Salgsmedarbejderinterviewspørgsmål: Med Prøvesvar

Samtaler til stillinger som salgsassistent er en mulighed for at dele dine interesser, erfaring og færdigheder med ansættelsesledere. Disse interviews er typisk for stillinger som detailsalgsmedarbejdere, der kræver, at du arbejder direkte med kunder, der sælger produkter. At være forberedt til dit interview kan hjælpe dig med at besvare spørgsmål omhyggeligt og effektivt, så du kan skille dig ud fra andre ansøgere. I denne artikel diskuterer vi de typer spørgsmål, du sandsynligvis vil støde på i et salgsmedarbejderinterview, herunder både generelle og dybdegående spørgsmål, og vi giver adskillige prøvespørgsmål med eksempelsvar.

Generelle spørgsmål

Ofte begynder interviewere dit møde med lettere, indledende spørgsmål for at hjælpe dig med at slappe af og lette ind i interviewet. Her er nogle af de generelle spørgsmål, de kan stille:

 • Hvor er du fra?
 • Hvordan ville dine venner beskrive dig?
 • Hvorfor forlod du dit sidste job?
 • Hvad var din tidligere løn?
 • Hvad ved du om vores virksomhed?
 • Hvorfor vil du arbejde her?
 • Hvad er nogle af dine yndlingsbutikker og hvorfor?
 • Hvad er din yndlingsdel ved at arbejde med kunder?
 • Hvad er din tilgængelighed?
 • Hvad er dine lønforventninger?

Læs mere: Eksempel på følgebrev fra detailsalgsassistent

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Interviews vil gerne vide, hvilken viden og hvilke specifikke kompetencer du har, der relaterer sig til den stilling, de skal besætte. Nogle spørgsmål om detailsalg kan omfatte:

 • Har du nogensinde arbejdet i detailhandlen før?
 • Hvad var dine vigtigste opgaver i dine tidligere job?
 • Har du erfaring med merchandising?
 • Har du nogensinde været leder eller supervisor?
 • Kan du lide at arbejde med forskellige befolkningsgrupper?
 • Har du brugt detailsoftware?
 • Har du lavet opgørelse?
 • Har du erfaring med at udføre butiksåbnings- og lukningsprocedurer?
 • Har du tidligere arbejdet på lagerlokaler?
 • Har du erfaring med at lave medarbejderplaner?
 • Er du nogensinde blevet irettesat for forsinkelse eller fravær på arbejdet?

Læs mere: Top 15 færdigheder for salgsmedarbejdere

Uddybende spørgsmål

Din interviewer kan stille mere dybdegående, situationsbestemte spørgsmål mod slutningen af ​​interviewet. Du bør tage dig tid til at samle dine tanker og besvare disse spørgsmål ærligt, samtidig med at du fremhæver din integritet, interpersonelle færdigheder og professionalisme.

 • Hvilke egenskaber tror du gør en god salgsmedarbejder?
 • Kan du beskrive den type person, der handler i vores butik?
 • Hvilke forslag vil du komme med til os baseret på det, du har set indtil videre?
 • Kan du fortælle mig om en gang, hvor du oplevede en vanskelig kunde?
 • Hvilken type chef arbejder du bedst med?
 • Foretrækker du at arbejde selvstændigt eller i et team?
 • Hvad er dine langsigtede mål?
 • Kan du fortælle mig om en gang, du havde en konflikt med en vejleder, og hvordan du håndterede det?
 • Hvad er nogle måder, du kan sælge vores produkter på?
 • Hvordan bevarer du roen i stressede situationer?

Læs mere: Interviewtips til salg (med eksempler)

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Nu hvor du ved, hvilke typer interviewspørgsmål du kan forvente under et interview med salgsmedarbejdere, er her nogle eksempler på spørgsmål og svar, som du kan gennemgå for at hjælpe dig med at forberede dine egne svar:

Hvordan vil du beskrive din salgsstrategi?

Ansættelsesledere vil gerne høre din tilgang til at sælge produkter til kunder for at afgøre, om den matcher deres virksomheds tilgang. Forklar, hvad der er vigtigt i salgsinteraktioner, såsom at finde ud af kundens behov, og om kunden forsøger at løse et problem.

Eksempel: "Det første, jeg gør, er at lytte. Jeg kan ikke hjælpe en kunde, hvis jeg ikke ved, hvad de har brug for. Når jeg forstår præcis, hvad det er, de leder efter, kan jeg henvise dem til produkter, der opfylder disse behov eller tilbyde relateret support. Jeg synes også, det er vigtigt at være imødekommende og venlig, uanset om en kunde foretager et køb eller ej. De husker, hvordan sælgere behandlede dem, og efter min erfaring vender de ofte tilbage."

Hvilke ord vil du bruge til at beskrive vores brand?

Interviewere vil gerne vide, om du forstår deres brand og deres kundekreds. Det er nyttigt at undersøge virksomheden og dens produkter før dit interview for at blive fortrolig med deres kultur og mission. I dit svar skal du bruge positive ord eller sætninger og din begrundelse for at vælge disse ord, og nævne din forskning i virksomheden.

Eksempel: "Ud fra det, jeg har set på dit websted og sociale mediekanaler, er dit brand modigt og forstyrrende. Dine billeder og annoncer bruger slående billeder og stærk, uventet kopi til at få opmærksomhed. Jeg vil også sige, at dit brand er socialt bevidst på grund af de mange sociale retfærdighedsspørgsmål, du støtter. Jeg er især interesseret i uddannelsesinitiativet."

Er du konkurrencedygtig?

Ofte kan sælgere bruge en konkurrenceånd som motivation til at forbedre deres jobpræstation. Interviewere vil gerne vide, hvordan din personlighed kan være egnet til et salgsjob. I dit svar skal du være ærlig om, hvordan du håndterer konkurrencen. Hvis du ikke er konkurrencedygtig, så nævn andre motiverende faktorer, der inspirerer din jobpræstation.

Eksempel: "Jeg nyder venskabelig konkurrence. Min familie holder månedlige spilleaftener, så jeg forstår godt, at jeg gerne vil vinde. Jeg er også motiveret af mit eget ønske om at lykkes, selv uden andre mennesker konkurrerer mod mig. Det føles bestemt godt at gøre det godt og endda være den bedste til noget. Ud over det synes jeg, det er vigtigt altid at gøre det bedste, man kan, simpelthen fordi det er det rigtige at gøre, uanset hvilken anerkendelse man får."

Hvordan ser kundeservice ud for dig?

Kundeservice er et af de mest kritiske elementer i en salgsmedarbejders job. At arbejde godt med kunder driver salget og tilskynder til gentagelse af forretninger. Ansættelsesledere ønsker at kende din tilgang til at arbejde med kunder. Forklar i dit svar nøgletræk ved god kundeservice, herunder høflighed, respekt og effektiv kommunikation.

Eksempel: "Kundeservice gør, hvad jeg kan for at give kunderne en positiv oplevelse. Hvordan det ser ud for hver kunde kan være forskelligt, men kundeservice involverer altid at lytte til kunderne, vise respekt, være venlig og kommunikere klart."

Har der været et tidspunkt, hvor du gik ud over kundernes forventninger?

Ud over at følge standardpolitikker og -procedurer vil interviewere gerne vide, om du kan tænke kreativt og overgå kundernes forventninger. Forklar i dit svar et tidspunkt, hvor du leverede fremragende kundeservice eller klarede et problem på en uventet måde.

Eksempel: "En af mine kunder ledte efter en bestemt type slik, der var populær, da hun og hendes søster var børn. Kunden ønskede at få dette slik til sin søster, der var på hospitalet. Jeg søgte overalt i vores kataloger og ringede til vores regionschef for at spørge om denne slags slik. Til sidst fandt jeg en æske slik på en videresalgshjemmeside, købte den med tilladelse fra min leder og ringede til kunden for at fortælle hende. Hun var så taknemmelig og sendte mig et billede af sin søster, der nyder det på hospitalet på sin fødselsdag."

Ragnhild Møller
Ragnhild Møller Samtaler til stillinger som salgsassistent er en mulighed for at dele dine interesser, erfaring og færdigheder med ansættelsesledere. Disse interviews er typisk for stillinger som detailsalgsmedarbejdere, der kræver, at du arbejder direkte med kunder, der sælger produkter. At være forberedt til dit interview kan hjælpe dig med at besvare spørgsmål omhyggeligt og effektivt, så du kan skille dig ud fra andre ansøgere. I denne artikel diskuterer vi de typer spørgsmål, du sandsynligvis vil støde på i et salgsmedarbejderinterview, herunder både generelle og dybdegående spørgsmål, og vi giver adskillige prøvespørgsmål med eksempelsvar.