6 Spørgsmål Til Forberedelse Til Dit Panelinterview

Hvis du har et interview med en virksomhed, der værdsætter teaminteraktion, kan virksomheden anmode om en panelsamtale. Mens traditionelle interviews normalt indebærer en en-til-en interaktion mellem kandidaten og arbejdsgiveren, involverer panelinterviews, at flere medlemmer af virksomheden taler med en kandidat. Med praksis kan du nærme dig panelinterviews på en måde, der viser din evne til at holde fokus og arbejde godt sammen med andre. I denne artikel vil vi udforske nogle almindelige spørgsmål, du kan støde på i panelinterviews, og diskutere, hvordan du kan besvare dem effektivt.

Billedbeskrivelse

Top 10 interviewspørgsmål
1. Fortæl mig om dig selv.
2. Hvordan vil du beskrive dig selv?
3. Hvad gør dig unik?
4. Hvorfor vil du arbejde her?
5. Hvad interesserer dig ved denne rolle?
6. Hvad motiverer dig?
7. Hvad brænder du for?
8. Hvorfor forlader du dit nuværende job?
9. Hvad er dine største styrker?
10. Hvad er dine største svagheder?

Panelinterview spørgsmål og svar

Et interview i panelstil fokuserer ofte på din adfærd på arbejdspladsen, og hvor godt du tilpasser dig teamdynamikken. Dine svar på disse spørgsmål kan hjælpe dig med at positionere dig selv som en pålidelig, kommunikativ person, som interviewerne kan stole på vil slutte sig til deres team.

1. Hvad kan du fortælle os om dig selv?

Et interview i panelstil giver flere personer mulighed for at vurdere, hvordan du passer ind i kontormiljøet. Panelinterviews har en tendens til at være sociale end traditionelle interviews, så det kan gavne dig at tænke på processen som en samtale.

Hold dog dit svar fokuseret på din professionelle rejse, færdigheder og egenskaber. Som forberedelse til dette spørgsmål skal du overveje faktorer såsom atmosfæren i virksomheden, hvordan dine professionelle præstationer kan gavne din potentielle arbejdsgiver, og hvordan du kan bruge dit svar til at henvende dig til alle i rummet.

Eksempel: “Jeg har arbejdet som grafisk designer i over fire år. Design er normalt en meget samarbejdsproces, og jeg nyder at diskutere kampagneideer med mine teammedlemmer og integrere feedback på de projekter, jeg har lavet. Du nævnte tidligere, at teamwork er en af ​​din virksomheds kerneværdier, og viden om, at denne virksomhed værdsætter kommunikation så dybt, gør mig endnu mere begejstret for muligheden for at blive en del af dit team.”

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Fortæl mig om dig selv" (Tips og eksempler på svar)

2. Hvordan vil en kollega beskrive dig?

Dette spørgsmål giver dig en chance for at demonstrere din evne til at skabe gode arbejdsrelationer med andre. Når du besvarer dette spørgsmål, skal du overveje den person, som du har det bedste samarbejde med, og hvad de kan sige om dig. Hold dine svar ærlige og fremhæv dine styrker.  

Eksempel: "Jeg stræber efter at vise min påskønnelse af dem på mit hold. Mine kolleger vil sige, at jeg værdsætter deres talenter og giver positivitet til arbejdsmiljøet. Hvis jeg bemærker, at nogen yder ekstraordinært arbejde, fortæller jeg dem, hvor vigtigt deres bidrag er. Dette forbedrer kontormoralen, og jeg tror, ​​mine kolleger sætter pris på det."

Relateret: Eksempel på tegnreferencebrev og tips

3. Har du nogensinde været uenig med en chef eller kollega? Hvordan klarede du det?

Dette spørgsmål tjener to formål: at se, hvordan du håndterer udfordrende situationer og at måle, hvor godt du åbent kan reflektere over dine handlinger. Overvej en omstændighed, hvor din reaktion på et problem var anderledes end din chefs eller kollegas. Beskriv, hvordan du overvandt uenigheden og arbejdede for at sikre en bedre kommunikation i fremtiden. Sørg for at tale positivt om dine kolleger eller chefer i dit svar, og fokuser på det, du har lært af oplevelsen.

Når du svarer på interviewspørgsmål om specifikke situationer, kan du bruge STAR-teknikken til at sørge for at demonstrere dine evner. Når du bruger STAR-teknikken, beskriver du:

  • Situation: Giv en kort beskrivelse af situationen.
  • Opgave:  Beskriv din rolle i situationen.
  • Handling:  Beskriv de handlinger, du tog for at løse situationen.
  • Resultat: Beskriv resultatet af dine handlinger ved at bruge kvantificerbare data, når det er muligt.

Eksempel: "Jeg var engang uenig med en kollega om, hvordan man implementerer en e-mail-marketingkampagne. Efter vores teammøde sluttede den dag, talte jeg med hende privat. Jeg forklarede, hvorfor jeg følte, at min foreslåede strategi var stærk og spurgte hende, om hun kunne forklare sin tankeproces. Vi havde en meget åben diskussion om vores perspektiver og indså, at begge vores strategier adresserede forskellige problemer. Efter at have opnået den forståelse, brainstormede vi en helt ny strategi, der ville adressere begge vores synspunkter. Den uenighed førte i sidste ende til mere tillid mellem os og en bedre løsning for kampagnen."

Læs mere: Konfliktløsning færdigheder: Definition og eksempler

4. Hvorfor vil du arbejde for os?

Dette spørgsmål giver dig mulighed for at tale om dine karrieremål, og hvordan de stemmer overens med stillingen. Arbejdsgivere vil gerne kende dine karrieremål, og hvordan stillingen passer til dine planer. Dit svar kunne også omhandle, hvor godt du ville passe ind i virksomhedskulturen. For at forberede dig på dette spørgsmål skal du undersøge virksomheden og stillingen før dit interview. Skræddersy dit svar, så det passer til virksomheden.

Eksempel: "Jeg er interesseret i at arbejde for Sunny Tech på grund af din dedikation til at skabe klasseværelsesvenlig teknologi. Det er så vigtigt, at vi kan stille de nødvendige redskaber til rådighed for, at folkeskoleelever kan lykkes, og det vil jeg elske at være med til. Ydermere placerer stillingen som feltleder mig direkte i skolerne, og jeg ville elske at se den direkte indflydelse, dit arbejde har på eleverne. Det er en meningsfuld stilling, som jeg ville finde meget givende.”

5. Hvorfor skal vi ansætte dig?

Brug dette spørgsmål til at fremdrage de unikke færdigheder og egenskaber, du besidder, som direkte ville gavne din potentielle arbejdsgiver. Når du forbereder dig på dette spørgsmål, skal du overveje alt, hvad du har at tilbyde, inklusive dine præstationer, erfaring, uddannelse, træning og personlighed. Hold dit svar fokuseret på dine positive og unikke egenskaber. 

Eksempel: "Jeg har arbejdet i underholdningsindustrien i seks år. I den tid har jeg lært så meget om effektive markedsføringstaktikker og PR-strategier. Mit arbejde hos Entertainment Corp. taler til den oplevelse. Jeg startede som praktikant og arbejdede mig op til mediechef på grund af mit engagement i markedsanalyse. Jeg er selvmotiveret og velbevandret i medieanalyse, hvilket holder mig godt informeret om kommunikationstendenser. Som marketinganalytiker ville jeg bruge de færdigheder, jeg har opnået, til at øge din virksomheds synlighed.”

6. Har du spørgsmål til os?

At have spørgsmål at stille i slutningen af ​​en samtale viser, at du er engageret og seriøs omkring din overvejelse til stillingen. I et panelinterview kan gennemtænkte spørgsmål efterlade et godt indtryk i hovedet på flere mennesker. At stille de rigtige spørgsmål i slutningen af ​​et interview giver dig mulighed for at lære mere om rollen og giver dig mulighed for yderligere at forklare, hvorfor du passer godt.

Eksempler: "Hvad vil du sige er den største udfordring i denne rolle?" "Hvad leder du efter i en ideel kandidat?" "Hvordan måler du præstation i denne rolle?"

Læs mere: 9 bedste spørgsmål at stille i et interview (med videoeksempler)

Tips til panelinterview

Her er et par måder, hvorpå du kan forberede dig til et vellykket panelinterview:

  • Medbring flere kopier af dit CV.  Hvis du kender antallet af interviewere, så tag en med til hver af dem. Det er nyttigt også at udskrive en for dig selv, så du nemt kan henvise til den.

  • Medbring en notesblok og en pen.  Skriv navnene på interviewerne ned, når de præsenterer sig selv. Dette kan være nyttigt for dig at referere under og efter interviewet.

  • Fordel din opmærksomhed ligeligt mellem alle interviewere.  Når du forklarer dine svar, skal du tage øjenkontakt med alle medlemmer af panelet. Engager dig med alle så godt du kan.

  • Sørg for at give alle opmærksomhed, når du siger farvel.  Sig en tak til panelet som helhed, og tak derefter hver paneldeltager individuelt med et håndtryk.

Georg Nikolajsen
Georg Nikolajsen Hvis du har et interview med en virksomhed, der værdsætter teaminteraktion, kan virksomheden anmode om en panelsamtale. Mens traditionelle interviews normalt indebærer en en-til-en interaktion mellem kandidaten og arbejdsgiveren, involverer panelinterviews, at flere medlemmer af virksomheden taler med en kandidat. Med praksis kan du nærme dig panelinterviews på en måde, der viser din evne til at holde fokus og arbejde godt sammen med andre. I denne artikel vil vi udforske nogle almindelige spørgsmål, du kan støde på i panelinterviews, og diskutere, hvordan du kan besvare dem effektivt.