Interviewspørgsmål: "Hvad Er Dine Jobforventninger?"

Under en samtale er der flere spørgsmål, som en arbejdsgiver kan stille, som kan have mange "rigtige" svar. Et sådant spørgsmål er "Hvad er dine jobforventninger?" At besvare dette spørgsmål korrekt kræver, at du forstår den sande kontekst af det svar, som arbejdsgiveren leder efter. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor arbejdsgivere spørger om dine jobforventninger, og hvordan man besvarer dette spørgsmål med eksempler på svar og tips.

Hvorfor arbejdsgivere spørger om dine forventninger til jobbet

Der er flere ting, som en arbejdsgiver kan kigge efter, når han spørger, hvad dine jobforventninger er. Hvad de ønsker at høre i dit svar varierer afhængigt af konteksten for spørgsmålet. Når arbejdsgivere spørger om dine jobforventninger, kan deres egentlige spørgsmål være:

  • "Hvad var dine jobforventninger i din tidligere rolle, og hvordan opfyldte eller overgik du disse forventninger?"

  • "Hvad er dine forventninger til os som arbejdsgiver til arbejdsmiljø, kultur og vækst?"

  • "Hvad er din forståelse af vores forventninger til denne stilling?"

Relateret:  Sådan får du succes ved en ansættelsesbegivenhed eller åbent interview

Hvordan svarer du "Hvad er dine jobforventninger?" i et interview

Følg disse trin for at give et vindende svar på et spørgsmål om dine jobforventninger:

  1. Bestem det sande spørgsmål.
  2. Svar ærligt.
  3. Hold svaret positivt.
  4. Svar direkte med specifikke detaljer.

1. Bestem det sande spørgsmål

Det første skridt til at besvare spørgsmålet "Hvad er dine jobforventninger?" korrekt bestemmer det faktiske spørgsmål, som intervieweren stiller. Brug kontekstspor fra din samtale til at bestemme, hvad intervieweren spørger om, når du formulerer dit svar.

2. Svar ærligt

Når du besvarer dette interviewspørgsmål, er det vigtigt at være sandfærdig. At give et ærligt svar på dette spørgsmål hjælper intervieweren med at afgøre, om du passer godt til deres team.

Hvis intervieweren spørger om forventninger til din tidligere rolle, så undgå fristelsen til at overdrive dit ansvar. Hvis intervieweren spørger, hvad du forventer af dem som arbejdsgiver, bør du identificere de ting, der er vigtigst for din arbejdsglæde. Hvis intervieweren beder om din forståelse af forventningerne til denne rolle, så brug dine egne ord til at forklare jobopgaverne ud fra jobbeskrivelsen.

Relateret:  Hvorfor du skal spørge om avancementmuligheder under et interview

3. Hold svaret positivt

Det er vigtigt at holde alle dine svar optimistiske under et interview. Du bør altid reflektere over positive oplevelser og de ting, du kunne lide mest ved dine tidligere stillinger, og undgå at diskutere områder med stress eller bekymring i dine tidligere roller. At holde sig opdateret om dine tidligere erfaringer viser intervieweren, at du kan reflektere over det positive i enhver situation og forsikrer dem om, at du ikke vil tale negativt om deres virksomhed senere.

4. Svar direkte med specifikke detaljer

Det er afgørende at besvare spørgsmål om jobforventninger både direkte og specifikt. Besvarelse af dette spørgsmål ved hjælp af præcise detaljer sikrer, at der er en klar forståelse mellem dig og arbejdsgiveren af ​​både dine og deres forventninger. Hvis intervieweren spørger om dine tidligere jobforventninger, skal du identificere et specifikt scenarie, der viser, hvordan du opfyldte eller overgik forventningerne. Hvis intervieweren spørger, hvad du forventer af dem, så forklar kort, hvorfor de faktorer, du vælger, er vigtige for dig.

Eksempelsvar på "Hvad er dine jobforventninger?"

Her er eksempler på svar på "Hvad er dine jobforventninger?" i forskellige interviewsammenhænge:

Besvarelse af spørgsmål om tidligere jobforventninger

”En forventning, min tidligere arbejdsgiver havde til mig som senior salgsrepræsentant, var, at jeg ville vise mine lederevner gennem særlige projekter og opgaver. Jeg levede op til denne forventning. For eksempel valgte min arbejdsgiver mig til at være onboardingcoach for nyansatte sælgere. I denne rolle gav jeg nye salgsrepræsentanter feedback og coaching, samtidig med at jeg fortsatte med at leve op til forventningerne til min rolle.”

Dette svar er stærkt, fordi det viser, at du opfyldte de forventninger, din arbejdsgiver havde til dig til dine arbejdsopgaver, men også, at de stolede på, at de valgte dig til særlige projekter og opgaver, der gjorde det muligt for dig at vise lederevner. Du understøtter svaret med et konkret eksempel på, hvad forventningen var, og hvordan du indfriede den forventning.

Besvarelse af spørgsmål om dine forventninger til virksomheden

“Mine forventninger til virksomheden ville være at give et arbejdsmiljø, hvor jeg kan bidrage til teamet, jeg modtager påskønnelse for mine bidrag, jeg har jobstabilitet og evnen til at vokse med virksomheden. Helt konkret ser jeg frem til at give det juridiske team den støtte, de har brug for, mens jeg er i rollen som receptionist. Men jeg ser også frem til at gå videre til rollen som advokatfuldmægtig, når jeg er færdig med min uddannelse.”

Dette svar er stærkt, fordi det viser den arbejdsgiver, du forventer at være et værdifuldt teammedlem, og at du også planlægger at blive hos deres virksomhed, efterhånden som din karriere vokser.

Besvarelse af spørgsmål om din forståelse af virksomhedens forventninger til dig

"Min forståelse af forventningerne til denne rolle, baseret på jobbeskrivelsen og vores samtale, er, at virksomheden ønsker, at jeg opfylder specifikke salgsmål og -mål og samtidig yder kundesupport til eksisterende kunder. Jeg har bevist min evne til at opfylde og overgå salgsforventninger i min tidligere rolle ved konsekvent at være en top-performer, samtidig med at jeg opretholder stærke og loyale kunderelationer for at forhindre aflysninger."

Dette svar er stærkt, fordi det viser, at du forstår, hvad arbejdsgiveren forventer af en succesfuld kandidat og giver understøttende information om, hvordan du har bevist din evne til at opfylde disse forventninger i en tidligere rolle.

Tips til at besvare spørgsmålet "Hvad er dine jobforventninger?"

Her er et par yderligere tips til at besvare interviewspørgsmål om dine forventninger til jobbet:

Kend jobbeskrivelsen

At læse jobbeskrivelsen for at få en forståelse af arbejdsgiverens forventninger til en succesfuld kandidat kan hjælpe dig med at planlægge svar, der specifikt omhandler det, arbejdsgiveren søger, og fremhæver dig som den bedste kandidat til stillingen.

Få udarbejdet specifikke svar

At kende de specifikke områder, du ønsker at fokusere på spørgsmål om jobforventninger før din samtale, kan hjælpe dig med at give det bedste svar. Tænk over de ting, dine tidligere arbejdsgivere har forventet af dig, hvordan du opfyldte eller overgik disse forventninger, hvad du forventer af en arbejdsgiver, og hvad du forstår, forventningerne til dig ville være i den rolle, du søger.

Vær realistisk

Det er vigtigt at besvare spørgsmål om jobforventninger realistisk. Hvis intervieweren spørger om forventninger, du har haft til tidligere stillinger, vil du gerne svare på en måde, der sætter realistiske forventninger til dig i din nye rolle. Hvis intervieweren spørger, hvad du forventer af din kommende arbejdsgiver, er det lige så vigtigt for dig at have realistiske forventninger, som de kan opfylde.

Mona Winther
Mona Winther Under en samtale er der flere spørgsmål, som en arbejdsgiver kan stille, som kan have mange "rigtige" svar. Et sådant spørgsmål er "Hvad er dine jobforventninger?" At besvare dette spørgsmål korrekt kræver, at du forstår den sande kontekst af det svar, som arbejdsgiveren leder efter. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor arbejdsgivere spørger om dine jobforventninger, og hvordan man besvarer dette spørgsmål med eksempler på svar og tips.