Gennemførelse Af Et Mock Interview Online

Hvis du vil gøre et godt indtryk under en samtale, bør du forberede dig lidt først. Når du forbereder dig til et onlineinterview, vil du gerne vænne dig til dette utraditionelle interviewformat. En måde at gøre dette på er ved at bede nogen om at lave et online mock-interview med dig. I denne artikel forklarer vi, hvad et falsk interview online er, og hvordan du kan drage fordel af et.

Relateret: Video Interview Guide: Tips til et vellykket interview

Hvad er et online mock interview?

Et online mock-interview er et værktøj, der kan hjælpe dig med at forberede dig til dit næste virtuelle interview. I bund og grund er det, når du praktiserer et onlineinterview med en anden person. Mens venner og familiemedlemmer kan fungere som din interviewer, vil du måske øve dine interviewfærdigheder med en karriererådgiver eller en anden professionel.

Under dit online mock-interview er det sandsynligt, at du vil mødes med den anden person over et videoopkald. På denne måde kan du efterligne, hvordan et rigtigt onlineinterview kan være. Din praksispartner vil stille dig en række interviewspørgsmål, og du vil gøre dit bedste for at besvare dem, som du ville gøre i et egentligt interview.

Der er andre platforme, der giver dig mulighed for at optage dig selv, når du stiller interviewspørgsmål, der dukker op på din skærm. Du kan derefter sende denne video til en professionel for at gennemgå den. De vil vende tilbage til dig med feedback og tips til dit rigtige interview. Selvom du ikke får feedback i realtid fra denne form for falske interview, giver det dig en chance for at tænke over dine interviewsvar.

Praksis: Hvad er et falsk interview? (Med eksempelspørgsmål)

Fordele ved online mock-interviews

Her er nogle fordele ved online mock interviews:

 • Du kan føle dig mere forberedt. Den bedste måde at forberede sig til et interview på er ved at øve sig. Ved at komme med praktiske svar på almindelige interviewspørgsmål, du kan støde på, kan du tænke dine svar igennem og føle dig klar, når dit rigtige interview finder sted.

 • Du kan teste din teknologi. Online jobsamtaler kræver en stabil internetforbindelse. At lave et online mock-interview giver dig mulighed for at teste din computer for at sikre, at du har en stærk forbindelse. Det er også en god måde at sikre, at du ved, hvordan du bruger videochat-softwaren. På denne måde forløber dit egentlige interview problemfrit uden tekniske problemer.

 • Du kan finde ud af din opsætning. Brug dit mock-interview til at finde ud af, hvor du vil have dit interview. Vælg et roligt og rent rum i dit hjem, der er fri for forstyrrelser. Du vil gerne sikre dig, at belysningen er god, så intervieweren tydeligt kan se dit ansigt. Spørg din træningspartner, hvis du tydeligt kommer frem på deres skærm.

 • Du kan fremstå som mere selvsikker. Jo mere du øver dig til dit interview, jo større sandsynlighed er der for, at du føler dig sikker på den ægte vare. Arbejdsgivere kan godt lide at se selvsikre kandidater, der har kompetencerne til at bevise, at de er bedst egnede til jobbet.

 • Du kan lære at blive en mere effektiv taler. Når du besvarer dine øvelsesspørgsmål, så bed din øvelsespartner om at tage noter. Få dem til at skrive ned, hvad du gjorde godt, og hvad du kunne forbedre. Prøv at øve dine svar et par gange. Efter et stykke tid kan du udvikle bedre kommunikationsevner.

Relateret: 7 tips til samtalepraksis

Hvordan udføres online mock-interviews?

Du kan lave et online mock-interview på flere måder. Nogle mennesker foretrækker at øve med venner eller familiemedlemmer. Dette kan være nyttigt, når du ønsker åben og ærlig feedback. Andre mennesker søger professionel vejledning fra nogen som en karriererådgiver, mentor eller rådgiver.

Når du laver et falsk interview, bør du prøve at mødes over video i stedet for personligt. På denne måde kan du få en fornemmelse af det faktiske format, du vil bruge. Tanken er, at din praksispartner vil foregive at være din interviewer og stille dig en række spørgsmål. Du bør behandle dem lige så præcist, som du ville gøre under et interview, og sikre dig, at du får en autentisk oplevelse.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Sådan gennemfører du et falsk interview online

Følg disse trin for at gennemføre et falsk interview online:

1. Find en praksispartner

Vælg, hvordan du vil praktisere dit interview. Når du vælger en praksispartner, skal du være bevidst om, hvem du vælger. Du vil have nogen, der er villig til at give dig ærlig feedback i stedet for kun pæne kommentarer. Formålet med dit falske interview er at lære. Prøv at finde nogen med rigelig interviewerfaring.

2. Mød over videochat

Planlæg en tid til at mødes via videochat. Hvis du øver med nogen i din husstand, skal du gå til forskellige rum. På denne måde får du den rigtige følelse af et onlineinterview. Hvis du forbereder dig til et envejs videointerview, så kan du sende din praksispartner en video, hvor du svarer på interviewspørgsmål. Derefter kan de gennemgå din video for at sikre, at du har besvaret dine spørgsmål inden for parametrene for din interviewers anvisninger.

3. Få dem til at stille dig relevante interviewspørgsmål

Bed din praksispartner om at finde relevante interviewspørgsmål på internettet. Gør oplevelsen endnu mere realistisk ved at lade din partner holde spørgsmålene hemmelige. Under et rigtigt interview er det højst usandsynligt, at din interviewer giver dig deres spørgsmål på forhånd. Lær, hvordan du kommer med et svar i realtid. Jo mere du øver dig på dette, jo mere kan du udvikle dine hurtige evner.

4. Gennemgå, hvordan du gjorde

Når det falske interview er slut, så spørg din partner, hvordan du gjorde det. Få dem til at gennemgå noter for at adressere dine styrker og svagheder. Se, om de har nogle specifikke råd, som du kan anvende til din næste samtale.

5. Øv dig igen

Du ønsker måske at lave et par forskellige mock-interviews. Du vil vide, at du er klar til den ægte vare, når du føler dig sikker på dine svar. Prøv at anvende de råd, din praksispartner fortalte dig, og se, om de kan mærke nogen forbedringer.

Tips til at forberede sig til online mock-interviews

Følg disse tips, når du forbereder dig til et online mock interview:

 • Lær formatet på dit rigtige interview. På denne måde kan du efterligne det så tæt som muligt. Hvis din interviewer vil have en videooptagelse af dine svar, skal du lave dit falske interview til dette format. Det samme gælder, hvis dit interview ønsker at videochatte i realtid.

 • Giv svar i fuld længde. Selvom du interviewer en ven, bør du tage denne proces seriøst. Giv dem et fuldstændigt svar på hvert spørgsmål, de stiller. Ved at forberede dig på den ægte vare så meget du kan, kan du blive en bedre interviewperson.

 • Overvej dit kropssprog. Sammen med at vurdere dine svar, bør din praksispartner være opmærksom på dine ikke-verbale signaler. Bed dem om at notere din øjenkontakt, kropsholdning og overordnede opførsel. Da videokameraer kun viser dig fra taljen og op, skal du være opmærksom på, hvad du laver med dine ansigtsudtryk.

 • Giv organiske svar. Selvom du burde have en idé om den slags svar, du vil give, så prøv ikke at huske hvert ord. Hvis du husker dit svar ordret udenad, kan din interviewer tro, at du læser fra et manuskript. Hav i stedet et par nøglepunkter i tankerne.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et mock-interview

Eksempler på spørgsmål til online mock-interviews

Her er nogle spørgsmål at stille under et online mock interview:

 • Fortæl mig om dig selv.
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvad er dine største svagheder?
 • Hvad er dine bedste karrieremål?
 • Hvor ser du dig selv om fem år?
 • Hvad håber du at opnå i denne rolle?
 • Hvorfor skulle vi ansætte dig?
 • Hvad ved du om vores virksomhed?
 • Hvilke spørgsmål har du til mig?

Connie Due
Connie Due Hvis du vil gøre et godt indtryk under en samtale, bør du forberede dig lidt først. Når du forbereder dig til et onlineinterview, vil du gerne vænne dig til dette utraditionelle interviewformat. En måde at gøre dette på er ved at bede nogen om at lave et online mock-interview med dig. I denne artikel forklarer vi, hvad et falsk interview online er, og hvordan du kan drage fordel af et.