Første Jobsamtale Spørgsmål: Med Eksempler

Din første jobsamtale er, hvor du har mulighed for at gøre et godt indtryk. Du skal være forberedt og forstå, hvad virksomheden gør udover potentielle spørgsmål, der kan blive stillet. Den måde, du besvarer interviewerens spørgsmål på, afgør, om du går videre til næste trin i interviewprocessen og positionerer dig til at modtage dit første tilbud i arbejdsstyrken.

I denne artikel vil vi tale om, hvad en første jobsamtale er, hvordan du forbereder dig til den, hvilke spørgsmål du skal forvente og tips til at få succes under samtalen.

Læs mere: 21 jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Hvad er den første jobsamtale?

Den første jobsamtale er muligheden for, at du kan mødes med en interviewer om at modtage et tilbud på dit første job. Generelt vil du søge job i gymnasiet, men dette trin kan også forekomme, når du er på college. I denne fase søger arbejdsgiveren at indsnævre antallet af kvalificerede kandidater, der kan gå videre til næste fase.

Du skal forvente at høre generelle spørgsmål om din baggrund og interesser, og du bliver nødt til at argumentere for, hvorfor du er den rigtige til stillingen. Du vil være sikker på, at du besvarer interviewerens spørgsmål klart og kortfattet for at give dig en fordel i at komme videre til næste trin i processen.

Læs mere: 12 svære interviewspørgsmål og svar

Sådan forbereder du dig til din første samtale

Gennemgå denne liste for at hjælpe dig med at forberede og øge dine chancer for succes i dit første interview:

 1. Undersøg virksomheden og læs stillingsopslaget.
 2. Øv dig i at besvare spørgsmål ved hjælp af STAR-metoden.
 3. Få feedback på dine svar fra en mentor eller en ven.
 4. Kom med en liste over referencer og spørgsmål til intervieweren.

1. Undersøg virksomheden og læs stillingsopslaget

At undersøge virksomheden er en af ​​de vitale dele af forberedelsen til et interview. Dette trin i processen forbedrer din viden om virksomhedens branche, forretningsdrift, ledelse og nyhedsdækning, de har modtaget. Du kan navigere på deres hjemmeside og sociale mediekanaler for at finde disse oplysninger, men du kan også tjekke søgemaskiner for at finde relevant nyhedsdækning. Jo mere du kommer til at studere en organisation, er det mere sandsynligt, at du får en bedre idé om, hvilken type person virksomheden leder efter, og de spørgsmål, de måtte stille dig.

Sørg desuden for, at du har en fuld forståelse for det job, du går til samtale til. Det er nøglen til at studere jobbeskrivelsen for at identificere det daglige ansvar, mange års erfaring og de færdigheder, der kræves for at besvare interviewerens spørgsmål korrekt. Normalt er det første job, du har, en deltidsstilling, der gør dig klar til at få et andet job senere, så forstå, at dit første job kan sætte dig op til et andet job, der er tilpasset din karrierevej.

2. Øv dig i at besvare spørgsmål ved at bruge STAR-metoden

Under din samtale vil du blive bedt om at besvare spørgsmål om dine kompetencer og interesse for stillingen. Du kan dog blive stillet adfærdsspørgsmål for at teste din situationsbevidsthed, så du bliver nødt til at øve dig i at besvare spørgsmål ved hjælp af STAR-metoden (Situation, Task, Action, Result), som vil forvandle dine svar til et storytelling-format, der er nemt at følge. Du bliver nødt til at geare dit svar til succes i løbet af din akademiske karriere, da du søger dit første job.

Lad os tage et kig på hvert trin i STAR-metoden ved at bruge et eksempel på en elev, der understreger deres oplevelse, mens han gik i skole:

Situation

Beskriv den udfordring, du stødte på i skolen, og vigtige detaljer, som intervieweren bør vide om.

Eksempel: "I min nuværende rolle som formand for vores skoles franske klub, skulle vores klub nå vores fundraising-mål for vores klubs tur til Paris om sommeren. Vores gymnasium gav os stramme deadlines, hvilket førte til en følelse af stress på min ende."

Opgave

Fortæl intervieweren om dit ansvar, der hjalp dig med at løfte udfordringen.

Eksempel: "Min rolle er at sikre, at vi planlægger begivenheder i samfundet, der hjælper os med at indsamle penge, og vi får tre måneder til at rejse $5.000."

Handling

Forklar den strategi, du tog for at fuldføre det mål, du satte dig for at nå inden for deadline.

Eksempel: "Med vores tildelte budget kontaktede jeg lokale virksomheder for at hjælpe med at imødekomme vores arrangementer gratis udtaget annoncer i studenteravisen. Vi endte med at have otte bageudsalg i hele byen, og vi arbejdede sammen med andre klubber for at arrangere deres arrangementer. og få mere eksponering og fundraising til vores tur."

Resultat

Definer det opnåede resultat baseret på de handlinger, du foretog. Brug tal og eksplicitte eksempler til at fremvise dine resultater, når det er muligt.

Eksempel: "Vi endte med at overskride $5.000 fundraising-målet, så vi donerede resten af ​​pengene til skolens franske afdeling, hvilket fik mig til at føle mig stolt over min evne til at udføre under pres og give ressourcer til et program, jeg brænder for**. Vores klub nød vores tur til Frankrig, og det er fantastisk at udforske en anden del af verden og lære en anden kultur at kende end din."

3. Få feedback på dine svar fra en mentor eller en ven

Øv dine svar til din første jobsamtale med en betroet mentor eller ven, der kan give dig konstruktiv kritik. På denne måde vil du fremhæve, hvilke områder du skal forberede dig på på din tid, og dem du kender, når intervieweren bliver spurgt. En mentor kan være en bedre kilde for dig til at forberede dig i betragtning af den erfaring, de kan have i arbejdsstyrken, men din ven er også værdifuld, hvis de arbejder på det job, du søgte. Uanset hvad, så forbedrer det at være forberedt din selvtillid og øger dine chancer for at modtage et tilbud.

4. Kom med en liste over referencer og spørgsmål, du kan stille intervieweren

Medbring en liste over referencer til din første jobsamtale, der kan tale på vegne af din karakter og akademiske erfaring, sammen med spørgsmål, som du vil stille arbejdsgiveren, før du går til din første samtale. Referencer kan omfatte lærere, samfundsledere og familievenner. Kvaliteten af ​​de spørgsmål, du stiller, viser også dit niveau af engagement og entusiasme for det job, du søger.

Tjek denne liste over spørgsmål, du kan stille en arbejdsgiver:

 • Hvordan kan nogen få succes i denne rolle?
 • Hvordan vil du styre præstationen for den medarbejder, der arbejder i denne rolle?
 • Kan du give nogle få eksempler på udfordringer en medarbejder møder i denne stilling?
 • Hvad er den bedste måde at samarbejde på for at opnå succes?
 • Hvordan forventer du at arbejde med denne medarbejder?
 • Hvad kan du bedst lide ved at arbejde for denne organisation?

Læs mere: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

Hvilke spørgsmål skal du forvente?

Du skal øve dig på forhånd, før du interviewer intervieweren. Tag et kig på denne liste over spørgsmål, du kan forvente, at en arbejdsgiver stiller under samtalen:

 • Fortæl mig, hvad du ved om organisationen.
 • Hvorfor er du interesseret i at søge denne stilling?
 • Hvordan har din akademiske karriere positioneret dig til at arbejde i denne rolle?
 • Hvorfor tror du, at du er den rigtige til denne stilling?
 • Hvordan beskriver du dine samarbejdsevner?
 • Føler du dig tryg ved at arbejde i et teammiljø?
 • Hvad er din stolteste præstation?
 • Beskriv et scenarie, hvor du overvandt modgang for at nå et mål.
 • Forklar et tidspunkt, hvor du havde svært ved en medstuderende eller lærer.
 • Hvad er dine lønforventninger til denne stilling?
 • Hvor ser du dig selv om fem til 10 år?
 • Hvordan tror du, at andre opfatter dig?
 • Hvad kan du lide at lave i din fritid?

Tips til et vellykket interview

Nu hvor du har forberedt dig til samtalen, er det tid for dig at eksekvere og skille dig ud fra resten af ​​ansøgerne. Gennemgå nogle yderligere tips til at hjælpe dig under din første jobsamtale:

Medbring kopier af dit CV og tag noter

Du skal printe mindst fem eksemplarer af dit CV, så du kan give dem til andre samtaler, der måske vil stille dig spørgsmål til stillingen. Du skal medbringe en notesbog og en kuglepen til at skrive de nævnte nøglepunkter og henvise tilbage til dem, når du skriver din takkenote om, hvad du har lært.

Ankomme tidligt

Mød op til din samtale mindst 10 eller 15 minutter før tid for at sikre, at du når frem til tiden og får en fornemmelse af arbejdspladsen. Overvej den bedste transportmetode at tage og bed om en tur fra en forælder eller en ven, hvis det er nødvendigt.

Fokuser på styrker og resultater

Pointen med dit interview er at få dig selv til at skille dig ud fra resten af ​​de ansøgere, der interviewer til denne stilling, så fremhæv de primære måder, du har påvirket andre i et akademisk miljø, og de målbare resultater, du har opnået.

Opfølgning efter samtalen

Tag initiativet og send en personlig takkebesked til hver person, du har interviewet med. Sørg for at få et visitkort fra hver person, du har interviewet med, så du kender deres e-mail. Du skal e-maile dem inden for 24 til 48 timer efter interviewet.

Kent Adamsen
Kent Adamsen Din første jobsamtale er, hvor du har mulighed for at gøre et godt indtryk. Du skal være forberedt og forstå, hvad virksomheden gør udover potentielle spørgsmål, der kan blive stillet. Den måde, du besvarer interviewerens spørgsmål på, afgør, om du går videre til næste trin i interviewprocessen og positionerer dig til at modtage dit første tilbud i arbejdsstyrken.