Sådan Kommer Du Dig Efter Fejl Under En Jobsamtale

At forberede sig til et interview betyder at forstå, hvordan man præsenterer sig selv for en ansættelsesleder præcist. Ved at gennemgå interviewtips, almindelige fejl og løsninger kan du sikre dig, at du giver dig selv den bedste chance for at modtage en opfølgende samtale.

I denne artikel definerer vi interviewfejl, gennemgår 10 af de mest almindelige fejl og giver en systematisk tilgang til at rette op på dine fejl under en jobsamtale.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Hvad er interviewfejl?

Interviewfejl er almindelige fejl, som jobkandidater begår før, under eller efter en virksomhedssamtale. Disse jobsamtalefejl kan påvirke en kandidats legitimationsoplysninger og potentielt få arbejdsgivere til at udforske andre kandidatmuligheder. Kandidater kan dog hurtigt afhjælpe disse fejl ved at tage sig tid til at forberede sig til et interview og forstå korrekt interviewetikette.

Relateret: 10 ting ikke at sige i en jobsamtale (og hvad man skal sige i stedet)

10 almindelige jobsamtalefejl

Her er de 10 bedste fejl, jobkandidater begår, mens de deltager i en samtale, og hvordan du kan følge nogle simple proaktive foranstaltninger for at præsentere den bedste version af dig selv:

 1. Ankommer til samtalen for tidligt
 2. At komme for sent til samtalen
 3. Fremstår uforberedt til interviewet
 4. Har et begrænset antal jobrelaterede spørgsmål
 5. Viser en begrænset mængde entusiasme omkring rollen
 6. Klæd dig for afslappet på til interviewet
 7. Fokuser på dig selv i stedet for din værdi for virksomheden
 8. At stille intervieweren personlige spørgsmål
 9. Følger op for tidligt
 10. Følger op for sent

1. Ankommer til samtalen for tidligt

Tro det eller ej, at komme for tidligt til et interview kan have samme effekt som at komme for sent til et interview. For eksempel, hvis du ankommer til dit interview 30 minutter til en time før dit planlagte møde, kan din interviewer føle sig forhastet og måske tro, at du tog fejl af dit planlagte interviewtidspunkt. Det er bedst at ankomme 10-15 minutter før dit interview for at fremstå punktlig.

2. At komme for sent til samtalen

På samme måde kan det at komme for sent til en samtale også påvirke din faglighed. Arbejdsgivere har brug for medarbejdere, som de kan stole på for at ankomme og fuldføre deres arbejde til tiden, så det kan få arbejdsgiverne til at undre sig over din pålidelighed, selv om du kommer et par minutter for sent til en samtale.

Sørg for at give dig selv god tid til at gøre dig klar og rejse til dit interviewsted. Det kan endda være nyttigt for dig at øve din pendling for at se, hvor lang tid det tager at nå din destination eller finde en lokal kaffebar i nærheden af ​​interviewstedet, hvor du kan vente på dit interviewtidspunkt.

3. At fremstå uforberedt til samtalen

Du kan vise uforberedthed på et par forskellige måder. Den første er manglende viden om den stilling, du er til samtale til. Det andet er, hvis du ikke har gennemført omfattende research om virksomheden på forhånd. Den tredje er, hvis du giver korte eller vage svar om din baggrund og arbejdserfaring.

For at fremstå forberedt og professionel skal du give dig selv tid til at gennemgå det originale jobopslag, du ansøgte om. Tag noter om nøgleansvar og andre aspekter af jobbet. Udvid derefter din forskning for at lære mere om virksomheden, dens historie, topchefer, værdier og formål. Til sidst, øv dine svar på almindelige interviewspørgsmål for at hjælpe med at formulere alt, hvad du har at tilbyde virksomheden.

4. At have et begrænset antal jobrelaterede spørgsmål

Når en interviewer spørger: 'Har du spørgsmål til mig?' de søger at måle en jobkandidats niveau af interesse for jobstillingen og virksomheden. Ved at stille et eller to spørgsmål kan du virke uinteresseret i det pågældende job.

For at forhindre denne fejl, brainstorm en liste over spørgsmål, du har om stillingen og virksomheden. Tag denne liste med til samtalen og noter ansættelseslederens svar. Dette hjælper dig til at fremstå engageret og interesseret i stillingen. Hvis du har problemer med at tænke på spørgsmål, så spørg, om det ville være i orden at sende en liste via e-mail efter interviewet.

5. Viser en begrænset mængde entusiasme omkring rollen

At tale i en uentusiastisk tone, at vise negativt kropssprog som at krydse dine arme eller ben eller gabe eller undlade at smile kan give en ansættelseschef det forkerte indtryk.

For at forhindre denne fejl, øv dig i at besvare interviewspørgsmål foran et spejl. Sørg for at smile, bruge en positiv stemme og øve positivt kropssprog ved at holde begge fødder på jorden og dine hænder hvilende i dit skød.

Hvis du gaber under et interview, skal du hurtigt afhjælpe situationen ved at sige 'undskyld mig' eller 'har ikke fået min anden kop kaffe endnu' for at antyde, at du ikke gaber, fordi du keder dig.

6. Klæd dig for afslappet på til interviewet

Uanset virksomhedskultur eller direkte information fra en ansættelseschef om den afslappede dresscode, bør du altid klæde dig i formel forretningsdragt til et interview. For at forhindre tøjuheld skal du vælge dit tøj i god tid, og sørg for, at det er strøget og rent inden dit interview.

7. Fokuser på dig selv i stedet for din værdi for virksomheden

Selvom en ansættelseschef måske starter interviewet med sætningen 'fortæl mig om dig selv', er det vigtigt, at du forbinder dine kvalifikationer og baggrund til jobstillingen og virksomheden. Forebyg denne fejltagelse ved at give dig selv tid til at øve dig i at besvare interviewspørgsmål og tænke over, hvordan du forholdt dig til den virksomhed, du interviewer med.

8. At stille intervieweren personlige spørgsmål

Nogle gange kan et interview begynde eller slutte med en afslappet samtale. Det er helt acceptabelt at deltage i disse samtaler, så længe du forbliver hjertelig og professionel. For eksempel, hvis du bemærker et billede af børn på din interviewers skrivebord, er det måske ikke passende at spørge: ' Er det dine børn?' eller 'Hvad hedder de?' Deltag kun i disse emner, hvis intervieweren tager dem op først. Ellers hold fokus på faglige emner.

9. Følger op for tidligt

Opfølgning dagen efter dit interview eller endda et par dage efter kan få ansættelseschefen til at føle sig forhastet og måske få dig til at virke for ivrig. Vent mindst en uge, før du sender en e-mail for at følge op på dit interview. Hvis ansættelseschefen har angivet en dato, som du kunne forvente at høre inden, skal du vente til efter denne dato med opfølgning.

10. Følger op for sent

For sent opfølgning kan nemt afhjælpes ved en simpel e-mail, der udtrykker dit ønske om at vide om status for dit kandidatur efter en samtale. Typisk er en til to uger efter dit interview en acceptabel tidsramme til at følge op med en ansættelsesleder.

Relateret: 18 ting, du skal undgå at gøre i en jobsamtale

Sådan kommer du dig fra interviewfejl

Følg disse trin for at hjælpe med at helbrede dit kandidatur efter at have begået en eller flere af ovenstående interviewfejl under interviewprocessen.

 1. Kom med en undskyldning.
 2. Fokuser på det, du har at tilbyde.
 3. Udtryk din taknemmelighed for deres tid.
 4. Kom fuldt forberedt til det andet interview.
 5. Tilgiv dig selv.

1. Giv en undskyldning

Hvis du laver en af ​​ovenstående fejl, især under et interview, kan en simpel undskyldning hurtigt afhjælpe situationen. For eksempel, hvis du sidder fast i trafikken og ankommer fem minutter for sent til dit interview, så undskyld din forsinkelse og tak din interviewer for at vente.

2. Fokuser på det, du har at tilbyde

Uanset om du ankommer for sent eller klædt for afslappet på til en samtale, kan fokus på din professionalisme og kvalifikationer hjælpe med at redde dit kandidatur. For eksempel, hvis du kun dukker op i jeans for at finde din interviewer i et jakkesæt, skal du balancere din afslappede garderobe ved at være venlig og velformuleret.

3. Udtryk din taknemmelighed for deres tid

Hvis du lavede en fejl under et interview, så sørg for at afslutte samtalen med at fortælle intervieweren, hvor taknemmelig du er for deres tid og opmærksomhed. Dette kan potentielt udligne fejl som at komme for sent, virke kede af det eller komme uforberedt.

4. Kom fuldt forberedt til det andet interview

Hvis du lavede en fejl under dit første interview, men ansættelseslederen stadig beder dig om at komme ind til en anden samtale, så lær af dine fejl for at præsentere den bedste version af dig selv i det næste interview. For eksempel, hvis du havde et begrænset antal spørgsmål at stille intervieweren under dit første interview, skal du forberede en detaljeret liste over emner, du skal stille under det andet interview.

5. Tilgiv dig selv

Brug dine fejl som en læringskurve til at gøre fremtidige interviews endnu mere produktive, og vigtigst af alt, tilgiv dig selv, for fejl vil helt sikkert ske.

Jens Iversen
Jens Iversen At forberede sig til et interview betyder at forstå, hvordan man præsenterer sig selv for en ansættelsesleder præcist. Ved at gennemgå interviewtips, almindelige fejl og løsninger kan du sikre dig, at du giver dig selv den bedste chance for at modtage en opfølgende samtale.