Almindelige Plejegiverinterviewspørgsmål: Med Eksempelsvar

At være omsorgsperson kræver færdigheder som at have tekniske medicinske evner og være en meget organiseret og detaljeorienteret medarbejder. På grund af den brede vifte af egenskaber, der er nødvendige for succes i denne rolle, bør kandidater være parate til at tage fat på mange adfærds- og aktivitetsrelaterede spørgsmål.

Derudover bør de, der søger en karriere som pårørende, være i stand til at tale veltalende om deres baggrund, og i nogle tilfælde skal de være parate til at vise certificeringer og bestå kontrol, der bekræfter berettigelse. I denne artikel lærer du, hvad du kan forvente i en omsorgssamtale, og hvordan du besvarer fem almindelige interviewspørgsmål.

Hvad kan man forvente i en omsorgssamtale

En omsorgsperson er en person, der typisk arbejder med voksne, der har særlige behov og ofte kræver tilstedeværelse fra en læge. Dette omfatter ældre, dem på hospice og mennesker med andre alvorlige medicinske tilstande. De, der leder efter pårørende, kan måske søge ærlighed, omtanke og medfølende omsorg, når de vælger nogen til at tilbyde medicinske tjenester til deres elskede eller en patient i deres pleje.

Af denne grund kan en omsorgspersoninterview indeholde spørgsmål, der tester din viden om sundhedsprincipper, men vil sandsynligvis også præsentere spørgsmål, der er gearet til at lære mere om dig og dine værdier. Når alt kommer til alt, hvis du bliver ansat, vil du sandsynligvis tilbringe meget tid med patienter og muligvis endda i en andens hjem, så det er vigtigt at sikre, at du både passer på grund af dine færdigheder og din generelle opførsel.

Omsorgspersoner arbejder i hjemmeplejen, men også i klinikker, hospitaler, nonprofit krisecentre, gruppehjem og andre instanser, der yder voksenpleje.

Relateret: Lær om at være en omsorgsperson

Almindelige spørgsmål til samtale om omsorgspersoner

Spørgsmål til omsorgspersoninterview er rettet mod at lære dig bedre at kende, herunder din arbejdsstil, din seng ved sengen og selvfølgelig dine medicinske færdigheder og erfaring.

Interviewere vil sandsynligvis blande adfærdsspørgsmål med tekniske spørgsmål, så du skal være fortrolig med at diskutere dine kompetencer, bløde færdigheder, hårde færdigheder og kerneværdier. Her er nogle eksempler på samtalespørgsmål fra omsorgspersoner med prøvesvar, der bruger STAR-metoden til at besvare interviewspørgsmål, hvor det er relevant, så du bedre kan forstå, hvordan du kan skræddersy det til din oplevelse:

 • Forklar hvilke egenskaber der gør dig til en god omsorgsperson.
 • Beskriv din arbejdshistorie.
 • Hvad er vigtige færdigheder for en pårørende at have?
 • Hvordan reagerer du på vanskelige kunder?
 • Hvad ville du gøre, hvis det er efter dit skift, men din afløser ikke er ankommet?

Relateret: Sådan bruger du STAR-interviewresponsmetoden

Forklar hvilke egenskaber der gør dig til en god omsorgsperson.

Der er en nuanceret forskel mellem hvilke egenskaber en person legemliggør, og hvilke færdigheder de måtte have. Forestil dig i stedet, at spørgsmålet spørger om, hvilke "egenskaber" der gør dig til en god omsorgsperson. 

Dette går tilbage til en almindelig jobsøgningspraksis for at forstå dine færdigheder kontra dine egenskaber. Kvaliteter eller egenskaber er iboende personlighedstræk, og de taler til din overordnede opførsel og adfærd. Mens færdigheder – både hårde og bløde – kan læres, udvikles og arbejdes på, indtil kompetencen er nået, er egenskaber egenskaber, du udstråler. Nogle eksempler på egenskaber, der kan være nyttige i et omsorgsprofession omfatter:

 • Positivitet
 • Engagement
 • Motivering
 • Ærlighed
 • Pålidelighed
 • Fleksibilitet
 • Tålmodighed
 • Venlighed

Eksempel:  "Jeg tror, ​​at mine mest nyttige egenskaber i denne rolle er tålmodighed og venlighed. I min rolle som plejer i et ældrebolig var jeg ofte den eneste behandlende plejer på min etage natten over. Jeg havde en herre, som altid bad mig om at passe ham, men fordi han oplevede hukommelsestab og demens, ville han, da jeg ankom, glemme, at han bare buzzede mig for det samme. Jeg viste ham altid venlighed og tålmodighed, og som et resultat bad han mig som sin omsorgsperson, da han forlod gruppens hjem for at bo hos et familiemedlem. De hyrede mig til hjemmepleje.”

Beskriv din arbejdshistorie

I en omsorgsrolle kan en persons baggrund være af afgørende betydning. Dette spørgsmål spørger om tidligere erhvervserfaring, hvilket er en god indikator for succes i rollen. Når det er sagt, kan spørgsmål om baggrund omfatte nogle med binære svar som: "Er du nogensinde blevet dømt for en forbrydelse?" eller "Vil du give samtykke til et baggrundstjek?" 

Hvis dit job som omsorgsperson omfatter at køre folk fra sted til sted, kan en arbejdsgiver spørge om din kørebog. De vil sandsynligvis foretage en referencekontrol og kunne endda forbeholde sig retten til at foretage en kreditkontrol.

Ideen bag baggrundsspørgsmål og -tjek er at få et fuldstændigt billede af dine færdigheder, værdier og evner, så brug spørgsmål som disse for at vise, at du passer til intervieweren.

Eksempel:  “Jeg har arbejdet i mange sundhedsroller. Jeg startede min karriere som lægeassistent for Emexee Health efter at have modtaget en erhvervsuddannelse i medicinsk assistance og opnået certificering. I den tid arbejdede jeg primært med sundhed i hjemmet og rejste fra klient til klient.

Efter et par års erfaring hyrede Fort Hampton Group Home mig__ som en plejer om natten. Jeg arbejdede som eneste deltager på ældreafdelingen. Senere blev jeg ansat til at arbejde selvstændigt som pårørende for en af ​​mine klienter. Jeg føler mig bedst tilpas i hjemmeplejen, da det var der, jeg startede min karriererejse, og det giver mig en masse glæde og tilfredsstillelse at vide, at jeg gør gode ting, når jeg ser folk gennem nogle af deres sværeste år og livsovergange. ”

Relateret: Caregiver CV-prøver

Hvad er vigtige færdigheder for en pårørende at have?

Selvom et spørgsmål som dette kan opstå i begyndelsen af ​​interviewet, kræver det stadig en god grad af eftertænksom overvejelse at svare grundigt. Hvis du bliver stillet dette spørgsmål, skal du fokusere på målbare færdigheder. 

Der er flere færdigheder, du kan vælge imellem, som en pårørende skal have, men du bliver bedt om at bestemme den vigtigste. Overvej et øjeblik alle de vigtige færdigheder, som plejepersonalet viser. I dette tilfælde kan det være en god praksis at prioritere færdigheder, der fremmer patientens mentale og fysiske velbefindende, herunder:

 • Praktisk anvendelse af medicinsk viden eller uddannelse
 • Kommunikation og interpersonelle færdigheder
 • Problemløsningsevner

Eksempel: ”Prørende skal være gode lyttere og empatiske samtalepartnere. De bør være detaljeorienterede, flittige problemløsere og have tekniske medicinske færdigheder til at anvende til patienter efter behov. __I min sidste rolle som hjemmehjælper følte min klient sig deprimeret. Efter en lang, inderlig snak med ham, lærte jeg, at han savnede at gå udenfor.

Jeg hjalp hans familie med at flytte ham ind i et værelse med et sydvendt vindue, så han kunne få mere sollys, selv når han lå i sengen. Jeg var i stand til at bruge mine problemløsnings- og kommunikationsevner til at give min klient mere ro, og jeg indså, hvor vigtige disse bløde færdigheder er for rollen. Jeg brugte også mine medicinske færdigheder til at hjælpe ham med at komme tilbage med alt det udstyr, han havde brug for for at trives."

Relateret: Følgebrev til omsorgsgiver

Hvordan reagerer du på vanskelige kunder?

Spørgsmål med negativ kropsholdning kan være vanskelige at navigere i, fordi du altid ønsker at tale positivt om tidligere arbejdserfaringer. Dette er en god mulighed for ikke kun at svare respektfuldt på dette spørgsmål, men også udvise en rolig opførsel og vise, hvordan du håndterer stressede situationer diplomatisk.

Du er mindre tilbøjelig til at sidde fast på dette spørgsmål ved at gå ind i dit interview med få eksempler, som du er klar til at tale om, og du kan gentage kontrollen over samtalen ved at styre den mod dine tidligere erfaringer og succeser.

Eksempel:  "For at besvare dette spørgsmål vil jeg gerne give dig et eksempel, der kommer fra min personlige erfaring som hjemmeplejer tidligt i min karriere.

Jeg var lige ude af college på mit første job, da en klient i min varetægt blev meget ophidset. Jeg gik et par skridt tilbage og sørgede for, at min opførsel var rolig og ikke-truende, og bragte familiemedlemmer ind for at hjælpe. Da min klient var afslappet, knælede jeg ned til hans niveau, tog hans hånd, så ham i øjnene og forklarede, hvorfor jeg var der med en rolig, stille stemme.

Dette blev almindelig praksis for mig, da jeg kom ind i rummet. Jeg ville møde klienten på hans niveau, tage hans hånd og forklare, hvem jeg var, og hvad jeg ville lave den dag. Det hjalp ham med at føle sig mindre stresset, og til sidst begyndte han at genkende mig som sin omsorgsperson.”

Hvad ville du gøre, hvis det er efter dit skift, men din afløser ikke er ankommet?

Nogle egenskaber, som pårørende bør udvise, er tålmodighed, loyalitet og pålidelighed. Dette er karaktertræk, der er afgørende for rollen, fordi du aldrig kan forlade din opgave uden omhu. Dette spørgsmål giver mulighed for at forklare, hvordan du bruger disse egenskaber i den daglige drift. 

Et grundigt svar bør vise tålmodighed med situationen, loyalitet over for patienten og et overordnet ansvar for at være pålidelig, men det bør også indeholde trin, du vil tage for at løse problemet.

Eksempel: ”Hvis jeg stod i en situation, hvor min lindring ikke var nået frem efter min vagt var afsluttet, ville jeg vente med patienten. Jeg kunne aldrig efterlade nogen i mit ansvar uden opsyn. Jeg ville ringe til min leder for at gøre dem opmærksomme på situationen, og hvis det ser ud til, at min afløser ikke kommer, vil jeg bede virksomheden om at sende en anden til at aflaste mig og blive hos patienten, indtil problemet er løst."

Tips til samtale om omsorgspersoner

Brug disse tips til samtale om omsorgspersoner til at sikre dig, at du er fuldt forberedt til samtalen foran dig:

 • Vær venlig og pæn.
 • Giv dit CV med licenser og legitimationsoplysninger.
 • Udtryk bekymring for den person, der har brug for pleje.

Vær venlig og pæn

Hygiejne er afgørende i denne rolle, da meget af det, du laver, vil være at hjælpe en klient med deres egen hygiejne. Det er afgørende for din succes, at du ser ud som en del af en, der er pæn og omhyggelig. Overvej at gå til interview meget velplejet og fortsæt med det udseende, når du først er ansat. At være i sundhedsvæsenet betyder at være opmærksom på din renlighed og bruge strategier for at undgå at sprede bakterier og bakterier.

Giv dit CV med licenser og legitimationsoplysninger

I betragtning af den betydning, din baggrund spiller for din ultimative succes i denne rolle, er det en god praksis at møde op forberedt til at diskutere dine legitimationsoplysninger og fremlægge bevis for præstationen. Jo flere legitimationsoplysninger du kan etablere, før du begiver dig ud på din rejse som omsorgsperson, jo bedre. At have certificeringer i hjemmepleje eller medicinsk assistance kan være et aktiv på dette område og viser dit engagement i plejens vej.

Udtryk bekymring for den person, der har brug for pleje

I sundhedsvæsenet er det vigtigt at være venlig, omsorgsfuld, hensynsfuld og empatisk. Som pårørende kan din opførsel være afgørende for din succes i rollen. Det er en af ​​grundene til, at du kan støde på en del adfærdsspørgsmål under interviewprocessen. Tillad dig selv at vise følelser som omsorg og bekymring under interviewprocessen. I dette tilfælde er det til din fordel at vise dybden af ​​din følelsesmæssige intelligens ved at forblive rolig og opmuntrende, være venlig, forstående og stille en masse spørgsmål, der viser bekymring for klienten.

Dorthe Busk
Dorthe Busk At være omsorgsperson kræver færdigheder som at have tekniske medicinske evner og være en meget organiseret og detaljeorienteret medarbejder. På grund af den brede vifte af egenskaber, der er nødvendige for succes i denne rolle, bør kandidater være parate til at tage fat på mange adfærds- og aktivitetsrelaterede spørgsmål.