En Guide Til At Klare Dit Næste Case-interview

Når du søger om teknologi, rådgivning eller finansielle roller, kan en arbejdsgiver bede dig om at løse et casestudie for at vurdere dine problemløsningsevner. Grunden til, at arbejdsgivere bruger casestudier under et interview, er for at afgøre, om du kan tænke på løsninger i realtid. Da mange af denne slags roller kræver hurtig tænkning, skal du vide, hvordan du effektivt kan finde på løsninger under stress. I denne artikel definerer vi, hvad en case-samtale er, og giver dig tips til succes.

Relateret: 10 tips til at forberede og øve sig på et caseinterview

Hvad er et case interview?

En case-samtale er, når en arbejdsgiver beder dig løse et komplekst forretningsscenarie under dit interview. Disse scenarier er ofte baseret på virkelige forretningssituationer, som virksomheden har oplevet tidligere. Formålet med denne form for samtale er at se, om du har evnen til at løse almindelige problemer, du kan opleve i den stilling, du søger.

Virksomheder vil gerne se, hvordan din tankeproces fungerer, og om du kan finde ud af problemer under stressende parametre. Da dit caseinterview normalt er timet, er dit mål at finde ud af, hvordan du arbejder hurtigt og effektivt.

Relateret: Sådan får du succes med et casestudieinterview (med eksempler på spørgsmål og svar)

Hvad kan man forvente af en case-samtale

Når du mødes til en case-samtale, vil din interviewer bede dig om at løse et forretningsproblem. Når du forklarer det problem, du skal løse, er det sandsynligt, at de kun vil give dig begrænset information. Du bliver nødt til at bruge disse oplysninger sammen med dine kritiske evner til at løse problemet. De fleste case-interviews kræver, at du bruger matematik til at komme med din løsning. Din interviewer vil have dig til at forklare din tankeproces, så vær forberedt på at give begrundelser for hver beslutning, du træffer.

Arbejdsgivere søger at se følgende færdigheder under din casesamtale:

 • Analytisk tænkning
 • Erhvervsorienteret
 • Meddelelse
 • Kreativitet
 • Beslutningstagning
 • Intelligens
 • Matematiske evner

Relateret: 10 Case Interview Spørgsmål Eksempler

Format for case interviews

Formatet for case-interviews har en tendens til at falde ind under disse tre forskellige kategorier:

 • Hjernetrasser: Disse er logiske gåder og gåder, der har til formål at teste dine kreative og analytiske tænkningsevner. Selvom de er mindre almindelige til case-interviews, kan det være klogt at forberede sig på ukonventionelle spørgsmål.

 • Markedsstørrelsesramme: Disse spørgsmål kræver, at du kommer til en hurtig konklusion om, hvor stor en markedssektor kan være. For eksempel kan en interviewer spørge dig: "Hvor meget sukker indtager den gennemsnitlige amerikaner hvert år?" Selvom det er højst usandsynligt, at du har det nøjagtige svar, hjælper disse spørgsmål arbejdsgivere med at finde ud af, hvordan du kommer til sådanne konklusioner. Vær forberedt på at forklare din tankeproces.

 • Rentabilitetsramme: Disse spørgsmål beder dig om at levere forretningsløsninger baseret på økonomiske oplysninger, som din interviewer giver om virksomheden. Du skal bevise, at du har en naturlig evne til at komme med rentable løsninger.

 • Markedsundersøgelsesramme: Disse spørgsmål handler om markedsadgang, omsætningsvækst og markedsandel. Du er nødt til at brainstorme ideer til denne slags emner baseret på den information, din interviewer præsenterer.

 • Ramme for fusions- og opkøbssager: Disse typer sager omfatter markedsundersøgelsessager, markedsstørrelse og rentabilitet. Du skal bruge ræsonnement og matematik for at finde en løsning.

 • Rådgivende matematik: Når du søger en konsulentstilling, kan en interviewer bede dig om at løse nogle matematikøvelser. I stedet for at bruge en lommeregner, vil de sandsynligvis kun give dig papir og en pen. Den slags spørgsmål er normalt timet og kræver hurtig tænkning. Formålet er at se, hvor hurtigt du kan komme med matematiske løsninger.

Relateret: Toprådgivningsadfærdsinterviewspørgsmål (med prøvesvar)

Tips til en case-samtale

Følg disse tips for at hjælpe dig igennem dit næste caseinterview:

 • Lær om virksomheden. Inden din case-samtale skal du lære nogle baggrundsoplysninger om den virksomhed, du søger til, at kende. Lær om deres produkter og tjenester sammen med, hvilke slags kunder de betjener. Få at vide, om virksomheden i øjeblikket oplever nogen form for forretningsproblemer. Alle disse oplysninger kan hjælpe dig i dit interview.

 • Stil betænksomme spørgsmål. Medmindre din interviewer ikke tillader spørgsmål, er du velkommen til at stille dem et par spørgsmål for at hjælpe dig gennem din tankeproces. At stille smarte spørgsmål kan vise din interviewer, hvilken slags spørgsmål du kan stille, når du arbejder med en klient. De kan hjælpe dig med at vise dine kritiske tænkning og kommunikationsevner. Sørg for at stille spørgsmål, der vil hjælpe dig med at forstå formålet med case-interviewspørgsmålet.

 • Medbring notatmateriale. Hav en notesbog og pen let tilgængeligt under dit caseinterview. Mens din interviewer gennemgår det problem, de vil have dig til at løse, bør du skrive så mange noter ned som muligt. Dette er muligvis den eneste information, du kan bruge.

 • Baser dine svar på data. Når en interviewer giver dig information eller data, så find ud af, hvordan du kan inkorporere det i din tankeproces. Disse indsigter kan hjælpe dig med at sikkerhedskopiere eventuelle påstande, du fremsætter.

 • Vis din tankegang. Din tankeproces er ofte vigtigere end dit egentlige svar. Du skal være i stand til klart at præsentere dine konklusioner på en måde, som din interviewer vil forstå. Prøv at komme med et struktureret svar, der effektivt forklarer hvert trin, du tog for at finde dit svar.

 • Brug hele din tidsgrænse. I stedet for at skynde dig ind i et svar, så brug hele den tid, din interviewer giver dig til at komme med en løsning. Dette viser, at du er opmærksom på din tankeproces. Selvom du har en første idé, så brug resten af ​​din tid til at afgøre, om der er bedre alternative løsninger.

 • Forbliv rolig. Selvom et spørgsmål virker udfordrende at besvare, skal du bevare roen under dit casestudiesamtale. Brug et øjeblik på at se dette som en spændende mulighed snarere end en udfordrende situation. Hvis du har brug for hjælp, så spørg intervieweren nogle opklarende spørgsmål. Omhyggeligt at læse de dokumenter, de gav dig, kan hjælpe dig med at finde en løsning.

Poul Fuglsang
Poul Fuglsang Når du søger om teknologi, rådgivning eller finansielle roller, kan en arbejdsgiver bede dig om at løse et casestudie for at vurdere dine problemløsningsevner. Grunden til, at arbejdsgivere bruger casestudier under et interview, er for at afgøre, om du kan tænke på løsninger i realtid. Da mange af denne slags roller kræver hurtig tænkning, skal du vide, hvordan du effektivt kan finde på løsninger under stress. I denne artikel definerer vi, hvad en case-samtale er, og giver dig tips til succes.