Hvad Du Skal Have På Til En Salgssamtale: Alt Du Behøver At Vide

Forberedelse til en vellykket salgssamtale kræver research, tid og praksis. Hvad du laver før samtalen, herunder hvor godt du klæder dig, giver indsigt i din personlighed og niveau af professionalisme. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du forbereder dig til en salgsrelateret samtale, hvordan du klæder dig passende til rollen og deler tips til at øge dine chancer for at blive ansat.

Sådan forbereder du dig til din salgssamtale

Her er nogle ting, du skal overveje, når du forbereder dig på en vellykket interviewoplevelse:

 1. Undersøg stillingen.
 2. Øv interviewspørgsmål.
 3. Vær opmærksom på dine præstationer.
 4. Gense tidligere interviews.
 5. Udvis egenomsorg.

1. Undersøg stillingen

Inden du ankommer til samtalen, skal du bruge tid på at genlæse jobbeskrivelsen og sætte dig ind i forventningerne til rollen. Gennemgå virksomhedens hjemmeside for information om deres produkter og tjenester, herunder eventuelle online pressemeddelelser, der giver de seneste nyhedshøjdepunkter. Hvis tiden tillader det, kan du se på konkurrenternes websteder for at se, hvordan de måler sig. Dette hjælper dig med at komme til interviewet med at føle dig uddannet og klar til at besvare en lang række spørgsmål.

2. Øv interviewspørgsmål

Nogle gange hjælper det at kigge på nettet efter almindelige salgsspørgsmål, som interviewere stiller for at få en fornemmelse af dem, du måske hører. Øv dig i at besvare dem med en ven eller et familiemedlem for at opbygge selvtillid før interviewet. Du kan blive overrasket over, hvor godt dette hjælper dig med at tale klart og sikkert.

Relateret: Topspørgsmål at forvente under en salgssamtale

3. Noter dig dine præstationer

Igennem din karriere inden for salg har du muligvis modtaget ros i form af kundenotater og tidligere anmeldelser, der kan tjene som bevis på dit talent og dine evner. Gennemgå disse udmærkelser før dit interview, og overvej at tage dem med dig for at demonstrere din succesfulde salgshistorie. Hvis du har modtaget plaketter eller salgspriser, skal du tage billeder af dem for yderligere støtte. Selvom du lige er begyndt en karriere inden for salg, kan du stadig skrive nogle af dine største styrker ned, og hvorfor du ville passe godt til virksomheden baseret på det, du har læst online.

4. Gense tidligere interviews

Tænk på tidligere interviews, hvor du gik af sted og følte dig uforberedt. Uanset om det var relateret til svære spørgsmål eller at komme for sent til interviewet, skal du tage skridt til at fjerne enhver usikkerhed med en proaktiv tilgang til forberedelse. Skriv eventuelle spørgsmål ned, der gjorde dig målløs, og øv dig i at besvare dem. For at få en fornemmelse af køretiden, øv ruten mindst en dag før interviewet for at time din ankomst.

5. Udvis egenomsorg

Et ofte overset aspekt ved samtaleforberedelse er at tage sig af dine fysiske og følelsesmæssige behov. Sørg for, at du ankommer udhvilet og velnæret ved at spise nærende måltider dagen før og gå tidligt i seng aftenen før. Drik vand hele dagen for at forblive hydreret. Overvej meditation for at berolige angst og fremme klarhed. Selv fem minutters mindful meditation før interviewet tilskynder til afslapning. Øv dybe vejrtrækningsteknikker på vej til interviewet som en ekstra form for følelsesmæssig støtte.

Sådan klæder du dig på til en salgssamtale

Før du ankommer til dit salgsinterview, skal du notere dig disse enkle trin for at klæde dig passende:

 1. Følg dresscoden.
 2. Husk, hvem du repræsenterer.
 3. Klæd dig selvsikkert.
 4. Overvej pasform.
 5. Bær dit outfit før interviewet.

1. Følg dresscoden

Hvis du ikke allerede har gjort det, så brug lidt tid på at besøge virksomhedens hjemmeside for at få visuelle fingerpeg om den korrekte dresscode. Du kan muligvis få værdifuld indsigt i kulturen ved at se på billeder af de mennesker, der arbejder der. Du vil selvfølgelig gerne undgå at se for afslappet ud ved interviewet, selvom virksomhedens side repræsenterer en behagelig dresscode. Brug din bedste dømmekraft, når du vælger dit outfit.

2. Husk, hvem du repræsenterer

Tænk over den rolle, du vil have i virksomheden, hvis du bliver ansat, og hvordan dit udseende påvirker den rolle. Sælgere, der mødes med kunder personligt, vinder deres tillid ved at klæde sig på og agere professionelt. Både kvinder og mænd kan som standard vælge en forretningsmæssig afslappet tilgang, når de er i tvivl om, hvordan de skal klæde sig. Det vigtige er at bære et outfit, der passer bedst til din unikke salgsrolle.

3. Klæd dig selvsikkert på

Din overordnede stil kan afhænge af den branche, du vil arbejde i. Folk, der sælger biler, lægemidler eller high fashion, har alle potentialet til at klæde sig anderledes. Overvej, hvordan du ville passe ind i disse miljøer. Klassiske buksedragter eller blazere i traditionelle farver som sort, navy, tan og grå nålestriber er typisk gode valg for ethvert køn. Hvis du tilføjer tilbehør som smykker, slips eller manchetknapper, så hold dem enkle og konservative.

At kende virksomhedens kultur og karakteren af ​​salgsrollen er med til at bestemme, hvordan man klæder sig på til en salgssamtale. At klæde sig selvsikkert behøver ikke at være dyrt. Der er masser af muligheder for at spare penge, der giver overkommelige løsninger til dine behov for interviewpåklædning som at udnytte udsalg, gå til genbrugsbutikker og låne tøj af en ven.

Læs mere: Sådan klæder du dig på til en jobsamtale

4. Overvej pasform

Hvis du vælger et nyt outfit, skal du være opmærksom på, hvor godt det passer og føles, før du køber. Mens du ser professionel ud, skal du også føle dig godt tilpas. At købe den passende størrelse hjælper med at eliminere enhver trang til at tumle og andre distraktioner forårsaget af dårligt passende påklædning. Dit skovalg har også betydning for denne beslutning. Mens stilfuldt fodtøj kan se godt ud, kan det forårsage sår på dine fødder og få dig til at gå unaturligt.

5. Bær dit outfit før interviewet

Et par dage før interviewet kan du prøve dit outfit, sko og andet tilbehør rundt i huset i mindst en halv time for at se, hvordan det hele ser ud og føles sammen. Dette hjælper med at verificere, at alt passer godt og koordinerer efter din smag. Du kan også øve dig i at gøre dit hår for at vurdere dit komplette look. At lave en testkørsel hjælper med at fjerne trangen til at skifte komponenter i dit outfit før interviewet.

Tips til interview

Her er nogle måder, hvorpå du kan gøre et godt indtryk under hele interviewet:

 • Medbring en mappe.
 • Øv en god holdning.
 • Tal selvsikkert.
 • Skriv din oplevelse ned.

Medbring en mappe

Du bliver sandsynligvis nødt til at medbringe et par ting til interviewet, såsom flere kopier af dit CV, supplerende porteføljeoplysninger, en kuglepen og papir og andre ting som servietter og snacks for at øge dit komfortniveau. Opbevar dem i en flot dokumentmappe eller taske for et poleret, professionelt look.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Øv en god holdning

Vær opmærksom på dit kropssprog under interviewet. Sid oprejst, smil og bevar øjenkontakten under hele samtalen for at vise din tillid. Dette sikrer, at din interviewer fokuserer på dine svar uden distraktion. Det kan hjælpe at øve positive bekræftelser og dyb vejrtrækning, før du går ind i lokalet, for at hjælpe med at sætte tonen for et vellykket interview.

Tal selvsikkert

Gør dit bedste for at besvare interviewspørgsmål med tillid, selvom du er usikker på, hvordan du skal svare. Det er helt acceptabelt at lade intervieweren vide, at du gerne vil have tid til at tænke over et svært spørgsmål. Bed om at gense spørgsmålet i slutningen af ​​interviewet, hvis det er muligt. Dette viser, at selvom du måske ikke har et svar med det samme, er du fast besluttet på at give et svar efter bedste evne. Når du stiller intervieweren spørgsmål, så øv dig på samme grad af selvtillid, som da du gav svarene.

Relateret: 12 svære interviewspørgsmål og svar

Skriv din oplevelse ned

Efter interviewet skal du skrive de aspekter af interviewet ned, som føltes rigtige for dig. Hvis du bemærkede, at intervieweren smilede eller reagerede positivt på specifikke svar, så skriv spørgsmålet og svaret ned til senere gennemgang. Hvis du sidder fast på et spørgsmål eller føler dig usikker på dit svar, så tag det til efterretning.

Kenn Beck
Kenn Beck Forberedelse til en vellykket salgssamtale kræver research, tid og praksis. Hvad du laver før samtalen, herunder hvor godt du klæder dig, giver indsigt i din personlighed og niveau af professionalisme. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du forbereder dig til en salgsrelateret samtale, hvordan du klæder dig passende til rollen og deler tips til at øge dine chancer for at blive ansat.