7 Råd Til Samtalepraksis

Uanset om du er en arbejdende professionel eller nyuddannet, er det vigtigt at forberede sig ordentligt til alle dine jobsamtaler. At gøre det hjælper med at lette dine nerver, booster din selvtillid og sikrer, at du gør et varigt indtryk hos den ansættelsesansvarlige. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af ​​at øve sig til et interview og giver dig tips til at hjælpe dig med at forbedre din teknik.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et interview

Hvorfor er interviewpraksis vigtig?

At øve sig til en samtale hjælper dig med at forbedre din præstation under selve samtalen og kan øge sandsynligheden for, at du får jobbet. Selvom din samtale ikke går, som du håbede, kan den tid, du brugte på at øve dig til det, hjælpe med fremtidige jobsamtaler. Her er nogle af de andre fordele, der kommer fra interviewpraksis:

  • Øget selvtillid: Forberedelse til et interview giver dig tid til at arbejde med dit kropssprog og potentielle svar på interviewspørgsmål. Jo mere øvelse du får, jo mere selvsikker vil du føle dig under det rigtige interview, fordi du allerede har en idé om, hvordan du vil præsentere dig selv, og hvordan du vil besvare hvert spørgsmål. Samlet set giver interviewpraksis dig mulighed for at gå ind i interviewet med en mere rolig og selvsikker holdning.

  • Identificer svagheder: At tage sig tid til at optage et falsk interview eller få feedback fra andre hjælper dig med at bestemme de områder, hvor du kan forbedre dig. For eksempel, efter et falsk interview med et familiemedlem eller en ven, kan du bede dem om konstruktiv feedback vedrørende dine svar, der skal forbedres. Hvis du optager dig selv, kan du afgøre, om du lyder for nervøs, eller om du tog for lang tid at besvare et spørgsmål. Når du identificerer dine svagheder, giver det dig tid til at arbejde på dem inden samtaledagen.

  • Forbedrede svar: Når du øver dig i, hvordan du vil besvare bestemte interviewspørgsmål, giver det dig en idé om, hvordan du sammensætter dine rigtige svar på interviewdagen. I det væsentlige giver interviewpraksis dig mulighed for at forfine dine originale svar til noget mere klart og kortfattet i modsætning til at tilbyde intervieweren et langt svar, der gik uden for emnet.

Relateret: Øvelse til en jobsamtale

Interviewøvelsesteknikker

Nu hvor du ved vigtigheden af ​​at øve dig til et interview, så overvej forskellige måder at hjælpe dig med at forberede dig på. Uanset hvilket job du går til samtale til, så sørg for at dedikere nok tid til din forberedelse, så du er tryg på dagen for samtalen. Her er nogle samtaleøvelsesteknikker og tips til at overveje:

Analyser stillingsopslaget

Når du begynder at forberede dig til en jobsamtale, skal du have en kopi af jobbeskrivelsen til din rådighed. Gennemgå stillingsopslaget for at hjælpe dig med at forstå, hvad virksomheden ønsker i en kandidat. Overvej de færdigheder, viden og andre kvaliteter, de leder efter. Modeller derefter dine træningssessioner på en måde, der hjælper dig med at understrege hver af disse kvalifikationer.

Undersøg virksomheden

Når du går til jobsamtale, er det vigtigt at have kendskab til den virksomhed, du ønsker at arbejde for. Det hjælper dig ikke kun med at forberede dine svar på interviewspørgsmål, men det giver dig også en idé om, hvad du skal spørge ansættelseschefen om virksomheden, efter at interviewet er afsluttet. At forstå virksomheden giver dig også mulighed for at vide mere om virksomhedskulturen, og om den i sidste ende passer godt til dig.

For at undersøge virksomheden, se over dens hjemmeside. Få en fornemmelse af virksomhedens mission og dens mål for fremtiden. Du kan også læse nyhedsartikler og virksomhedsanmeldelser for at se, hvordan den kan sammenlignes med andre virksomheder i sin branche. Overvej virksomhedens fremtidsplaner, og hvordan du kan tilføre værdi som medarbejder. Brug derefter disse oplysninger til at hjælpe dig med at formulere dine svar på interviewspørgsmål, som intervieweren måtte stille.

Brug dine forbindelser

Hvis du kender nogen, der arbejder i den virksomhed, du interviewer med, så bed dem om oplysninger, der kan hjælpe dig under dit interview. Du kan spørge dem om samtaleforløbet, hvordan den nye medarbejderuddannelse var, og hvad de bedst kan lide og ikke kan lide ved at arbejde for virksomheden. Når du bruger dine forbindelser, kan det hjælpe dig med at skabe mere kortfattede og relevante svar på interviewerens spørgsmål.

Øv interviewet

Når du forbereder dig til et interview, så overvej at øve alene eller afholde et falsk interview med et familiemedlem eller en ven. Når du gør det sidste, kan du bede om konstruktiv feedback på, hvordan du gjorde, og bruge det til at forbedre din interviewteknik. Når du øver dig alene eller sammen med andre, hjælper det med at identificere dine styrker og svagheder og bestemmer, hvad du skal arbejde med inden samtaledagen. Sørg for at se dit kropssprog, se interesseret ud, få øjenkontakt og vær opmærksom på, hvad interviewerne siger og spørger.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Forstå typen af ​​interview

Når du forbereder dig til et interview, hjælper det at vide, hvilken type samtale du skal have. For eksempel, da et gruppeinterview fungerer lidt anderledes end et videointerview, er det bedst at modellere dine træningssessioner efter den type interview, du har. Her er nogle typer jobsamtaler og tips til, hvordan du bedst forbereder dig til hver enkelt:

  • Gruppeinterview: Under et gruppeinterview bliver du enten stillet spørgsmål af et panel, eller du interviewer sammen med andre kandidater. For at øve dig til denne type interview, øv dine svar og dine lytteevner. Dette giver dig mulighed for at give gennemtænkte svar og vise passende kropssprog baseret på alles kommentarer under interviewet.

  • Telefon- eller videointerview: Når du øver dig til disse typer interviews, skal du vide, hvordan du bruger forskellige teknologier. Du har også brug for et roligt sted til samtalen og de rigtige teknologier for at sikre, at samtalen forløber problemfrit. Sørg for, at alle dine nødvendige teknologier fungerer korrekt ved at teste dem før interviewdagen.

  • Ude af kontoret interview: Hvis du har en frokost- eller middagssamtale, skal du gennemgå den korrekte spiseetikette. Det er også vigtigt at tjekke virksomhedens hjemmeside i forvejen for at finde den passende påklædning og blive fortrolig med menuen.

Relateret: Video Interview Guide: Tips til et vellykket interview

Overvej interviewspørgsmålene

Tænk på almindelige interviewspørgsmål, som ansættelseschefen kan stille dig vedrørende din erfaring og færdigheder. Dette omfatter både generelle interviewspørgsmål og spørgsmål, der er mere branchespecifikke. Overvej derefter, hvordan du ville besvare hver af dem. Bemærk de vigtigste punkter, du ønsker at gøre, når du besvarer hvert af spørgsmålene, for at hjælpe dig med at huske, hvad du vil sige på dagen for interviewet.

Relateret: 125 almindelige interviewspørgsmål og svar (med tips)

Forbered eventuelle spørgsmål, du måtte have

Når interviewet er afsluttet, kan ansættelseschefen spørge, hvis du har spørgsmål til dem. Lav en liste over spørgsmål, du vil stille intervieweren på forhånd. Selvom det er vigtigt for dem at forstå, hvordan du kvalificerer dig til rollen, er det lige så vigtigt for dig at afgøre, om virksomheden og den stilling, du søger, passer godt til dig.

Dan Leth
Dan Leth Uanset om du er en arbejdende professionel eller nyuddannet, er det vigtigt at forberede sig ordentligt til alle dine jobsamtaler. At gøre det hjælper med at lette dine nerver, booster din selvtillid og sikrer, at du gør et varigt indtryk hos den ansættelsesansvarlige. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af at øve sig til et interview og giver dig tips til at hjælpe dig med at forbedre din teknik.