Interviewspørgsmål: "Hvad Kan Du Mindst Lide Ved Dit Job?"

Et interview er en mulighed for dig til at udføre dine svar på spørgsmål stillet af ansættelseschefen. Dit svar på individuelle spørgsmål kan omfatte noget om din nuværende arbejdsgiver. Hvis ansættelseschefen spørger dig om, hvad du mindst kunne lide ved din nuværende stilling, så er det passende at være direkte i besvarelsen af ​​spørgsmålet og tilbyde egenskaber, der drev dig til den aktuelle stilling, du interviewer til.

I denne artikel diskuterer vi, hvorfor arbejdsgivere spørger om, hvad du bedst kunne lide ved dit nuværende job, hvordan du kan besvare dette spørgsmål, når det bliver stillet af en arbejdsgiver, og eksempler på svar, du kan bruge til at øge dine chancer for at få en positiv modtagelse fra den ansættelsesansvarlige.

Læs mere: Sådan opnår du dit sidste interview

Hvorfor spørger arbejdsgivere "Hvad kan du bedst lide ved dit nuværende job?"

Arbejdsgivere har mange begrundelser for at spørge, hvad du mindst kunne lide ved dit nuværende job. Nogle af grundene til, at de måske vil have et svar på dette spørgsmål, er:

At se dit synspunkt om din nuværende arbejdsplads

Der er en grund til, at enhver ansøger ønsker at finde et nyt job, så intervieweren kan stille dette spørgsmål for at sammenligne dit svar med andre ansøgere, der interviewer til denne rolle. En interviewer leder efter, at du har en rolig og afmålt respons, der præcist afbilder dit nuværende job, den leder du arbejder med og virksomhedens kultur.

Ansættelseschefen kan bruge dit svar til at sikre, at de anvender dine svar, når de kommunikerer til medarbejderne og etablerer mål, der måler succes. Du bliver nødt til at gøre brug af dine interpersonelle færdigheder for at besvare dette spørgsmål tilstrækkeligt.

Din begrundelse for, hvorfor du ønsker at forlade virksomheden

Når en medarbejder frivilligt vælger at skifte job, er det som regel fordi det er for at fremme deres karriere. Karrierefremgang kan være en af ​​de mange måder, du besvarer dette spørgsmål på, men du bliver nødt til at specificere og give en præcis grund til, hvordan dette nye job kan bidrage til din vækst.

Det anbefales, at du uddyber både de personlige og professionelle vækstmål, du ønsker at sætte for dig selv, når du besvarer disse spørgsmål. Det giver ansættelseslederen en bedre idé i planlægningen af ​​mål, der kan føre dig til at opnå dette niveau af vækst, hvis de beslutter sig for at ansætte dig.

Gennemgang af din professionalisme i scenarier på arbejdspladsen

Du skal have den rette mængde respekt og ærlighed for at formidle dit svar, hvilket kan bevise, om du er en kvalificeret kandidat til stillingen. En interviewer ønsker at forstå de følelser, du har om din nuværende arbejdsgiver, samtidig med at du ser, at du har et positivt syn på, hvad fremtiden bringer for din karriere. Igen vil du have, at intervieweren skal være klar over, at du er forpligtet til at overholde og opretholde moralske og etiske standarder på arbejdspladsen.

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Hvad kunne du mindst lide ved dit sidste job?"

Hvordan svarer man "Hvad kan du mindst lide ved dit nuværende job?"

Gennemgå disse trin for at hjælpe dig med effektivt at svare på det, du mindst kunne lide ved dit nuværende job:

  1. Diskuter et positivt aspekt af din tidligere rolle.
  2. Tal om opgaver og situationer, når du fremhæver dine antipatier.
  3. Anerkend den aktuelle status for din jobsituation.
  4. Diskuter dit potentiale og dine færdigheder, der viser dine kvalifikationer til jobbet.
  5. Beskriv nye muligheder, som du kan få med denne rolle.

1. Diskuter et positivt aspekt af din tidligere rolle

En positiv tone viser, at du er klar til at nærme dig dette svar og give et realistisk syn på din oplevelse. Et par positive oplevelser, som du kan give for at begynde dit svar, inkluderer:

Virksomhedskultur

Der kan være nogle få tilfælde, hvor du bedst kunne lide de mennesker, du har arbejdet med i din tidligere stilling. Forklar virksomhedens kultur for at hjælpe med at fremme din karrieres vækst og føre til en forbedring af din præstation, før du fortsætter med at besvare resten af ​​dette spørgsmål.

Relevant oplevelse

Du har gået på college for at studere emnet relateret til dit job, så gå i dybden med, hvordan de begreber, du lærte, blev overført til rollen med din nuværende virksomhed.

God ledelse

Du har måske kunne lide den type ledergruppe, der arbejdede sammen med dig om at sætte dine mål og give feedback om din præstation. Beskriv, hvordan de har påvirket din karriere, og hvad du kan tage fra ledelsen fremadrettet.

Frivillige og uddannelsesmuligheder

A company can offer chances for you to help those in need within your community and training opportunities to assist you in expanding your knowledge of a particular skill. Either way, you'll have to note the impact these experiences have had on you, and you can add a short anecdote if it enhances the quality of your response.

2. Talk about tasks and situations when highlighting your dislikes

Når du går over til at tale om det, du mindst kunne lide ved dit job, skal du angive en opgave eller situation, der er eksklusiv for den rolle, du er i. På denne måde flytter du fokus væk fra folk i din nuværende virksomhed. Du vil gerne besvare spørgsmålet på denne måde, fordi det kan være den samme type personer i den virksomhed, du interviewer med, når du opfører personer, du kunne lide mindst. Du bør besvare dette spørgsmål ved at tilføje, hvordan de nye erfaringer og jobansvar motiverer dig til at komme i gang i denne rolle.

3. Anerkend den aktuelle status for din jobsituation

Du vil gerne udtale og gentage dine følelser omkring din nuværende jobsituation, så arbejdsgiveren ved præcis den ændring, du leder efter i din næste stilling. Du ønsker at gå tilbage til at være positiv og søge det, du har mest brug for for at trives og være et vigtigt aktiv. Denne tone udtrykker din iver, men det er godt at være velovervejet med dine intentioner og forståelse for din karrierevejs bane.

4. Diskuter dit potentiale og dine færdigheder, der viser dine kvalifikationer til jobbet

Skitsér de færdigheder og andre kvalifikationer, der gør dig den rigtige pasform til din virksomheds kultur, sammen med selve stillingen. Din interpersonelle, tekniske og problemløsning kan overføres til de fleste stillinger, uanset hvilken du er til samtale til. Du kan give et eksempel for hver gang, du har brugt en af ​​disse færdigheder til at demonstrere dit potentiale, og hvordan det kan påvirke dine nye kolleger positivt.

5. Beskriv nye muligheder, som du kan få med denne rolle

Læs jobbeskrivelsen for stillingen for at finde ud af, hvor du ønsker at forbedre dig, og hvordan din forbedring på et bestemt område kan påvirke dit nye teams præstation. At tage dette trin viser, at du er proaktiv med at fremhæve, hvor du ser dig selv i fremtiden med denne organisation.

Læs mere: Hvad er Corporate Social Responsibility?

Eksempel svar

Tag et kig på eksempler, som du kan bruge, når du besvarer disse spørgsmål for tre separate positioner:

Eksempel 1: Muligheder for vækst

"Entry-level positionen i marketing på The Content Lab passede med den grad, jeg dimitterede med, og jeg er dybt taknemmelig for at have modtaget et tilbud på denne mulighed. Jeg mener dog, at denne rolle ikke gav nok muligheder for at udfordre og udvide mine nuværende færdigheder. Selvom jeg er taknemmelig for det, jeg har lært i min tid der, er det tid for mig at arbejde i en virksomhed, der giver muligheder for personlig og professionel vækst, der står mål med stillingen."

Eksempel 2: Ledelsesteknikker

"I min tid med The Content Lab fik jeg eksponering for forskellige ledelsesteknikker til at arbejde i et stort og teamorienteret miljø. Lige så indflydelsesrig som den erfaring har været for min karriere, ser jeg frem til at blive en del af et mindre virksomhed, hvor jeg kan tage mere ejerskab over opgaver, der påvirker organisationens langsigtede strategiske mål.«

Eksempel 3: Tidsplan fleksibilitet

"Indholdslaboratoriet havde et afslappet og venligt arbejdsmiljø, og jeg elskede at samarbejde med mine kolleger på alle niveauer i organisationen. Generelt tror jeg, at arbejdet i en fjernstilling giver mig mulighed for at have mere fleksibilitet med min tidsplan, som mangler at være i en in-office-rolle. Jeg tror på, at det at arbejde med en fleksibel tidsplan fører til, at jeg forbedrer mit output hos denne virksomhed, samtidig med at jeg øger mine tidsstyringsevner."

Bertram Frederiksen
Bertram Frederiksen Et interview er en mulighed for dig til at udføre dine svar på spørgsmål stillet af ansættelseschefen. Dit svar på individuelle spørgsmål kan omfatte noget om din nuværende arbejdsgiver. Hvis ansættelseschefen spørger dig om, hvad du mindst kunne lide ved din nuværende stilling, så er det passende at være direkte i besvarelsen af spørgsmålet og tilbyde egenskaber, der drev dig til den aktuelle stilling, du interviewer til.