Spørgsmål Til Vaktmesterinterview Med Prøvesvar

Viceværter, nogle gange omtalt som vogtere, er en integreret del af mange virksomheder i hele landet. Pedel rengør bygninger, håndterer farlige kemikalier og rapporterer vedligeholdelsesbehov til deres arbejdsgiver. Hvis du er pedel eller ønsker at blive det, kan du med fordel forberede dig til din næste samtale for at sikre, at du får det job, du ønsker. I denne artikel giver vi en liste over spørgsmål til viceværtsinterview, herunder spørgsmål vedrørende viceværtarbejde, hvordan man besvarer dem, og hvordan eksempler på svar ser ud.

Generelle spørgsmål

Her er nogle generelle spørgsmål, du kan forvente i en samtale med plejepersonale eller forældremyndighed:

 • Hvordan hørte du om denne stilling?
 • Fortæl mig om dig selv.
 • Er du tryg ved at arbejde om natten?
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvad er dine største svagheder?
 • Hvorfor forlod du dit sidste job?
 • Hvorfor vil du arbejde her?
 • Hvad er dine karrieremål?
 • Hvilken slags vejleder kan du lide at arbejde med?
 • Er du tilgængelig for nogensinde at arbejde over?

Relateret: Sådan skriver du et depot-CV: Tips, skabelon og eksempel

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Nogle af de vigtigste spørgsmål i et interview er dem, der spørger om din erfaring og baggrund, da intervieweren gerne vil vide, om du ved, hvordan arbejdet skal udføres. Her er nogle af de spørgsmål, du kan blive stillet:

 • Hvor mange års erfaring har du?
 • Hvilke typer opgaver har du udført i tidligere viceværtstillinger?
 • Hvor ofte rengør og vedligeholder du dine rengøringsinstrumenter?
 • Beskriv, hvordan du ville gøre rent hos en kunde, og hvor du ville starte.
 • Har du uddannelse i, hvordan man håndterer og bortskaffer farlige materialer?
 • Hvordan prioriterer du dine opgaver, når du har et stort område at gøre rent?
 • Hvad var din værste oplevelse på et viceværtjob?
 • Hvilken type rengøringsudstyr har du erfaring med?
 • Hvordan håndterer du akutte rengøringsanmodninger, når du arbejder på en anden opgave?
 • Hvad er det mest udfordrende sted, du nogensinde har været nødt til at gøre rent?

Relateret: Top 15 færdigheder for en depotholder

Uddybende spørgsmål

De fleste interviews involverer i det mindste nogle dybdegående spørgsmål beregnet til at forstå, hvad dine langsigtede planer er, og hvem du er. Her er nogle af disse spørgsmål:

 • Foretrækker du at arbejde alene eller med et team, og hvorfor?
 • Hvordan ville tidligere vejledere beskrive din arbejdsmoral?
 • Hvorfor tror du, du er den bedste kandidat til denne stilling?
 • Hvad er dine karrieremål?
 • Hvor ser du dig selv om fem år?
 • Hvordan håndterer du stress?
 • Hvad ved du om vores virksomhed?
 • Hvordan håndterer du kritik på arbejdet?
 • Beskriv et tidspunkt, hvor du løste et problem alene, fordi din vejleder var utilgængelig.
 • Har du spørgsmål til mig?

Relateret: Sådan bliver du skoleforvalter

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Her er nogle af de almindelige spørgsmål til viceværtsinterview med anbefalinger til, hvordan du kan svare:

Har du erfaring med at arbejde som pedel?

Potentielle arbejdsgivere stiller dette spørgsmål, fordi de vil vide, om du har udført denne type arbejde før. Mens vicevært arbejde ofte betragtes som begynderarbejde, kan det stadig hjælpe dig med at blive ansat, hvis du har erfaring. Når du svarer på dette spørgsmål, vil du gerne være ærlig, og hvis du ikke har direkte viceværtserfaring, så se om du kan bruge anden erfaring til at anvende denne type arbejde.

Eksempel: "Jeg har ikke tidligere arbejdet som vicevært, men i min sidste stilling som købmandsmedarbejder gjorde jeg regelmæssigt rent og organiserede butikken. Jeg vaskede, støvede, ryddede op i rod og sørgede for, at madområderne var sanitære hele min arbejdsdag. "

Hvad var nogle af dine ansvarsområder ved din sidste stilling?

Arbejdsgivere stiller dig dette spørgsmål, fordi de vil se, om dine tidligere ansvarsområder omfatter de typer ting, du ville være ansvarlig for i deres organisation. Hvis du ikke har viceværtserfaring, kan du forklare dit generelle ansvar, men understrege alt, hvad du føler gælder for arbejdet som vicevært. Hvis du har erfaring med vicevært, bør du diskutere, hvilke typer arbejde du udførte, og lægge vægt på alt, hvad du så i stillingsopslaget.

Eksempel: "I mit sidste job var jeg ansvarlig for at opretholde et rent miljø i bygningen. Jeg arbejdede natten over og klarede alle de almindelige rengøringsopgaver i den tid, inklusive gulvpleje som mopping og støvsugning. Jeg tømte også alt affald, rensede alt køkkenområder og rengjorte alle badeværelser. Jeg havde en roterende tidsplan med mere intensiv rengøring for at sikre, at det blev gjort regelmæssigt."

Hvordan håndterer du behovet for at gøre rent, mens offentligheden er omkring?

Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål, når de har en stilling, hvor du måske skal gøre rent, mens andre er i nærheden, hvilket kan være mere forstyrrende end rengøring, når en bygning er tom. Dit svar bør angive dine ærlige følelser omkring det, men sørg for at forblive positiv og vise, at du kan være proaktiv.

Eksempel: "Når jeg skal gøre rent, når offentligheden er i nærheden, er jeg altid sikker på at afspærre områder, som jeg har brug for fri adgang til eller har brug for at forhindre folk i at gå på, ved hjælp af skilte eller andre medfølgende materialer. Jeg gør rent hurtigt og effektivt for at minimere forstyrrelsen for dem, der bruger faciliteterne. Jeg forsøger også at kommunikere tydeligt, hvis det er nødvendigt med dem, der måtte have spørgsmål om, hvad jeg laver, eller hvor lang tid det vil tage."

Relateret: 55 ufaglærte job med højere løn

Hvordan forbliver du motiveret, når du udfører gentagne rengøringsopgaver?

Arbejdsgivere stiller dig dette spørgsmål, når de vil være sikre på, at du ikke kommer til at kede dig i stillingen. De vil også sørge for, at du ikke let bliver distraheret, og at du bliver ved med de opgaver, du skal udføre. Når du svarer, bør du fokusere på de måder, du motiverer dig selv på, og eksempler på, hvordan du tidligere har håndteret gentagne opgaver.

Eksempel: "Jeg bruger ofte mindfulness-metoder, når jeg laver gentagne rengøringsopgaver, så jeg finder dem ret afslappende. Jeg fokuserer på øjeblikket og gør arbejdet godt og oplever, at det afslapper mig. På mit sidste job fandt jeg støvsugning så afslappende, at det altid syntes at tage mindre tid, end det faktisk tog."

Hvis du bemærker, at noget du renser trænger til en reparation, hvordan håndterer du det?

Arbejdsgivere beder dig om dette for at sikre, at du har god opmærksomhed på detaljer og forstår, hvordan situationer som denne skal håndteres. Dit svar bør omfatte bevis for, at du forstår den bedste måde at håndtere en reparation på, og hvem du skal tale med om det.

Eksempel: "Tidligere, når jeg har renset noget, som jeg har bemærket trænger til en reparation, ville jeg notere det og rapportere det til min supervisor så hurtigt som muligt, så de kunne arrangere reparationen. For eksempel ved min sidste Jeg var ved at rense gulvene i en gang og indså, at en af ​​fliserne var revnet slemt i et område. Jeg ville ikke stoppe helt med det, jeg lavede, så jeg noterede det på min telefon, og da jeg var færdig med min opgave, fandt jeg min supervisor for at diskutere skaden."

Relateret: 20 af de mest almindelige job i USA

Beskriv en situation, hvor du har gjort mere, end du skulle?

Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at se, om du er villig til at gøre ekstra arbejde for at hjælpe din arbejdsgiver, når det er nødvendigt, selvom det ikke er påkrævet, at du gør det. Det viser, at du er en holdspiller, og at du ikke bare gør det absolutte minimum. Dit svar bør indeholde en sand historie om en tid, hvor du gjorde dette.

Eksempel: "På min sidste stilling var jeg en del af natrengøringspersonalet, og der var også et dagrengøringshold. Da jeg ankom til min vagt, fandt jeg ud af, at dagrengøringspersonalet havde været underbemandet den dag, og der havde derfor været en få opgaver, de ikke havde været i stand til at komme til. Jeg tilbød at udføre dem, så ingen af ​​det mandskab skulle blive sent. Det var egentlig ikke så meget ekstra arbejde, og det hjalp mine kolleger."

Elmer Skaarup
Elmer Skaarup Viceværter, nogle gange omtalt som vogtere, er en integreret del af mange virksomheder i hele landet. Pedel rengør bygninger, håndterer farlige kemikalier og rapporterer vedligeholdelsesbehov til deres arbejdsgiver. Hvis du er pedel eller ønsker at blive det, kan du med fordel forberede dig til din næste samtale for at sikre, at du får det job, du ønsker. I denne artikel giver vi en liste over spørgsmål til viceværtsinterview, herunder spørgsmål vedrørende viceværtarbejde, hvordan man besvarer dem, og hvordan eksempler på svar ser ud.