De Bedste Spørgsmål At Stille I Et Informativt Interview

De Bedste Spørgsmål At Stille I Et Informativt Interview

Informationsinterviews er en fantastisk måde at lære mere om en virksomhed, branche eller profession. Selvom der er mange online ressourcer til at forstå gennemsnitslønnen og fælles ansvar for forskellige karriereveje, kan en personlig samtale med en person, der har oplevet det på første hånd, give dig et unikt perspektiv og indsigt i et jobs virkelighed.

I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt at stille spørgsmål under informative interviews, giver en liste over gode spørgsmål at stille og inkluderer nogle tips til at gennemføre et vellykket interview.

Relateret: Guide: Sådan får du succes ved en ansættelsesbegivenhed eller åbent interview

30 nyttige informative interviewspørgsmål

De spørgsmål, du stiller, skal være skræddersyet og relevante for interviewpersonens branche, så sørg for at tilpasse din liste, som det giver mening. Nedenfor er flere spørgsmål, du bør overveje at stille en professionel under dit næste informative interview:

1. Hvorfor besluttede du dig for at arbejde i denne branche?

Spørgsmålet er en god måde at lære din interviewperson at kende og forstå, om dine mål og motivationer stemmer overens.

2. Kan du fortælle mig om, hvad der førte til, at du fik din nuværende stilling?

Lyt efter de tidlige roller, den professionelle havde inden for deres felt, og hvad de lærte undervejs. Dette kan give detaljer om de trin, du skal tage for at få jobbet.

3. Hvad er de mest vitale skridt, nogen bør tage for at forberede sig til en rolle som din?

Dette svar tilbyder distinkte, handlingsrettede milepæle, som du kan sætte mål for at nå. Hver situation er forskellig, og der kan være forskellige trin for aspirerende fagfolk, siden interviewpersonen først trådte ind på deres felt.

4. Hvilke præstationer føler du adskiller dig i denne branche?

Selvom du bør undersøge din interviewperson på forhånd, kan de afsløre mere personligt meningsfulde eller urapporterede resultater, når du besvarer dette spørgsmål. Du vil måske lære specifikke måder at adskille dig selv fra andre ansøgere i fremtiden.

5. Havde du nogen faglige erfaringer uden relation til denne branche, som gjorde det muligt for dig at udmærke dig i din nuværende stilling?

Dette spørgsmål er godt at lære om den professionelles arbejdshistorie, og hvilke færdigheder der kan omsætte på tværs af brancher.

6. Hvilke nye færdigheder har du udviklet som professionel, siden du tog denne rolle?

Dette er især vigtigt at vide, hvis den professionelle skiftede karriere.

7. Var din bacheloruddannelse relevant for din nuværende stilling?

Hvis ikke, hvordan førte din karrierevej dig til denne rolle? Det er vigtigt at afgøre, om specifik eftergymnasial uddannelse er afgørende for den stilling, de besidder. Alternativt kan du spørge om eventuelle relevante kurser, du bør tage for at forberede dig til erhvervet.

8. Hvilke certificeringer er nødvendige eller kan hjælpe med at adskille dig i denne rolle?

Du kan undersøge oplysninger om certificeringer på forhånd, men den professionelle kan muligvis give mere indsigt i de rigtige certificeringer at forfølge.

9. Har du arbejdet som praktikant? Sætter din virksomhed stor pris på praktikerfaring?

Følg op ved at spørge om de bedste måder at finde praktikmuligheder på, og hvordan praktikophold kan gøre dig til en mere konkurrencedygtig kandidat. Du kan også dele din oplevelse for at give kontekst.

10. Kan du fortælle mig, hvordan det er at arbejde for (eller drive) din virksomhed?

Uanset om interviewpersonen er en leder, individuel bidragyder eller virksomhedsejer, kan deres perspektiv hjælpe med at informere din karrierevej. Deres svar kan også hjælpe dig med at beslutte, om stillingen og branchen er den rigtige for dig.

11. Hvilken slags beslutninger træffer du i din rolle?

Dette spørgsmål er især vigtigt, hvis den professionelle, du interviewer, driver deres egen virksomhed, men alle fagfolk bør have en beslutningsproces. Du får måske en forståelse for, hvordan den professionelle prioriterer opgaver og medarbejders, kollegaers eller kunders behov.

12. Kan du beskrive din virksomhedskultur?

Svaret på dette spørgsmål skal give indsigt i virksomhedens værdier, ledelses- og ledelsesstil, tilgang til løsning af udfordringer og tilgang til behandling af medarbejdere.

13. Hvad er din yndlingsting ved dit job?

Dette kan være en sjov måde at lære mere om din interviewperson, mens du lærer om, hvorfor de finder rollen sjov.

14. Hvad er din mindst yndlingsting ved dit job?

Dette er en anden god måde at lære om de mere vanskelige realiteter i jobbet. Intet job er perfekt, men du er måske mere interesseret i at håndtere udfordringerne i nogle roller frem for andre.

15. Er der nogle vigtige projekter, du arbejder på i øjeblikket?

Dette spørgsmål kan give dig indsigt i, hvad der gør jobbet interessant, og hvordan virksomheden prioriterer arbejdet.

16. Har du en mentor? Hvis ja, hvordan har de hjulpet dig i din karriere?

Selvom mentorskab kan være værdifuldt i enhver rolle, kan din interviewperson skitsere specifikke bedste praksisser for at få mest muligt ud af mentorskab i denne specifikke rolle.

17. Hvor mange timer arbejder du typisk i løbet af dagen? Uge?

Nogle job kan kræve, at medarbejdere arbejder uregelmæssigt eller lange timer. Du bør stille dette spørgsmål for at få en fornemmelse af, om tidsplanen virker for dig.

18. Er du i stand til at etablere en balance mellem arbejde og privatliv inden for dit felt?

Dette kan være et mere personligt spørgsmål, så find et naturligt tidspunkt, hvor din interviewer tilbyder detaljer om deres liv uden for arbejdet. Dette kan også være et godt tidspunkt at diskutere ferietid og betalt fri.

19. Kan du fortælle mig om de sværeste eller hyppigste udfordringer, du møder i rollen?

Dette kan belyse realiteterne i jobbet, og om udfordringerne føles som dem, du ville nyde at tage på dig.

20. Hvis du ikke var i denne stilling, hvilke andre ville du så være interesseret i at forfølge?

Lyt efter tilstødende roller, du også kan overveje for din karrierevej.

21. Kan du fortælle mig om, hvad en typisk dag i dit job indebærer?

Dette kan informere dig om de almindelige daglige opgaver og ansvar for jobbet for bedre at forstå, om det faktiske arbejde virker sjovt og interessant.

22. Jeg har undersøgt en del lønninger i denne branche. Er disse tal nøjagtige?

Mange fagfolk kan vælge at holde oplysninger om deres egen løn privat, men de kan tilbyde generel information om løn, såsom gennemsnitsløn eller standardindtjening for nybegyndere.

23. Hvad er de største belønninger, du har oplevet i din branche eller virksomhed?

Belønninger kan omfatte personlige fordele såvel som monetære.

24. Hvad overraskede dig mest ved din stilling og branche?

Dette er en god måde at lære uventede oplysninger, du måske ikke har tænkt på at spørge specifikt om.

25. Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du startede i denne branche?

Dette spørgsmål kan hjælpe med at sætte forventninger og give indsigt i, hvordan du bør forberede dig på at gå ind i jobbet eller branchen.

26. Hvor ser du dig selv om fem år? 10 år?

Dette svar kan give dig indsigt i avancement muligheder inden for en virksomhed eller karrierevej.

27. Er der andre spørgsmål, jeg bør stille dig?

Uanset om du skulle have formuleret et spørgsmål anderledes eller har glemt at spørge om et vigtigt aspekt af stillingen, virksomheden eller branchen, kan interviewpersonen hjælpe dig her.

28. Kan du anbefale nogen faglige publikationer eller foreninger, der kan hjælpe mig i min faglige udvikling?

At spørge om kontakter og fagpublikationer kan hjælpe dig med at forberede dig til arbejde i branchen. Du kan også spørge om branchebøger, podcasts og nyhedsbreve, du kan læse eller abonnere på.

29. Kan du henvise mig til andre, der har indgående viden om dette job?

Interviewpersonen kan muligvis sætte dig i kontakt med en anden professionel i branchen, som kan hjælpe dig yderligere.

30. Kan vi holde kontakten?

Du bør bruge lejligheden til det informative interview til at opbygge dit professionelle netværk. Du kan muligvis holde kontakten med den professionelle via sociale medier eller via e-mail.

Relateret: Informationsinterviewspørgsmål

Tips til at få mest muligt ud af et informativt interview

Overvej at bruge disse tips til at hjælpe dig med at gennemføre et vellykket informativt interview:

Vælg en professionel at interviewe

Du kan muligvis finde en professionel til at interviewe gennem dine kontakter. Dine venner eller familie kender måske nogen, du kan tale med, du er muligvis allerede forbundet med professionelle med relevante jobs gennem sociale medier, eller dit college eller universitet har måske et netværk, du kan bruge til at lave en samtale.

Undersøg den professionelle før dit interview

Få mere at vide om den person, du interviewer, og deres virksomhed. Find information via virksomhedshjemmesider, professionelle profiler, videoer og andre typer medier. Disse oplysninger vil informere om den type spørgsmål, du stiller.

Forbered mindst fem til 10 spørgsmål

Disse spørgsmål skal engagere interviewpersonen og give dem mulighed for at give grundige svar. Hold spørgsmålene så korte som muligt.

Respekter den professionelles tid

Informationsinterviews varer normalt 20 til 25 minutter personligt, eller de kan finde sted via e-mail.

Hold fokus på den interviewede

Selvom dette interview gavner dig, giver interviewet den professionelle mulighed for at tale om sig selv, sin virksomhed og sin branche. Når den professionelle får mere tid til at tale, kan de føle sig mere tilpas og forlænge samtalen.

Lyt godt efter og stil opfølgende spørgsmål

Ved at bruge aktive lyttefærdigheder kan du hjælpe interviewpersonen til at føle sig mere komfortabel, hvilket igen giver dem mulighed for at give dig mere nyttig information.

Tag noter

Medbring en notesbog og en kuglepen eller blyant. Når du tager noter, kan du bedre bevare informationen. Dette viser også interviewpersonen, at du lytter nøje.

Tak til interviewpersonen for deres tid

Du skal takke intervieweren lige efter interviewet og senere i en takkebesked. I din besked skal du skrive en eller to ting, du har lært under interviewet. Dette er en høflighed, der kan hjælpe dig med at efterlade et godt indtryk på den interviewede.

Ulf Paulsen
Ulf Paulsen Informationsinterviews er en fantastisk måde at lære mere om en virksomhed, branche eller profession. Selvom der er mange online ressourcer til at forstå gennemsnitslønnen og fælles ansvar for forskellige karriereveje, kan en personlig samtale med en person, der har oplevet det på første hånd, give dig et unikt perspektiv og indsigt i et jobs virkelighed.