Interviewspørgsmål: "Hvilke Færdigheder Ville Du Medbringe Til Jobbet?"

Under en jobsamtale kan den ansættende leder stille dig mange spørgsmål for at se, om du er den rette person til jobbet. Et almindeligt spørgsmål er "Hvilke færdigheder vil du bringe til jobbet?" Dette er et vigtigt spørgsmål at besvare korrekt, da dit svar vil give din interviewer indsigt i din arbejdsmoral og stil. Denne vejledning gennemgår, hvordan man laver et mindeværdigt svar på dette spørgsmål og giver nogle eksempler på svar.

Hvordan svarer man "Hvad kan du bringe til virksomheden?"

At forstå virksomhedens mål og knytte dem til dine personlige mål vil hjælpe dig med at besvare dette spørgsmål med tillid. Følg disse tips, når du beskriver, hvilke færdigheder du kan bringe til virksomheden:

1. Undersøg virksomheden før dit interview

Før dit interview skal du bruge lidt tid på at undersøge virksomheden. Gå ind på deres hjemmeside, og skriv interessante ting ned, du finder, så du kan huske dem i dit interview, hvis det er relevant. Du kan også besøge deres sociale mediesider, som vil hjælpe dig med at lære, hvordan deres virksomhedskultur er. Dette vil give dig en idé om, hvordan du bør agere under samtalen, og hvad du kan forvente af dine kolleger i fremtiden. 

Eksempel: "Jeg forstår, at det er vigtigt for dig at være involveret i fællesskabet baseret på den nylige velgørenhedsindsats, du var vært for. Jeg ville elske at bidrage til dette ved at tale med andre ledere i samfundet for at få dem involveret i dit næste arrangement.”

Relateret: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

2. Vis dem, hvad der gør dig unik

Dette spørgsmål giver dig mulighed for at fremhæve alle de færdigheder, der specifikt ville gavne dig i dette job. Brug STAR-metoden til at beskrive en situation, du stod over for på arbejdet, hvordan du brugte dine færdigheder til at gribe den an, og hvilken slags resultat du fik. STAR står for Situation, Task, Action og Result. STAR-metoden vil hjælpe dig med at udvikle klare og præcise svar på interviewspørgsmål ved hjælp af eksempler fra det virkelige liv. Vælg en eller to af dine styrker og giv solide eksempler på, hvordan du har brugt dem tidligere. Denne type svar vil ikke kun vise dem, at du kan præstere godt under pres, men det vil også demonstrere, at du vokser fra dine erfaringer.

Eksempel: "Jeg kan få alle til at føle sig godt tilpas i et nyt miljø, hvilket gør mig velegnet som personaleassistent. I min tidligere stilling kom en ny medarbejder til mig og fortalte mig, at hun ikke syntes, hun var rigtig for virksomhedskulturen. Efter at have talt med hende i et par minutter, indså vi, at hun følte for meget pres til at deltage i firmaarrangementer. Jeg begyndte at introducere begivenheder, der involverede færre konkurrencer og mere afslappede miljøer, og hun blev hurtigt mere komfortabel med sit hold."

Relateret: Sådan bruger du STAR Interview Response Technique

3. Fokuser på centrale krav til jobbet

Undersøg et eller to hovedkrav til det job, du søger, og lad intervieweren vide detaljeret, hvordan du opfylder disse krav. For eksempel, hvis du ved, at kundeservice er vigtig, skal du sige, at du er spændt på at hjælpe og interagere med kunderne. Du kan også give et specifikt eksempel på et tidspunkt, hvor du blev ved telefonen med en kunde, indtil du var sikker på, at deres problem var løst. 

Eksempel: ”Jeg elsker at kunne hjælpe kunder med deres problemer, og jeg ser altid frem til muligheden for at hjælpe en kunde, der kan være ked af det. I min tidligere stilling fortsatte jeg med at hjælpe en kunde med at fejlfinde et problem med deres bærbare computer i mere end en time. Da vi fandt løsningen på deres problem, takkede de mig og gav vores virksomhed en femstjernet anmeldelse.” 

Relateret: Interviewspørgsmål: "Hvorfor skal vi ansætte dig?"

4. Hold dit svar kortfattet

Selvom du bør inkludere alle de nødvendige detaljer i dit svar, bør du også stræbe efter at holde det så kortfattet som muligt. At have et svar, der fortæller intervieweren, hvad der gør dig unik, men forbliver en passende længde, er nøglen til at få dig selv til at se selvsikker og kompetent ud i dit interview.

Eksempel: "Jeg ville klare mig godt i dette job, fordi jeg nyder at arbejde med mennesker og gerne vil hjælpe dem med at forstå deres forsikring bedre. Jeg har altid været en stærk kommunikator, og jeg udmærker mig i at løse problemer og undervise andre.”

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

5. Ved, hvilke egenskaber arbejdsgivere leder efter

Mange arbejdsgivere værdsætter forskellige egenskaber afhængigt af deres branche. Dette kan omfatte at kunne arbejde selvstændigt og med et team. Du vil måske også inkludere eksempler på ideer, du havde i andre stillinger, som forbedrede virksomhedens produktivitet, da dette vil vise dem, at de kan forvente, at du regelmæssigt bidrager til deres team. 

Hvis du har uddannelse eller viden inden for det særlige område, du søger til, skal du altid gøre opmærksom på det til din potentielle arbejdsgiver. Selvom de måske har læst disse oplysninger på dit CV, er et interview din mulighed for at udvide dine unikke færdigheder og erfaring. 

Eksempel:  "Ved mit tidligere job fandt vores team et webdesignproblem, der forhindrede os i at komme videre i vores projekt. Jeg brugte min opmærksomhed på detaljer til at finde ud af, hvad der forårsagede brugervenlighedsproblemet, hvilket gjorde det muligt for os at komme videre og afslutte udviklingen inden vores deadline."

Relateret: 17 træk og færdigheder, som arbejdsgiverne ønsker, at du skal have

Tips til at tale om færdigheder, du tager med til jobbet

Her er nogle yderligere tips til at overveje, når du besvarer dette spørgsmål.

Opdrag både hårde og bløde færdigheder

Det kan gavne dig at diskutere både hårde færdigheder, såsom design eller tekstbehandling, og bløde færdigheder, såsom kommunikation eller kritisk tænkning. Hvis du viser din interviewer, at du har et mangfoldigt sæt færdigheder, vil det hjælpe dig med at etablere dig selv som en tilpasningsdygtig og hårdtarbejdende kandidat.

Hold dit svar naturligt

Selvom det altid er en god idé at bruge tid på at forberede sig på denne type spørgsmål, så husk at gå til dit interview, som du ville gøre til en samtale. Undersøg virksomheden og afgør, hvilke færdigheder der vil være mest fordelagtige at diskutere, men lad plads til at tale om flere oplevelser, hvis din interviewer har opfølgende spørgsmål.

Vis den værdi, du tilfører virksomheden

Forklar, hvordan dine færdigheder og egenskaber ville gavne virksomheden generelt, især hvis du kan finde ud af, hvilke problemer de måske i øjeblikket oplever. For eksempel, hvis du er naturligt begavet til at budgettere, kan du diskutere, hvordan du kan reducere omkostningerne på tværs af din afdeling og spare virksomheden for en betydelig mængde penge.

Thorbjørn Birch
Thorbjørn Birch Under en jobsamtale kan den ansættende leder stille dig mange spørgsmål for at se, om du er den rette person til jobbet. Et almindeligt spørgsmål er "Hvilke færdigheder vil du bringe til jobbet?" Dette er et vigtigt spørgsmål at besvare korrekt, da dit svar vil give din interviewer indsigt i din arbejdsmoral og stil. Denne vejledning gennemgår, hvordan man laver et mindeværdigt svar på dette spørgsmål og giver nogle eksempler på svar.