Interviewspørgsmål: "Hvad Er Din Nuværende Kompensation?"

Under samtale til et nyt job kan en arbejdsgiver spørge om din nuværende løn. Selvom mange arbejdsgivere gemmer dette spørgsmål til, hvornår det er tid til at forhandle dit tilbud, kan andre stille det tidligere i processen. For at maksimere din forhandlingsstyrke er det vigtigt at være forberedt på denne type interviewspørgsmål. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor en arbejdsgiver kan stille dette spørgsmål, og hvordan du effektivt kan besvare det.

Relateret: 13 tips til at forhandle din løn (med eksempler)

Hvorfor arbejdsgivere spørger om din nuværende kompensation

Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at sikre, at de kan tilbyde en lignende eller mere konkurrencedygtig løn. De vil gerne have en bedre forståelse af, hvad en person med din erfaring laver. Ligeledes kan dette spørgsmål hjælpe arbejdsgivere med at sikre, at du har en realistisk idé om, hvad deres virksomhed kan tilbyde. Hvis du tjener betydeligt mere, end de kan tilbyde, kan de endda være opmærksomme på dette.

Relateret: 6 tips til din næste lønforhandling

Hvornår skal du besvare spørgsmål om din nuværende kompensation

Selvom du kan føle dig presset til at besvare dette spørgsmål, kan du vælge at lade være, hvis timingen føles upassende. Hvad en arbejdsgiver betaler, bør du være baseret på dine kvalifikationer og ansvar i stedet for, hvad du lavede i din tidligere rolle. Et mere passende spørgsmål for en arbejdsgiver at stille er: "Hvad er dit ideelle løninterval?" Dette spørgsmål viser, at de ønsker at sikre, at de opfylder dine behov i stedet for at få mere indflydelse på sig selv.

I sidste ende er det op til dit skøn, om du vil diskutere din nuværende erstatning. Hvis du føler dig overbevist om, at det kan give dig bedre forhandlingskraft, vil du måske dele, hvad du laver. Hvis du føler, at du ikke er klar til at diskutere dette endnu, kan du også høfligt nægte at svare.

Relateret: Sådan oplyser du lønkrav

Tips til at besvare spørgsmål om din nuværende kompensation

Følg disse tips, når du besvarer spørgsmål om din nuværende løn.

Når du nægter at svare

Brug disse tips, når du helst ikke vil besvare dette interviewspørgsmål:

  • Kend dine rettigheder. Afhængigt af hvor du søger arbejde, kan du opleve, at lokale regler forbyder arbejdsgivere at spørge om din nuværende løn.

  • Vær professionel og høflig. Det er helt acceptabelt at undgå at besvare dette interviewspørgsmål. Du kan blot sige, at du gerne vil vide mere om rollen, inden du diskuterer din nuværende kompensation.

  • Ved, hvornår du skal gå væk. De fleste arbejdsgivere stiller ikke dette spørgsmål, fordi det kan ses som påtrængende og uprofessionelt. Der er meget bedre måder for dem at spørge om din ideelle kompensation i stedet for at basere den på din nuværende rolle. Du vil måske revurdere denne jobmulighed, især hvis denne nye rolle er helt anderledes end din nuværende.

Relateret: Sådan taler du om løn i en jobsamtale

Når du beslutter dig for at svare

Brug disse tips, når du er villig til at besvare dette interviewspørgsmål:

  • Spørg om deres begrundelse. Efter at have delt din løn, kan du spørge en arbejdsgiver, hvorfor de gerne vil vide disse oplysninger. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om de stiller dette spørgsmål af de rigtige grunde.

  • Fremhæv eventuelle kampagner. Hvis du modtog en lønforhøjelse på dit nuværende job, skal du gøre dette tydeligt. At vise, at du har præsteret godt nok til at få en lønforhøjelse, kan vise, at du er en kvalificeret kandidat.

  • Diskuter dine mål. Selvom at give disse oplysninger kan hjælpe en arbejdsgiver med at måle, hvor meget du skal betale dig, er det vigtigt, at du gør dine karrieremål klare under en samtale. For eksempel, hvis du håber at tjene flere penge, kan du sige noget i stil med: "Mens jeg i øjeblikket tjener 55.000 $, håber jeg at tjene mindst 70.000 $ i denne nye rolle på grund af de yderligere ansvarsområder og kvalifikationer."

  • Lav din research. Giv dig selv noget indflydelse ved grundigt at undersøge, hvad en person i den rolle, du søger om, laver. Overvej dine egne kvalifikationer og legitimationsoplysninger, når du bestemmer, hvad en passende løn er for dig. På denne måde kan du flytte samtalen til den løn, du burde tjene i stedet for den løn, du tjener i øjeblikket.

Relateret: Interviewspørgsmål: "Hvad er dine lønforventninger?"

Eksempelsvar på "Hvad er din nuværende kompensation?"

Her er nogle effektive eksempler på svar på dette udfordrende interviewspørgsmål:

Eksempel 1

"Jeg føler, at det er for tidligt i ansættelsesprocessen til, at jeg kan svare på dette spørgsmål. Jeg vil gerne vide mere om stillingen og alt det ansvar, det indebærer. Måske kan vi diskutere et lønspænd, når vi kommer længere ind i ansættelsesprocessen ."

Eksempel 2

"Jeg vil foretrække at holde disse oplysninger private, da jeg føler, at det er det, der er respektfuldt for min nuværende arbejdsgiver. Jeg vil gerne fortsætte med at have et positivt forhold til dem, selvom jeg går over til en anden rolle. Hvis vi kommer videre i ansættelsesprocessen er jeg åben for at diskutere potentielle lønintervaller og fordele for denne rolle."

Eksempel 3

"Min nuværende løn er $40.000. Selvom jeg forstår, at dette kan være nyttig information for din virksomhed at have, vil jeg gerne understrege mit behov for højere kompensation. Jeg føler, at ansvaret for denne rolle er større end mit nuværende job. Mens jeg er klar til denne form for rolle, håber jeg også at blive kompenseret i overensstemmelse hermed. Selvfølgelig kan vi diskutere disse detaljer på et senere tidspunkt."

Eksempel 4

"Jeg vil helst ikke diskutere min nuværende løn, da jeg føler, at den ikke er relevant for din rolle eller marked. Hvis du på sigt ønsker at diskutere lønintervaller for din rolle, er jeg bestemt åben for forhandling. Jeg vil også gerne vide mere om eventuelle fordele, der følger med denne stilling."

Eksempel 5

"Før jeg ansøgte denne rolle, foretog jeg en omfattende undersøgelse af, hvad en passende løn ville være for en person med min erfaring og legitimationsoplysninger. Selvom jeg ikke ønsker at oplyse min løn, kan jeg sikre, at den er inden for rækkevidden af, hvad der er passende for denne rolle."

Arthur Martinsen
Arthur Martinsen Under samtale til et nyt job kan en arbejdsgiver spørge om din nuværende løn. Selvom mange arbejdsgivere gemmer dette spørgsmål til, hvornår det er tid til at forhandle dit tilbud, kan andre stille det tidligere i processen. For at maksimere din forhandlingsstyrke er det vigtigt at være forberedt på denne type interviewspørgsmål. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor en arbejdsgiver kan stille dette spørgsmål, og hvordan du effektivt kan besvare det.