7 Interviewspørgsmål Om Ansvar: Med Prøvesvar

Ansvar er en kerneværdi, som er vigtig at fremhæve under en jobsamtale. Det er en egenskab, som arbejdsgivere leder efter i enhver stilling, fordi den afspejler dit personlige ansvar for dine pligter. At forstå, hvilke spørgsmål en interviewer kan stille om ansvar, kan hjælpe dig med at tænke på specifikke eksempler, der fremhæver dine evner. I denne artikel diskuterer vi, hvad interviewspørgsmål om ansvar er, og udforsker syv eksempler på ansvarsspørgsmål med eksempler på svar.

Hvad er interviewspørgsmål om ansvar?

Arbejdsgivere stiller ofte interviewspørgsmål om ansvar, fordi det viser, hvordan du håndterer opgaver, pligter eller stress på arbejdspladsen. Det kan hjælpe dem med at forstå, hvordan du kan præstere i deres organisation. Ansvarsspørgsmål kan også hjælpe potentielle arbejdsgivere med at forstå, hvor godt du arbejder individuelt og som et teammedlem.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Ansvarsspørgsmål med eksempler på svar

Sørg for, at du bruger STAR-svarteknikken til at besvare interviewspørgsmål fuldstændigt og effektivt. Her er syv interviewspørgsmål om ansvar med eksempler på svar:

1. Hvordan har du været leder i dine tidligere stillinger?

Mange interviewere bruger dette spørgsmål til at hjælpe med at forstå din vilje til at acceptere yderligere ansvar og hjælpe andre. Selvom du ikke har haft en lederstilling i dine tidligere job, er det vigtigt at demonstrere, at du har lederevner. For at hjælpe dig med at besvare dette spørgsmål effektivt, tænk på et eksempel, hvor du tog initiativ til en opgave eller et projekt, der fremhæver din evne til at lede.

Eksempel: "I min tidligere stilling som kundeservicemedarbejder gik internettet ud. Dette forhindrede os i at gennemføre kundekøb med kredit- eller betalingskort. For at forhindre tab af kundesalg til butikken, samlede jeg teamet for at diskutere, hvordan for at løse problemet. Jeg endte med at annoncere problemet til de nuværende kunder og informerede dem om, at vi stadig kunne acceptere kontante betalinger. Vi mistede ikke noget salg den dag, og teamet forblev roligt, indtil internettet kom online igen."

Relateret: En komplet guide til interviewprocessen

2. Beskriv din proces for at træffe vigtige faglige valg.

Arbejdsgivere vil gerne forstå, hvordan du træffer professionelle beslutninger, der påvirker virksomheden. De ønsker at sikre, at du har en etableret proces for at bekræfte, at du overvejer alle muligheder, før du træffer en beslutning. I dit svar skal du være specifik og grundig i din tankeproces.

Eksempel: "Når jeg står over for flere valg, der kan påvirke virksomheden, tager jeg først en dyb indånding for at hjælpe mig med at fokusere. Derefter opretter jeg en hurtig liste, der gennemgår de positive og negative sider i forbindelse med hver beslutning. Når jeg har lavet listen, Jeg kan hurtigt analysere mulighederne og beslutte mig for den mulighed, der vil gavne virksomheden mest."

3. Hvordan håndterer du opgaver og tidslinjer med forskellige niveauer af betydning?

Når arbejdsgivere stiller denne type spørgsmål, vil de gerne forstå, hvordan du prioriterer opgaver. Derudover ønsker de at sikre, at du forstår vigtigheden af ​​tidsstyring. At fokusere på, hvordan du effektivt prioriterer opgaver og beder om hjælp efter behov, kan hjælpe dig med effektivt at besvare denne type spørgsmål.

Eksempel: "I min tidligere rolle som projektkoordinator havde jeg opgaver og projekter med flere forskellige prioriteter. For at hjælpe mig med at styre hvert projekt effektivt lavede jeg et regneark, der organiserede hver opgave efter prioritet og deadlines. Dette hjalp mig med at holde styr på hver opgave og reorganisere dem baseret på skiftende prioritetsniveauer. Denne metode hjalp mig med at levere alle mine projekter inden hver af deres respektive deadlines."

Relateret: Sådan opnår du dit næste interview: Tips og eksempler

4. Foretrækker du meget supervision eller selvledelse i dine daglige opgaver?

Virksomheder ønsker at opdage kandidater, der lærer og tilpasser sig hurtigt i deres job. Derudover ønsker de at forstå, hvor godt en person arbejder alene og i et teammiljø. Gennemgang af jobbeskrivelsen kan hjælpe dig med at forstå, om virksomheden forventer, at en stilling er uafhængig eller teamorienteret. Når du opdager det, kan du fokusere på, hvordan du effektivt arbejder selvstændigt eller i et teammiljø.

Eksempel: "Når jeg er bekendt med rollen, er jeg tryg ved at håndtere opgaver og projekter på egen hånd. Min tidligere rolle i kundeservice hjalp mig med at balancere at arbejde selvstændigt og samarbejde med et team for at sikre, at vi fuldførte alle daglige opgaver hvert skift."

5. Kan du beskrive nogle ansvarsområder i din tidligere stilling?

Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at vurdere dine tidligere ansvarsområder, og hvordan de forholder sig til den nye stilling. For at hjælpe dig med at besvare dette spørgsmål effektivt, bør du være specifik omkring dine tidligere ansvarsområder og relatere dem til den nye stilling.

Eksempel: "I min sidste stilling var jeg ansvarlig for at gennemgå, verificere og arkivere alle kunderegistre. Dette omfattede at bruge softwaresystemer til at sikre, at alle dataoplysninger var korrekte for hver kunde. Jeg var også ansvarlig for at underrette min supervisor, hvis der var uoverensstemmelser noteret i en kundes journal. Min opmærksomhed på detaljefærdigheder hjalp med at reducere rekordafvigelser."

Læs mere: Interviewspørgsmål: Beskriv dit nuværende jobansvar

6. Hvis en anden kollega ikke dukkede op på arbejde, hvordan ville du så håndtere deres ansvar udover dit eget?

Denne type spørgsmål kan hjælpe en arbejdsgiver med at forstå, hvordan man uddelegerer ansvar og reagerer under pres på øget ansvar. Det kan også vise dem dine lederegenskaber og din anerkendelse af vigtigheden af ​​alt medarbejderansvar. At fokusere på det positive ved situationen og dine handlinger vedrørende denne type situation kan hjælpe dig med at besvare dette spørgsmål effektivt og fremhæve din evne til at håndtere øget ansvar.

Eksempel: "Først ville jeg prøve at kontakte dem. Derefter tilføjer jeg nogle få af deres ansvarsområder til hver person, der arbejder. Dette ville sikre, at alle var med til at bidrage til at udføre de ekstra opgaver, og at der ikke var én person, der fuldførte alle opgaverne. Dette ville hjælpe med at opretholde produktivitetsniveauet i løbet af dagen og hjælpe med at forhindre ekstra stress på holdet."

7. Kan du beskrive et tilbageslag, du har håndteret, og hvordan du håndterede det?

Nogle arbejdsgivere stiller denne type spørgsmål for at forstå, hvordan du accepterer ansvar for situationer. Derudover ønsker de at forstå, hvordan du har håndteret tilbageslag i fortiden. For at besvare denne type spørgsmål skal du fokusere på, hvordan du overvandt tidligere tilbageslag på en positiv måde.

Eksempel: "Da jeg startede i min tidligere rolle, var jeg ansvarlig for at oprette nye kundekonti i computerdatabasen. Jeg var ikke bekendt med systemet endnu og bad ikke om hjælp til at åbne en ny kundekonto. Jeg afsluttede op med at åbne kontoen med et par fejl, som hæmmede kundens mulighed for at få adgang til deres konto. Jeg indså hurtigt min fejl og bad min supervisor om hjælp til at rette op på situationen. De løste tilbageslaget, og jeg bad om afklaring af den korrekte proces for at åbne kunde regnskaber."

Tips til at besvare spørgsmål om ansvar

For at hjælpe dig med at besvare spørgsmål om ansvar effektivt, er her et par tips til at overveje:

  • Vær specifik: Arbejdsgivere ønsker fuldt ud at forstå dine evner med hensyn til ansvar, så det er vigtigt at finde specifikke tilfælde, der fremhæver dine færdigheder. At inkludere situationer og eksempler på dine ansvarsområder kan hjælpe arbejdsgivere med at forstå, hvordan du kan præstere i deres organisation.
  • Tænk på eksempler: At opdage eksempler, der fremhæver dine ansvarsevner, kan hjælpe dig med at udvide med emner ud over dit CV. Ydermere kan det fremhæve dit ansvar, kommunikation, kritiske tænkning og andre afgørende færdigheder, som arbejdsgivere leder efter.
  • Fokuser på det positive: Fremhævelse af løsninger, resultater og præstationer kan hjælpe arbejdsgivere med at forstå, hvordan du håndterer situationer og løser forhindringer. Derudover kan fokus på dine handlinger versus følelser demonstrere din følelsesmæssige bevidsthed og kontrol

Klaus Ovesen
Klaus Ovesen Ansvar er en kerneværdi, som er vigtig at fremhæve under en jobsamtale. Det er en egenskab, som arbejdsgivere leder efter i enhver stilling, fordi den afspejler dit personlige ansvar for dine pligter. At forstå, hvilke spørgsmål en interviewer kan stille om ansvar, kan hjælpe dig med at tænke på specifikke eksempler, der fremhæver dine evner. I denne artikel diskuterer vi, hvad interviewspørgsmål om ansvar er, og udforsker syv eksempler på ansvarsspørgsmål med eksempler på svar.