Spørgsmål Og Svar På Omsorgsarbejderinterview

Hvis du er en personlig plejemedarbejder, der leder efter en ny stilling, kan du undre dig over, hvordan du øger dine chancer for at få succes med din ansøgning. Uanset om du ansøger om et job på et hospital, plejehjem eller i en patients hus, vil der være en screening for at afgøre, om du er en god pasform. At forstå processen og vide, hvad du skal sige, kan hjælpe dig til at gå gennem plejeassistentsamtalen med tillid. I denne artikel vil vi gennemgå almindelige spørgsmål til en jobsamtale med personlig plejeassistent og give dig eksempler på svar, der hjælper dig med at forberede dig til din samtale.

Spørgsmål til samtale om omsorgsarbejder

Her er nogle almindelige plejearbejderinterviewspørgsmål, der hjælper dig med at forberede dig:

  • Forestil dig, at en patient ikke vil have dig på sit værelse. Hvad laver du?
  • Hvordan vil du beskrive din tilgang til pårørendearbejde?
  • Hvorfor valgte du omsorgsarbejder som erhverv?
  • Hvordan håndterer du fortrolighed i dit pårørendearbejde?
  • Hvad ved du om politikkerne for beskyttelse af sårbare voksne?
  • Husk en gang, hvor en patients situation fik dig til at føle dig trist. Hvad gjorde du?
  • Hvordan vil du tage dig af en klient, der har Alzheimers sygdom?
  • Forestil dig, at din patient har et hjerteanfald. Hvad laver du?

1. Forestil dig, at en patient ikke vil have dig på sit værelse. Hvad laver du?

Med situationsbestemte plejearbejdersamtalespørgsmål ønsker arbejdsgiveren at verificere din evne til at vise empati i vanskelige situationer. Du bør demonstrere, hvordan du formår at yde kvalitetspleje med forståelse og empati.

Eksempel: "Jeg synes, det er vigtigt at vise patienterne, at vi lytter til dem, men også at være faste og give dem den pleje, de har brug for. Så jeg siger til patienten: "Jeg hører, hvad du siger. Jeg kommer tilbage om 20 minutter at tjekke op på dig.' Så ville jeg informere sygeplejersken om situationen og til sidst bede om hendes input. Så ville jeg gå tilbage til min patient".

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

2. Hvordan vil du beskrive din tilgang til sundhedsassistentarbejde?

Med dette sundhedsassistentspørgsmål giver din fremtidige arbejdsgiver dig en chance for at tale om din professionelle filosofi. Mens du svarer, skal du være specifik og give eksempler fra tidligere erfaringer.

Eksempel: "Jeg kan godt lide at tro, at jeg gør en forskel i mine patienters liv ved at give dem den pleje, de har brug for. Derfor prioriterer jeg mine patienters tilfredshed. Jeg trives med at tilbyde dem kvalitetsservice og anmoder jævnligt om deres feedback for at forbedre min tilgang til arbejdet."

3. Hvorfor valgte du sundhedshjælp som profession?

Dette er et typisk spørgsmål i en plejeassistent jobsamtale. Ved at spørge dig om dette, vil arbejdsgiveren gerne vide om dine motivationer. Arbejdsgivere er ikke kun interesserede i gode klinikere, de ønsker også omsorgsfulde mennesker. Overvej at dele en personlig historie, der viser både din menneskelige side og dine kliniske færdigheder.

Eksempel: "Da jeg var barn, udviklede min mor en degenerativ sygdom. Jeg lærte tidligt, hvordan jeg kunne hjælpe hende. Da jeg voksede op, brugte jeg det meste af min fritid på at tage mig af hende. Hver gang kunne jeg få hende til at føle sig bedre , det fik mig til at føle mig opfyldt til gengæld. Jeg forstod dengang, at det at hjælpe andre var mit kald. Jeg er medfølende og forpligtet til at yde fremragende pleje til patienterne."

4. Hvordan opretholder du fortroligheden i dit sundhedsassistentarbejde?

Ved at stille denne form for sundhedsassistentspørgsmål vurderer intervieweren dit niveau af faglig viden og bevidsthed. Fortrolighed er afgørende i sundhedssektoren. Det skaber et tillidsfuldt miljø og tilskynder patienter til at dele følsomme oplysninger med deres plejepersonale, hvilket muliggør bedre behandling.

Eksempel: "Jeg videregiver aldrig nogen af ​​min patients medicinske oplysninger til nogen, medmindre patienterne selv har givet mig skriftligt samtykke til at gøre det. Nogle detaljer er følsomme og personlige; det er en del af mit job at sikre fuldstændig diskretion. Jeg betragter tillid som en afgørende element i at have kvalitetsrelationer med patienter, så jeg håndterer fortrolighed med forsigtighed."

5. Hvad ved du om politikkerne for beskyttelse af udsatte voksne?

Ved at stille dig et spørgsmål om et bestemt emne, ønsker arbejdsgiveren at teste din teoretiske og praktiske viden. I dette særlige tilfælde har sundhedsministeriet implementeret politikker for at hjælpe med at beskytte sårbare voksne. Det er en klinikers ansvar at beskytte dem, der er i fare. I dit svar demonstrer du din teoretiske viden ved at definere emnet, og brug derefter et eksempel til at vise, hvordan du ville gå videre, hvis du var i sådan en situation.

Eksempel: "Sårbare voksne er mennesker over 18 år, der lider af psykiske eller fysiske sygdomme, som har nedsat mobilitet eller mental kapacitet. De har ret til at sikre sig mod misbrug. Hvis patienter i denne situation lider af fysisk eller følelsesmæssig mishandling, skal jeg lytte og tage imod noter deres klager. Hvis de giver udtryk for det, så henviser jeg. Hvis det er mig, der bemærker tegn, såsom blå mærker, skal jeg informere patienten om, at jeg har til hensigt at henvise, og derefter anmelde hændelsen til socialforsorgen eller politiet ."

6. Husk en gang, hvor en patients situation fik dig til at føle dig trist. Hvad gjorde du?

Dette er et adfærdsinterviewspørgsmål. Intervieweren vil gerne vide, hvordan du reagerer på bestemte situationer. At være plejemedarbejder kan sætte dig i følelsesmæssigt udfordrende situationer, så vis din fremtidige arbejdsgiver, at du kan reagere effektivt. For at svare kan du give et relevant eksempel og beskrive, hvordan du klarede situationen. Det kan være en tid, du fejlede, så længe du forklarer, hvordan du brugte oplevelsen til at lære og forbedre dig selv.

Eksempel: "Første gang jeg mistede en patient, var jeg virkelig ked af det. Jeg talte ikke om mine følelser til nogen. Jeg havde svært ved at falde i søvn i et stykke tid efter det. Med erfaring forstår jeg, at det er vigtigt at håndtere min følelser, efterhånden som de dukker op. Jeg forbliver selvfølgelig altid positiv ved at opmuntre mine patienter. Men når jeg er alene, passer jeg også på mig selv. Hvis jeg ikke anerkender vrede eller tristhed, vil det påvirke mig mere og gøre mig mindre effektiv mht. mit arbejde. Nu mødes jeg med en støttegruppe hver uge. At tale om det, vi føler, giver os mulighed for at være mere tilgængelige for vores patienter."

Relateret: 12 svære interviewspørgsmål og svar

7. Hvordan vil du tage dig af en klient, der har Alzheimers sygdom?

Ved at sætte dig i en situation og nævne en specifik sygdom, ønsker din kommende arbejdsgiver at tjekke din kliniske viden og omstillingsevne. Alzheimers patienter er kendt for at have gode og dårlige dage, hvilket kan gøre dem uforudsigelige. Benyt lejligheden til at beskrive nogle symptomer for at demonstrere din kliniske viden og tålmodighed.

Eksempel: "Jeg ved, at mennesker med Alzheimers sygdom er tilbøjelige til at blive forvirrede over deres opholdssted. Jeg ville være tolerant og forstående over for mine patienter, især på deres dårlige dage. Jeg ville også være på vagt for at vurdere udviklingen af ​​sygdommen. Jeg ville sørge for, at den ydede pleje til enhver tid er tilpasset hans/hendes behov."

8. Forestil dig, at din patient har et hjerteanfald. Hvad laver du?

Intervieweren vil gerne se, hvordan du reagerer i stressede situationer. Der er procedurer for nødsituationer. Dit svar skal vise, at du er veltrænet og stress-resistent. Mens du svarer, nedbryd dine skridt, giv detaljer og udtryk din evne til at forblive rolig.

Eksempel: "Jeg ville først tilkalde akut lægehjælp. Hvis patienten er ved bevidsthed, ville jeg give aspirin, medmindre der er en allergi over for det nævnt i deres journal. Så, hvis de havde en nitroglycerin-recept, ville jeg administrere det. Hvis patienten er bevidstløs, ville jeg gå videre til HLR, indtil akuthjælpen kommer."

Lissie Albrechtsen
Lissie Albrechtsen Hvis du er en personlig plejemedarbejder, der leder efter en ny stilling, kan du undre dig over, hvordan du øger dine chancer for at få succes med din ansøgning. Uanset om du ansøger om et job på et hospital, plejehjem eller i en patients hus, vil der være en screening for at afgøre, om du er en god pasform. At forstå processen og vide, hvad du skal sige, kan hjælpe dig til at gå gennem plejeassistentsamtalen med tillid. I denne artikel vil vi gennemgå almindelige spørgsmål til en jobsamtale med personlig plejeassistent og give dig eksempler på svar, der hjælper dig med at forberede dig til din samtale.