Hvordan Skal Du Svare "Hvad Er Dine Langsigtede Karrieremål?"

Uanset dit erhverv, kan det at sætte langsigtede mål hjælpe dig med at fokusere og fremme din karriere. Når du interviewer til et nyt job, kan du ofte forvente, at ansættelsesteamet beder dig om at beskrive dine langsigtede karrieremål. At tænke over dine professionelle ambitioner på forhånd kan hjælpe dig med at diskutere dem effektivt og positionere dig selv som en stærk kandidat til jobbet. I denne artikel diskuterer vi langsigtede karriereønsker og giver eksempler, så du kan formulere dine egne.

Hvorfor arbejdsgivere spørger om langsigtede karrieremål

I de fleste tilfælde vil interviewere gerne vide, hvor ambitiøs og fokuseret du er, og de vil også gerne vurdere, om du er målrettet. At spørge om dine langsigtede karrieremål kan hjælpe dem med at få indsigt i din arbejdsmoral og de planer, du har lagt for din karriere.

Interviewere vil også gerne vurdere, om du er et godt match til jobbet og forstå, hvordan du afstemmer virksomhedens værdier og mål. Hvis dine langsigtede karrieremål opfylder stillingens og virksomhedens behov, har du muligvis en bedre chance for at få jobbet.

Relateret: Sæt mål for at forbedre din karriere

Hvordan svarer du "Hvad er dine langsigtede karrieremål?"

Når du diskuterer dine langsigtede karrieremål med interviewere, skal du forberede dit svar på forhånd. Følg nedenstående trin for at diskutere dine ambitioner effektivt:

  1. Diskuter relevante forhåbninger.
  2. Skitser en plan for at nå dine mål.
  3. Fokuser på, hvordan du kan gavne virksomheden.
  4. Fremhæv dine præstationer.
  5. Match dine mål med din erfaring.

1. Diskuter relevante forhåbninger

Du har muligvis en lang liste af langsigtede karrieremål. Når du taler med en interviewer, bør du dog altid planlægge at diskutere forhåbninger, der er relevante for det pågældende job. Ved at give et svar, der relaterer til jobåbningen, hjælper du intervieweren med at forstå, hvordan dine karrieremål stemmer overens med virksomhedens mål, så de kan afgøre, om du er et godt match til rollen.

2. Skitser en plan for at nå dine mål

Interviewere vil typisk gerne høre om mere end blot dine forhåbninger. De vil også gerne vide, hvordan du planlægger at nå dine mål. Skitsér kort de trin, du planlægger at tage for at nå dine mål, såsom at tilmelde dig efterskole, tage onlinekurser for at lære et nyt værktøj eller deltage i lederseminarer. Giv en generel tidslinje, så ansættelsesteamet forstår, hvornår du har til hensigt at nå dine mål.

3. Fokuser på, hvordan du kan gavne virksomheden

Dine forhåbninger kan være personlige, men de vil sandsynligvis få bedre genklang hos interviewere, hvis de også inkluderer virksomhedens mål. Hvis du ved, at arbejdsgiveren foretrækker at dyrke talent og fremme indefra, så overvej at diskutere din præference for at vokse i din rolle og tage nye udfordringer op. Hvis du forstår, at organisationen værdsætter teamwork højt, så læg vægt på din interesse i at arbejde tæt sammen med teams.

Relateret: 10 tips til at blive mere målrettet på arbejdet

4. Fremhæv dine præstationer

Når du skitserer, hvad du planlægger at opnå, så benyt lejligheden til at fremhæve det, du allerede har opnået, så længe dine præstationer relaterer til dine langsigtede mål. Hvis du planlægger at opnå en kandidatgrad, kan du måske forklare, at du allerede har en bachelorgrad fra et prestigefyldt universitet. Hvis du ønsker at flytte ind i ledelsen, kan du gentage, at du i øjeblikket har en supervisor-rolle.

5. Match dine mål med din erfaring

Prøv at fokusere dine langsigtede mål på de næste fem til 10 år af din karriere, da du kan udvikle en realistisk handlingsplan for mål i denne tidsramme. Hvis du søger et job på begynderniveau, kan det være passende mål at blive teamleder eller mestre nøglefærdigheder. Hvis du søger en lederstilling, kan det være mere realistisk at stræbe efter at være en leder eller en tankeleder om fem eller 10 år.

Relateret: Sådan skriver du en handlingsplan for at hjælpe dig med at nå dine mål

Eksempler på langsigtede karrieremål

Når en interviewer spørger om dine langsigtede karrieremål, skal du være forberedt på at holde dit svar klart og kortfattet, mens du giver nyttige detaljer. Brug følgende eksempler til at forberede dig til din jobsamtale.

Eksempel 1: Mestring af en færdighed

At diskutere dit ønske om at lære en færdighed relateret til dit job kan positionere dig som en person, der søger selvforbedring, hvilket kan få dig til at skille dig ud fra konkurrenterne. Prøv at fokusere på en relevant færdighed og forklar, hvordan du planlægger at mestre den.

Eksempel: "I de næste fem år stræber jeg efter at blive dataanalyseekspert. Jeg har allerede taget grundlæggende onlinekurser, og jeg planlægger at opnå certificeringer fra de store leverandører af dataanalysesoftware for at demonstrere min viden. Jeg tror, ​​at denne ekspertise ville hjælpe mig videre som marketingmedarbejder og bidrage mere til virksomheden.”

Relateret: 10 tips til at blive mere målrettet på arbejdet

Eksempel 2: Flytning til ledelse

At forklare, at du ønsker at forfølge en lederstilling, kan få dig til at se ambitiøs ud, hvilket kan være et aktiv for mange virksomheder. Prøv at diskutere, hvad du har gjort for at forberede dig til en lederrolle, og hvorfor du tror, ​​du er klar til næste skridt.

Eksempel: "Jeg har allerede en teamsupervisor-rolle, og jeg ønsker at flytte ind i ledelsen inden for de næste fem år. Min nuværende rolle har givet mig en masse ledererfaring, og jeg har tilmeldt mig et lederseminar for at lære at blive en bedre leder. Om 10 år vil jeg gerne bruge min ledelseserfaring og påtage mig en ledende rolle.”

Relateret: 5 måder at nå mål på arbejdspladsen

Eksempel 3: Skift karriere

Hvis du skal til samtale til et job inden for et nyt felt, skal du muligvis forklare, hvordan din baggrund har forberedt dig til denne nye rolle, og hvad du ville bringe til den nye stilling.

Eksempel: “I de sidste to år har jeg positioneret mig selv for at gå fra salg til marketing. Jeg har taget adskillige online markedsføringskurser og er certificeret i to store marketingplatforme. Jeg tror, ​​at mine evner til at opbygge relationer og kritiske tænkning også nemt kan omsættes til markedsføring.”

Gorm Dahl
Gorm Dahl Uanset dit erhverv, kan det at sætte langsigtede mål hjælpe dig med at fokusere og fremme din karriere. Når du interviewer til et nyt job, kan du ofte forvente, at ansættelsesteamet beder dig om at beskrive dine langsigtede karrieremål. At tænke over dine professionelle ambitioner på forhånd kan hjælpe dig med at diskutere dem effektivt og positionere dig selv som en stærk kandidat til jobbet. I denne artikel diskuterer vi langsigtede karriereønsker og giver eksempler, så du kan formulere dine egne.