En Komplet Guide Til At Skrive Interviewudskrifter

At skrive et interviewudskrift kræver tålmodighed, lytteevner og omhyggelig redigering. Interviewudskrifter hjælper med at strømline ansættelsesprocessen og giver nøjagtige registreringer af de begivenheder, der opstår i et interview. I denne artikel guider vi dig gennem interviewtransskriptionsprocessen og giver dig en liste over fordele ved at skrive en interviewtransskription kan give dig og din organisation. 

Hvad er et interviewudskrift?

Et interviewudskrift er en skriftlig registrering af et gennemført mundtligt interview. Interviewtransskriptionsprocessen dokumenterer en samtale mellem to eller flere personer. Denne proces kan udføres i realtid eller fra en lyd- eller videooptagelse. 

Fordelene ved at skrive et interviewudskrift

Transskriberede interviews har mange fordele for intervieweren og den erhvervsorganisation, der bruger dem. Her er nogle af de vigtigste fordele ved at skrive et interviewudskrift:

Fanger hver detalje

Detaljer savnes ofte i interviews, og det kan være svært for intervieweren at huske bestemte svar på vigtige interviewspørgsmål. Interviewudskrifter fanger hver enkelt detalje, så intervieweren kan gennemgå dem senere. 

Giver andre adgang til interviewet

Der kan være mere end én beslutningstager involveret i ansættelsesprocessen. I stedet for at mødes for at diskutere en interviewkandidats svar, kan du give andre interviewudskriften, som de kan gennemgå. Det er nemt at e-maile kopier til dem, der har indflydelse på, hvem der ansættes. Du kan også vælge at beholde samtalen i medarbejdernes mappe, efter de er ansat.

Giver intervieweren mulighed for at fokusere

Interviewere skriver ofte notater om de svar, deres kandidater giver på spørgsmål. Dette kan forvirre og forstyrre den aktive lytteproces. Et interviewudskrift kan gennemgås senere og kan træde i stedet for noter. Dette vil give intervieweren mulighed for at give kandidaten deres fulde opmærksomhed. 

Giver dig direkte dokumentation

At have direkte dokumentation at henvise til vil gøre det muligt for din interviewer at få en detaljeret undersøgelse af begivenhederne i hele interaktionen. Dette vil forbedre interviewernes forståelse af interaktionen og hjælpe dem med at vælge den rigtige kandidat til organisationen. 

Sparer værdifuld tid

Ansættelsesprocessen kan strømlines, når du bruger interviewtransskription, fordi du vil have alle de nødvendige oplysninger fra hvert interview uden at skulle huske mindre detaljer eller fakta om interaktionen. Du vil have evnen til at undgå tidskrævende opgaver som at skrive noter, møde med din vejleder for at diskutere kandidater eller anden og tredje samtale. 

Sådan transskriberer du et interview

Der er et par forskellige metoder, du kan bruge, når du transskriberer interviews. Her er de mest almindelige trin til at skrive en vellykket interviewudskrift:

 1. Lyt til hele optagelsen.
 2. Bestem, hvor meget tid du skal bruge.
 3. Vælg de rigtige værktøjer.
 4. Skriv først et udkast.
 5. Brug genveje.
 6. Læs korrektur på dit udkast.
 7. Formater udskriften.

1. Lyt til hele optagelsen

Nogle optagelser kan være komplekse. Det er vigtigt for dig at analysere en optagelse, før du vælger transskriptionsmetoden. Lyt til optagelsen fra start til slut, før du vælger at bruge en lyd-til-tekst-konverter, outsource den til et bureau eller transskribere den selv. Tjek for elementer som:

 • Antallet af talere
 • Længden af ​​optagelsen
 • Teknisk terminologi
 • Om du vil transskribere en del af interaktionen eller hele samtalen

2. Estimer, hvor meget tid du har brug for

Når du beslutter dig for selv at transskribere interviewet, skal du vurdere din skrivehastighed og længden af ​​optagelsen for at beregne, hvor lang tid transskriptionsprocessen vil tage. Hvis du er nybegynder, kan det tage alt fra 7 til 10 timer. Du bør også inkludere den tid, det vil tage dig at formatere og tidskode transskriptionen. 

3. Vælg de rigtige værktøjer

Du skal bruge en række værktøjer til at skrive en transskription af et interview. Nogle af disse elementer omfatter:

 • En lydafspiller
 • Tekstbehandlingsprogram
 • Hovedtelefoner

Du bliver sandsynligvis nødt til at downloade en gratis transskription af lydafspilning på din computer, fordi den giver dig mulighed for at bruge genvejstaster til funktionerne afspil/pause/tilbage/spol frem/tidskodning, uden at du behøver at tage hænderne fra tastaturet. Du skal bruge et tekstbehandlingsprogram for at skrive dokumentet. Du kan gøre dette ved at bruge teksteditoren, der er indbygget i den transskriptionssoftware, du har installeret, eller du kan bruge andre tekstbehandlingsprogrammer. Det sidste værktøj, du skal bruge, er hovedtelefoner, så du kan lytte til optagelsen uden forstyrrelser for at transskribere lyden så præcist som muligt. 

4. Skriv først et udkast

Når du er sat op med de nødvendige værktøjer, kan du begynde at transskribere. Begynd at skrive den samtale, du hører, i tekstbehandleren uden at formatere. Det kan være bedst at transskribere i korte intervaller for at hjælpe dig med at holde fokus. 

5. Brug genveje 

Den bedste måde at spare tid på, når du transskriberer, er at bruge genveje som autokorrektur eller autofuldførelse. Disse værktøjer giver dig mulighed for at fortsætte med at skrive uden at skulle rette hver eneste mindre skrivefejl, mens du går. For eksempel vil autokorrektur rette stavningen, hvis du ved et uheld skriver "THNAK" i stedet for "TAK". Du kan også konfigurere autofuldførelse på dit tekstbehandlingsprogram for at ændre "YK" til "du ved" eller andre akronymer efter eget valg. Du skal også placere tidskoder ved siden af ​​manglende ord, pauser eller sætninger for at lade læseren vide, at der mangler ord eller sætninger på det tidspunkt. 

 Det kan også være nyttigt at bruge pladsholdertekst, som du kan erstatte, når du er færdig med transskriptionsprocessen. For eksempel kan du bruge "S1" og "S2" til højttaler 1 og højttaler 2 og udfylde specifikke navne senere. 

6. Læs korrektur på dit udkast

Når du har udarbejdet hele transskriptionen, og tidskoderne er på plads, bør du afspille hele interviewet igen og læse korrektur på din tekst for at identificere fejl. På denne måde kan du udfylde tomme felter og tilføje nødvendige detaljer for at gøre transskriptionen let at forstå. 

7. Formater udskriften

Transskriptionen skal formateres korrekt, så den er let for læseren at tyde. Du bliver sandsynligvis nødt til at ændre skrifttypen, opdele teksten i afsnit og tilføje overskrifter, titler og sidetal. 

Eksempel på et interviewudskrift

Der kan være forskellige formater for interviewudskrifter afhængigt af formålet med interviewet. Her er et almindeligt eksempel på et interviewudskrift:

Interviewperson: Michael Stowfield, 555-4242, m.stowfield@abccompany
Interviewer: Lincoln Burnnos, 555-7788, l.burnnos@xyzcompany

Dato: Onsdag den 23. juli

Mødested: Lokale N102
Deltagere: MS = Michael Stowfield (interviewer), LB = Lincoln Burnnos (interviewet)

MS: Velkommen tilbage, Lincoln. Dette er tredje del af vores interview, og jeg vil gerne komme dig igennem disse så effektivt som muligt, da jeg ved, at du skal have endnu en samtale senere på dagen.

LB: Tak skal du have. Det ville jeg sætte stor pris på.

MS: Der står på dit CV, at du bruger til at arbejde for JKL Company, i salgsafdelingen. Hvad lavede du der?

LB: Ja. Jeg arbejdede som salgschef der i to år. Jeg øgede salget fra $500-000 til $1 million i løbet af de to år.

MS: Så du øgede salget der med $500.000 på kun to år?

LB: Ja, og det er jeg meget stolt af.

MS: Ja, det er meget imponerende Lincoln. Undskyld, et sek. Susan bringer os noget kaffe.

[ Døren åbner ]

Susan: [ uhørligt 02:40 ]

MS: Nej, nej, det er fantastisk. Tak, Susan. Godt.

[ Døren lukker ]

MS: Jeg kan se, at du også startede dit eget salgsfirma. Var det bevidst, eller skete det bare?

LB: Virkelig begge dele. Jeg begyndte at sælge for at hjælpe en af ​​mine venner, og før jeg vidste af det, drev jeg mit eget firma. I starten vidste jeg ikke rigtig, hvordan noget fungerede, men jeg var hurtigt i stand til at tilpasse mig, samtidig med at jeg opbyggede salget.

MS: Endnu en gang ret imponerende. Jeg har altid ønsket at starte mit eget firma, men det skete aldrig. Hvilken slags udfordringer stod du over for i denne tid, hvor virksomheden lige var startet op?

LB: [ griner ] Udfordringer? Hver dag dengang var en udfordring, fordi der skete så meget og så meget at lave. Men når man ser tilbage, var det nok at få startkapitalen til at finansiere virksomheden. Jeg havde 2.000 dollars i banken, da jeg begyndte. Jeg skulle besøge over 12 banker, før nogen ville give mig et lån.

Steve: Det lyder ekstremt udfordrende.

[ Afslutning af interview ]

Holger Ebbesen
Holger Ebbesen At skrive et interviewudskrift kræver tålmodighed, lytteevner og omhyggelig redigering. Interviewudskrifter hjælper med at strømline ansættelsesprocessen og giver nøjagtige registreringer af de begivenheder, der opstår i et interview. I denne artikel guider vi dig gennem interviewtransskriptionsprocessen og giver dig en liste over fordele ved at skrive en interviewtransskription kan give dig og din organisation.