Interviewspørgsmål: Hvordan Kan Du Lide At Blive Ledet?

Under en samtale kan en arbejdsgiver stille dig spørgsmål, der hjælper dem med at få et bedre indtryk af dit ideelle arbejdsmiljø. Hvis de kan fortælle, at dine præferencer stemmer overens med det, de kan tilbyde, kan du måske passe godt til deres rolle. Inden dit interview kan det hjælpe dig med at finde frem til det rigtige svar ved at lave lidt research om deres virksomhedskultur og ledelsesstil. I denne artikel forklarer vi, hvordan du effektivt kan svare "Hvordan kan du lide at blive ledet?" og giv eksempler på svar, du kan bruge som reference.

Relateret: 6 ledelsesstile til at lede effektivt: Overblik og eksempler

Hvorfor spørger arbejdsgivere: "Hvordan kan du lide at blive ledet?"

Arbejdsgivere spørger: "Hvordan kan du lide at blive ledet?" for at se, om deres ledelsesstil stemmer overens med dit svar. Dette interviewspørgsmål er et godt tegn på, at denne arbejdsgiver værdsætter at ansætte medarbejdere, der vil være tilfredse med deres ledelsesstil. De leder efter en, de kan opbygge et godt samarbejde med. At være ærlig i dit svar kan hjælpe dig med at finde et job, der passer godt til dig.

Relateret: Guide til People Management: Definition, tips og færdigheder

Hvordan svarer man, "Hvordan kan du lide at blive ledet?"

At give et gennemtænkt svar på spørgsmålet kan ikke kun gøre et godt indtryk, men det kan være med til at lægge grundlaget for et sundt fremtidigt arbejdsforhold. Gå til spørgsmålet med integritet, men lav dit hjemmearbejde og følg disse trin for effektivt at besvare interviewspørgsmål om din ideelle vejleder:

1. Tænk på dine tidligere ledere

At tænke på dine tidligere erfaringer kan hjælpe dig med at bestemme, hvad din ideelle ledelsesstil er. Reflekter over, hvordan dine tidligere ledere fik dig til at føle med jævne mellemrum. Overvej ting som den feedback, de gav dig, eller hvordan de uddelegerede arbejde. Stil dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvad gjorde de godt?
  • Hvad kunne de have gjort bedre?
  • Hvad ville jeg have ændret ved deres ledelsesstil?
  • Hvad satte jeg pris på ved deres ledelsesstil?
  • Hvad gjorde de, der hjalp mig med at få succes i min rolle?

2. Undersøg virksomhedens kultur

Kig på virksomhedens hjemmeside og konti på sociale medier for at se, om deres ledelsesstil stemmer overens med dine behov i et job. Når du ser gode ting, så læg dem til efterretning. Du kan muligvis bruge dem som et talepunkt i dit svar. Se, om virksomheden også har nogen online anmeldelser. Du kan muligvis finde ud af, hvad tidligere medarbejdere har at sige om deres erfaring med at arbejde i virksomheden.

3. Giv eksempler i dit svar

Del eksempler på, hvordan din ideelle ledelsesstil ser ud for dig. Forklar, hvorfor netop denne teknik kan hjælpe dig til at blive en mere succesfuld og glad medarbejder. Du kan dele en historie om noget, som din tidligere leder gjorde, som du fandt særligt nyttigt.

Del også noget, du lagde mærke til, mens du udførte research forud for dit interview. Hvis du for eksempel har bemærket, at de har teambuilding-aktiviteter, så nævn, at dette er noget, du nyder. Del selvfølgelig kun hvad der er sandt. Du vil gerne sikre dig, at du er ærlig, så du kommer ind i et job, som du vil nyde.

Relateret: Lederevner: Definitioner og eksempler

4. Vær positiv

Forsøg altid at være positiv i dine interviewsvar. Hvis din tidligere arbejdsgivers ledelsesstil var ineffektiv for dig, så find en måde at vise, hvordan denne udfordrende oplevelse hjalp dig i sidste ende. For eksempel kan du sige, at ved at arbejde for en leder, du ikke kunne lide at arbejde med, havde du mulighed for at opdage, hvad du værdsætter i en leder. Der er mange måder at forvandle en negativ oplevelse til en positiv indsigt.

5. Del detaljer

Vær specifik omkring den ledelsesstil, du kan lide, i stedet for at sige: "Jeg er glad for enhver form for leder." Arbejdsgiverne stiller dette spørgsmål for at få et ægte svar fra kandidaterne. Ved at have en faktisk holdning til emnet, kan du vise dem, at du er sandfærdig omkring dine præferencer. Dit svar hjælper dem med at beslutte, om du er den rigtige tilføjelse til deres team.

Relateret: Hvad er din ledelsesstil?

Eksempel svar

Præferencer i ledelsesstil varierer fra person til person, men også efter profession. Her er nogle eksempler på svar på spørgsmålet om ledelsesstil for forskellige roller.

Eksempel på associeret detailhandel: "Min ideelle manager er en, der virkelig bekymrer sig om deres team. Min sidste manager var en, jeg bestemt så op til. Hun sørgede altid for at tage hensyn til vores anmodninger, da hun lavede holdplanen. Hun var altid meget opmærksom på retfærdig planlægning mennesker i ferierne, især under Black Friday. Jeg kan godt lide at blive ledet af en, der er empatisk og forstår, at medarbejderne også har personlige liv. Jeg håber, at jeg kan arbejde for en, der stoler på, at jeg kan få mit arbejde gjort og giver mig nåde, hvis jeg har en fridag."

Eksempel på tekstforfatter: "Jeg leder efter at arbejde for en, der vil hjælpe mig med at være den bedste forfatter, jeg kan være. Jeg er en, der trives med feedback, så en leder, der jævnligt giver mig ros sammen med konstruktiv kritik, er ideel. Jeg se, at din virksomhed tilbyder en masse muligheder for efteruddannelse, hvilket er vigtigt for mig. Jeg vil have en leder, der opmuntrer deres medarbejdere til at udvikle nye færdigheder for at komme videre i deres karriere. Min ideelle leder er en, der er min største cheerleader og gerne vil se det lykkes mig."

Eksempel på juniorleder: "Mit mål for dette job er at fortsætte med at vokse som leder. Jeg ville sætte pris på en arbejdsgiver, der giver mig værktøjerne til at hjælpe mig med at være den bedst mulige leder. En måde at gøre dette på er ved at give mig tilstrækkelig selvstændighed. Jeg føler mig overbevist om, at jeg effektivt kan lede dit team og samtidig rapportere til den øverste ledelse. Jeg forstår, at jeg i denne rolle ville være bindeleddet mellem medarbejdere og ledere.

"Den bedste måde for mig at trives i denne rolle er, hvis min arbejdsgiver vil stole på, at jeg har baggrunden og erfaringen til at udføre mit arbejde effektivt. Jeg håber, at som tiden går, har jeg mulighed for at påtage mig endnu mere ansvar."

Relateret: Sådan bliver du en bedre leder i otte trin

Eksempel på marketingpraktikant: "Som en, der lige er kommet ind i denne branche, har jeg ikke et væld af professionel erfaring. Det er derfor, når jeg tænker på min ideelle ledelsesstil, tænker jeg på, hvordan mine yndlingsprofessorer på skolen behandler mig. Jeg har en tendens til at foretrække arbejder under mennesker, der giver mig plads til at lære og finde ud af ting på egen hånd, samtidig med at de er tilgængelige for at tilbyde mig vejledning, når jeg har brug for det.

Jeg kan se, at din virksomhed har et mentorprogram, som ville være ideelt for mig. Jeg ville elske at have en chance for at lære af andres erfaringer fra det virkelige liv og samtidig have chancen for også at lave nogle af mine egne."

Sygeplejerske eksempel: "Som en, der har arbejdet i sundhedsvæsenet i fem år nu, har jeg lært, hvad jeg vil i en leder. For det første vil jeg have en, der er åben over for kommunikation. Det oplever jeg, når oversygeplejersken er villig til at diskutere vigtige spørgsmål med resten af ​​sygeplejerskerne har vi alle en tendens til at komme bedre ud af det."

"Jeg vil også gerne have en leder, der bekymrer sig om mit velbefindende. Da så mange sundhedspersonale er tilbøjelige til at blive udbrændt, vil jeg gerne have en, der kan opmuntre os til at holde fri, når vi har brug for det. Den tidligere oversygeplejerske, jeg arbejdede med, gjorde en indsats at spørge, hvordan vi havde det, og jeg kunne mærke, at hun var oprigtig bekymret. Jeg ved, at jeg ville trives i et arbejdsmiljø, hvor jeg har mulighed for at arbejde under en empatisk leder."

Forskningsassistent eksempel: "Jeg leder efter en leder, der er lige så passioneret omkring biologi som jeg. Jeg ville elske at arbejde under en, jeg kan diskutere spændende branchenyheder med. At arbejde for en, der værdsætter det, jeg har at sige, er også ret meget vigtigt for mig. At kunne brainstorme nye forskningsmetoder er noget, jeg ønsker i en karriere, og at arbejde med en, der er åben over for, hvad jeg har at sige, ville gøre mig glad i min rolle."

Doris Lassen
Doris Lassen Under en samtale kan en arbejdsgiver stille dig spørgsmål, der hjælper dem med at få et bedre indtryk af dit ideelle arbejdsmiljø. Hvis de kan fortælle, at dine præferencer stemmer overens med det, de kan tilbyde, kan du måske passe godt til deres rolle. Inden dit interview kan det hjælpe dig med at finde frem til det rigtige svar ved at lave lidt research om deres virksomhedskultur og ledelsesstil. I denne artikel forklarer vi, hvordan du effektivt kan svare "Hvordan kan du lide at blive ledet?" og giv eksempler på svar, du kan bruge som reference.