det også lige så vigtigt at erkende, når de udviser hårdt arbejde. For eksempel foretog en af ​​dine salgsrepræsentanter ikke et salg, men de demonstrerede exceptionelle salgsfærdigheder og beslutsomhed under deres indsats. Ved at rose dine medarbejdere for deres arbejdsmoral lige så meget som deres salgstal, kan du forbedre medarbejdertilfredsheden i din afdeling.

4. Læs industrimaterialer og overvåg konkurrencen

Når du arbejder som salgschef, er det vigtigt, at du holder dig opdateret på tendenser i din arbejdsgivers branche. Du bør også have en forståelse af dine konkurrenters produkter, salgspraksis og målmarked. Dette hjælper dig med at udvikle kreative ideer til salgsincitamenter og talepunkter. For at være sikker på, at du holder dig opdateret om branchetendenser og konkurrentaktiviteter, skal du læse brancheartikler, kundeudtalelser og konkurrenters produktanmeldelser.

5. Velkommen ideer fra dit salgsteam

En anden måde at forbedre sig på som salgschef er at aktivt involvere dit team i at udvikle salgsstrategier og pitcheideer. Dette hjælper dit team til at føle sig værdsat, og det motiverer dem til at være innovative. Ved at gøre dette har du også chancen for at opdage nye og effektive salgsmetoder, som du ellers ikke ville have.

Cathrine Juhl
Cathrine Juhl Når du ønsker at forfølge en salgschefstilling eller forbedre dine evner i rollen, er det vigtigt at gennemgå, hvilke egenskaber der gør en god salgschef. Salgsledere skal være i stand til at uddanne og motivere deres medarbejdere til at påvirke salgstal for en virksomhed. Ved at bruge tid på at undersøge gode kvaliteter for salgschefer, kan du identificere et eller flere områder, hvor du kan forbedre dine kompetencer.