Hvad Er Et Digitalt Interview? Sådan Forbereder Du Dig


Med nutidens teknologiske fremskridt og et skiftende fagligt miljø er personlige møder kun blevet en af ​​måderne at gennemføre interviews på. Online- og videointerviews giver dig nu mulighed for at komme i kontakt med flere virksomheder og gennemføre interviews bekvemt.

I denne artikel diskuterer vi digitale interviews, deres fordele og hvordan man forbereder sig til et.

Hvad er et digitalt interview?

Et digitalt interview er et onlineinterview, hvor kandidater enten chatter live via webcam med en potentiel arbejdsgiver eller optager sig selv, når de svarer på spørgsmål, som et ansættelsesteam ville gennemgå senere, når det passer dem.

Nogle digitale interviews bruger en forudindspillet stil, hvor kandidater besvarer forudvalgte spørgsmål. Normalt vil der dukke et spørgsmål op på din skærm, og du vil have tid til at tænke over dit svar, før du trykker på optag-knappen og har et minut eller to til at svare. Nogle gange vil virksomheder forudoptage nogen fra deres team, der stiller dig spørgsmålene i stedet for at vise tekst på skærmen, hvilket nogle gange kan gøre denne interview-stil mere behagelig.

Fordele ved et digitalt interview

Digitale samtaler giver mange fordele for både arbejdsgivere og kandidater. Her er de vigtigste fordele:

 • Effektivitet
 • Fleksibilitet
 • Mangfoldighed
 • Kvalitet

Effektivitet

Digitale interviews er en mere effektiv måde at ansætte teams til at screene potentielle medarbejdere. De kan gennemgå et antal interviews inden for samme tidsramme, som det ville tage at udføre et fuldstændigt personligt interview. Og forudindspillede interviews giver teams mulighed for at samarbejde med adgang til de samme oplysninger for at træffe de mest passende ansættelsesbeslutninger. Dette forbedrer effektiviteten af ​​ansættelsesprocessen, hvilket både er fantastisk for virksomheder og for dig, mens du venter på at høre tilbage efter dit interview.

Fleksibilitet

Fleksibiliteten ved online digitale interviews, især forudindspillede, giver kandidater mulighed for at gennemføre deres interview fra et hvilket som helst sted, når som helst, det passer dem. Dette eliminerer besværet med at forsøge at planlægge en personlig samtale omkring normal arbejdstid, når ansatte kandidater måske ikke har tilgængelighed. Ansættelsesledere og teams har også fleksibiliteten til at gennemgå optagede interviews, hvor det passer ind i deres tidsplan.

Mangfoldighed

Virksomheder kan nå ud til et større antal kandidater og en mere forskelligartet pulje af ansøgere. Det eliminerer også behovet for, at kandidater rejser til samtalen, hvilket sandsynligvis betyder, at flere kandidater vil ansøge og komme i betragtning til stillingen.

Kvalitet

Digitale interviews har et struktureret format, som øger kvaliteten af ​​interviews og fører til bedre ansættelsesresultater. Når interviewspørgsmål er konsistente på tværs af alle kandidater, er der lidt plads til utilsigtet bias. Det betyder, at virksomheder vil være mere tilbøjelige til at sammenligne kandidater lige og retfærdigt, fordi de bliver evalueret på nøjagtig de samme kriterier.

Sådan forbereder du dig til et digitalt interview

Forberedelsen til en digital samtale minder meget om en almindelig personlig samtale. Overvej disse tips for at blive klar:

 1. Lær om virksomhedens historie.
 2. Lær virksomhedens kultur at kende.
 3. Forstå virksomhedens produkter eller tjenester.
 4. Øv interviewet i forvejen.
 5. Forbered teknologi før tilslutning.
 6. Tjek din baggrundsindstilling.
 7. Klæd dig passende på.

1. Lær om virksomhedens historie

Som ethvert interview bør du sørge for at undersøge virksomheden. At lære din potentielle nye arbejdsgivers historie vil give dig gode diskussionspunkter til dit interview og give dig mulighed for at stille mere introspektive spørgsmål, hvilket er med til at adskille dig fra de andre kandidater.

For at sætte dig ind i virksomheden, se virksomhedens hjemmeside igennem. Du kan også søge efter nye artikler om virksomheden for at lære mere om deres forbindelser med velgørende organisationer og andre virksomheder og gennemse deres sociale mediekanaler for at lære mere om deres fortid.

2. Lær virksomhedens kultur at kende

Ud over at lære om virksomhedens historie, er det en god idé at forstå virksomhedens kultur for at afgøre, om du føler, at den passer godt til dig, og om du vil gavne virksomheden. Arbejdsgivere vil have kandidater med værdier og en arbejdsmoral, der matcher deres, så hvis du vil have et job, hvor du kan vokse og udvikle dig, vil du gerne vide, om den virksomhed kan give dig en god karrierevej.

Hvis du kigger igennem virksomhedens sociale medier, får du det største billede af, hvilken type kultur virksomheden promoverer. Mange arbejdsgivere vil også hentyde til dette i jobbeskrivelsen. Læs stillingsopslaget igennem igen for at se efter detaljer om kulturen, som et mere afslappet kontor med arbejde hjemmefra, eller deres behov for en kandidat, der kan håndtere stramme deadlines og overarbejde.

At læse medarbejderanmeldelser online kan også give dig et meget ærligt blik på styrkerne og svaghederne ved virksomhedskulturen for at afgøre, om den passer til dig.

Relateret: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

3. Forstå virksomhedens produkter eller tjenester

Arbejdsgivere spørger ofte kandidater om deres viden om den service eller det produkt, virksomheden tilbyder, for at måle kandidatens niveau af interesse for virksomheden. At lyde informeret under dit interview inkluderer at vide, hvad virksomheden tilbyder, at forstå hvilke problemer deres tilbud giver en løsning på og at forstå, hvilken værdi virksomheden giver til forbrugerne, at placere den over konkurrenterne.

For at lære mere om virksomhedens tilbud skal du følge disse trin:

 • Læs produkt- eller servicesiderne igennem.
 • Læs relaterede blogs om deres tilbud.
 • Søg efter topvirksomheder i branchen for at lære om konkurrenter.
 • Besøg websteder for at læse virksomhedsanmeldelser for at se, hvad kunderne siger om virksomheden og dens tilbud.

Når du skal afgøre, hvordan virksomheden overgår sin konkurrence, skal du kigge efter, hvordan produktet eller tjenesten adskiller sig med hensyn til kvalitet, pris, bekvemmelighed eller andre lignende faktorer. Kundeoplevelse er også vigtig, så se efter unikke måder, hvorpå virksomheden betjener sine kunder for at give en bedre oplevelse.

4. Øv interviewet før tid

For at reducere den potentielle unaturlighed ved at tale foran et kamera, anbefales det stærkt, at du udfører et praksisinterview på forhånd. Optag dig selv, når du stiller almindelige spørgsmål, som ansættelseschefen kan stille dig under samtalen. Dette vil hjælpe dig med at blive mere komfortabel med at tale til kameraet, og du kan fortsætte med at øve dig, indtil du lyder naturlig og føler dig klar. Du kan også bede en ven eller ægtefælle om at udføre et falsk interview med dig.

Øvelse er endnu vigtigere for, at digitale interviews er meget strukturerede. Hver kandidat besvarer de samme spørgsmål, normalt i samme rækkefølge, ligesom alle andre personer, der interviewer til den åbne stilling. Det betyder, at de spørgsmål, som arbejdsgiveren stiller, er af største betydning for deres beslutning om, hvem der får jobbet, så jo mere forberedt du er, jo større chance har du for at imponere intervieweren.

For at øve dig i at besvare spørgsmål, skal du sætte dig ind i de mest almindelige interviewspørgsmål, du kan få, ved at søge relevante spørgsmål til stillingsbetegnelsen og branchen online.

Relateret: 12 svære interviewspørgsmål og svar

5. Forbered teknologi før tilslutning

Beslut dig for, hvilken enhed du føler dig mest tryg ved at bruge til interviewet. Normalt fungerer en bærbar eller computer bedre end en telefon eller tablet. Tjek, at dit webcam og mikrofon fungerer korrekt. Normalt giver videochattjenester dig mulighed for at teste dit udstyr før interviewet for at sikre, at det fungerer godt. Tjek også din internethastighed og forbindelse, og sørg for, at den enhed, du vælger at bruge, har tilstrækkelig strøm.

6. Tjek din baggrundsindstilling

Hvad du siger i dit interview betyder noget, men det gør også hvordan du ser ud. Find et rum med god naturlig belysning, hvis det er muligt, og hold bagtæppet bag dig en tom væg uden billeder, plakater eller andre potentielt distraherende dekorationer.

Relateret: Video Interview Guide: Tips til et vellykket interview

7. Klæd dig passende på

Ligesom du ville klæde dig på til et formelt personligt interview, bør du lægge kræfter i, hvordan du klæder dig på til dit digitale interview. En af de største fejl, kandidater begår under interviewprocessen, er at klæde sig upassende. Hver virksomhed har sin egen kultur og standarder for påklædning, så hvis du er usikker på, hvordan du skal klæde dig til dit interview, så vælg at klæde dig mere formelt.

Generelt er business casual eller beskeden perfekt til et videointerview. Dette inkluderer nederdele, slacks, bluser, trøjer, jakker, loafers og dress-sko. Selvom din interviewer sandsynligvis kun vil se dig fra taljen og op, er det en god idé at bære professionelt tøj.

Thea Degn