Almindelige Spørgsmål Til Interview Med Marketinganalytiker: Og Hvordan Man Besvarer Dem

En succesfuld marketinganalytiker er en person, der kan se på store datasæt for at finde mønstre og nyttig information. Når en arbejdsgiver leder efter en marketinganalytiker, vil de have en, der er fokuseret, intelligent og detaljeorienteret. En måde at vise en arbejdsgiver, at du er alle disse ting, er gennem dine interviewsvar. I denne artikel deler vi almindelige marketinganalytikerinterviewspørgsmål og hvordan man effektivt besvarer dem.

Relateret: En guide til karrierer i marketing: krav, job og tips

Generelle spørgsmål

Udover din arbejdshistorie og specifikke uddannelse, vil ansættelseschefen forsøge at få en idé om, hvem du er for at afgøre, om du er en god tilføjelse til virksomhedskulturen. Disse generelle spørgsmål hjælper en arbejdsgiver med at lære mere om din personlighed og interesse for en marketinganalytikerrolle:

 • Fortæl mig lidt om dig selv.
 • Hvorfor er du interesseret i denne stilling?
 • Hvad ved du om vores virksomhed?
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvad er dine største svagheder?
 • Hvilke færdigheder håber du at forbedre?
 • Hvilke branchepublikationer læser du?
 • Hvordan ville din tidligere arbejdsgiver beskrive dig?
 • Hvorfor skulle vi ansætte dig?
 • Hvor ser du dig selv professionelt om fem år?

Relateret: Din guide til online markedsføring: Hvad det er, og hvordan man bruger det

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Ud over det grundlæggende i professionel samtale, vil spørgsmålslinjen udvikle sig i håb om at udforske, hvad du har gjort før, og hvordan dine færdigheder kan anvendes på den aktuelle stilling. Disse spørgsmål hjælper en arbejdsgiver med at afgøre, om du er kvalificeret til deres marketinganalytikerstilling:

 • Forklar mig dit CV.
 • Hvilke færdigheder gør dig kvalificeret til at blive vores næste marketinganalytiker?
 • Hvad betyder "big data" for dig?
 • Fortæl mig om et big data-projekt, du har arbejdet på.
 • Fortæl mig mere om din marketingoplevelse.
 • Hvilke metoder har du brugt til at indsamle forbrugeradfærdsdata?
 • Hvilke værktøjer har du brugt til at indsamle, administrere og rapportere data?
 • Forklar enhver erfaring, du har med at bygge prædiktive modeller.
 • Hvilke datavisualiseringsværktøjer har du brugt tidligere?
 • Har du erfaring med at bruge CRM-værktøjer?

Relateret: 15 marketingjob, der betaler godt

Uddybende spørgsmål

Til sidst bør du forvente at besvare spørgsmål, der er meget mere specifikke, med det formål virkelig at illustrere dine relevante færdigheder. Disse dybdegående spørgsmål vil være direkte relateret til det job, hvor du søger:

 • Hvilke skridt ville du tage, når du analyserer vores konkurrenter?
 • Hvordan vil du bruge sociale medier til at forbedre vores marketingindsats?
 • Hvad planlægger du at lave i den første måned, du arbejder her?
 • Hvad ville du gøre, hvis du skulle gennemføre en upopulær beslutning?
 • Hvad ville du gøre, hvis du bemærkede en uoverensstemmelse i dine data?
 • Hvordan vil du motivere dig selv i denne rolle?
 • Ville du føle dig tryg ved at arbejde med tal og data det meste af dagen?
 • Hvordan bevarer du roen i travle tider på arbejdet?
 • Hvilke strategier bruger du til at holde dig organiseret?
 • Hvad er de vigtigste målinger at se på med en marketingkampagne?

Relateret: 14 almindelige karrierer inden for marketing og salg

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Disse interviewspørgsmål med eksempler på svar kan hjælpe dig med at planlægge dine egne svar:

Hvordan vil du forklare dit job til et familiemedlem?

Som marketinganalytiker skal du have evnen til at forklare komplicerede begreber i enkle vendinger. Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at teste dine kommunikationsevner. Prøv i dit svar at forklare, hvad du gør i enkle vendinger. Tænk på måder, hvorpå du kan fremhæve selv dine mest komplicerede jobopgaver i vendinger, som alle kan forstå.

Eksempel: "Hvis jeg skulle forklare mit job til et familiemedlem, ville jeg sige, at det er min opgave at se på store datasæt for at bestemme, hvilke marketingstrategier mit team skal bruge. Målet med mit job er at finde mønstre inden for marketingdata og forsøge at omsætte dem til resultater fra den virkelige verden. Meget af mit job involverer at finde bedre måder at indsamle marketing-metrics på. Jeg skal bruge mine kommunikationsevner til at skabe detaljerede marketingrapporter, som jeg så kan forklare mine kolleger."

Relateret: 20 markedsføringstaktikker, der virker, og hvordan man bruger dem (med eksempler)

Hvordan holder du fokus, når du ser på store datasæt?

At se på sider og sider med data kan blive trættende. Arbejdsgivere kan stille dette interviewspørgsmål for at finde ud af, om du har strategier til at forblive på opgaven. Prøv at tænke på et par ting, du gør for at bevare din motivation og fokus. Vis, at du elsker dette job, og finder arbejdet interessant. Gør det klart, at du har udholdenhed til at holde trit med et job som marketinganalytiker.

Eksempel: "Nøglen til at forblive fokuseret er at starte min dag rigtigt. Jeg sørger for at få masser af søvn hver nat og at spise en sund morgenmad. Jeg går på arbejde hver dag ivrig efter at finde nye mønstre og løsninger til vores marketingkampagner. Hvis jeg skal være ærlig, er det at analysere data min passion, så jeg finder det sjældent udfordrende at holde fokus.

På dage, hvor jeg kan mærke, at mit fokus glider, giver jeg mig selv en kort pause for at genoplade mit sind, så jeg kan komme tilbage i mit arbejde. Jeg oplever også, at det at lytte til klassisk musik, mens jeg arbejder, hjælper mig med at holde fokus. Nogle gange vil jeg gå timer uden selv at kigge på uret."

Har du nogensinde oplevet et fund, der overraskede dig?

Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at se, hvordan du lærer af nye erfaringer. En person i denne rolle skal være i stand til at fortolke data uden forudfattede idéer, der skaber bias. Del i dit svar et eksempel på en konstatering, som du ikke havde forventet. Forklar, hvordan det hjalp dig med at afdække nye og interessante oplysninger.

Eksempel: "I min tidligere rolle analyserede jeg en masse data fra sociale medier. En ting, jeg fandt overraskende, var, hvor mange mennesker, der interagerede med vores Pinterest-tavler. Jeg blev overrasket, fordi marketingteamet næsten ikke gjorde noget for den marketingkanal. erfaringen lærte mig, at vi kan nå nye kundeemner på usandsynlige steder. Det fik mig til at indse, at jeg er nødt til at være mere ekspansiv i min marketingundersøgelse."

Hvordan træffer du vigtige beslutninger med begrænset information?

Du kan opleve et tidspunkt i din karriere, hvor du skal træffe vigtige beslutninger inden for en begrænset tidsramme. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at se, hvor fleksibel du er, når du måske ikke har tid eller ressourcer nok til at indsamle de data, du ønsker. Besvar dette spørgsmål ved at bevise, at du kan træffe gode beslutninger, selv når du oplever hårde begrænsninger. Forklar din tankeproces, når du er i denne type situationer.

Eksempel: "Jeg er klar over, at denne rolle kan kræve, at jeg arbejder med begrænset data eller information. Når dette sker, bruger jeg de data, jeg har efter bedste evne. Jeg forsøger at supplere eventuelle huller med yderligere forskning. Jeg ser også på tidligere datasæt for at se, om der er nogle resultater, jeg kan forudsige baseret på disse data."

Arbejder du godt med forskellige slags mennesker?

Dit marketingteam kan bestå af en række mennesker med unikke personligheder. Dette spørgsmål hjælper arbejdsgivere med at fortælle, om du har samarbejdsevnerne til at arbejde i et mangfoldigt miljø. Brug dit svar til at bevise, at du har evnen til at omgås andre. Vis, hvordan du værdsætter teamwork og de forskellige perspektiver, en forskelligartet gruppe mennesker kan have.

Eksempel: "Jeg arbejder godt med forskellige slags mennesker. Faktisk foretrækker jeg det. Jeg tror på, at når et team består af forskellige individer, får vi flere unikke perspektiver og kreative ideer. Jeg nyder at arbejde med mennesker, der har forskellige livserfaringer og baggrunde end mig. Jeg oplever, at der er så meget at lære af hinanden. At tilpasse mig andre menneskers personligheder og arbejdsstile er noget, jeg kan ret godt."

Lau Kjærsgaard
Lau Kjærsgaard En succesfuld marketinganalytiker er en person, der kan se på store datasæt for at finde mønstre og nyttig information. Når en arbejdsgiver leder efter en marketinganalytiker, vil de have en, der er fokuseret, intelligent og detaljeorienteret. En måde at vise en arbejdsgiver, at du er alle disse ting, er gennem dine interviewsvar. I denne artikel deler vi almindelige marketinganalytikerinterviewspørgsmål og hvordan man effektivt besvarer dem.