Sådan Forbereder Du Dig Til En Samtale Med Personalebureauet: Trin Og Tips

Personalebureauer kan yde hjælp gennem hele jobsøgningsprocessen ved at forbinde enkeltpersoner med potentielle jobmuligheder og oprette samtaler. Mange vikarbureauer kræver, at jobsøgere først deltager i en samtale med bureauet selv for at sikre sig, at de passer godt til at arbejde med den enkelte. I denne artikel undersøger vi, hvad en vikarsamtale er, trin, du skal følge, når du forbereder dig til en og tips til at skille dig ud i en samtale med et vikarbureau.

Hvad er en vikarsamtale?

En vikarsamtale er en samtale, hvor et vikarbureau får en bedre fornemmelse af, hvem den potentielle medarbejder er, og hvilke muligheder der passer bedst til deres præferencer og kvalifikationer. Det primære mål med et vikarbureau er at matche dig med de bedst mulige jobmuligheder, og interviewprocessen med et bureau hjælper dem med at gøre netop det. Mens konventionelle jobsamtaler fokuserer på spørgsmål, der er unikke for den specifikke stilling, der bliver interviewet til, stiller personalebureausamtaler en række spørgsmål om forskellige emner for bedre at forstå dine færdigheder, styrker og mål.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er et personalebureau?

Sådan forbereder du dig til en samtale med et vikarbureau

Følgende trin kan hjælpe dig med at forberede dig bedst muligt til en samtale med et personalebureau:

 1. Foretag nogle undersøgelser om vikarbureauet i forvejen.
 2. Bliv fortrolig med forskellige interviewspørgsmål.
 3. Hav din portefølje og andre vigtige dokumenter klar.
 4. Klæd dig som du ville til et konventionelt interview.
 5. Gå til samtalen med den samme holdning, som du ville gøre til en konventionel jobsamtale.

1. Lav noget research på vikarbureauet i forvejen

Hvert vikarbureau er forskelligt, og hvad de specialiserer sig i og leder efter hos kandidater vil variere. For eksempel hjælper nogle vikarbureauer folk med at finde job i en lang række brancher, mens andre tilbyder placeringsstøtte i én branche, såsom marketing eller IT. Bliv fortrolig med den type bureau, du vil interviewe med, og de job, de kan hjælpe dig med at finde, før du går til samtalen.

Relateret: Hvordan fungerer personalebureauer?

2. Bliv fortrolig med forskellige interviewspørgsmål

En interviewer fra et personalebureau vil sandsynligvis stille dig flere spørgsmål om flere forskellige emner. Disse spørgsmål stilles med det formål bedre at forstå dine karrieremål og kvalifikationer. Spørgsmål, du skal overveje, inden du går til samtalen, er:

 • Hvad er dit forventede løninterval?
 • Hvorfor søger du job lige nu?
 • Hvilke kompetencer, uddannelse og erfaring har du?
 • Hvad er din drømmekarriere?
 • Fortæl mig om hver del af dit CV.
 • Hvad er de vigtigste karrierefaktorer for dig?
 • Hvad er dine karrieremål over de næste fem år?

Relateret: 125 almindelige interviewspørgsmål og svar (med tips)

3. Hav din portfolio og andre vigtige dokumenter klar

Det er vigtigt at gå ind i et personalesamtale fuldt forberedt med al dokumentation, der skildrer dine evner og erfaring. Jo mere effektivt du fremviser dine præstationer og kvalifikationer, jo bedre vil vikarbureauet være til at matche dig med det rigtige job. Udskriv kopier af dit CV eller CV, og hav din portfolio eller andet arbejde let tilgængeligt til at se under samtalen.

4. Klæd dig som du ville til et konventionelt interview

Selvom et vikarbureau kan virke mindre formelt og måske endda holdes virtuelt over computeren eller telefonen, er det stadig vigtigt at klæde sig professionelt. Bær, hvad du ville til enhver anden jobsamtale, og sørg for, at dit tøj er strøget, rengjort og præsentabelt. Hvis personalebureauet specifikt siger, at business casual påklædning er acceptabel til samtalen, skal du sørge for at vælge tøj, der stadig præsenterer dig på en professionel måde.

5. Gå til samtalen med den samme holdning, som du ville til en konventionel jobsamtale

En rekrutteringssamtale kan nogle gange virke uformel sammenlignet med andre jobsamtaler. Det er dog vigtigt at gå ind i interviewet med samme holdning, som du ville have til et andet interview. Du bør møde op et par minutter før tid, bruge fagligt sprog og gøre dit bedste for at skildre, hvorfor du passer godt til vikarbureauet. Jo bedre indtryk du gør på vikarfirmaet, jo bedre vil de være i stand til at præsentere dig for potentielle arbejdsgivere.

Tips til samtale med et vikarbureau

Her er et par tips, du skal huske på, når du forbereder dig til og deltager i en samtale med et vikarbureau:

 • Brug lidt tid på at finde ud af din ideelle karriere. Et vikarbureau har ofte adgang til flere jobmuligheder, hvilket betyder, at hvis du arbejder med bureauet, kan du komme i betragtning til forskellige stillinger. At bestemme dit mest ideelle job, før du går til samtalen, kan hjælpe bureauet med at indsnævre muligheder og kun matche dig med dem, der passer til dine præferencer.
 • Vælg et vikarbureau, der er specialiseret inden for dit felt. Som tidligere nævnt er nogle personalebureauer specialiseret i bestemte brancher. Hvis du ved, hvilken branche du vil arbejde i, kan du vælge et rekrutteringsbureau, der kun arbejder med virksomheder i den pågældende branche for at besætte stillinger. Dette kan sikre, at fokus er på det felt, du ønsker at forfølge, og at du ikke spilder nogen tid med job, der ikke passer til din baggrund.
 • Vær åben for forslag. Mange personale fra personalebureauer vil hjælpe den person, de interviewer, bedre med at forberede sig på jobmuligheder, når det er nødvendigt. Hvis du for eksempel mangler visse oplysninger på dit CV, som vikarbureauet mener er vigtige, kan de foreslå, at du tilføjer dem. At gå til samtalen med et åbent sind og villighed til at tage imod forslag kan sikre, at du får mest muligt ud af samtalen og er så forberedt som muligt på jobmuligheder.
 • Ved, at ikke alle bureauer vil være den rigtige for dig. Det er vigtigt at huske på, at du kan gå til et personalesamtale kun for at opdage, at bureauet ikke passer bedst til dine mål. At være forberedt på dette på forhånd kan sikre, at du er i stand til at forblive professionel og gå videre til sysler, der passer bedre til dine interesser.

Olaf Mikkelsen
Olaf Mikkelsen Personalebureauer kan yde hjælp gennem hele jobsøgningsprocessen ved at forbinde enkeltpersoner med potentielle jobmuligheder og oprette samtaler. Mange vikarbureauer kræver, at jobsøgere først deltager i en samtale med bureauet selv for at sikre sig, at de passer godt til at arbejde med den enkelte. I denne artikel undersøger vi, hvad en vikarsamtale er, trin, du skal følge, når du forbereder dig til en og tips til at skille dig ud i en samtale med et vikarbureau.