Oplysende Interviewspørgsmål

Hvis du overvejer et karriereskifte eller går ind på arbejdsmarkedet for første gang, har du måske spørgsmål om, hvordan det er at arbejde i en bestemt rolle. En informationssamtale er en fantastisk måde at få baggrundsinformation om et job, hvad du skal bruge for at få succes, hvordan du kommer i gang i branchen og meget mere.

For at hjælpe dig med at forberede dig til et informativt interview er her nogle baggrundsoplysninger og flere spørgsmål, du kan stille for at lære mere.

Hvad er et informativt interview?

Et informativt interview er en samtale med en person, der arbejder i en rolle eller branche eller i en virksomhed, du er interesseret i at forfølge. Denne uformelle diskussion giver dig mulighed for at lære mere om en professionel daglige erfaringer og de kvalifikationer, der hjalp dem med at få jobbet. Det giver dig også mulighed for at få ekspertrådgivning, tips til, hvordan du finder lignende stillinger og måder, du kan forberede dig på.

Et informativt interview er ikke en del af ansættelsesprocessen, og det bør heller ikke bruges til at dele dine færdigheder og baggrund i håb om at blive overvejet til en ledig stilling. Det er simpelthen en måde at finde ud af mere om en bestemt profession eller virksomhed i begyndelsen af ​​en jobsøgning.

Fordele ved et informativt interview

At kontakte en professionel, der i øjeblikket arbejder i et job eller en branche, der interesserer dig, har flere fordele. Her er et par grunde til, at informative interviews kan hjælpe din karriere:

Få førstehåndsoplevelse

Gennemførelse af en informativ samtale vil hjælpe dig med bedre at forstå detaljer om jobbet fra en person, der i øjeblikket udfører det. Ofte kan dette perspektiv fremhæve visse aspekter af stillingen, du måske ikke lærer af en jobbeskrivelse, såsom almindelige udfordringer, de står over for, og detaljer, de nyder om deres arbejde.

Få tips og råd til at få succes i rollen

En professionel, der i øjeblikket arbejder i en rolle, du overvejer, kan tilbyde nyttig vejledning til at hjælpe dig med at finde, forberede dig til og klare dig godt i dit fremtidige job. For eksempel kan de være i stand til at forklare, hvordan man overvinder forhindringer eller udfører specifikke opgaver.

Find ud af, hvad arbejdsgiverne leder efter

Når du forbereder dig på at søge job, er det nyttigt at vide, hvilke færdigheder og talenter der efterspørges mest. På denne måde kan du sørge for at fremhæve disse evner på dit CV og under dine samtaler. Det kan også hjælpe dig med at identificere områder, du skal forbedre, inden du begynder din jobsøgning.

Bestem, om du ønsker et lignende job

En informativ samtale vil give dig en bedre idé om en dag i livet i et bestemt job. Dette kan hjælpe dig med at beslutte, om det er noget, du virkelig vil gøre, og lære om lignende roller, du måske foretrækker i stedet.

Byg dit professionelle netværk

At møde fagfolk inden for et felt, du måske forfølger, vil hjælpe dig med at opbygge dit netværk. Gennemførelse af et informativt interview kan hjælpe dig med at etablere et forhold til en fremtidig mentor eller nogen, der kan anbefale dig til åbne muligheder.

Sådan beder du om et informativt interview

Det første skridt er at finde en professionel, der arbejder i feltet eller hos den virksomhed, du overvejer. Start med at lave en liste over alle de virksomheder inden for den branche, du ønsker at forfølge. Begynd derefter at spørge folk inden for dit eget netværk af kolleger, mentorer, tidligere lærere eller klassekammerater, om de kender nogen i netop den rolle, du gerne vil lære mere om.

Hvis ikke, kan du kontakte rekrutteringsafdelingerne for virksomhederne på din liste og spørge, om de kan sætte dig i kontakt med en person i den rolle, du undersøger.

Her er et eksempel på en e-mail, du kan sende, når du kontakter en professionel til en informativ samtale:

Emnelinje: Anmodning om informationsinterview

Hej Justin,

Mit navn er Rebecca, og jeg er for nylig uddannet fra Louisiana State University med en Bachelor of Science in Accounting. Jeg er interesseret i at forfølge en karriere som finansanalytiker, og min tidligere professor, Dev Patel, foreslog, at jeg kontaktede dig for at lære mere om dette erhverv.

I betragtning af din erfaring som senior finansanalytiker for et stort firma, ville jeg elske at lære mere om din karrierebaggrund samt eventuelle råd, du måtte have til en nyuddannet, der ønsker at komme ind i branchen.

Hvis du er ledig, vil jeg meget gerne mødes til kaffe i næste uge. Jeg chatter også gerne på telefon, hvis det er nemmere for dig.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Tak!

Rebecca O'Brian
Louisiana State University '18

12 spørgsmål at stille i et informativt interview

De oplysninger, du indsamler fra disse interviews, afhænger af de spørgsmål, du stiller. Her er 12 spørgsmål, der kan hjælpe dig med at få indsigt i den rolle, du ønsker.

1. Hvilken uddannelsesbaggrund har folk typisk i denne rolle?

Dette spørgsmål hjælper dig med at afgøre, om du har gennemført det rigtige kursus eller opnået den rigtige grad eller certificeringer for at kvalificere dig til den stilling, du ønsker. Hvis du ikke gør det, kan du begynde at lægge planer for at få de legitimationsoplysninger, du har brug for.

2. Hvilken erhvervserfaring har folk typisk i denne rolle?

Ud over din uddannelse kan du også have brug for specifik joberfaring, for at en arbejdsgiver kan overveje dig til en rolle. For eksempel, hvis du er interesseret i at forfølge en karriere som social media manager, har du måske først brug for erfaring med at hjælpe med at administrere en virksomheds sociale medie tilstedeværelse som entry-level koordinator eller praktikant.

3. Hvordan vil du anbefale at komme i gang med dette erhverv?

Nogle stillinger er meget konkurrencedygtige. Spørg din interviewer, om dette er tilfældet – hvis ja, få indsigt i, hvordan du kan øge dine chancer for at blive bemærket. Det kan for eksempel være ekstra certificeringer du kan lære, unikke færdigheder du kan udvikle eller mennesker du kan møde.

4. Hvad er nogle af de mest efterspurgte færdigheder til denne stilling?

Medarbejdere forventes ofte at lære og tilpasse sig jobbet, efterhånden som branchen ændrer sig. Hvis du kan identificere, hvilke kompetencer organisationer har mest brug for, kan du arbejde på at udvikle disse områder, før du begynder at søge muligheder.

5. Hvad er nogle af de mest efterspurgte personlige karakteristika for denne stilling?

Sammen med dine færdigheder kan visse personlighedstræk gøre en person til en god egnet til en stilling. Ved at finde ud af, hvilke egenskaber der er højest efterspurgt, kan du identificere hvilke af dine bedste egenskaber, der stemmer overens med dem, der er nødvendige for jobbet, og fremhæve dem på dit CV.

6. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud i denne rolle?

En jobbeskrivelse kan give dig en idé om det arbejde, du skal udføre, men at tale med en person, der har rollen i øjeblikket, kan fortælle dig præcis, hvilke slags opgaver, projekter eller opgaver, der vil udgøre størstedelen af ​​din tid. Hvis du har erfaring med lignende eller relateret arbejde, kan du fokusere på dem, når du opdaterer dit CV.

7. Hvilken type teknologi skal du være bekendt med for at få succes i denne rolle?

Det er vigtigt at finde ud af, om der er nogen typer software eller værktøjer, du bør lære at bruge, før du begynder at søge job. Selvom disse ting muligvis ikke kræves for at kvalificere dig til stillingen, kan de hjælpe dig med at udføre dine opgaver mere effektivt.

8. Hvad er mest tilfredsstillende ved dette erhverv?

Det er altid vigtigt at identificere de mest positive dele af jobbet fra den professionelle, du interviewer. For eksempel kan du lære, at stillingen vil give dig mulighed for at hjælpe mennesker i nød, arbejde på meningsfulde projekter eller give dig mulighed for at udøve kreative evner. At have disse oplysninger kan være motiverende og giver dig også nyttige diskussionspunkter til jobsamtaler.

9. Hvad er nogle af de mest almindelige udfordringer, folk står over for i dette fag?

Ud over de bedste dele af en rolle, bør du også spørge om forhindringer, du bliver nødt til at navigere. Selvom hvert job står over for visse udfordringer, vil det at kende disse detaljer bedre forberede dig på virkeligheden af ​​det, du forfølger. Det kan også hjælpe dig, når du bliver spurgt om, hvordan du har overvundet forhindringer i interviews i forbindelse med stillingen.

10. Hvad er mulighederne for avancement i denne rolle?

Før du starter en ny karriere, er det nyttigt at forstå, hvordan de næste trin kan se ud, så du kan sikre dig, at du er på rette vej. For eksempel kan du lære, at for at rykke op i en bestemt branche, skal du have en avanceret grad eller et specifikt sæt erfaringer. Jo før du ved det, jo hurtigere kan du begynde at forberede dig på din fremtid.

11. Hvordan har du set folk få succes i denne virksomhed?

Selvom du måske ikke søger et job specifikt i din interviewers virksomhed, kan det hjælpe dig med at sætte benchmarks for dig selv at forstå, hvordan folk finder succes i deres job. For eksempel, hvis de forklarer, at de fleste succesrige mennesker i deres virksomhed gør det til et punkt at mødes og samarbejde med andre teams regelmæssigt, kan du begynde at forbedre dine interpersonelle færdigheder for at finde succes tidligt.

12. Hvordan tror du, at denne virksomhed vil vokse i de næste par år?

At få mere information om banen for en virksomhed i den branche, du er interesseret i, kan hjælpe dig med at forstå jobudsigterne. Det er vigtigt, at du har mulighed for at vokse i takt med at branchen udvikler sig. Du kan overveje alternative veje, hvis virksomheden eller industrien har dårlig jobvækst.

Der er mange metoder og ressourcer, du kan bruge til at lære om et job, du ønsker at forfølge. Men at gennemføre et informativt interview med en person, der allerede er i faget eller branchen, vil hjælpe dig med at afdække detaljer, som du måske ikke finder andre steder.

Filip Bendixen
Filip Bendixen Hvis du overvejer et karriereskifte eller går ind på arbejdsmarkedet for første gang, har du måske spørgsmål om, hvordan det er at arbejde i en bestemt rolle. En informationssamtale er en fantastisk måde at få baggrundsinformation om et job, hvad du skal bruge for at få succes, hvordan du kommer i gang i branchen og meget mere.