Almindelige Marketingpraktikspørgsmål

At komme i praktik er en glimrende måde at komme i gang med din karriere på. Det er en fantastisk mulighed for at lære mere om en specifik branche og udvikle dine færdigheder. Når du interviewer til en marketingpraktik, kan arbejdsgivere stille dig en række spørgsmål for at lære mere om din interesse for rollen sammen med dine kvalifikationer. I denne artikel deler vi en række almindelige spørgsmål til marketingpraktikinterview, og hvordan man effektivt besvarer nogle få af dem.

Relateret: Lær om at være marketingpraktikant

Generelle spørgsmål

Når du begynder din praktiksamtale, kan de indledende spørgsmål begynde ret afslappet og dække brede emner. Disse generelle spørgsmål kan hjælpe arbejdsgivere med at lære dig bedre at kende:

 • Hvorfor er du interesseret i en karriere inden for marketing?
 • Hvorfor vil du arbejde for os?
 • Hvad håber du at lære i løbet af dette praktikophold?
 • Hvilke publikationer læser du?
 • Hvad er din foretrukne marketingkampagne?
 • Hvilke mærker følger du?
 • Hvad er dine yndlingsklasser?
 • Fortæl mig mere om dit uddannelsesprogram.
 • Hvor håber du at se dig selv om fem år?
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvilke områder af dit professionelle liv håber du at forbedre?

Relateret: En guide til karrierer i marketing: krav, job og tips

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Mens generelle spørgsmål tjener som et vindue til din personlighed, vil det, du har gjort før, også blive aktuelt for spørgsmålslinjen. Disse spørgsmål til markedsføringspraktikinterview kan hjælpe en arbejdsgiver med at lære mere om dine kvalifikationer:

 • Hvilke marketingkompetencer besidder du i øjeblikket?
 • Hvordan kan du tilføre værdi til vores team?
 • Hvad var det vigtigste, du lærte i din sidste rolle?
 • Hvilken marketingsoftware kender du til?
 • Hvad er et par marketingtendenser, du har bemærket på det seneste?
 • Fortæl mig om din erfaring med markedsføring på sociale medier.
 • Hvordan vil du definere en målgruppe?
 • Hvad var den bedste holdoplevelse, du har haft?
 • Fortæl mig om en gang, hvor du påtog dig en lederrolle.
 • Har du erfaring med at arbejde med kunder?

Relateret: 10 tips til Excel i en praktiksamtale

Uddybende spørgsmål

Selv når du starter på praktikniveau, er hvordan du griber udfordringer an, eller hvad du ville gøre i specifikke situationer, også interessepunkter for en potentiel arbejdsgiver. Disse dybdegående spørgsmål giver en arbejdsgiver et bedre indblik i, hvordan du ville præstere i denne rolle:

 • Hvilke skridt ville du tage for at finde svaret på et spørgsmål, du har?
 • Hvad ville du gøre for at prioritere dit arbejde?
 • Hvordan vil du håndtere stress, når du har travlt på arbejde og i skole?
 • Hvordan overvinder du udfordringer?
 • Ville du føle dig tryg ved at holde en præsentation for en kunde?
 • Forklar, hvordan du ville skrive et effektivt opslag på sociale medier.
 • Hvilken rolle plejer du at påtage dig under gruppeprojekter?
 • Hvad ville dit første mål være som marketingpraktikant?
 • Hvad gør du for at forblive motiveret, når du laver en udfordrende opgave?
 • Hvad ville du gøre, hvis du fik skylden for en andens fejl?

Relateret: Eksempel på markedsføringspraktikant følgebrev

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Du kan måske ikke se nogle af eller alle disse spørgsmål, men for at hjælpe dig med at få styr på, hvordan du bedst udformer dine svar, kan du se disse eksempelsvar for at give dig nogle ideer:

Fortæl mig lidt om dig selv

Arbejdsgivere bruger ofte dette icebreaker-spørgsmål til at starte interviewet. Det kan hjælpe med at lette dine nerver og udvikle en mere samtaletone med dem. Brug dette spørgsmål som en chance for at skille dig ud. Diskuter kort din uddannelse, faglige erfaring og intentioner for denne rolle. Du kan endda afslutte dit svar med at nævne nogle hobbyer eller interesser, du har.

Eksempel: "Jeg er senior på college, studerer kommunikation og psykologi. Lige siden jeg startede i skolen, har jeg opdaget, at en karriere inden for marketing er det rigtige for mig. Det vil give mig mulighed for at kombinere mine kreative tænkningsevner med min interesse i forbrugeradfærd. Med dette praktikophold håber jeg at udvikle nogle håndgribelige marketingfærdigheder og lære, hvilken rolle jeg gerne vil arbejde på fuld tid.

Ud over at være fagligt ambitiøs arbejder jeg hårdt i de andre facetter af mit liv. Jeg er en konkurrencedygtig vandskiløber, der har vundet en række internationale priser. Når jeg ikke studerer eller praktiserer, nyder jeg at hænge ud med venner og gå i biografen."

Hvad er dit ideelle arbejdsmiljø?

Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at se, om du passer ind i deres virksomhedskultur. Før dit interview skal du lave lidt research for at se, hvad arbejdsmiljøet i denne virksomhed er. Beslut dig for, om du synes, det stemmer overens med dine egne ønsker og behov på arbejdspladsen. Del i dit svar, hvad du værdsætter mest i en virksomhed, og find måder at forbinde dit svar med, hvordan denne virksomhed fungerer.

Eksempel: "Da jeg kiggede ind i denne stilling, lagde jeg mærke til, at du har et temmelig afslappet og venligt udseende arbejdsmiljø. Dette var en af ​​hovedårsagerne til, at jeg søgte til denne rolle, fordi jeg altid er åben for at komme i kontakt med andre. Jeg er ret involveret, så jeg kunne helt sikkert godt se mig selv melde mig frivilligt til at hjælpe med firmaarrangementer og -aktiviteter. Mit ideelle arbejdsmiljø er et, hvor folk arbejder hårdt, men også tager lidt tid til at lære hinanden at kende. Jeg kan se, at din virksomhed har denne type kultur."

Hvad er dine planer efter endt uddannelse?

Nogle praktikpladser har mulighed for at blive til fuldtidsstillinger. Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at se, om det er en mulighed, at du ville blive i området. Før dit interview skal du beslutte, om du kunne se dig selv arbejde for denne virksomhed efter eksamen. Mens du kan træffe din endelige beslutning senere, kan du bruge dit svar til at vise din interesse for fremtidige jobmuligheder.

Eksempel: "Efter endt uddannelse håber jeg at bygge min karriere lokalt i mindst et par år. Jeg har endelig vænnet mig til denne by og ville elske at udforske den mere som voksen. Jeg ser mig selv forhåbentlig at få en fuldtidsmarkedsføring job lige efter skolen.

Jeg er klar til at komme i gang med min karriere og begynde at vokse i en professionel rolle. Da jeg allerede har studeret i udlandet, har jeg ikke brug for et rejsegab mellem eksamen og mit første rigtige job. Jeg er ivrig efter at arbejde med spændende kunder og bruge min viden."

Relateret: Din komplette guide til praktik efter eksamen

Hvad ville du gøre, hvis du blev tildelt en opgave, du ikke ligefrem er begejstret for at udføre?

Som praktikant vil din arbejdsgiver sandsynligvis introducere dig til en række forskellige projekter. Mens nogle måske stemmer overens med dine interesser, er nogle måske ikke så spændende. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at sikre, at du har en stærk nok arbejdsmoral til at komme igennem nogle mere kedelige opgaver. Forklar i dit svar, at du forstår, at praktikanter nogle gange skal udføre den slags opgaver. Forklar, at du vil gøre en indsats for altid at have en positiv indstilling.

Eksempel: "Når du starter i en karriere, er det forståeligt, at du muligvis skal udføre mere kedeligt arbejde. Jeg forstår, at det hele handler om læringsprocessen. Jeg ville gøre mit bedste for at bevare en positiv holdning.

Jeg ville bruge denne opgave til at lære at gøre ting uden for mit komfortniveau. Gennem dette praktikophold håber jeg at prøve en række forskellige opgaver for at lære, hvad jeg nyder, og hvad jeg måske vil undgå i min karriere."

Har du spørgsmål til mig?

Da dette kan være din første formelle samtale, er det vigtigt at vide, at arbejdsgiverne forventer, at du stiller dem et par spørgsmål. Dette viser, at du er oprigtigt interesseret i deres virksomhed og er ivrig efter at lære mere.

Før dit interview, kom med en liste over spørgsmål, du håber at stille. Under hele samtalen kan arbejdsgiveren tage nogle af dine spørgsmål op, uden at du behøver at spørge. Vær opmærksom på at beslutte, hvilke spørgsmål der er tilbage, som du kan stille i slutningen af ​​interviewet.

Eksempel: "Tusind tak, fordi du fortalte mig mere om denne rolle. Det er helt sikkert noget, jeg kunne se mig selv gøre. En ting, jeg gerne vil vide mere om, er dit mentorprogram. Jeg så, at din hjemmeside kort omtalte det, men hvis du kunne give et par flere detaljer, det ville være nyttigt. Jeg vil også gerne vide, om nogle af dine praktikmuligheder med tiden går over til fuldtidsmuligheder."

Tips til markedsføringspraktiksamtaler

Samtaler til praktikophold er en fantastisk måde at øve sig på til samtaler, du måtte have efter endt uddannelse. Forbered dig på din marketingpraktiksamtale med disse tips:

Kom forberedt til samtale. At øve dit svar på almindelige interviewspørgsmål er en fantastisk måde at forberede sig til dit interview på. En anden måde at forberede sig på er at sørge for at tage afsted for at komme til samtalen med masser af tid til overs. Du vil være mindst et par minutter for tidligt.

Medbring endelig en kopi af dit CV. Dette er nyttigt, hvis intervieweren glemmer at udskrive en kopi, plus du kan se den igennem, mens du venter på, at dit interview starter.

Klæd delen på. Bær formelt, pænt tøj til dit interview. Sørg for, at dit tøj er rent og fri for pletter eller rynker. Det er ideelt at udvælge dit outfit dagen før, så du kan være sikker på, at du har et flot outfit. Hvis du ikke har noget festtøj, så bed din ven eller værelseskammerat om at låne deres. Til sidst vil du måske investere i noget tidløst interviewtøj.

Medbring dine arbejdsprøver. Hvis du søger til en kreativ stilling, kan du medbringe en portefølje af relevant arbejde. Dette kan omfatte klasseværelsesopgaver, passionsprojekter eller arbejde, du har udført for andre arbejdsgivere. Print dem ud og kompilér dem i en flot portfoliomappe eller ringbind.

Gør et godt førstehåndsindtryk. Når du kommer ind på kontoret, skal du være ekstra venlig mod alle, du møder. Du ved aldrig, hvem der kan have indflydelse på ansættelsesbeslutningen. Gør en indsats for at præsentere dig selv for dem, du interagerer med, herunder receptionisten og ansættelseschefen.

Fremhæv dine færdigheder. Selvom du måske ikke har meget professionel erfaring, kan du stadig bruge dine svar til at fremhæve dine bedste færdigheder. Succesfulde marketingmedarbejdere har tendens til at være kreative, ambitiøse, opmærksomme på detaljer og åbne kommunikatorer. Vis, at du også har stærke problemløsnings- og kritiske evner.

Vær en aktiv lytter. Selvom halvdelen af ​​interviewet kan omfatte dig, der deler dine kvalifikationer, er den anden halvdel at lytte til, at arbejdsgiveren giver dig detaljer om rollen.

Vis, at du lytter ved at være opmærksom på, hvad de siger. Få øjenkontakt og nik, mens de taler. Du er velkommen til at omskrive, hvad de siger, og stille tankevækkende opfølgende spørgsmål baseret på den information, de deler.

Send en takkebesked. Skriv din ansættelseschef en takkebesked efter dit interview. Du kan sende dem et fysisk brev eller gøre det via e-mail. Hvis du vælger førstnævnte, så sørg for at tage dig god tid, så din håndskrift ser pæn ud.

I brevet skal du udtrykke din påskønnelse af, at de tog sig tid til at mødes med dig. Nævn et par af de talepunkter, der skilte sig ud for dig, og del, at du er spændt på muligheden for denne praktikmulighed. Meld dig af ved at fortælle dem, at de kan kontakte dig for yderligere spørgsmål eller oplysninger.

Laust Steffensen
Laust Steffensen At komme i praktik er en glimrende måde at komme i gang med din karriere på. Det er en fantastisk mulighed for at lære mere om en specifik branche og udvikle dine færdigheder. Når du interviewer til en marketingpraktik, kan arbejdsgivere stille dig en række spørgsmål for at lære mere om din interesse for rollen sammen med dine kvalifikationer. I denne artikel deler vi en række almindelige spørgsmål til marketingpraktikinterview, og hvordan man effektivt besvarer nogle få af dem.