Sådan Får Du Et Vellykket Middagsinterview

Selvom de fleste interviews foregår på arbejdspladsen, finder andre sted over middag, hvor du og din interviewer taler og deler et måltid. At vide, hvordan du navigerer i denne type interview, kan sætte dig op til succes og hjælpe dig videre i interviewprocessen. I denne artikel forklarer vi, hvad et middagsinterview er, lister trinene til, hvordan du får et vellykket middagsinterview og giver dig tips til denne type interview.

Relateret: 7 tips til samtalepraksis

Hvad er et middagsinterview?

En middagssamtale refererer til en jobsamtale, der finder sted i løbet af middagen. I denne type interview tager en interviewer dig med ud til middag på en restaurant, hvor du diskuterer stillingen og dine kvalifikationer over et måltid. Interviews kan tage jobkandidater ud til middag for at vurdere deres sociale færdigheder, kommunikationsevner og deres overordnede opførsel. Denne type interview hjælper især interviewere med at ansætte til klient- eller kundevendte roller, da de kan se dine medarbejderes færdigheder i aktion.

Relateret: Alt du behøver at vide om jobsamtaleetikette

Sådan får du et vellykket middagsinterview

En middagssamtale giver dig mulighed for ikke kun at vise dine interpersonelle færdigheder, men også dine gode manerer. At vise begge disse kan hjælpe dig med at få en fordel i forhold til andre kandidater. Brug disse trin til at hjælpe dig med at få et vellykket middagsinterview:

1. Lav din research

Inden du ankommer til middagsinterviewet, skal du lave en grundig research om virksomheden og den stilling, du interviewer til. Slå op, hvad virksomheden leder efter af etik og værdier hos deres medarbejdere. Undersøg desuden virksomhedens aktuelle begivenheder og dets seneste resultater. Under interviewet, bring nogle af dets seneste succeser op, og hvordan du gerne vil bidrage til dem. At gøre dette viser din interesse for virksomheden og viser, at du er en holdspiller.

Sørg for at gennemgå jobbeskrivelsen under din research. Ved, hvad arbejdsgiveren leder efter i forhold til kvalifikationer, og vær parat til at formulere, hvorfor du er interesseret i stillingen og i sidste ende, hvad der gør dig bedst egnet til rollen.

2. Øv interviewet

Inden dagen for dit middagsinterview, spørg en, du er tryg ved, om at interviewe dig - helst over middag. At holde et mock middagsinterview i forvejen kan hjælpe med at lindre nerver på dagen for det rigtige interview og hjælpe dig med at føle dig mere forberedt. Få din falske interviewer til at stille dig relevante spørgsmål, og sørg for, at de giver ærlig feedback om styrken af ​​dine svar for at hjælpe dig med at forbedre dig.

3. Vær forberedt på at tale om dine kvalifikationer

Inden dit interview skal du forberede dig på at tale om dine kvalifikationer, dine præstationer og dine hobbyer. Husk, at mens du er i en anden indstilling, vil din interviewer stadig gerne lære dig at kende for at afgøre, om du er den rigtige til rollen. Overvej specifikke kvalifikationer og præstationer, du vil fremhæve, og sørg for, at de er relevante for det job, du søger. Når du får mulighed for at tale om dem, så sørg for, at du er ægte og tro mod dig selv.

4. Kom tidligt

Gør et godt førstehåndsindtryk ved at ankomme til restauranten tidligt. Dette viser intervieweren, at du har stærke tidsstyringsevner, og at du tager interviewet seriøst. Hvis du ankommer før interviewet, så spørg værten, om der er en reservation under interviewerens navn. Hvis de ikke har en reservation, kan du vente uden for restauranten på, at intervieweren ankommer.

5. Vis gode manerer

Før du går til din middagsinterview, skal du tage dig tid til at forbedre dine færdigheder i middagsetikette. Sørg derefter for at bruge det, du lærte under dit middagsinterview, for at imponere intervieweren.

Hold albuerne væk fra bordet, tyg med lukket mund, tal ikke med munden fuld af mad, og sæt dig lige i sædet. Hvis du har et bord fyldt med redskaber, så start udenfor og arbejd dig ind, med din salatgaffel yderst til venstre, efterfulgt af din hovedgaffel ved siden af ​​og din dessertske og -gaffel øverst på tallerkenen.

6. Overvej nøje, hvad du skal bestille

Bestil noget, der er nemt at spise. Undgå rodet mad som pasta, ribben, en hel hummer eller en stor sandwich. Undgå desuden at bestille mad, der kræver, at du bruger dine hænder i stedet for dine redskaber. Vælg i stedet mad, der er let at skære i mundrette stykker.

Undgå desuden at bestille noget med løg eller hvidløg, da de kan give dårlig ånde. Undgå også retter med spinat, broccoli eller valmuefrø, som nemt kan sætte sig fast i tænderne.

Det er også vigtigt at bestille et rimeligt prissat menupunkt og planlægge et enkelt kursus. Overordnet set skal du sørge for, at du ikke udnytter situationen.

7. Lad dem lede samtalen

I stedet for at sælge dig selv, så snart du sætter dig ned, så lad intervieweren lede samtalen. Det er muligt, at de måske ikke vil tale om jobbet, før du er færdig med at spise. Lad samtalen flyde naturligt og hold den let i starten af ​​måltidet. Så meget som du har lyst til at begynde at tale om dine kvalifikationer med det samme, skal du vide, at du vil have tid til at gøre det senere.

8. Engager intervieweren

Selvom det er vigtigt at lade intervieweren lede samtalen, så gør en indsats for at skabe smalltalk for at skabe et mere behageligt miljø. Overvej at spørge dem, om de har været i restauranten før, eller om de har en yndlingsret. At spørge sidstnævnte kan endda hjælpe dig med at vælge, hvad du vil bestille. Du kan også spørge dem, hvordan deres dag har været, hvordan de kom til virksomheden, og hvad de bedst kan lide ved at arbejde der.

Husk, at nogle virksomheder kan sende nogen omkring din alder eller med en lignende baggrund for at interviewe dig. Selvom det er OK at interagere med dem mindre formelt, skal du være opmærksom på, hvad du siger, og husk, at du er der for at interviewe til en stilling i deres virksomhed.

Relateret: 10 måder at demonstrere din forretningsmiddagsetikette (med tips)

Tips til middagsinterviews

Der er mange måder at hjælpe dig med at forberede dig op til din middagssamtale. Forberedelse til din middagssamtale på forhånd kan hjælpe dig til at føle dig mere tryg og rolig på dagen for selve interviewet. Brug disse tips til at hjælpe dig med at få et vellykket middagsinterview:

Tjek restauranten ud i forvejen

For at hjælpe dig med at forberede dig til dagen for interviewet, gå til restauranten i forvejen eller besøg dens hjemmeside. Begge disse kan give dig en idé om, hvad du kan forvente i forhold til menuen og den overordnede kultur. Du kan også bestemme, hvad du vil bestille og lokalisere badeværelserne i forvejen.

Bær et interview passende outfit

Selvom restauranten, du skal på, har et mere afslappet miljø end virksomheden, så klæd dig som du ville til et professionelt interview. Husk på, at mens du har et andet sted, er du stadig til samtale til et job. Derfor er det vigtigt at gøre et godt indtryk. Vælg tøj som slacks, en skjorte med knapper og en blazer.

Relateret: Hvad skal man have på: Den bedste jobsamtalebeklædning

Sluk eller sluk din mobiltelefon

Inden du ankommer til interviewet, skal du slukke din mobiltelefon eller indstille den til lydløs. Dette forhindrer det i at gå af og forårsage en distraktion midt i interviewet. Derudover skal du undgå at tjekke din telefon under samtalen, da dette kan vise din uinteresse i jobbet og i at tale med intervieweren.

Hold dig til vand

Når det kommer til drikkevarer, skal du spille det sikkert og bestille vand. Det er bedst at undgå at bestille alkohol under interviewet, da dette kan virke uprofessionelt og påvirke dit interview negativt. Men hvis intervieweren bestilte en alkoholisk drik, og du gerne vil have en, er det OK at gøre det. Hvis de bestiller endnu en omgang, skal du dog holde dig til vand resten af ​​aftenen.

Sammenlign dine tallerkener

Vær opmærksom på, hvor meget eller hvor lidt du taler under interviewet. Hvis du ser meget mindre mad på din tallerken end hvad der er på din interviewers tallerken, taler du måske for meget. Hvis der er meget mere mad på din tallerken sammenlignet med deres tallerken, taler du måske ikke nok.

Vær høflig

Udover at have god bordskik, er det vigtigt at være høflig under hele interviewet. Sørg for at sige "venligst" og "tak", når du taler med din server og interviewer. Dette kan være med til at gøre et godt indtryk. Du bør også overveje at sende intervieweren et takkebrev efter middagssamtalen, som gentager din interesse for jobbet og virksomheden.

Mette Bentsen
Mette Bentsen Selvom de fleste interviews foregår på arbejdspladsen, finder andre sted over middag, hvor du og din interviewer taler og deler et måltid. At vide, hvordan du navigerer i denne type interview, kan sætte dig op til succes og hjælpe dig videre i interviewprocessen. I denne artikel forklarer vi, hvad et middagsinterview er, lister trinene til, hvordan du får et vellykket middagsinterview og giver dig tips til denne type interview.