De Mest Almindelige Hjernepirrende Spørgsmål Og Hvorfor Interviewere Stiller Dem

En almindelig type spørgsmål under jobsamtaler er en hjernetrim. Disse spørgsmål er især almindelige i interviews til ledelsesrådgivning eller informationsteknologijob. Mens hjernepirrende spørgsmål ikke ofte har et rigtigt eller forkert svar, er der flere ting, du skal huske på, når du besvarer dem. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor interviewere stiller hjernepirrende spørgsmål, trin til at tage, når de besvarer dem, og gennemgår eksempler på ofte stillede hjernevridere.

Hvorfor stiller interviewere hjernepirrende spørgsmål?

Ansættelsesledere stiller hjernepirrende spørgsmål af flere årsager. En af disse grunde er at teste dine problemløsnings- og analytiske evner. Hjernetrim-spørgsmål er designet til at vurdere, hvordan du tænker under pres, og de skridt, du tager for at komme til et bestemt spørgsmål. Disse typer spørgsmål stilles ofte i IT- eller ledelseskonsulentstillinger, men kan også bruges i samtaler til andre job. Almindelige kompetencer, der testes med hjernetrim, inkluderer:

 • Kritisk tænkeevne
 • Kreativitetsevner
 • Hvordan du reagerer under pres
 • Hvordan du reagerer på problemer uden forudgående forberedelse

I de fleste tilfælde er intervieweren mere interesseret i, hvordan du besvarer hjernetrimspørgsmålet end selve svaret. For eksempel kan en interviewer være nysgerrig efter at lære om din kritiske tænkningsproces og de trin, du tager for at komme til et bestemt svar, for bedre at forstå, hvordan du klarer dig, når du er under pres med begrænset information.

Sådan besvarer du hjernepirrende spørgsmål i interviews

Brug disse trin til at hjælpe dig med at give gode svar på et hjernepirrende spørgsmål i din næste jobsamtale:

 1. Sørg for at forstå spørgsmålet.
 2. Tænk igennem spørgsmålet højt.
 3. Forklar, hvordan du kom frem til dit svar.
 4. Forbliv rolig og ærlig

1. Sørg for at forstå spørgsmålet

Det første trin i at besvare et hjernetrim-spørgsmål er at sikre, at du fuldt ud forstår, hvad der bliver spurgt. Hjernetrim-spørgsmål kan være komplicerede og have mange komponenter. Tag noter, hvis det er nødvendigt, og stil spørgsmål for at afklare alt, hvad du ikke forstår. Du kan også bede intervieweren om at gentage spørgsmålet for at sikre, at du ikke går glip af vigtige detaljer.

Læs mere: Sådan besvarer du interview-hjerneteasere

2. Tænk igennem spørgsmålet højt

Hvordan du når frem til dit svar er vigtigere end selve svaret for interviewere. Af denne grund bør du gennemgå problemløsningsprocessen højt, så intervieweren kan høre de trin, du tager for at komme til svaret. Prøv at vise en logisk tankeproces.

3. Forklar, hvordan du kom frem til dit svar

Når du kommer med et svar, så tag dig tid til at forklare, hvordan du fandt på det. For eksempel, hvis du bliver bedt om at navngive det dyr, som du er tættest på dig, og valgte en ugle, så forklar hvorfor du valgte dette svar. For eksempel kan man sige, at man har valgt en ugle, fordi ugler er kloge og altid opmærksomme på deres omgivelser. Vælg kvaliteter, der vil afspejle din evne til at udmærke sig i stillingen.

4. Forbliv rolig og ærlig

Hvis du ikke ved, hvordan du besvarer spørgsmålet eller bliver mere og mere overvældet over at prøve at løse det, skal du ikke være bange for at fortælle intervieweren det. Du kan bede om at vende tilbage til dette spørgsmål senere i interviewet eller blot sige, at du ikke er i stand til at besvare det spørgsmål og anmode om at blive spurgt om en anden hjernetrim i stedet. At være ærlig om dine evner til at besvare spørgsmålet er ofte vigtigere end at give et svar på en forvirret måde.

Læs mere: Sådan besvarer du Brain Teaser-interviewspørgsmål

Eksempler på hjernetrim-spørgsmål

Her er et par eksempler på hjernetrim-spørgsmål, som du kan øve dig med:

 • Hvor mange basketball ville passe inde i et lille jetfly?
 • Hvor mange grise er der i Ohio?
 • Hvorfor kan hunde lide at jage bolde?
 • Lær mig at lave en æbletærte.
 • Hvordan vil du beskrive farven blå for en, der er blind?
 • Hvordan vil du beskrive en mobiltelefon til en, der er fra det 19. århundrede?
 • Hvordan ville du bekæmpe en tyr?

Hjernetrim-spørgsmål kan variere meget, men de falder typisk ind under en af ​​følgende kategorier:

 • Gådespørgsmål
 • "Hvor mange" hjernetrimspørgsmål
 • Matematik-relaterede spørgsmål
 • "Løs dette problem" spørgsmål
 • Spørgsmål, der kræver, at du forklarer et begreb, der allerede eksisterer
 • "Hvorfor" spørgsmål
 • "Hvor mange" spørgsmål
 • Logiske puslespil spørgsmål

Relateret: 12 svære interviewspørgsmål og svar

Yderligere tips til at forberede sig på hjernepirrende interviewspørgsmål

Selvom der ikke er én bestemt tilgang til at forberede sig til hjernetrimspørgsmål, er der visse ting, du kan gøre for at gøre dig klar, hvis denne type spørgsmål bliver stillet under et interview. Disse ting omfatter:

Gør dig bekendt med de forskellige slags hjernevrider-spørgsmål

Selvom du ikke kan forberede dig på specifikke hjernevrider-spørgsmål, kan du lære om de forskellige typer hjernepirrende spørgsmål og øve dig i at besvare dem. Lav nogle flashcards med spørgsmål fra hver hjerneteaser-spørgsmålskategori, og gå dem igennem en eller to gange om dagen om ugen eller to før dit interview for at blive mere tryg ved at besvare denne slags spørgsmål.

Øv med venner eller familie

Ud over at øve alene, kan du få en ven eller et familiemedlem til at stille dig deres egne hjernetrimspørgsmål for at fremme din forberedelse. Gennemgå alle de trin, du ville i et interview under disse praksissessioner.

Håndter din stress

Det kan være stressende at tænke på at skulle besvare et hjernetrim-spørgsmål, især når du også forbereder dig på de andre komponenter i et interview. Undgå at blive overvældet af potentielle hjernetrim-spørgsmål ved at fokusere på andre aspekter af forberedelsen og have tillid til dine evner til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte blive stillet.

Stil spørgsmål

Hvis du er usikker på et bestemt hjernetrim-spørgsmål, skal du ikke være bange for at bede intervieweren om yderligere afklaring. Dette viser ansættelseschefen, at du tager spørgsmålet seriøst og giver dem også indsigt i din tanke- og problemløsningsproces. Det kan føles, som om du viser svaghed, når du stiller spørgsmål. Men at spørge ind til noget, du er usikker på, viser tillid til dine evner og vilje til at bede om hjælp, hvilket begge er vigtige egenskaber hos en medarbejder.

René Schou
René Schou En almindelig type spørgsmål under jobsamtaler er en hjernetrim. Disse spørgsmål er især almindelige i interviews til ledelsesrådgivning eller informationsteknologijob. Mens hjernepirrende spørgsmål ikke ofte har et rigtigt eller forkert svar, er der flere ting, du skal huske på, når du besvarer dem. I denne artikel diskuterer vi, hvorfor interviewere stiller hjernepirrende spørgsmål, trin til at tage, når de besvarer dem, og gennemgår eksempler på ofte stillede hjernevridere.