Interviewspørgsmål Til Udgivelsesledere: Med Prøvesvar

Release managers arbejder sammen med softwareudviklingsteams af ingeniører for at styre oprettelsen og frigivelsen af ​​softwareprogrammer til deres virksomhed. Arbejdsgivere til denne lederstilling på mellemniveau kan stille kandidater forskellige spørgsmål for at forstå deres viden om en specifik virksomheds teknologi og deres evne til at lede et team gennem produktionen. Hvis du er interesseret i at blive release manager, kan det hjælpe dig med at forberede dig bedre, hvis du kender nogle almindelige interviewspørgsmål til denne rolle.

I denne artikel diskuterer vi adskillige spørgsmål til releasemanager-interview, du kan støde på under din jobsøgning, og giver eksempler på svar på nogle af dem for at vejlede dig, når du forbereder dig til samtaler.

Relateret: Release Management: Definition, livscyklus og metoder

General release manager interviewspørgsmål

Følgende interviewspørgsmål til releasemanager hjælper interviewere med at lære om din personlighed og din generelle viden om rollen og branchen:

 • Kan du forklare rollen som en release manager?
 • Beskriv dine metrics for succes i denne stilling.
 • Hvordan holder du dig opdateret om ny software og teknologi?
 • Hvilken teknologi interesserer dig mest lige nu?
 • Hvad er formålet med kontinuerlig integration til produktudvikling?
 • Beskriv din ideelle ledelsesstil til denne rolle.
 • Hvad adskiller dig fra andre kandidater?
 • Hvor ser du din karriere om fem år?
 • Hvordan træffer du arbejdsrelaterede beslutninger?
 • Hvad er dine største styrker som release manager?

Relateret: Kontinuerlig integration vs. Kontinuerlig levering vs. Kontinuerlig implementering

Spørgsmål om din erfaring og baggrund som release manager

Her er nogle spørgsmål, der giver arbejdsgivere en bedre forståelse af dit tidligere arbejde som release manager, og hvordan du udførte dine opgaver:

 • Hvordan samarbejder du med dit softwareudviklingsteam?
 • Hvad gør du, hvis dit teams arbejde ikke lever op til dine standarder?
 • Fortæl mig om et tilfælde, hvor du ikke kunne frigive et produkt til tiden.
 • Hvordan ville dit tidligere team beskrive din ledelsesstil?
 • Beskriv en almindelig dag på dit tidligere job.
 • Hvilket produkt er du mest stolt af at have udgivet?
 • Hvad er din erfaring med automatisering af udgivelsesprocedurer?
 • Hvordan har du udviklet dig fagligt det seneste år?
 • Beskriv et tidspunkt, hvor du håndterede konflikter på dit team.
 • Er du bekendt med software til projektsporing?

Dybdegående spørgsmål om release manager

Mere dybdegående spørgsmål om rollen som en release manager og den virksomhed, du interviewer for, hjælper interviewere med at se, hvad du allerede ved, og hvor godt du kan præstere:

 • Hvad interesserer dig ved at arbejde for denne softwarevirksomhed?
 • Hvordan kan et job som release manager hjælpe dig med at nå dine mål?
 • Beskriv, hvordan du laver ledelsesplaner for softwareudgivelser.
 • Hvordan kommunikerer du med interessenter for et projekt?
 • Hvad er din mening om vores virksomheds nuværende retning?
 • Fortæl mig om din udgivelseshåndteringsproces.
 • Overvej dette prøveprodukt, og fortæl os, om det er klar til at blive frigivet.
 • Beskriv din del i softwareudviklingens livscyklus.
 • Hvordan kommunikerer du problemer til interessenter, dit team og din leder?
 • Fortæl mig, hvordan du prioriterer dit arbejde.

Frigiv lederinterviewspørgsmål med eksempler på svar

Her er nogle almindelige interviewspørgsmål til en release manager med eksempler på svar, du kan studere til dine egne interviews:

1. Beskriv de egenskaber, der gør dig til en succesfuld release manager.

En interviewer kan spørge dig om de egenskaber, der gør dig succesfuld som release manager for at lære, hvilke egenskaber du værdsætter for denne rolle, og hvordan du ser på dig selv og din succes. Da release managers ofte er ledere på mellemniveau, der leder teams og arbejder sammen med andre supervisorer, ønsker arbejdsgivere ofte at ansætte uafhængige kandidater, som har visse kvaliteter og tillid til deres evne til at fuldføre deres arbejde.

Du kan besvare dette spørgsmål ved at tænke på to eller tre værdifulde egenskaber, du har, såsom specifikke færdigheder eller tekniske evner, og kombinere dem med de nødvendige egenskaber, du husker fra stillingsopslaget. For eksempel, hvis opslaget til en stilling som release manager krævede detaljeorienterede kandidater med store lederevner, kan du beskrive, hvordan din opmærksomhed på detaljer og offentlige talerfærdigheder hjælper dig med at fuldføre pligterne i dit job.

Eksempelsvar: "De egenskaber, der hjælper mig med at få succes som release manager, er mine fremragende multitasking- og kommunikationsevner. Ved at være i stand til at multitaske kan jeg holde hvert projekt på opgaven og overvåge alle elementer i en release. Kommunikation er vigtig, fordi jeg skal forklare koncepter og planer for udviklingsteamet, plus at jeg skal skrive klare rapporter til den øverste ledelse. Disse færdigheder giver mig mulighed for at bevare et godt forhold til mine kollegaer og frigive software hurtigere."

Relateret: 7 Best Practices for Release Management til at forbedre implementeringer

2. Hvordan ville du skabe respekt hos dit team?

Release managers guider ofte teams af softwareingeniører og udviklere gennem oprettelsen og frigivelsen af ​​et projekt, så arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at lære, hvordan du får dit team til at respektere dig og overveje din vejledning. Dette er et vigtigt træk ved denne rolle, fordi release-managere med exceptionelle lederevner, som har respekt fra deres team, typisk lettere kan implementere release-strategier og sikre smidige leveringer til deres virksomheder.

Forbered dig på dette spørgsmål ved at tænke på din tidligere erfaring med at lede et team, herunder de teknikker du brugte til at lære dine teammedlemmer at kende og motivere dem til at præstere godt, og de egenskaber du værdsætter hos en leder. Med disse oplysninger kan du oprette et svar, der viser, hvordan du kan skabe respekt fra dit team og for dit team i rollen som release manager.

Eksempelsvar: "Tidligere har jeg etableret et respektfuldt forhold til mit team ved at behandle hvert medlem som et vigtigt individ for det overordnede projekt. En måde jeg gjorde dette på var ved at have ugentlige en-til-en møder, hvor jeg diskuterede deres fremskridt og roste eventuelle forbedringer, de lavede i løbet af ugen. Jeg gav dem også månedlige undersøgelser, så de kunne diskutere mine fremskridt og deres tilfredshed med mig som deres release manager.

At gøre disse ting hjalp mit team til at føle, at de havde kontrol, og som om jeg tog mig af dem, hvilket hjalp os med at skabe tillid og respekt mellem hinanden."

3. Fortæl mig om dit forhold til din tidligere leder.

At kende til dit forhold til din tidligere leder hjælper arbejdsgivere med at forstå, hvor godt du arbejder med supervisorer, og hvordan du beskriver dine kolleger for andre. Dette kan være en god indikator for din karakter og din respekt for autoritetsfigurer på arbejdspladsen, hvilket hjælper interviewere med at vælge kandidater, der værdsætter deres direkte vejledere og kan arbejde godt under ledelse af andre medarbejdere.

Når du besvarer dette spørgsmål, er det vigtigt at være ærlig, men at beskrive dit forhold til din tidligere leder på en professionel måde. Prøv at detaljere, hvordan du arbejdede med dem, hvilken rolle de spillede for at fremme din karriere, og hvordan du så til dem for at få råd eller støtte. Hvis der er et specifikt projekt eller en begivenhed, der demonstrerer dit forhold godt, kan du beskrive det kort i dit svar på dette spørgsmål.

Eksempel på svar: "Jeg havde et rigtig godt forhold til min tidligere leder, og de lod mig endda sætte dem som reference til denne jobansøgning. I min tid på mit sidste job arbejdede jeg som teamleder under en release manager, og de uddelegerede releaseopgaver for mit team og arbejdede som projektleder for at skabe mål for ingeniørerne.

Når jeg havde et spørgsmål om mit teams mål, talte jeg med release manageren, og vi lavede en individuel plan for hvert medlem af mit team. De hjalp mig virkelig med at blive en bedre leder og gav mig den støtte, jeg havde brug for, da jeg bad om hjælp."

4. Er du bekendt med almindelige værktøjer til håndtering af udgivelser?

Et teknisk spørgsmål som dette om værktøjer til udgivelsesstyring giver interviewere mulighed for at se nærmere på dine færdigheder relateret til denne rolle og din viden om almindelige systemer, som udgivelsesansvarlige ofte bruger. At beskrive frigivelsesstyrings- og projektsporingsværktøjerne, du kender godt, kan hjælpe potentielle arbejdsgivere med at forstå, hvordan du udførte pligterne på dit tidligere job, hvor hurtigt du kan påtage dig ansvar i en ny rolle, og hvor godt du passer ind i deres eksisterende virksomhedsstruktur.

Overvej de værktøjer og fremgangsmåder, du måske har brugt i en tidligere rolle eller dem, der er almindelige til at frigive eller implementere softwareprogrammer, og beskriv derefter din fortrolighed med dem. Prøv at beskrive dem, du kender bedst, i begyndelsen af ​​dit svar. Nogle udgivelsesstyringsværktøjer, som du måske diskuterer, inkluderer teknologier som Jenkins eller administrationsteknikker som Agile.

Eksempelsvar: "Jeg er bekendt med mange værktøjer til håndtering af udgivelser, men jeg kan især godt lide at bruge DevOps med Agile-metoden og lære det til nye mennesker på mit team. DevOps giver os virkelig mulighed for at arbejde mere effektivt og frigive vores software hurtigere, på en større skala og med færre fejl end før. Plus, med Agile føler mine teammedlemmer mere ejerskab og stolthed over det arbejde, de udfører, hvilket ofte betyder, at de føler sig mere motiverede."

Relateret: Brug af den agile projektledelsesmetode

5. Hvorfor forlod du dit tidligere job?

Folk i teknologiindustrien skifter ofte roller, fordi ændringer i deres branche tilskynder dem til at lære nye ting, og arbejdsgivere ønsker at forstå, om du forlod dit tidligere job for at fremme din viden og karriere. Dette spørgsmål er nyttigt til at finde kandidater, der dedikerer sig til at lære og forbedre sig selv, men det hjælper også interviewere med at adskille interesserede kandidater fra dem, der ofte forlader deres job af andre årsager.

Det er vigtigt at være ærlig i dit svar på dette spørgsmål, men husk at bruge et positivt sprog og beskriv også, hvad du ønsker dig af et nyt job. Det kan være nyttigt kort at beskrive, hvorfor du forlod dit sidste job, f.eks. af personlige årsager eller et ønske om mere autoritet, og derefter diskutere, hvad du kan lære af en rolle i en ny virksomhed. Dette hjælper dig med at bevare et positivt svar og fokusere på, hvor godt du kan præstere i den rolle, du interviewer til.

Eksempelsvar: "Jeg forlod mit tidligere job, fordi jeg ledte efter muligheder for at avancere som release manager og lære mere om implementering og frigivelse af software. Mit hovedmål var at blive fortrolig med nye cloud-teknologier og deres udgivelsesplaner og -mønstre, men mit tidligere firma fokuserede ikke på den teknologi, så jeg besluttede at søge et nyt job.

I løbet af jobsøgningen håbede jeg at finde en stilling som frigivelsesleder, der kunne lære mig vigtigheden af ​​denne rolle i cloud-teknologier og give mig erfaring med at frigive software relateret til cloud computing."

Danny Pedersen
Danny Pedersen Release managers arbejder sammen med softwareudviklingsteams af ingeniører for at styre oprettelsen og frigivelsen af softwareprogrammer til deres virksomhed. Arbejdsgivere til denne lederstilling på mellemniveau kan stille kandidater forskellige spørgsmål for at forstå deres viden om en specifik virksomheds teknologi og deres evne til at lede et team gennem produktionen. Hvis du er interesseret i at blive release manager, kan det hjælpe dig med at forberede dig bedre, hvis du kender nogle almindelige interviewspørgsmål til denne rolle.