Gode Svar På 5 Almindelige Ph.d. Interview Spørgsmål

Nogle institutioner kræver interviews med potentielle kandidater for at vurdere en ansøgers egnethed, og om de udviser nok engagement, entusiasme og disciplin til at gennemføre en ph.d. program. En ph.d. interview giver også en kandidat mulighed for at møde programmets rådgivere og lære mere om institutionen.

I denne artikel giver vi fem eksempler på Ph.D. interviewspørgsmål og -svar, efterfulgt af et par generelle interviewtips til at hjælpe dig, når du forbereder dig til en ph.d. interview.

Relateret:  21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Eksempel på ph.d. interview spørgsmål og svar

Ph.D. interviews varierer i format. En ph.d. interview kunne strække sig fra et uformelt møde med en potentiel rådgiver til interview med et formelt panel. Alle ph.d. Interviews vil indeholde spørgsmål, der vedrører dine akademiske præstationer, forskningsfelt, motivation for at søge og mål.

Her er fem spørgsmål, du kan støde på i en ph.d. interview med eksempler på svar:

1. Hvorfor tror du, du er den rigtige kandidat til denne ph.d. program?

Ph.D. optagelsesudvalg søger kandidater, der vil opretholde institutionelle standarder og reflektere godt over programmet. Når du forbereder dit svar, skal du overveje enhver specifik forskning, du har udført, der vedrører programmet. Du vil måske også beskrive dine fritidsaktiviteter, såsom frivilligt arbejde eller udvekslingsprogrammer. 

Eksempel: “Jeg gennemførte en kandidatgrad i miljøvidenskab, specifikt med fokus på virkningerne af global opvarmning på vandressourcerne i Afrika. Efter at have opnået min grad, brugte jeg et mellemår på at rejse gennem Afrika, hvor jeg lærte mere om vandproblemerne i mange lande. Da denne ph.d. Programmet vedrører adgangen til og tilgængeligheden af ​​alternative vandressourcer, og det stemmer godt overens med min tidligere forskning og mit interessefelt. Jeg vil gerne bruge min forskning til at gøre en forskel i livet for mange grupper i Afrika.”

2. Hvorfor ønsker du at tage en Ph.D.?

De fleste ph.d. programmer tager mellem tre til fem år at gennemføre og involverer komplekst og udfordrende arbejde. En interviewer vil gerne vide, om du har motivationen til at gennemføre din uddannelse. Når du besvarer dette spørgsmål, bør du forsikre intervieweren om, at du er engageret i alle aspekter af ph.d. behandle. Du kan fremhæve din passion for emnet og nævne, at du gerne vil lære så meget som muligt i løbet af dit studie. Diskuter eventuelle specifikke eksempler, der inspirerede dig til at forfølge din ph.d. 

Eksempel: “Da jeg tog min kandidatgrad, underviste jeg førsteårsstuderende og indså hurtigt, at jeg nyder at dele min viden med andre. Jeg føler mig også godt tilpas og energisk i et akademisk miljø. Af disse grunde ønsker jeg at fortsætte mine studier med en ph.d. så jeg kan forfølge en karriere som underviser og forhåbentlig en dag som professor. Jeg brænder for min forskning i global økonomi, og jeg synes, det er et meget relevant emne i vores verden i dag. Jeg er spændt på at videreudvikle min viden på dette område og håber at kunne yde et værdifuldt akademisk bidrag."

Relateret: Sådan skriver du et CV til en ph.d. Anvendelse: Trin, tips, skabelon og eksempler

3. Hvad planlægger du at gøre, efter du har afsluttet din ph.d.?

Ph.D. optagelsespaneler foretrækker normalt kandidater, der planlægger at forfølge en karriere inden for deres udvalgte forskningsområder, efter at de har afsluttet deres ph.d.'er. Disse kandidater har en tendens til at være mere investerede i deres forskning, hvilket øger sandsynligheden for, at de afslutter programmet. Når du besvarer dette spørgsmål, skal du understrege, at du ønsker at opnå din ph.d. som en del af en plan for din fremtid. Selvom du ikke har valgt et specifikt erhverv endnu, kan du undersøge karriereveje og nævne et eller to valg, som du synes passer bedst til dit interessefelt.

Eksempel:  “Jeg har haft en klar vision om, hvilken karriere jeg gerne vil forfølge, siden jeg tog min bachelorgrad. Efter jeg har afsluttet min ph.d. i klinisk psykologi vil jeg tjene min licens og åbne min egen praksis. Jeg planlægger at specialisere mig i gruppeterapi for at hjælpe individer med at lære at udtrykke sig selv og forstå, hvordan de bidrager til deres samfund."

4. Hvorfor har du valgt netop denne ph.d. program?

Der er normalt kun få ledige stillinger til ph.d. programmer, og mange har begrænset forskningsfinansiering. Interviewere søger normalt kandidater, der har stærke motivationer for at ansøge om et specifikt program. De vil måske også gerne vide, hvorfor du har valgt deres institution i stedet for et lignende program på et andet universitet. 

Det er vigtigt at give klare og konkrete begrundelser for at søge ph.d. program. Du kan f.eks. nævne, at dit forskningsfelt stemmer overens med uddannelsens, og at ingen andre universiteter tilbyder et snævert, specialiseret omfang. Forklar, om der er nogle specifikke kurser, der interesserer dig, eller om der er en professor, du gerne vil lære af.

Eksempel: “Siden jeg ønsker en junior i gymnasiet, har jeg drømt om at blive medlem af denne engelske afdeling, da den er en af ​​de bedste i landet. Jeg sætter især pris på professor Meyers arbejde og ved, at han er en af ​​de bedste akademikere inden for transnational krimi. Det er på grund af hans arbejde, at jeg besluttede at tage min master inden for dette felt. Jeg ville være beæret over at have ham som min ph.d. rådgiver.”

Relateret: Ph.D. Jobs: Top ikke-akademiske karrierer for ph.d. Gradindehavere

5. Hvilken effekt vil du gerne have din ph.d. projekt at have?

Institutioner har en tendens til at udvælge studerende, der ved, hvordan deres ph.d. arbejde kan have en positiv effekt. Når du forbereder dig til en ph.d. interview, tænk over, hvordan dit forskningsprojekt kan forbedre samfundet eller skabe opmærksomhed om et vigtigt socialt spørgsmål. Vær sikker, når du beskriver, hvordan du tror, ​​dit projekt kan påvirke din branche, forskningsfelt eller verden positivt.

Eksempel: ”Jeg brænder for at øge miljøbevidstheden. Derfor meldte jeg mig i første omgang ind på en miljøvidenskabelig uddannelse. Til min kandidatforskning begyndte jeg at fokusere på at bringe miljøuddannelsesprogrammer til tredjeverdenslande. Min ph.d. forskning vil ligge i forlængelse af min kandidatgrad, da jeg ønsker at udvikle gratis miljøuddannelsessoftware til skoler i underfinansierede områder.”

Relateret:  Sådan introducerer du dig selv i et interview

Ph.D. interview tips

Udover at forberede sig til specifikke spørgsmål, er der et par generelle punkter, som du bør følge, når du forbereder dig til en kommende samtale:

Vær opmærksom på dit udseende

Det første indtryk, du giver din interviewer eller panel, vil i høj grad afhænge af, hvordan du præsenterer dig selv. Sigt efter at se pæn og professionel ud, uanset formatet på interviewet. Prøv at vælge et behageligt, enkelt outfit, der giver dig mulighed for at fokusere på interviewet.

Vær forberedt

Du har muligvis allerede indsendt en hensigtserklæring eller en personlig erklæring, der beskriver dine mål. Overvej at gennemgå din udtalelse før interviewet for at udvikle mere grundige svar. Da interviewere sandsynligvis vil spørge om dit arbejde, kan du også ønske at gennemgå dit forskningsforslag og din kandidatafhandling. Brug desuden lidt tid på at undersøge institutionen, afdelingen og rådgiverne, så du kan svare på spørgsmål om, hvorfor du valgte uddannelsen. 

Stil spørgsmål

I mange ph.d. interviews, vil panelet give dig mulighed for at stille spørgsmål mod slutningen af ​​mødet. At stille spørgsmål kan hjælpe dig med at finde ud af mere om programmet for at afgøre, om du sandsynligvis vil tilpasse dig godt, og om de vil tilbyde den støtte, du har brug for. Stil spørgsmål om muligheder for legater og sommerfinansiering, hvor ofte du vil mødes med din rådgiver, hvad ressourcerne til programmet er, og om du vil være i stand til at udgive din afhandling.

Vær ærlig og åben

Selvom det er vigtigt at gøre et godt indtryk ved at være selvsikker, professionel og selvsikker, bør du også forsøge at være dig selv. Stræb efter at være så ærlig som muligt, når du besvarer spørgsmål, samtidig med at du forbliver positiv og entusiastisk.

Christoffer Lange
Christoffer Lange Nogle institutioner kræver interviews med potentielle kandidater for at vurdere en ansøgers egnethed, og om de udviser nok engagement, entusiasme og disciplin til at gennemføre en ph.d. program. En ph.d. interview giver også en kandidat mulighed for at møde programmets rådgivere og lære mere om institutionen.