Top Lægeassistentinterviewspørgsmål Og Svar Til At Hjælpe Dig Med At Forberede Dig

Hvis du skal til en kommende samtale, er det vigtigt at forberede dig tilstrækkeligt på det, så du ved, hvad du kan forvente. Når du for eksempel skal til samtale til en stilling som lægeassistent, bør du være i stand til at give intervieweren svar, der viser dine kvalifikationer til netop den rolle. I denne artikel lister vi spørgsmål, du kan blive stillet under en lægeassistentsamtale, og giver eksempler på svar for bedst muligt at forberede dig til din næste samtale.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et interview

Generelle spørgsmål

Dette er nogle generelle interviewspørgsmål, som ansættelsesledere kan stille for at bestemme dine kvalifikationer til rollen som lægeassistent. De kan omfatte:

 • Fortæl mig om dig selv.
 • Hvorfor vil du arbejde for vores hospital?
 • Hvorfor forlader du dit sidste job?
 • Hvorfor vil du være lægeassistent?
 • Hvorfor skal vi ansætte dig som vores nyeste lægeassistent?
 • Hvad er nogle af dine styrker som lægeassistent?
 • Hvad er nogle af dine svagheder som lægeassistent?
 • Hvor ser du dig selv om fem år?
 • Er du klar til at arbejde nat?
 • Hvad anser du for de tre bedste kvaliteter, som en lægeassistent bør have?

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Ansættelsesledere vil også stille dig spørgsmål for at forstå din erfaring i denne medicinske profession. Her er nogle eksempler på spørgsmål, du kan blive stillet for at bestemme, hvordan du præsterer og reagerer i visse situationer:

 • Hvad vil du betragte som nogle af de største udfordringer, du står over for at arbejde som lægeassistent?
 • Hvordan vil du beskrive din arbejdsmoral?
 • Hvordan håndterer du arbejdsrelateret stress?
 • Hvordan organiserer man patientjournaler?
 • Hvordan prioriterer du dine opgaver som lægeassistent?
 • Hvilke egenskaber gør en god lægeassistent?
 • Hvordan klarer du en travl arbejdsbyrde?
 • Hvordan håndterer du et udbrud?
 • Hvordan styrer du din tid?
 • Hvilke særlige færdigheder har du, som du kan tage med til vores hospital?

Relateret: 125 almindelige interviewspørgsmål og svar (med tips)

Uddybende spørgsmål

Følgende spørgsmål stilles for at afgøre, hvordan du løser arbejdsrelaterede problemer og din overordnede plejestil.

 • Hvordan planlægger du at vokse som lægeassistent?
 • Beskriv en tid, hvor du skulle håndtere arbejdet med en vanskelig patient.
 • Fortæl mig om en gang, hvor du arbejdede for at forbedre patientsikkerheden.
 • Beskriv et tidspunkt, hvor du var uenig med lægen, og hvordan du håndterede det.
 • Beskriv en tid, hvor du var uenig med en kollega om patientbehandling, og hvordan du håndterede det.
 • Hvordan holder man patientfamilierne ordentligt informeret om en patients helbredstilstand?
 • Hvorfor skal vi vælge dig til denne stilling?
 • Beskriv en tid, hvor du håndterede en patient, der kæmpede med smertebehandling.
 • Hvordan ville du håndtere en nødsituation, der skete, mens du behandler en anden patient?
 • Beskriv en interaktion, du havde med en patient, som gjorde en varig indvirkning på dig.

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Her er nogle eksempler på interviewspørgsmål og svar, som du kan blive spurgt, når du ansøger om rollen som lægeassistent.

Hvordan planlægger du at vokse som lægeassistent?

Interviewere vil gerne vide, at selv med ansættelse er du stadig interesseret i at skærpe dine færdigheder og overordnede viden. Når du besvarer dette spørgsmål, skal du sørge for at tale om de kurser eller certificeringer, du planlægger at tage. Eventuelle muligheder for frivilligt arbejde inden for dit felt er også værd at nævne.

Eksempel: "Som lægeassistent planlægger jeg at fortsætte min uddannelse ved at blive certificeret. Jeg planlægger også at tage onlinekurser inden for specialiserede områder. Begge disse vil hjælpe mig med at udvikle min viden og mine evner på dette område og vil være værdifulde kvalifikationer for bringe til dit anlæg."

Hvordan håndterer du den stress, der følger med at være lægeassistent?

Når interviewere spørger dette, vil de gerne vide, at du effektivt er i stand til at håndtere din stress og dine følelser. Når du svarer, så sørg for, at du ikke kun giver udtryk for, hvordan du løser din stress, men at det ikke påvirker din evne til at udføre dit job godt.

Eksempel: "Når mit job bliver for stressende, lærer jeg at slappe af, spore, hvad mine stressfaktorer er og tage mig tid til at genoplade. Jeg træder kort væk fra mine opgaver for at komme tilbage med en ny måde at tænke på og et forfrisket sind. Som en læge, er det vigtigt at forblive rolig, have et fast greb om vores følelser og at sikre, at stressen vil forsvinde. Når vi tager os tid til at blive friske på os selv, er vi bedre rustet til at passe vores patienter med den største omhu."

Beskriv et tidspunkt, hvor du var uenig med en kollega om patientbehandling, og hvordan du håndterede den.

Når interviewere spørger dette, vil de gerne vide, hvordan du håndterer konflikter eller uenigheder på arbejdspladsen. Sørg for at fortælle, hvordan du har løst problemet uden at udtale dig negativt om nogen af ​​dine kolleger.

Eksempel: "I min seneste stilling som lægeassistent var jeg uenig i den medicin, som den ledende læge ordinerede. Jeg har for nylig læst en undersøgelse, der siger, at den ordination, der blev ordineret, kunne skade patienten i stedet for at hjælpe. Jeg søgte straks efter den ledende læge. og talte med dem om mine fund. Efter at have gjort det, forstod han, hvorfor jeg var uenig med ham, og han gik med til, at vi skulle finde en anden behandlingsform."

Hvilke egenskaber gør en god lægeassistent?

Ansættelsesledere vil gerne vide, at du er klar over, hvad der skal til for at få succes i denne rolle. Når du svarer, skal du sørge for at inkludere eventuelle færdigheder, der er relevante for den rolle, du søger, og hvordan du opfylder disse kvalifikationer.

Eksempel: " For at en lægeassistent kan yde patientbehandling af høj kvalitet, bør de have gode interpersonelle, kommunikations- og aktive lytteevner. Det er ekstremt vigtigt at lære dine patienter at kende, og at have en sund kommunikationsstrøm kan hjælpe med det. Det er også vigtigt at lytte til patientens behov og forstå deres synspunkt."

Hvordan ville du håndtere en nødsituation, der dukkede op, når du tog dig af en anden patient?

Interviewere vil gerne sikre dig, at du er i stand til effektivt at administrere din tid uden at ofre patientpleje. Overvej eventuelle tidligere erfaringer, du har haft med dette, og vælg et svar, der viser din evne til at håndtere dine patienter korrekt, mens du skifter opgaver rettidigt.

Eksempel: "I min seneste stilling som lægeassistent stod jeg over for denne situation. Jeg sørgede for at tage hånd om patienten med det akutte øjeblikkeligt, samtidig med at jeg sørgede for, at min nuværende patient var i gode hænder og passet ordentligt på."

Interview tips

Her er nogle tips til at overveje, når du skal interviewe til en stilling som lægeassistent:

Øv dig i at interviewe

Overvej at øve dit interview med en ven eller et familiemedlem. Dette vil hjælpe med at lette nerver og enhver stress, du måtte have forbundet med dit kommende interview.

Undersøg hospitalet eller faciliteten

En god måde at forberede sig til dit interview på er at undersøge den facilitet, du søger til, og hvilke medicinske bidrag de har givet på det seneste. Disse kunne være nyttige at nævne i dit interview.

Medbring kopier af dit CV

Uanset om du har brug for dem at henvise til, eller du vil give en papirkopi til en interviewer, der måske ikke har en udskrevet en, er det en god idé at medbringe papirkopier af dit CV til interviewet.

Tove Nicolaisen
Tove Nicolaisen Hvis du skal til en kommende samtale, er det vigtigt at forberede dig tilstrækkeligt på det, så du ved, hvad du kan forvente. Når du for eksempel skal til samtale til en stilling som lægeassistent, bør du være i stand til at give intervieweren svar, der viser dine kvalifikationer til netop den rolle. I denne artikel lister vi spørgsmål, du kan blive stillet under en lægeassistentsamtale, og giver eksempler på svar for bedst muligt at forberede dig til din næste samtale.