Tips Til Vellykkede Ingeniørsamtaler

Tips Til Vellykkede Ingeniørsamtaler

Når du søger ingeniørjob, skal du vise arbejdsgiverne, at du passer til deres virksomhed. Din samtale kan variere afhængigt af, hvor du søger om en ingeniørrolle, du søger, uanset om det er elektrisk, computer, civil, mekanik eller en anden form for ingeniør. Det, der er vigtigt for enhver ingeniørsamtale, er, at du har evnen til at vise dine færdigheder og relevante erfaringer. I denne artikel diskuterer vi, hvad du skal gøre før, under og efter dine ingeniørsamtaler.

Relateret: 11 forskellige ingeniørkarriereveje

Hvorfor er det vigtigt at forberede sig til ingeniørsamtaler?

Som ethvert andet interview er det vigtigt at forberede sig til ingeniørsamtaler, fordi arbejdsgivere kan lægge mærke til din selvtillid og forberedelsesniveau. En ingeniør er en, der altid har brug for at være på toppen af ​​deres opgaver, hvorfor mange arbejdsgivere leder efter en kandidat, der er både dygtig og intelligent.

Da ingeniører ofte arbejder på et team, er dit interview også en mulighed for at vise, at du effektivt kan kommunikere med andre. Ved at forberede dig til din ingeniørsamtale kan du blive en mere personlig kandidat. At forudse, hvilke slags spørgsmål en arbejdsgiver kan stille dig, kan hjælpe dig med at komme med bedre svar.

Relateret: Jobsøgningsvejledning: Product Management og Software Engineering

Tips til vellykkede ingeniørsamtaler

Selvom dit ansøgningsmateriale kan bevise, at du passer perfekt til jobbet, er din samtale det sidste trin i at sikre dit jobtilbud. Du skal bevise, at du vil være en god person at arbejde sammen med. Følg disse tips for at vise, at du er topkandidat til en ingeniørstilling:

Før interviewet

Her er nogle tips til, hvad du skal gøre før din ingeniørsamtale:

Reflekter over dine færdigheder

Ingeniører skal være intelligente, teknisk kyndige, nysgerrige, opmærksomme på detaljer og klare kommunikatorer. Inden dit interview skal du tænke over, hvilke specifikke færdigheder du vil fremhæve under dit interview. Læs jobbeskrivelsen igennem for at finde ud af, hvilken slags kandidat arbejdsgiveren leder efter. Du bør skræddersy dine svar til netop denne stilling.

Undersøg virksomheden

Lær, hvilken slags ingeniørarbejde denne virksomhed udfører. Få alt at vide om de produkter og tjenester, det tilbyder. Få at vide, hvem dets kunder er og tidligere projekter, som teamet har udført. Hvis du vil have endnu flere diskussionspunkter, bør du se, hvem dens største konkurrenter er.

Øv med en anden ingeniør

Find en medingeniør til at hjælpe dig med at øve dig til dit interview. Få dem til at stille dig almindelige interviewspørgsmål. Se, om de vil være villige til at give dig feedback på dine svar. Det kan være nyttigt at finde en, der er i en lignende stilling som dig. Se, om nogen af ​​dine ingeniørkolleger vil være villige til at give dig råd eller indsigt.

Forbered dig på almindelige ingeniørinterviewspørgsmål

Arbejdsgivere, der ønsker at ansætte en ingeniør, har en tendens til at stille lignende spørgsmål. Når du slår interviewspørgsmål op, skal du søge efter din specifikke type teknik. Spørgsmålene vil sandsynligvis variere baseret på dit felt. Her er nogle generelle tekniske spørgsmål, du skal forberede dig på:

 • Hvad er det mest udfordrende ingeniørprojekt, du har arbejdet på?
 • Fortæl mig om en gang, hvor du skulle præsentere et projekt for en kunde.
 • Hvordan vil du beskrive din arbejdsstil?
 • Hvordan vil du tilpasse dig et begrænset budget, når du arbejder på et projekt?
 • Hvad er din tankeproces, når du fejlfinder et problem?

Klæd dig til succes

Selvom dresscoden kan variere fra ingeniørfirmaer til, bør du altid se bedst muligt ud under en ingeniørjobsamtale. Du bør bære formelt forretningstøj, selvom du har mistanke om, at du vil se mere udklædt ud end din interviewer. At klæde sig pænt og pleje dig selv viser, at du ved, hvordan du skal agere i professionelle rammer. At have et rent udseende viser arbejdsgiverne, at du tager denne mulighed seriøst. Det indikerer også, at du har evnen til at klæde dig ud til vigtige møder eller kunder, hvis du skulle få jobbet.

Medbring dit CV

En arbejdsgiver vil måske have dig til at guide dem gennem dit CV. At medbringe en kopi til dig selv og arbejdsgiveren gør denne proces meget lettere for dig selv. Det viser også din interviewer, at du er forberedt. Når du beskriver dit CV for dem, skal du uddybe dine erfaringer, der er direkte relateret til den rolle, du søger til.

Relateret: 12 væsentlige tekniske færdigheder til dit CV

Under interviewet

Her er nogle tips til, hvad du skal gøre under din ingeniørsamtale:

Vis dine sociale færdigheder

Mens en ingeniør skal være smart, skal de også være omgængelige. Dette gælder især, hvis du arbejder med et team eller har en kundevendt stilling. Bevis, at du kan skabe positive forbindelser med andre med dit kropssprog og opførsel. Gå ind i interviewet og se selvsikker ud og ivrig efter at møde din interviewer.

Under hele mødet skal du sidde oprejst i stolen og bruge øjenkontakt. Mens du bør besvare alle dine interviewers spørgsmål, bør du også vise, at du er en god lytter ved at give dem en chance for at tale.

Hent tidligere projekter

Når en arbejdsgiver spørger dig om tidligere præstationer, så prøv at fremhæve dit projektarbejde. Forklar, hvilken rolle du havde, når du arbejdede med et team. Tal om nogle udfordringer, du skulle overvinde undervejs, og påpeg dine store succeser. Arbejdsgivere vil gerne høre om det faktiske arbejde, du har udført, som er relevant for deres jobåbning.

Efterlad din elektronik

Lad enten din telefon blive i bilen eller sluk den helt og læg den væk under dit interview. Ud over at det er en almindelig høflighed, forbyder mange ingeniørfirmaer brugen af ​​personlige enheder på grund af sikkerhedsproblemer.

Vær betænksom over dit svar

Hvis en arbejdsgiver stiller dig et udfordrende spørgsmål, så brug et øjeblik på at samle dine hovedideer. I stedet for at skynde dig ind i dit svar, vis arbejdsgiverne, at du er en samvittighedsfuld og betænksom person. Ingeniører skal tage hensyn til, hvad de gør og siger, og derfor er det så vigtigt at have klare og præcise svar.

Vis din tankeproces

Arbejdsgivere kan bede dig om en hjernetrim for at se, om du tænker hurtigt. Når du besvarer sådanne spørgsmål, er du velkommen til at tale din tankeproces igennem. Dette kan vise arbejdsgiverne, hvordan du kommer til dine konklusioner.

Stil de rigtige spørgsmål

Vis din arbejdsgiver, at du holder af rollen ved at stille gennemtænkte spørgsmål i slutningen af ​​interviewet. Her er et par kvalitetsspørgsmål, som ingeniørkandidater kan stille:

 • Hvilken slags projekter skal jeg arbejde på?
 • Hvad er arbejdsmiljøet her?
 • Hvem ville jeg arbejde sammen med?
 • Hvilke kunder ville jeg arbejde for?
 • Er dette en kundevendt stilling?
 • Hvilke programmer bruger dit team?

Relateret: 40 tekniske interviewspørgsmål til at hjælpe dig med at forberede dig (med eksempelsvar)

Efter interviewet

Her er nogle tips til, hvad du skal gøre efter din ingeniørsamtale:

Send en takkebesked

Du kan enten sende dette brev i hånden eller via e-mail. Fremhæv nogle dele af interviewet i dit notat. Gentag, hvorfor du er en kvalificeret ingeniør, og hvilken værdi du kan tilføje til deres team. Tak til arbejdsgiveren for deres tid og for mødet med dig.

Tænk over hvordan det gik

Hvis du aktivt søger efter ingeniørjob, så tænk på hver samtale som din chance for at videreudvikle dine interviewfærdigheder. Tænk over, hvad der gik godt, og hvad du kunne forbedre. At bruge et øjeblik på at gennemgå, hvordan dit ingeniørinterview gik, kan hjælpe dig med at gøre det endnu bedre på dit næste.

Forskningsløn

Når du venter på at høre tilbage fra arbejdsgiveren, så begynd at se på, hvor meget du kan tjene i denne ingeniørrolle. Du kan bruge Bonjouress lønsøgning til at finde ud af det. På denne måde er du parat til at forhandle din løn, hvis du tilfældigvis får et jobtilbud. Husk, at lønintervallet for ingeniører kan variere en del efter disciplin, så sørg for at indtaste din særlige jobtitel.

Vidar Sommer
Vidar Sommer Når du søger ingeniørjob, skal du vise arbejdsgiverne, at du passer til deres virksomhed. Din samtale kan variere afhængigt af, hvor du søger om en ingeniørrolle, du søger, uanset om det er elektrisk, computer, civil, mekanik eller en anden form for ingeniør. Det, der er vigtigt for enhver ingeniørsamtale, er, at du har evnen til at vise dine færdigheder og relevante erfaringer. I denne artikel diskuterer vi, hvad du skal gøre før, under og efter dine ingeniørsamtaler.