Tips Til At Gøre Et Opfølgningsopkald Til En Succes

Opfølgningsopkald er et vigtigt skridt i jobsøgningsprocessen. Uanset om du følger op på en indsendt ansøgning eller efter en samtale, kan det at vide, hvornår og hvordan du foretager et opfølgningsopkald hjælpe dig med at fremstå som en spidskandidat til den stilling, du søger. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om at foretage et opfølgende opkald, herunder eksempler på, hvad du skal sige i et opfølgende opkald til forskellige scenarier og tips til et vellykket opfølgningsopkald.

Hvornår er et opfølgende opkald vigtigt?

Et opfølgende opkald er vigtigt, når du har sendt en jobansøgning eller har været til samtale til den stilling, du er interesseret i, men ikke har hørt fra arbejdsgiveren i en uge eller to. At foretage et opfølgende opkald kan hjælpe med at minde rekruttereren eller ansættelseschefen om dit kandidatur og er et ekstra skridt, der viser din ægte interesse for stillingen og virksomheden.

Det er dog vigtigt at sikre sig, at rekruttereren eller ansættelseschefen er åben for at modtage et opfølgende opkald. Hvis jobbeskrivelsen beder kandidater om ikke at ringe eller maile for at følge op på deres ansøgning, er det vigtigt at respektere denne anmodning.

Relateret: The Essential Job Search Guide

Sådan foretager du et opfølgende opkald

Følg disse trin for at hjælpe dig med at foretage et vellykket opfølgningsopkald:

  1. Bestem din årsag til at ringe.
  2. Lav en liste over ting at sige.
  3. Saml dit CV og referenceliste.
  4. Øv samtalen med en anden.
  5. Prøv at kontakte beslutningstageren direkte.
  6. Efterlad en telefonsvarerbesked, hvis ingen svarer.

1. Bestem din grund til at ringe

Det første skridt i at foretage et opfølgningsopkald er at afgøre, hvad årsagen til din opfølgning er. Du ringer naturligvis, fordi du gerne vil vide, om du kommer i betragtning til stillingen, men at have et specifikt formål med dit opkald kan hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal sige til opkaldet.

Hvis du for eksempel ringer for at følge op på en ansøgning, vil du måske ringe for at sikre dig, at de har modtaget din ansøgning, og for at spørge, hvornår de vil begynde at interviewe kandidater. Hvis du følger op efter et interview, vil du måske ringe for at takke dem for interviewet, give yderligere oplysninger eller spørge, hvornår du kan forvente, at en beslutning bliver truffet.

2. Lav en liste over ting at sige

Når du har fastlagt dit formål med at foretage et opfølgende opkald, bør du overveje at lave en liste over, hvad du skal sige på opkaldet. Denne liste vil sandsynligvis være kort, da du bør planlægge at holde opkaldet kort. Generelt bør et opfølgende opkald have en hilsen, der indeholder navnet på den person, du ringer til, og dit navn, en introduktion, der identificerer titlen på den stilling, du ringer om, og en forklaring på årsagen til dit opkald. Du kan bruge din liste som en disposition under opkaldet for at sikre, at du ikke glemmer noget vigtigt.

3. Saml dit CV og referenceliste

Dernæst bør du samle en kopi af dit CV og en liste over personlige og professionelle referencer. At have disse dokumenter klar, før du foretager dit opfølgende opkald, kan hjælpe dig med at forberede dig på at henvise til dem, hvis rekrutteringslederen eller ansættelseschefen stiller yderligere spørgsmål om dit CV eller beder dig om referencer.

4. Øv samtalen med en anden

Dernæst vil du måske bede en ven eller et familiemedlem om at hjælpe dig med at øve dig i samtalen, før du foretager dit opfølgende opkald. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at du ved præcis, hvad du vil sige, og hvordan du vil sige det. Det kan også hjælpe dig til at føle dig mere selvsikker, når du foretager selve opfølgningsopkaldet.

5. Prøv at kontakte beslutningstageren direkte

Når du foretager et opfølgningsopkald, er det vigtigt at forsøge at nå beslutningstageren direkte. Hvis du følger op efter en samtale, bør du forsøge at få fat i den person, der har forestået dit interview. Hvis du følger op på en indsendt ansøgning, bør du forsøge at få fat i rekruttereren eller personalekoordinatoren, som er ansvarlig for planlægning af samtaler.

6. Læg en telefonsvarerbesked, hvis ingen svarer

Hvis du foretager et opfølgende opkald, og ingen svarer, skal du efterlade en kort telefonsvarer, der identificerer, hvem du er, den stilling, du ringer om, formålet med dit opkald og dine kontaktoplysninger. Det er ok at springe telefonsvareren over, hvis det er første gang, du ringer, og du vil prøve at ringe tilbage senere, men hvis ingen svarer på dit andet opkald, skal du lægge en besked og give dem tid til at svare.

Relateret: Sådan følger du op på en jobansøgning

Hvad skal man sige i et opfølgende opkald

Her er eksempler på, hvad man skal sige i et opfølgende opkald i forskellige scenarier:

  • Opfølgningsindkaldelse for indsendt jobansøgning
  • Opfølgningssamtale efter samtale

Opfølgningsindkaldelse for indsendt jobansøgning

Når du foretager en opfølgning på en indsendt jobansøgning, bør du begynde med en simpel introduktion som f.eks.

"Hej, hr. Fernandez. Mit navn er Susan Jones, og jeg ringer angående den stilling som salgsrepræsentant, du har lagt ud på nettet. Jeg indsendte min ansøgning og CV via e-mail og ville være sikker på, at du har modtaget det. Jeg er meget interesseret i at arbejde for din virksomhed. Jeg tænkte på, hvornår du forventer at begynde at gennemføre samtaler for kandidater, du er interesseret i?"

Hvis den person, du kontakter om din ansøgning, ikke svarer, kan du bruge den samme introduktion til en telefonsvarer og inkludere dine kontaktoplysninger til sidst:

"Hej, hr. Fernandez. Mit navn er Susan Jones, og jeg ringer angående den stilling som salgsrepræsentant, du har lagt ud på nettet. Jeg indsendte min ansøgning og CV via e-mail og ville være sikker på, at du har modtaget det. Jeg er meget interesseret i at arbejde for din virksomhed. Jeg tænkte på, hvornår du forventer at begynde at gennemføre interviews for kandidater, du er interesseret i? Du kan kontakte mig på 888-888-8888 når som helst mellem kl. 8.00 og 18.00. Jeg ser frem til at tale med dig snart! "

Opfølgningssamtale efter samtale

Når du foretager et opfølgende opkald efter et interview, bør du begynde med en simpel introduktion og også inkludere enhver iøjnefaldende information, der kan hjælpe med at minde intervieweren om, hvem du er. For eksempel:

"Hej, fru Jennings. Det er Joseph Lee, og jeg ringer for at følge op på stillingen som juridisk assistent. Jeg mødtes med dig under et interview i sidste uge. Jeg var den person, der havde 5 års erfaring med at arbejde med et team af fire advokater i dit praksisområde. Jeg tænkte på, hvornår du forventer at begynde at kontakte kandidater om de næste skridt?"

Hvis den person, du har interviewet med, ikke svarer, kan du bruge den samme introduktion til en telefonsvarer og inkludere dine kontaktoplysninger til sidst:

"Hej, fru Jennings. Det er Joseph Lee, og jeg ringer for at følge op på stillingen som juridisk assistent. Jeg mødtes med dig under et interview i sidste uge. Jeg var den person, der havde 6 års erfaring med at arbejde med et team af fire advokater i dit praksisområde. Jeg tænkte på, hvornår du forventer at begynde at kontakte kandidater om de næste trin? Du er velkommen til at kontakte mig, hvis der er yderligere spørgsmål, jeg kan besvare for dig. Du kan kontakte mig på 888-888 -8888 når som helst mellem kl. 8.00 og kl. 18.00, jeg ser frem til snart at tale med dig igen!"

Relateret: Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

Opfølgende opkaldstips

Her er et par generelle tips til at hjælpe dig med at foretage en vellykket opfølgning:

Ring midt på ugen

Det er bedst at forsøge at foretage en opfølgning mellem tirsdag og torsdag. Dette giver den person, du kontakter, tid til at starte sin arbejdsuge om mandagen og afslutte arbejdet om fredagen og hjælper dig med at undgå risikoen for, at dit budskab bliver overset til andet arbejde.

Undgå at ringe for meget

Selvom det er ok at ringe en eller to gange som opfølgning, bør du forsøge at undgå at ringe for meget. Du ønsker ikke at irritere rekrutteringsmedarbejderen eller ansættelseschefen, så hvis du ikke får svar på dit andet opkald, skal du blot efterlade en telefonsvarer og sige, at du ser frem til at høre fra dem snart.

Smil

At smile, mens du taler i et telefonopkald, kan hjælpe dig med at formidle entusiasme og positivitet til personen i den anden ende af linjen. At smile vil hjælpe dig med at forblive positiv og optimistisk og kan hjælpe dig til at føle dig mere selvsikker, mens du ringer.

Se efter en tidslinje i stillingsopslaget

Det er vigtigt at gennemgå stillingsopslaget for at tjekke for eventuelle datoer eller tidslinjer, der er angivet i opslaget. For eksempel, hvis stillingsopslaget identificerer, vil arbejdsgiveren begynde at kontakte kandidater om to uger, du vil undgå at kræve en opfølgning på din ansøgning inden denne dato.

Esben Jakobsen
Esben Jakobsen Opfølgningsopkald er et vigtigt skridt i jobsøgningsprocessen. Uanset om du følger op på en indsendt ansøgning eller efter en samtale, kan det at vide, hvornår og hvordan du foretager et opfølgningsopkald hjælpe dig med at fremstå som en spidskandidat til den stilling, du søger. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om at foretage et opfølgende opkald, herunder eksempler på, hvad du skal sige i et opfølgende opkald til forskellige scenarier og tips til et vellykket opfølgningsopkald.