5 Kommunikationsfærdigheder Interviewspørgsmål: Med Eksempelsvar

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


Kommunikationsevner er afgørende for næsten alle typer job. Med de rigtige interviewspørgsmål kan potentielle arbejdsgivere afgøre, om en kandidat kan kommunikere ordentligt i flere situationer og stilarter. At kunne kommunikere kan sikre, at både den nye medarbejder er effektiv i deres stilling, samt at de kan påvirke deres arbejdsplads generelt positivt.

I denne artikel diskuterer vi, hvad samtalespørgsmål er til kommunikationsevner, hvilke typer stillinger, der typisk stiller disse spørgsmål, og lister nogle få effektive kommunikationsinterviewspørgsmål med eksempler på, hvordan man besvarer dem.

Fælles kommunikationsevner, interviewere leder efter

Samtalespørgsmål om kommunikationsevner er spørgsmål, der stilles under en jobsamtale for at måle og teste en persons evne til at kommunikere i forskellige indstillinger og kommunikationsstile. Disse typer spørgsmål er især vigtige, når man interviewer kandidater til en stilling, der vil fungere som en del af et team til en kommunikationsrelateret rolle.

Stilling af kommunikationsevner interviewspørgsmål giver interviewere mulighed for at afgøre, om nogen har grundlæggende sprogforståelse, kan kommunikere både verbalt og nonverbalt og kan kommunikere med forskellige mennesker i forskellige situationer (f.eks. i møder, via e-mail).

Almindelige kommunikationsevner, som interviewere leder efter hos potentielle kandidater, omfatter:

 • Nonverbale kommunikationsevner
 • Verbale kommunikationsevner
 • Venlighed
 • Korthed
 • Respekt
 • Empati
 • Lyttefærdigheder
 • Tillid

Relateret: Kommunikationsfærdigheder: Definitioner og eksempler

Hvorfor interviewere tester kommunikationsevner

Klar kommunikation er en væsentlig komponent i et produktivt og sundt arbejdsmiljø. Medarbejdere med gode kommunikationsevner kan forbedre ikke kun deres virksomhedsbidrag, men også deres generelle arbejdsglæde. Yderligere fordele ved at interviewere tester for kommunikationsevner, før de ansætter en, omfatter, at de kan:

 • Mål en persons evne til at træffe beslutninger og kommunikere disse beslutninger til andre
 • Bestem, om en kandidat vil være i stand til effektivt at håndtere utilfredse kunder på en empatisk måde
 • Se om en potentiel medarbejder vil være i stand til med succes at repræsentere dit brand og positivt sprede kendskabet til dit brand
 • Bestem, om nogen vil være i stand til at arbejde godt i et team

At lægge kræfterne i at teste for kommunikationsevner under interviewprocessen kan hjælpe en virksomhed med at spare tid og penge samt potentielt reducere omsætningen på arbejdspladsen og medarbejdernes utilfredshed.

Relateret: 4 typer kommunikation (med eksempler)

Stillinger, der tester for kommunikationsevner

Følgende er et par af de mange jobstillinger, der typisk tester en kandidats kommunikationsevner under interviewprocessen:

Juridisk sekretær

Juridiske sekretærer håndterer ofte en advokats klienter, kommunikerer information relateret til sager og deltager i andre opgaver, der kræver stærke kommunikationsevner.

Administrativ assistent

Administrative assistenter er ansvarlige for flere kommunikationsrelaterede opgaver, herunder at kommunikere via e-mail og telefon, tage notater under møder, lave oplæg og besvare spørgsmål.

Personalechef

HR-medarbejdere er ofte ansvarlige for at styre medarbejderrelationer og være bindeleddet mellem den øverste ledelse og medarbejdere i en virksomhed. At være i stand til effektivt at kommunikere med alle niveauer af medarbejdere samt løse tvister og opretholde medarbejdermoralen er afgørende for enkeltpersoner i denne stilling.

Receptionist

At hilse på besøgende, overvåge, hvordan et kontor drives og andre almindelige opgaver for en receptionist kræver alle gode kommunikationsevner. Uden ordentlig kommunikation kan kontoropgaver og andre vigtige receptionsrelaterede opgaver blive overset eller miskommunikeret og resultere i et kontormiljø, der ikke er effektivt eller produktivt.

Kundeservicemedarbejder

Disse fagfolk er ansvarlige for at arbejde direkte med kunderne for at forstå deres behov og adressere og løse eventuelle kunderelaterede problemer. Kundeservicerepræsentanter skal være i stand til effektivt at forstå, hvad en kunde har brug for og kommunikere disse behov for at sikre, at de håndteres korrekt.

5 kommunikationsfærdigheder interviewspørgsmål og hvordan de afslører en persons evne til at kommunikere

Følgende spørgsmål kan hjælpe med at bestemme en persons kommunikationsevner under et interview:

1. Fortæl mig om din største bedrift.

Dette adfærdsspørgsmål giver interviewere mulighed for at få indsigt i, hvad en potentiel medarbejder betragter som en præstation, og hvordan de gik om at opnå den. Det svar, der gives, er ofte direkte relateret til det job, personen søger, og vil sandsynligvis indeholde personlige oplysninger, der kan hjælpe en ansættelseschef med at lære kandidaten bedre at kende.

Eksempel: "Jeg melder mig frivilligt på et lokalt krisecenter for hjemløse som kommunikations- og begivenhedskoordinator. I det sidste år arbejdede jeg sammen med flere donorer for at indsamle mere end 10.000 USD til at lægge ind i krisecentret for hjemløse for at forbedre levemiljøet og den tilgængelige mad. Jeg håber, at disse bidrag til krisecentret vil hjælpe de hjemløse, der bruger krisecentret, til at få bedre mulighed for at finde trøst og håb og opmuntre dem til at arbejde hen imod at finde et længerevarende job og komme på fode igen."

2. Beskriv en tid, hvor du stod over for konflikt, og hvordan du håndterede den.

Denne type spørgsmål giver interviewere mulighed for at få en fornemmelse af, hvordan en kandidat håndterer konflikter og arbejder under pres. Det svar en kandidat giver vil ofte afsløre deres evne til at kommunikere på en måde, der er fokuseret på problemløsning.

Eksempel: "Jeg arbejdede sammen med en kollega, der ved mindst tre lejligheder undlod at overholde deadlines, som negativt påvirkede vores teams evne til at fuldføre et projekt til tiden. Efter mødet med denne kollega fandt vi ud af årsagen til deres manglende evne til at fuldføre projekter til tiden. og fandt en løsning, der forbedrede kollegaens arbejdsgang og gavnede hele teamet."

3. Arbejder du godt sammen med andre mennesker?

Dette spørgsmål er vigtigt, fordi det giver en idé om, hvorvidt en kandidat er i stand til at arbejde i teams og sammen med andre. At arbejde med andre kræver stærke kommunikationsevner, så personer, der nyder at arbejde sammen med andre, har ofte evnen til at kommunikere effektivt.

Eksempel: "Min evne til at kommunikere effektivt har spillet en stor rolle i min succes som social media manager. Regelmæssigt arbejde med andre teammedlemmer og lytte til de medarbejdere, jeg overvåger, har givet mig mulighed for kontinuerligt at motivere mit team og forbedre den overordnede præstation. Gennem regelmæssig kommunikation og en dedikation til at sikre, at medarbejderne er glade og forstår deres roller, har hele vores sociale medieteam forbedret sin produktivitet."

4. Hvordan vil du beskrive dig selv?

Dette spørgsmål giver kandidaten en chance for at illustrere deres evne til effektivt at fungere inden for en bestemt stilling samt deres egen forståelse af deres evne til at kommunikere.

Eksempel: "Jeg vil beskrive mig selv som en fantastisk teamplayer, der er engageret i at tilføje værdi til arbejdspladsen gennem effektive kommunikations- og lytteevner. Min erhvervserfaring har udstyret mig med evnen til ikke kun at lede, men også til at lytte på en måde, der sikrer Jeg er på samme side som mit team, og at mine medarbejdere føler sig hørt og forstået. Jeg er en dedikeret leder, der brænder for at hjælpe mine kollegaer og medarbejdere med at nå deres mål og være så produktive og glade på arbejdspladsen som muligt."

5. Hvorfor passer du godt til denne stilling?

Dette spørgsmål er en fantastisk måde at måle en kandidats evne til at formidle deres arbejdsrelaterede færdigheder såvel som deres egen mening om, hvad de føler er vigtigt for det job, de søger. Det giver også interviewere mulighed for at få en idé om en persons tillidsniveau, og om deres selvtillid er mere pralende eller nyttig.

Eksempel: "Jeg føler, at jeg passer godt til denne stilling, fordi jeg er sikker på, at jeg vil ramme jorden og give øjeblikkelige resultater for din virksomhed. I mit tidligere job var jeg i stand til at øge salget i min afdeling med 40 % inden for de første 90 dage af min ansættelse, og jeg tror på, at jeg kan levere lignende resultater for denne organisation. Mit engagement i regelmæssig og effektiv kommunikation med både kunder og personale samt mit engagement i at nå mål gør mig til en god kandidat til dette job."

Asbjørn Adamsen
Asbjørn Adamsen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach