Sådan Forbereder Du Dig Til En Samtale På Lederniveau

Interviewprocessen for en stilling på lederniveau er meget mere omfattende og intens end et job på entry-level. At vide, hvordan du med succes forbereder dig til en ledersamtale, kan hjælpe dig med at formidle til arbejdsgiveren, at du er den bedste kandidat til stillingen og adskille dig fra andre interviewpersoner.

I denne artikel diskuterer vi, hvad der gør ledersamtaler unikke, og trin, du kan tage for at klare dit lederinterview.

Hvordan er interviews på lederniveau unikke?

En jobsamtale på lederniveau adskiller sig fra entry-level og andre jobsamtaler på flere måder. Den mest betydningsfulde måde, hvorpå denne type interview er unik, er det faktum, at den bruges til at bestemme din potentielle succes inden for en stilling på lederniveau. Mens jobsamtaler på lavere niveau typisk fokuserer på din evne til at udføre en bestemt opgave eller ansvar, sigter en ledersamtale på at evaluere dine lederevner, og hvordan du vil passe ind i en virksomheds kultur på ledelsesniveau.

Derudover er interviews på lederniveau unikke ved, at de bruges til at evaluere dine:

 • Evne til at implementere forandringer i en virksomhed
 • Ledelsesevner
 • Sandsynlighed for at sætte og opfylde udfordrende mål
 • Beslutningsevner
 • Kapacitet til at levere resultater
 • Evne til at lede og lede teams og organisationer

Mens entry-level- og mellemledersamtaler ofte ser på din evne til at arbejde på individuel og teambasis, sigter ledere på lederniveau på at bestemme din evne til at bidrage til en virksomhed som helhed. Som sådan bør du tage dig tid til at forberede dig tilstrækkeligt til din ledersamtale for at sikre, at du ved, hvordan du besvarer udfordrende og avancerede spørgsmål.

Sådan forbereder du dig til en samtale på lederniveau

Der er flere trin, du kan tage for at forberede dig til en lederjobsamtale. Jo mere forberedelse du lægger i interviewet, jo større sandsynlighed er der for, at du får succes og gør et godt indtryk. Følgende er handlinger, du kan bruge, når du gør dig klar til din samtale på lederniveau:

1. Lav din research

Det er bydende nødvendigt, at du tager dig tid til at lave en grundig research på den virksomhed, du interviewer med. At vide så meget om virksomheden såvel som de personer, du vil interviewe med, viser, at du er seriøs omkring stillingen. Det kan også hjælpe med at booste din selvtillid under interviewet ved at give dig mulighed for at føle dig vidende om, hvad der diskuteres.

Når du researcher, skal du se på virksomhedens hjemmeside, eventuelle opdaterede medier om virksomheden, hvem de nuværende ledere i virksomheden er og eventuelle statistikker og omsætningstal, du kan finde. Jo mere kompetent du er omkring virksomheden, jo bedre indtryk kan du gøre på de personer, du interviewer med.

2. Anmod om et pre-interview prep call

Hvis du arbejder med en rekrutterer, kan du overveje at bede om et forberedende opkald før interviewet. Mange rekrutterere bruger tid på at lære de virksomheder at kende, de rekrutterer kandidater på lederniveau til. Det betyder, at din rekrutterer sandsynligvis vil have værdifuld information om virksomheden og den potentielle arbejdsgiver, som kan være nyttig i din forberedelse til samtalen. At bruge et par minutter på at tale med din rekrutterer kan hjælpe dig med at forberede dig bedre på, hvad du kan forvente under din ledersamtale.

3. Undersøg og forbered dig til interviewspørgsmål på lederniveau

At være forberedt på en række spørgsmål, der kan blive stillet under din ledersamtale, kan hjælpe dig med at føle dig sikker, når du svarer, og forhindre dig i at skulle komme med svar på stedet. Følgende er almindelige spørgsmål, der kan blive stillet under din ledersamtale:

 • Hvorfor er du interesseret i denne virksomhed?
 • Hvordan vil du beskrive din ledelsesstil?
 • Hvordan skaber du kernekompetencer?
 • Hvordan evaluerer du typisk en medarbejders præstation?
 • Hvad er det mest udfordrende aspekt ved at være leder eller leder?
 • Beskriv, hvordan du ville gøre for at opmuntre et umotiveret team.
 • Hvordan har du øget den samlede omsætning i din nuværende eller tidligere virksomhed?
 • Hvad synes du, vi bør ændre ved vores virksomhed?
 • Hvorfor tror du, du er den bedste kandidat til denne stilling?
 • Beskriv et tidspunkt, hvor du implementerede forandringer i en virksomhed.

Relateret: 6 populære interviewspørgsmål til ledere

4. Klæd dig til delen

Ledere holdes til meget højere standarder end ansatte på entry-niveau eller lavere niveau. Som sådan bør du klæde dig på en måde, der formidler den største professionalisme for at demonstrere din forpligtelse til disse standarder. Overvej at tage et professionelt jakkesæt på og sørg for, at du er velplejet og sat sammen.

5. Giv en sikker introduktion

Din første introduktion ved ankomsten til en ledersamtale kan hjælpe med at sætte tonen for interviewets varighed. Du bør ankomme til samtalen mindst 15 minutter før tid og være forberedt med en kopi af dit CV samt eventuelt andet relevant papirarbejde og information. Når du præsenterer dig selv for intervieweren, skal du have øjenkontakt, give hånd og bruge dit for- og efternavn. Vær opmærksom på dit kropssprog og vis, at du er engageret og interesseret ved at sidde oprejst og forblive opmærksom under hele interviewet.

6. Hav eksempler klar

Potentielle arbejdsgivere, der interviewer til stillinger på lederniveau, ønsker typisk at høre specifikke eksempler på, hvordan du har demonstreret færdigheder relateret til dine evner på lederniveau. For eksempel kan intervieweren bede dig om at give et eksempel på et tidspunkt, hvor du med succes motiverede et team til at gennemføre et projekt på en sammenhængende måde. At komme til interviewet forberedt med konkrete eksempler kan sikre, at du kan give et konkret bevis på dine evner.

7. Stil spørgsmål

Mange interviewere vil afslutte en samtale på lederniveau ved at spørge, om du har spørgsmål om virksomheden eller jobstillingen. Dette er også en mulighed for dig til at afgøre, om denne stilling passer godt til dine færdigheder og karrieremål. Kom forberedt med et par specifikke spørgsmål til at stille i slutningen af ​​interviewet, som både vil demonstrere din interesse for stillingen og hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige for dig.

Eksempler på spørgsmål, du kan stille i slutningen af ​​et interview omfatter:

 • Hvordan måles succes i denne rolle?
 • Hvorfor er denne stilling ledig?
 • Hvordan vil de første tre måneder se ud i denne stilling?
 • Hvad er virksomhedens primære mål lige nu?
 • Hvad er de største problemer, organisationen står over for i øjeblikket?
 • Hvilke færdigheder ville du betragte som de vigtigste for denne stilling?

8. Luk som en professionel

Hvordan du afslutter et interview på lederniveau er lige så vigtigt som alle andre dele af interviewet. Sørg for at tage dig tid til at gentage din interesse for stillingen og spørge om de næste trin i ansættelsesprocessen til jobbet. Du bør også hurtigst muligt følge op med et takkebrev til intervieweren for at understrege din begejstring for muligheden og for at takke ansættelseschefen for deres tid.

Relateret: Opfølgnings-e-mail-eksempler til efter interviewet

Tips til at få succes i ledersamtaler

Følgende er et par tips til at overveje, når du forbereder dig til din samtale på lederniveau for at maksimere din beredskab og succes:

Undersøg branchen som helhed

Selvom det bestemt er vigtigt at undersøge virksomheden selv, er det også nyttigt at lave nogle undersøgelser om virksomhedens industri som helhed. Dette vil give dig mulighed for bedre at forstå de udfordringer, som en bestemt branche står over for, samt hvad relevante ledere inden for branchen siger.

Bryd isen

Mange mennesker er forståeligt nok nervøse, når de deltager i et interview på lederniveau. Gør det til et mål at bryde isen på en professionel måde for at hjælpe med at lette stemningen og lette enhver nervøsitet, du måtte opleve. For eksempel kan du spørge intervieweren om et billede, de har på deres kontor, eller begynde med at stille et engagerende spørgsmål baseret på din undersøgelse af virksomheden.

Fortæl dine professionelle referencer, at du interviewer

De fleste rekrutterere eller ansættelsesledere vil tjekke ind med de professionelle referencer fra kandidater på lederniveau. For at sikre, at dine professionelle referencer ikke bliver overrasket og er forberedte, skal du holde dem orienteret om dine samtaleplaner. Du kan også sende dem dit mest opdaterede CV for at sikre dig, at de er på samme side som den potentielle arbejdsgiver, du interviewer med.

Verner Ibsen
Verner Ibsen Interviewprocessen for en stilling på lederniveau er meget mere omfattende og intens end et job på entry-level. At vide, hvordan du med succes forbereder dig til en ledersamtale, kan hjælpe dig med at formidle til arbejdsgiveren, at du er den bedste kandidat til stillingen og adskille dig fra andre interviewpersoner.