Sådan Besvarer Du Vurderingsspørgsmål

Hvis du aktivt leder efter et job, vil du sandsynligvis få mindst ét ​​spørgsmål om adfærdsvurdering før ansættelsen, før du får dit drømmejob. Vurderingstests er sammen med dit baggrundstjek vigtige værktøjer, som arbejdsgivere bruger til at lære dig at kende. Hvordan du reagerer på disse vurderingsspørgsmål, kan hjælpe med at lave eller bryde din jobansøgning. Mange organisationer bruger præ-ansættelsesvurderingstest til at tilpasse de bedste personlighedstræk til de kandidater, de søger at ansætte til deres ledige stillinger. I denne artikel diskuterer vi, hvad vurderingsspørgsmål er, hvorfor arbejdsgivere administrerer vurderingsspørgsmål, og hvordan man besvarer vurderingsspørgsmål.

Relateret: Personlighedsvurderinger for job

Hvad er vurderingsspørgsmål?

Talentvurderingsspørgsmål er tests, der bruges af arbejdsgivere til at hjælpe med at identificere kandidater, der passer bedst til deres virksomheder. Mange store organisationer bruger pre-employment tests for at vide, om kandidaternes personlighed, viden, arbejdsstil og færdigheder passer til den åbne stilling eller virksomhedens kultur.

Disse vurderingstest hjælper arbejdsgivere med at forudsige en ny medarbejders præstation på jobbet, hvilket betyder, at de, der består screeningstesten, kan forbedre produktiviteten på arbejdspladsen ved at opfylde deres ansvar, hvis de får jobbet. Organisationer, der har udviklet detaljerede arbejdsprofiler og jobbeskrivelser, der stemmer overens med jobbets succesfaktor, kan have de mest værdifulde resultater fra talentvurdering. Ansættelsesledere skal dog udføre vurderingstests på en standardiseret og ensartet måde for at generere pålidelige resultater.

Rekrutterere giver mange vurderingsspørgsmål online, i organisationen eller butikskontoret gennem en ansættelseskiosk eller en computer. Typisk kombineres disse vurderingsspørgsmål i Applicant Tracking System (ATS), som ansættelsesledere bruger til at spore ansøgere. Arbejdsgiverne kan foretage andre vurderingsprøver ved personligt fremmøde.

Relateret: 9 interviewspørgsmål, der vurderer kritisk tænkning (med prøvesvar)

Hvorfor administrerer arbejdsgivere vurderingsspørgsmål?

Mange arbejdsgivere bruger vurderingsspørgsmål under jobsamtaleprocessen. De designede disse spørgsmål for at måle dine evner til at præstere godt i jobbet. Her er andre grunde til, at arbejdsgivere administrerer vurderingsspørgsmål:

Problemløsningsevne

Uanset hvilken stilling du indtager i virksomheden, vil arbejdsgiveren gerne vide, hvordan du løser almindelige og komplekse problemer. Arbejdsgiveren kan stille disse vurderingsspørgsmål til dig under ansættelsesprocessen for at bestemme dine problemløsningsevner. Besvar dette spørgsmål ved at demonstrere din evne til at vurdere enhver situation, gennemgå praktiske løsninger og beslutte den rigtige handling baseret på omstændighederne.

For eksempel, hvis din potentielle arbejdsgiver spurgte dig, hvordan du ville håndtere en forsinket ordrelevering, ville et passende svar være: "Jeg ville foretage en dobbeltkontrol af ordren, kontakte forsendelsesfirmaets leder og diskutere forsinket levering af ordrer. " Du kan bekræfte dette svar ved at bemærke, at du senere vil lede efter pålidelige alternative leverandører af lignende produkter.

Faglig evne

Arbejdsgivere administrerer vurderingsspørgsmål, der ofte vedrører den stilling, du forfølger. Arbejdsgivere forsøger at afgøre, om du besidder erfaringen, viden og succesfuld baggrund til at hjælpe dig med at håndtere almindelige jobforventninger. Giv altid et fuldstændigt svar, der omhandler de grundlæggende elementer i spørgsmålet. Du kan måske give et eksempel på, hvordan du har håndteret lignende ansvar tidligere.

For eksempel, når du søger om et freelancejob, og jobvurderingstesten beder dig om at skitsere de typer freelancejob, du er bekendt med. I så fald kan et perfekt svar være: "Jeg har stor erfaring med freelanceskrivning, freelancejournalist og freelancefotografering." Boost dit svar ved at notere dit engagement i at være freelancer, overholde deadlines og producere kvalitetsindhold.

Pålidelighed

Potentielle arbejdsgivere forsøger at få en fornemmelse af, hvor ansvarlig du er under vurderingstesten. Svar ved at vise dem, hvordan de kan stole på, at du udfører enhver opgave på et bestemt tidspunkt. For eksempel, hvis din hurtighed er afgørende for dit job, kan ansættelseslederen stille dig et spørgsmål som: "Hvor ofte kom du sent på arbejde i dit tidligere job?"

Du svarer på dette vurderingsspørgsmål og demonstrerer din pålidelighed og pålidelighed ved at give et passende svar såsom: "Jeg tror og forstår, at det at komme på arbejde til tiden er min pligt og en afgørende del af jobbeskrivelsen." Lad arbejdsgiveren vide, at du forstår, at manglende arbejde for en dag eller at komme for sent kan påvirke mine kolleger og arbejdsgivere.

Konflikthåndtering

Din potentielle arbejdsgiver kan give vurderingsspørgsmål under rekrutteringsprocessen for at se, hvordan du kan håndtere konflikter i virksomheden. Giv et svar, der stemmer godt overens med arbejdsgiverens mål, og overbevis ansættelseschefen om at overveje dig til deres ledige stilling.

Skitsér strategier, du brugte i dine tidligere job til at håndtere konflikter i forskellige afdelinger. Fortæl for eksempel lederen, hvordan du bruger åbne fora til at løse problemer, der kan påvirke organisationen. Lad arbejdsgiveren vide, at du er åben for fortsat at lære, hvordan du håndterer konflikter på arbejdspladsen.

Kompetence

Ansættelsesledere måler din kompetence ved at bruge vurderingsspørgsmål. De bruger egnethedstest til at vurdere din elementære ræsonnement, lige fra generiske IQ-spørgsmål til vurderingstests for specifikke færdigheder eller evner. De kan bruge disse vurderingsspørgsmål under interviewprocessen til at bestemme, hvad du kan gøre for virksomheden. Potentielle ledere kan stille vurderingsspørgsmål for at måle din verbale, abstrakte, numeriske eller logiske tænkning. Ansættelsescheferne kan også bestemme dine ræsonnementer og indlæringsevner.

Relateret: Spørgsmål til vurdering af træningsbehov

Sådan besvares vurderingsspørgsmål

Under samtaleprocessen kan ansættelseslederen stille dig spørgsmål for at vurdere din evne til at udføre dit ansvar i den stilling, du søger. Her er vigtige oplysninger, der hjælper dig med at svare godt på vurderingsspørgsmål:

1. Bed arbejdsgiveren om at give dig en idé om, hvad du kan forvente

Da vurderingstestene viser dine træk, er der muligvis ingen rigtige eller forkerte svar. Din ansættelsesleder kan dog give dig et glimt af, hvad du kan forvente under vurderingstesten. Spørg lederen, om der er noget, du kan gøre for at forberede dig til testen eller det emne, du måske har brug for at vide om. Hvis du ved, hvad arbejdsgiveren sandsynligvis vil spørge om, ved du, hvordan du finder de passende svar.

2. Visualiser oplysningerne i spørgsmålet

Gå til vurderingsspørgsmålet ved at oprette et diagram i dit sind, der kan hjælpe dig med at få det grundlæggende i spørgsmålet. For eksempel, når du svarer på et spørgsmål, kan du tænke kritisk og arrangere dit svar i punkter fra det første til det sidste. Brug de skriftlige oplysninger eller diagrammer til at hjælpe dig med at svare på de spørgsmål, der stilles under vurderingstesten.

3. Understreg nøgleordene i vurderingsspørgsmålet

Understreg ordforrådet og nøgleordene, der kan give dig et indblik i, hvad arbejdsgiveren beder dig om. For eksempel kan en vurderingstest bede dig om at identificere specifikke elementer, der kan være sande. Forskellen mellem kunne og skal skabe forskellige dimensioner til at tackle spørgsmålene. At identificere nøgleord som disse kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du giver et passende svar på vurderingsspørgsmålene.

4. Foretag aflæsninger, før du svarer

Før du leder efter det passende svar på vurderingsspørgsmålet, skal du drage en konklusion. Typisk kan du ved at bruge din logik og evne til at bestemme skjulte betydninger i vurderingstesten skabe dit rigtige svar, før du søger efter det rigtige svar. Brug af dine ideer til at danne dit svar kan hjælpe dig med at afgøre, om det, du forestiller dig, er tæt på det, arbejdsgiveren ønsker, du skal svare på. Brug af de oplysninger, du har, vil øge din selvtillid, når du svarer godt på vurderingsspørgsmål.

5. Besvarelse af spørgsmål i omvendt rækkefølge

Overvej at svare på vurderingsspørgsmålene i omvendt rækkefølge, begyndende med det sidst stillede spørgsmål. For eksempel kan den potentielle arbejdsgiver stille dig to til syv eller flere spørgsmål på én gang og forvente, at du svarer på alle spørgsmål på én gang. Nogle gange bliver det nemmere at besvare de sidste spørgsmål end at svare på de først stillede spørgsmål. At besvare vurderingsspørgsmålene i omvendt rækkefølge kan hjælpe dig med at få svaret rigtigt og imponere arbejdsgiveren. Du kan også få tid til at forberede dit sind på de første spørgsmål på listen og give passende svar.

6. Brug elimineringsprocessen

Når du nærmer dig vurderingsspørgsmålene, skal du bruge elimineringsprocessen. Læs den tilknyttede tekst og de hurtige spørgsmål, og gå derefter igennem svarene, mens du krydser over eller fjern de muligheder, der måske ikke passer eller ikke besvarer arbejdsgiverens spørgsmål. Efterhånden som du fjerner svar, der ikke passer til spørgsmålene, forbliver du med dem, du kan svare på under vurderingsprøverne. Sørg for at overveje de bedste svar og vis ansættelseschefen din evne til at svare på spørgsmål.

7. Tag personlighedstest online

Søg efter websteder, der tilbyder online test, og prøv at svare på spørgsmål relateret til det job, du søger. Det er nødvendigt at svare ærligt på spørgsmålene og få de mest præcise resultater. At tage disse onlinespørgsmål kan hjælpe dig med at svare godt på de vurderingsspørgsmål, som arbejdsgiveren stillede.

Personlighedstest kan hjælpe med at bestemme, hvor følelsesmæssig, rationel og udadvendt du er, blandt andre individuelle egenskaber. Arbejdsgivere bruger disse vurderinger til at identificere, om du er introvert eller udadvendt og andre egenskaber, du besidder. Praksistræk kan hjælpe ansættelseslederen med at identificere dine svage led og se efter bedre måder at forbedre dine kvaliteter på.

Jim Degn
Jim Degn Hvis du aktivt leder efter et job, vil du sandsynligvis få mindst ét spørgsmål om adfærdsvurdering før ansættelsen, før du får dit drømmejob. Vurderingstests er sammen med dit baggrundstjek vigtige værktøjer, som arbejdsgivere bruger til at lære dig at kende. Hvordan du reagerer på disse vurderingsspørgsmål, kan hjælpe med at lave eller bryde din jobansøgning. Mange organisationer bruger præ-ansættelsesvurderingstest til at tilpasse de bedste personlighedstræk til de kandidater, de søger at ansætte til deres ledige stillinger. I denne artikel diskuterer vi, hvad vurderingsspørgsmål er, hvorfor arbejdsgivere administrerer vurderingsspørgsmål, og hvordan man besvarer vurderingsspørgsmål.