Sådan Forbereder Du Dig Til En Dagplejesamtale: Med Tips Og Prøvespørgsmål

Uanset om du søger en start-level stilling, eller du har arbejdet i børnepasningsbranchen i årevis, er den personlige samtale en af ​​de vigtigste dele af ansættelsesprocessen. Det er under samtalen, at ansættelseslederen får en stærkere fornemmelse af din overordnede faglighed og mulighed for at finde ud af, om jobbet passer godt til dig. At lære de trin, du skal tage for at forberede dig til et interview i børnepasningsbranchen, kan hjælpe dig med at gå ind i din næste med selvtillid.

I denne artikel diskuterer vi, hvad du skal gøre for at forberede dig til en børnepasningssamtale, spørgsmål, du bør stille arbejdsgiveren under samtalen og bonustips, der hjælper dig med at klare dig godt under din næste samtale.

Relateret: Børnepasnings-CV-prøver og -skabeloner

Sådan forbereder du dig til en børnepasningssamtale

Til et job, der arbejder med børn, vil du gerne dukke op på en måde, der udstråler professionalismen fra en dedikeret medarbejder med varmen fra en person, der arbejder godt med. Her er nogle trin, du skal tage for at forberede dig til en børnepasningssamtale:

1. Klæd dig professionelt på

Ligesom enhver anden samtale er det vigtigt at klæde sig professionelt på til en personlig samtale i en daginstitution. Men fordi disse indstillinger typisk er mere afslappede end de fleste arbejdsmiljøer, er det passende at bære afslappet forretningstøj. For mænd betyder det ofte en afslappet blazer og velpressede bukser. Til kvinder er en knælang nederdel og bluse eller et par bukser passende.

Relateret: Din guide til forretningsbeklædning (med eksempler)

2. Vær forberedt med interviewmateriale

Forbered derefter alt dit interviewmateriale. Print dit CV, så du kan aflevere det til intervieweren personligt, hvis det er nødvendigt. Få en liste over dine referencer med deres fulde navne, titler og kontaktoplysninger.

3. Forbered dig på dagplejens spørgsmål

En af de bedste måder at sikre, at du går ind i dit næste interview med selvtillid, er at gennemgå nogle af de mere almindelige dagplejespørgsmål. Intervieweren søger en kandidat, der har en baggrund i eller viden om den tidlige barndoms udvikling og vil stille spørgsmål for at få en mere dybdegående forståelse af din uddannelsesbaggrund og erfaringsniveau. Tag dig tid til at gennemgå spørgsmål til dagplejeinterview og tænk dine svar og relevante historier igennem på forhånd.

Relateret: 37 dagplejelærerinterviewspørgsmål (med prøvesvar)

4. Forbered en liste med spørgsmål

Det er vigtigt at udarbejde en liste over dine egne spørgsmål til at stille intervieweren. Husk, at du evaluerer arbejdsgiveren, ligesom de vurderer dig. At stille spørgsmål for at lære mere om politikkerne og filosofierne kan hjælpe dig med at afgøre, om de passer godt til dig som arbejdsgiver. Derudover vil intervieweren sandsynligvis spørge under interviewet, hvis du har spørgsmål til dem. At tage sig tid til at tænke spørgsmål igennem på forhånd kan vise dem, at du tager interviewet seriøst og er interesseret i rollen.

5. Bestem, hvor du skal hen

Fordi du ønsker at komme til dit interview med masser af tid til overs, er det vigtigt at vide, hvor du skal hen på forhånd og bestemme, hvor lang tid det vil tage at nå dertil. Hvis du bruger offentlig transport for at komme til interviewet, skal du planlægge den rute, du tager på forhånd. Hvis du kører, skal du bruge en kortapplikation til at finde ud af, hvor lang tid det vil tage at komme dertil. Vær også opmærksom på det tidspunkt på dagen, du skal køre. Hvis dit interview er planlagt til et tidspunkt på dagen, hvor trafikken er tungere, vil du måske tilføje 15 minutter ekstra eller længere til din pendling.

6. Kom tidligt til samtalen

Planlæg at ankomme til dit interview mindst 10 eller 15 minutter før tid. Dette vil give dig masser af tid til at slappe af efter din pendling og mentalt forberede dig til dit interview. Når du tjekker ind til din samtale på forhånd, viser det desuden arbejdsgiveren, at du er seriøs omkring stillingen, og at du respekterer interviewerens tid.

Spørgsmål du skal stille din interviewer under en dagplejesamtale

På et tidspunkt i interviewet vil arbejdsgiveren sandsynligvis spørge, om du har spørgsmål til dem til gengæld. Det er vigtigt at være forberedt med en liste med spørgsmål for at vise dem, at du nøje har overvejet rollen, og hvordan du ville passe ind i dagplejen. Her er nogle spørgsmål, du måske vil overveje at stille:

  • Kan du lede mig gennem en typisk dag i dagplejen?
  • Hvad synes du, det mest udfordrende aspekt ved dette job er?
  • Er der noget på mit CV, der får dig til at stille spørgsmålstegn ved, om jeg passer godt til stillingen?
  • Har du en ugentlig lektionsplan?
  • Kan du fortælle mig om daginstitutionens disciplinpolitik?
  • Kan du fortælle mig om din dagplejes børnepasningsfilosofi?
  • Er der nogen muligheder for avancement?
  • Er der muligheder for personlig udvikling?

Relateret: Lær om at være børnepasningsudbyder

Tips til en dagplejesamtale

Selvfølgelig er der mere til interviewet end at møde op til tiden og sætte dig ind i potentielle spørgsmål – selvom det kan være meget af det. Her er nogle yderligere tips til at hjælpe dig med at præstere godt under en dagplejesamtale:

Undersøg dagplejen

Inden dit interview skal du undersøge den daginstitution, hvor du skal interviewe. Dette kan hjælpe dig med at forstå deres vision og pædagogiske stil, der kan gøre dem unikke. Du kan derefter referere til dem under dit interview og placere dig selv som en perfekt pasform til kulturen.

Vær opmærksom på kropssproget

Husk, at de ord, du vælger, kun er en del af det budskab, du formidler under et interview. Dit kropssprog sender også en besked. Få øjenkontakt, mens du lytter til og svarer på spørgsmål, og lad derefter din øjenkontakt af og til bryde. Sid lige med skuldrene tilbage og med hænderne afslappet i skødet. Hvis du naturligt taler med dine hænder, så giv dig selv friheden til at lade dem bevæge sig under interviewet. Bare vær forsigtig med at flytte dem til det punkt, at de bliver distraherende.

Send en tak-e-mail

Så snart du kommer hjem efter samtalen, skal du sende en takbesked til arbejdsgiveren eller intervieweren, hvor du fortæller dem, at du værdsætter deres omtanke for rollen og for at tage sig tid til at mødes med dig. Hvis de bad dig om at følge op med specifikke oplysninger, skal du også inkludere det i din e-mail.

Troels Jeppesen
Troels Jeppesen Uanset om du søger en start-level stilling, eller du har arbejdet i børnepasningsbranchen i årevis, er den personlige samtale en af de vigtigste dele af ansættelsesprocessen. Det er under samtalen, at ansættelseslederen får en stærkere fornemmelse af din overordnede faglighed og mulighed for at finde ud af, om jobbet passer godt til dig. At lære de trin, du skal tage for at forberede dig til et interview i børnepasningsbranchen, kan hjælpe dig med at gå ind i din næste med selvtillid.